Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN
| Автор |
Съобщение |
|
Medved
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 16:58
Август се ползват кръговете за контролни мачове. Всъщност по-рационално е от чисто организаторска гледна точка баражите да си минат официално наесен. Вижте какво се случва този сезон. Реално погледнато, през последния месец се играят кръгове от 1-2 мача, което си е абсолютно РАЗХИЩЕНИЕ на хубави седмици за ограничен брой отбори. Иначе е атрактивно, спор няма. Окей, нека си обобщя и моите доводи за скандалното си решение, пък ваша воля дали ще ги приемете или ще ги обявите за поредните изсмукани от пръстите петоразредни доводи: Първо, нарушаваше се неписано фундаментално правило в играта, което малко по-нагоре в темата формулирах като Втори постулат в ПМЛ: Не може да се провеждат мачове с неясни съперници в началото на кръга (понеделник), както мачове, започващи в средата на състезателната тема (след понеделник). Ще попитате къде го пише това правило освен в главата на Мейджъра, и с право. Моята огроооооомна грешка е, че не съм формулирал ясно тези постулати и да седят някъде на видимо място като стожер, който да не позволява импровизации, били те комисарски, мейджърски или каквито се сетите там. Всъщност това нещо трябваше да ни е една от първите работи в УС навремето, но уви, пропуснахме момента... Поемам основната вина за това - аз трябваше да съм инициатор и мотор на подобно обсъждане ДО ДУПКА!
Второ, създаваше се прецедент, който е условие за възникване нови и нови прецеденти "в интерес на играта" вбъдеще, дори в ситуации, в които няма наличие на крайна форсмажорна ситуация (както е и в случая).
Трето, баражи наесен си е установена практика, която се е доказала в два случая през сезоните - ако не като идеална, то поне като приемлива и работеща. Практика, която не е била отхвърлена официално като основен резервен вариант при недостиг на състезателни седмици в предходния сезон.
Четвърто, създаваше се прецедент, който де факто признава правото на отборите да си моделират правилата по взаимна договорка с всички произтичащи от това последствия. Това в никакъв случай не означава, че отричам възможността отборите да имат тежащо мнение по състезателни въпроси, нито отхвърлям практиката за консултиране между организатори и мениджъри по текущи въпроси. Но пак ще се върна на първа точка - трябва да има някаква основа от твърди ненарушими правила (постулати), иначе само може да се предполага къде ще му излезе краят с поредица от компромиси и отстъпки "със съгласието на отборите" и "в името на играта". Защото мога да се сетя за десетки случаи, в които отборите са искали да си моделират някакво правило (да играят два мача едновременно, да си заменят отложени мачове в събота сутринта и каквото се сетите), които сами за себе си може и да са били удачен вариант, но в дългосрочен план са били предпоставки за повече хаос и повече скандали!!! Да, можехме да направим компромис и да претупаме баражите по график, но не е ясно как това щеше да се отрази в дългосрочен план.
Пето, не може група от хора от една иначе неработеща от месеци организация (част от тях и в официална оставка) да се събира на тайни заседания и да решава и прилага на своя глава въпроси от голяма важност, прескачайки неформалната последна инстанция в играта в мое лице (бляяяяяях!!!), което само по себе си също е опасен прецедент, защото е първа крачка към анархистки практики вбъдеще, които да доведат до тотален организационен хаос и грозни сцени, познати ни от разни самоизяждащи се демократични системи от реалния живот. Сега поне, добро, лошо или по-лошо, всичко си е ясно - има си там един диктатор, който като бонус акумулира отрицателните емоции в играта.
|
|   |
|
 |
|
NuFc
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:14
не искам да споря.
мнението съм си го казал и то няма да се промени.
ти самият беше казал, аз не бях на това мнение :) и не само A3 де. Цитат по памет: най-голямото майсторство е да се прогнозират мачове, които са накрая на първенството, да усетиш къде имa уговорка и я познаеш. е в август няма такива мачове.
Пример: Дюзпите ни с РОД
Торино - Дженоа 1,8 коефициент за Хикс, никъде не се приемат залози за точен резултат
Жив и здрав, мажоре!
