Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 01:06

Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Симпатични или противни са ви джуджарите 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 08:33

През този сезон се наблюдава нахлуване на отбори джуджета в топ лигите на Европа. Такива отбори винаги създават колорит, но все пак ми е любопитно какво мислите за тях. По правило тия отбори окрилени от ентусиазма в повечето случаи тръгват добре и после пукат гума. Но ето ги и тях джуджетата в топ лигите на Европа:

Англия

Борнемут - абсолютен дебютант не само във висшата лига, но и като цяло за топ нивото в Англия.
Уотфорд - 2 участия във ВЛ, завършили трагично с последното място и преди това един сравнително успешен период от 6 години в бившата дивизия 1. Не е съвсем коректно Уотфорд да се поставя при джуджарите, но сравнено с другите отбори във ВЛ и представянето им, баш натам си отиват нещата.

Германия

Инголщат - абсолютен дебютант от градчето на Ауди.
Дармщад - тука по запознатите да кажат, но доколкото намирам информация са участвали последно на топ ниво преди 33 години.

Италия

Сасуоло - кара вече трети сезон в серия А и е на път да се превърне в не толкова голям джуджар. Все пак до преди 2 сезона нямаха нищо съществено във визитката си
Карпи - имали са 3 сезона малко след балканската война в първа лига (сегашната серия А), но спокойно може да ги считаме за абсолютен дебютант.
Фросиноне - абсолютен дебютант в серия А. За разлика от другите отбори описани в тая тема Фросиноне и Карпи тръгнаха зле в шампионата.

Франция

Анже - макар и да е участвал редовно в топ лигата на Франция в далечното минало, Анже има един единствен сезон в Лига 1 през 93/94, а преди това за последно е играл там през 81-ва.

Испания

Ейбар - успя да спаси задника през миналия сезон само благодарение на фалита на Елче, да видим дали късмета ще ги покрие и през този сезон.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 08:39

Аз лично ги харесвам тези отборо, не само заради колорита, а и защото е доказателство, че навсякъде може, когато се работи правилно и означава, че всеки има място под слънцето, а това е обнадеждаващо за всички и целия спорт.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 09:13

В повечето случаи такива отборчета са симпатични, но безлични.

А иначе тази тема за пореден път показва високото ниво и конкуренция в родния футбол. За разлика от гореизброените анонимници, в А Група тази година влязоха отбори с имена, традиции и история като Монтана и Пирин - вярно е, че Пирин тръгнаха зле, ама пък са дали на света в пъти повече големи футболисти от всички Анже-та и Карпи-та взети заедно :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 13:03

Едно време ми бяха много симпатични, напоследък са ми по-скоро неприятни, защото в повечето случаи са някакви безлични анонимки, които само заемат място. Примерно не знам какъв е смисълът от отбори като Сасуоло и Карпи, които дори не играят на собствените си стадиони.

Иначе от изброените Инголщат и Дармщат са ми по-скоро симпатични. Виж, пребивавалите наскоро Падерборн и Гройтер Фюрт ми бяха ултра антипатични.

Ето още някои интересни "джаджари" от други първенства:

Радник Сурдулица (Сърбия) - абсолютен дебютант в сръбската Суперлига; допреди 3 сезона дори не беше помирисвал второто ниво (Прва лига) на местния футбол.

Термалика Нечеча (Полша) - абсолютен дебютант в полската Екстракласа; допреди десетина сезона играе в осмото ниво на местния футбол, но постепенно се изкачва в йераркията, за да влезе в елита през този сезон. Според уикипедия Термалика държи рекорда за отбор от най-малкото населено място, играл някога в топ нивото в Европа.
Клубът е базиран в селцето Нечеча (на около 60 км от Краков), което има население от само 750 души. Интересното е, че клубният стадион доскоро побираше около 2000 здрители, а след реконструкцията, която привършва скоро, ще приема близо 5000 зрители и ще може да приема мачове от Ектракласата.