ПС: и точно ти искаше да има мачове до максимално късно... еми ето ще има мач и другата седмица или по-точно щеше до 19.05. - СУПЕР, какво повече може да искаш
Последна промяна NuFc на 12.05.2013 17:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:23
Никой няма да се засяга. Просто изразявам мнение и толкова, защото, ако това се случи с РОД, то аз напускам веднага, съответно РОД може и да го има, но никога няма да е същото. Виждате, че в лайвскора пишем основно 4-5 отбора и, ако някой от тях се разпадне, то това ще е голяма загуба. Още повече отбор от Б група - променя се бройката, съответно трябва да се прави нова схема на първенството. И пак казвам - който не може да носи критика и нападки за позицията си, то да не я заема, в какъвто и да е съвет на ПМЛ! Никога не съм виждал мач да влезе като официална тема, хората да си пуснат прогнозите, след като са се разбрали и после този мач да бъде анулиран. И то какъв мач! Каква вина имат Найтс и Грийн? Вината е изцяло в ПМЛ. Найтс и Грийн даже опитаха да замажат този пропуск на ПМЛ и вместо това какво? Ето Найтс водят с 3:1, в топ форма са и вместо вече да се чувстват в А група, то ще бъдат принуждавани август месец да пускат прогнози, когато няма да са в тази форма, няма да са в тази инерция и т.н.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:28
Доказала се е като пожарна от няма накъде, ама сега имаше накъде. Аз да те питам ся лятото например реша да привлека Вожда, Анфо и Изгрева и да си направим отбор Чичовци например, кой точно РГ ще играе бараж? Или пък ВН вземат виртуалните Роналдо, Меси и Иниеста - например Джони Хейнд, Тюлена и Зепера, примерно казвам ся някой да не вземе да се обиди, кой точно ВН ще играе? Тва с бараж за август го разбирам ако нямаше какво друго да се направи - супер тъпо е и нищо не се доказало... аре заминавам да гласувам.
 |
|
Вожда
(Red or Dead)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:44
Пич,радвам се на медиумските ти способности, ама резултатът щеше да е поне 1:1, защото ако мачът се бе играл, щях да се засиля от центъра за ПСУ-то, а имам много лош боц ;)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:45
Ами ако РГ остане в "А" група на майските баражи и лятото се случи твоят трансферен сценарий, кой точно РГ ще играе в "А" група догодина?!? Не знам дали се усети какъв пример даде? Точно есенните баражи са един своеобразен гарант за по-правдоподобно разпределение на замесените отбори в двете групи. Щото примерно ако един Грийн, който бие на мускули в пролетния бараж, после загуби гръбнака на отбора лятото, следващия сезон ще доста по-неадекватен участник в горната група от направилия супер лятна селекция тим на ВН - нещо, което до голяма степен щеше да се тушира, ако баражите се играят наесен с актуалните състави за конкретния сезон. Ако ми разбираш идеята...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:58
Прав си за цитата по памет. Продъжавам да съм на същото мнение. Иначе позицията ми е за мачове до максимално късно за МАКСИМАЛЕН брой отбори! Не само за два-три отбора, които да си цъкат по мач-два на състезателна седмица в продължение на цял месец! Нерационално е, както казах и по-горе! Същото се отнася и за майсторските мачове от последните кръгове, които се ползват пак от същите 2-3 отбора, а не от цялата лига за определяне на шампиони и директни изпадащи/влизащи.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 17:58
Ами нека всеки да си каже позицията. Принципната позиция и виждането си за бъдещето на ПМЛ. Той и Мейджа това иска, доколкото разбирам. Да кажем как виждаме ролята му в ПМЛ. Не вярвам някой да има да крие нещо или да се притеснява. Големи хора сме все пак. Точно така. Винаги досега, когато се е вземало подобно решение - за баражи наесен, за признаване на смешни и осакатени кръгове, за два мача едновременно - това е било, защото не е имало седмици. По памет Рукитата (май бяха с Демба?) навремето имаха следния избор - или баражи наесен, или сини потоци от рода на Германия-3, Словакия и някакви такива. Да не говорим колко теми имаше тогава и как се спореше за абсолютно същите неща, а Федерацията се беше покрила на Хаваите и просто постави народа пред свършен факт. Това е преди 7-8 години и нищо не се е променило от тогава... В момента седмици има. И това е фундаменталната разлика между всички досегашни случаи и настоящия.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:11
така, за да няма неразбрали после ще го кажа в прав текст- ако баражът остане август месец, то нито един играч от Валиант Найтс няма намерение да участва, което автоматично ще значи и край на участието на отбора в ПМЛ. всичко това заради дебелоглавието на един човек, а като гледам както е тръгнало няма да сме единствените. накрая нека останат послушниците и да си играят 4-5 отбора и това е. за последен път призовавам МЕЙДЖЪРА, да покаже малко разум и другата седмица да се проведе финален мач на неутрален терен. естествено, това трябва да бъде съгласувано с двамата мениджъри, но тъй като нашият е зает точно днес, аз си позволявам да изразя настроенията в отбора. и така, мистър Блатер- ти си! покажи дали милееш наистина за играта, или просто ти е кеф да става на твоето.
айде
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:19
Късметлия си, защото се размина със зверски шут на Бате Петку от РОД, който тренираше за теб денонощно :) Казваше просто : "Дайте ми Вожда" 
|
|   |
|
 |
|
the__knight
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:20
Като помощник мениджър на отборът, потвърждавам че при така стеклите се обстоятелства VALIANT KNIGHTS няма никакво намерение да излиза в Бараж Август месец и един "НЕРЕДОВЕН МАЧ" е на път да постави края на този отбор. Елементарна гъвкавост беше необходима, но не би...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:23
 |  |  |  | A.Agassi написа: така, за да няма неразбрали после ще го кажа в прав текст- ако баражът остане август месец, то нито един играч от Валиант Найтс няма намерение да участва, което автоматично ще значи и край на участието на отбора в ПМЛ. всичко това заради дебелоглавието на един човек, а като гледам както е тръгнало няма да сме единствените. накрая нека останат послушниците и да си играят 4-5 отбора и това е. за последен път призовавам МЕЙДЖЪРА, да покаже малко разум и другата седмица да се проведе финален мач на неутрален терен. естествено, това трябва да бъде съгласувано с двамата мениджъри, но тъй като нашият е зает точно днес, аз си позволявам да изразя настроенията в отбора. и така, мистър Блатер- ти си! покажи дали милееш наистина за играта, или просто ти е кеф да става на твоето.
айде |  |  |  |  |
Бате, с ултиматуми нищо не постигате. И да ви се направи компромис сега, нали утре пак ще решите да напускате масово, щото слънцето не ви изгрявало от запад примерно...
Последна промяна Medved на 12.05.2013 18:24, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:24
Ама пълни глупости говориш - тоя мач е от сезон 2012/13, а не от следващият. То ако беше така баражите по света, щяха за Август да го оставят.
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:27
 |  |  |  | Мейджър написа:  |  |  |  | A.Agassi написа: така, за да няма неразбрали после ще го кажа в прав текст- ако баражът остане август месец, то нито един играч от Валиант Найтс няма намерение да участва, което автоматично ще значи и край на участието на отбора в ПМЛ. всичко това заради дебелоглавието на един човек, а като гледам както е тръгнало няма да сме единствените. накрая нека останат послушниците и да си играят 4-5 отбора и това е. за последен път призовавам МЕЙДЖЪРА, да покаже малко разум и другата седмица да се проведе финален мач на неутрален терен. естествено, това трябва да бъде съгласувано с двамата мениджъри, но тъй като нашият е зает точно днес, аз си позволявам да изразя настроенията в отбора. и така, мистър Блатер- ти си! покажи дали милееш наистина за играта, или просто ти е кеф да става на твоето.