Хобро (Дания) - вече с втори пореден сезон в датската Суперлига. Отборът от 11-хилядното едноименно градче е основан през 1913 г., но едва през миналата година дебютира в най-високото ниво на датския футбол.

През миналия сезон пък Варнсдорф (Чехия) спечели промоция в чешката висша лига за първи път в своята история, но се отказа от участие, тъй като стадионът им не изпълнява лицензионните изисквания. На това му викам аз достойна позиция - не да гостуваш в домакинствата или да опорочиш автентичния си стадион, за да срещне административните условия. Иначе за това симпатично стадионче иде реч: http://www.erlebnis-stadion.de/?ground=507

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 15:19

Diavolo написа:
Аз лично ги харесвам тези отборо, не само заради колорита, а и защото е доказателство, че навсякъде може, когато се работи правилно и означава, че всеки има място под слънцето, а това е обнадеждаващо за всички и целия спорт.

Ама не гледа Винчи - Пенета, най-уникалния финал в женския тенис евър, който бе олицетворение точно на това, че когато човек си повярва, труди се усърдно и държи мечтата си жива може да спечели един ден, пък било то и един месец преди отказването си :yes:

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 15:21

Всичко извън Левски, Реал М и Челси е СИМПАТИЧНО !!!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 17:31

Balleta написа:
Diavolo написа:

Ама не гледа Винчи - Пенета, най-уникалния финал в женския тенис евър, който бе олицетворение точно на това, че когато човек си повярва, труди се усърдно и държи мечтата си жива може да спечели един ден, пък било то и един месец преди отказването си :yes:

:laugh:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   25.09.2015 20:19

Medved написа:
Иначе за това симпатично стадионче иде реч: http://www.erlebnis-stadion.de/?ground=507

Чи кво му е на стадионтчето :dunno:
Една клетка за гостите да бяха направили и са готови.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   26.09.2015 11:48

Хм, много интересно се получава - Анже го пишем както си го казват французите, но други отбори ги пишем както било прието в езика ни... Ужас - който БЕТ-олигофрен го е измислил, трябва да се гръмне... Ама и ние, во главе с теб, Мейджъре, сме същите мекерета, щом повтаряме като немислещи папагали...

В българският език е прието града (и съответно отбора) да се казва АнжеР... Аз лично нямам нищо против да го изписваме без "Р", но тогава следва да променим и имената на други два отбора: ЛориАн и ГЕнган...

И моля без поредните бръщолевеници от сорта "така е прието", защото за Анжер съвсем пък не важат... Или като веднъж те прецакат, защото си неграмотник и незаинтересован, значи всеки път да те ебат, "защото така е прието"? 'Айде стегнете се малко...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   26.09.2015 11:58

Абе тоя френски е супер извратен. Сега погледнах в българските карти града го водят Анжер. Ама то и ПариЖ е Пари на френски. :dunno:

Аз по-скоро се питам - кой и как определя имена на градовете как се изписват и звучат на български?

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   26.09.2015 14:43

Някои ме дразнят, други не.

Например, Борнемут не са от малък град. Почти 200 хиляди са. Просто не са имали толкова успехи, колкото досега. Това е все едно да се издразним един ден на Асеновец, че са в А група. Ми не-малък град, що да нямат отбор в най-горното ниво на футбола?

Виж, вече селата дето се наливат пари в тях си е вече абсолютна комплексарщина. Пример за подобно нещо е дори Разград, защото те реално нямат нищо местно. Докато Литекс примерно имат школа, Разград колкото и да се пънат нямат нищо. Така, че кур за отборите от села и паланки, които дължат всичко на някой чичко-паричко, който е решил да си играе на футбол-мениджър.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   08.10.2015 02:42

Не. Или по-скоро са ми безралични. С тенденция към неприятни, в зависимост от ситуациите!

Последна промяна TheExorcist на 08.10.2015 02:44, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Симпатични или противни са ви джуджарите   |   08.10.2015 11:21

Повечето са ми безразлични, тук таме някой ми привлича вниманието заради стил на игра или интересен град/регион.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]