айде |  |  |  |  |
Бате, с ултиматуми нищо не постигате. И да ви се направи компромис сега, нали утре пак ще решите да напускате масово, щото слънцето не ви изгрявало от запад примерно... |  |  |  |  |
абе ти луд ли си? да не мислиш,че някой ще те шантажира за нещо? просто не може ти да си правиш каквото искаш с фундаментални отбори и хора в тая игра. аз съм най-малкия проблем- не съм дал почти нищо за тая игра, НО хора, като Нуфа дето са от началото в ПМЛ, като Дъ Найт, като Шевченко са икони за ПМЛ, а сега са на прага на отказване заради ТЕБЕ! разбери го бе, Гьонена ГЛАВО!
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:28
Баражите на ПМЛ през месец август ми звучат все едно Байерн и Дортмунд да решат спора си на 6 август :) Със сигурност всички пивоварни по света биха били щастливи, ще има рекордни продажби на Бира, че август месец си го знаем какъв е, освен за бира, море и жени, за друго не става :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:29
Що за икони, щом една "гьонена глАва" може да ги откаже от играта... 
|
|   |
|
 |
|
NuFc
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:31
абсолютно очаквана беше позицията на Мажора още преди да се появи online. Но въпреки всичко яко горчилка. Желанието се изпарява постепенно. Август месец какво правим ако не се появим?! ако и още 1-2-3-5 отбора не се появят... ?! не става с ултиматум - Ок. Как става? :)
неделя - преди 7 дни се пише в Livescore-a, че ако бaрса бие 2:1 всичко продължава по план :) ако не... Август е Браво :)
август ти пожелавам весело :)
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:32
ти верно си бил безнадежден случай
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:35
След като проследих цирка, който се разигра и след 2 седмичния ми бойкот на писане в клуба заради абсурдния бан на Вендом искам да кажа и моята позиция.
Няма как тая игра да продължава да съществува ако тук цари комунизъм. Виждам,че и повечето хора тук са на такова мнение може би 80% поне. Хора като мен, Стюърт, Сандро и много други одавна сме говорили за тия неща. Други като играчите на Найтс се сетиха чак когато лично бяха опарени, но това не е толкова важно - факта е,че почти всички тук искаме ДЕЙСТВАЩ УС на ПМЛ, който да решава спорните казуси след гласуване.
И не мога да разбера тия "аргументи" на опозицията като "ми то с Мейджъра не може да се излезе на глава". Щото точно заради тия аргументи ПМЛ е на тоя хал. Не искам да обиждам Мейджъра защото той е дал много за играта и труда му няма как да бъде омаловажен, но вчерашната му постъпка е огромно неуважение към всички негови колеги от организацията на играта както и на самите играчи защото всички бяха ЗА да се играе мача, само той ПРОТИВ и накрая мача беше изтрит.
За какви прецеденти за какви 5 лв ми говориш бе Мейджъре. Айде стига си бил такъв кон с капаци - тука случая е коренно различен. След като по вина на Федерацията баражите не могат да се изиграят в рамките на тоя сезон същата тая Федерация е ДЛЪЖНА да се съобрази с исканията на двата потърпевши отбора. Това не е прецедент, а проява на гъвкавост, която и средно интелигентен човек би проявил за доброто на играта.
Прави са хората да са недоволни заради тая подигравка с тях и с едно "ИЗВИНЯВАЙТЕ" нема как да се размине. Като сте се осрали организационно сега ше траете. В крайна сметка тука дори няма някакво нарушаване на правилата, говориме за един срок за потоци, който се е изместил с 24 часа и който не оказва никакво влияние на мача.
Това не е никакъв прецедент пак казвам. Тук не става дума 2ма човека да са се разбрали нещо, което видиш ли можело да се повтори и занапред. Това е частен случай, който изисква проява на пак казвам...елементарна гъвкавост от твоя страна.
Подкрепям исканията на отбора на Валките,че баражът трябва да се изиграе следващата седмица и ако трябва само в един мач на неутрален терен при положение,че и двата отбора са съгласни.
Заявявам и най-отговорно,че ако не се сформира действащ УС на ПМЛ, който да приема решенията с гласуване, а не еднолично ние също няма да участваме повече в ПМЛ.
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN | 12.05.2013 18:39
радвам се,че и Блуфи се включи. прави ти чест! за момент се опитах да си представя какво щеше да е ако Милионерите бяха засегната страна по случая  ти как мислиш?
|