Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:24

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 16:58

NuFc написа:
5. Има сега готов кръг с потоци заради купата. Трябва да се направи още само 1 -> следващия, а август цели 2.

Август се ползват кръговете за контролни мачове. Всъщност по-рационално е от чисто организаторска гледна точка баражите да си минат официално наесен. Вижте какво се случва този сезон. Реално погледнато, през последния месец се играят кръгове от 1-2 мача, което си е абсолютно РАЗХИЩЕНИЕ на хубави седмици за ограничен брой отбори. Иначе е атрактивно, спор няма.

Окей, нека си обобщя и моите доводи за скандалното си решение, пък ваша воля дали ще ги приемете или ще ги обявите за поредните изсмукани от пръстите петоразредни доводи:

Първо, нарушаваше се неписано фундаментално правило в играта, което малко по-нагоре в темата формулирах като Втори постулат в ПМЛ: Не може да се провеждат мачове с неясни съперници в началото на кръга (понеделник), както мачове, започващи в средата на състезателната тема (след понеделник). Ще попитате къде го пише това правило освен в главата на Мейджъра, и с право. Моята огроооооомна грешка е, че не съм формулирал ясно тези постулати и да седят някъде на видимо място като стожер, който да не позволява импровизации, били те комисарски, мейджърски или каквито се сетите там. Всъщност това нещо трябваше да ни е една от първите работи в УС навремето, но уви, пропуснахме момента... Поемам основната вина за това - аз трябваше да съм инициатор и мотор на подобно обсъждане ДО ДУПКА!

Второ, създаваше се прецедент, който е условие за възникване нови и нови прецеденти "в интерес на играта" вбъдеще, дори в ситуации, в които няма наличие на крайна форсмажорна ситуация (както е и в случая).

Трето, баражи наесен си е установена практика, която се е доказала в два случая през сезоните - ако не като идеална, то поне като приемлива и работеща. Практика, която не е била отхвърлена официално като основен резервен вариант при недостиг на състезателни седмици в предходния сезон.

Четвърто, създаваше се прецедент, който де факто признава правото на отборите да си моделират правилата по взаимна договорка с всички произтичащи от това последствия. Това в никакъв случай не означава, че отричам възможността отборите да имат тежащо мнение по състезателни въпроси, нито отхвърлям практиката за консултиране между организатори и мениджъри по текущи въпроси. Но пак ще се върна на първа точка - трябва да има някаква основа от твърди ненарушими правила (постулати), иначе само може да се предполага къде ще му излезе краят с поредица от компромиси и отстъпки "със съгласието на отборите" и "в името на играта". Защото мога да се сетя за десетки случаи, в които отборите са искали да си моделират някакво правило (да играят два мача едновременно, да си заменят отложени мачове в събота сутринта и каквото се сетите), които сами за себе си може и да са били удачен вариант, но в дългосрочен план са били предпоставки за повече хаос и повече скандали!!! Да, можехме да направим компромис и да претупаме баражите по график, но не е ясно как това щеше да се отрази в дългосрочен план.

Пето, не може група от хора от една иначе неработеща от месеци организация (част от тях и в официална оставка) да се събира на тайни заседания и да решава и прилага на своя глава въпроси от голяма важност, прескачайки неформалната последна инстанция в играта в мое лице (бляяяяяях!!!), което само по себе си също е опасен прецедент, защото е първа крачка към анархистки практики вбъдеще, които да доведат до тотален организационен хаос и грозни сцени, познати ни от разни самоизяждащи се демократични системи от реалния живот. Сега поне, добро, лошо или по-лошо, всичко си е ясно - има си там един диктатор, който като бонус акумулира отрицателните емоции в играта.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:14

не искам да споря.

мнението съм си го казал и то няма да се промени.

ти самият беше казал, аз не бях на това мнение :) и не само A3 де. Цитат по памет: най-голямото майсторство е да се прогнозират мачове, които са накрая на първенството, да усетиш къде имa уговорка и я познаеш. е в август няма такива мачове.

Пример: Дюзпите ни с РОД

Торино - Дженоа 1,8 коефициент за Хикс, никъде не се приемат залози за точен резултат

Жив и здрав, мажоре!

ПС: и точно ти искаше да има мачове до максимално късно...
еми ето ще има мач и другата седмица или по-точно щеше
до 19.05. - СУПЕР, какво повече може да искаш

Последна промяна NuFc на 12.05.2013 17:15, променена общо 1 път

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:23

Stuart написа:
Тонзе, а има ли нужда да седнем да се обиждаме? :) Не, че не сме го правили досега, но май му е дошло времето да си поговорим по-сериозно вече.

Никой няма да се засяга. Просто изразявам мнение и толкова, защото, ако това се случи с РОД, то аз напускам веднага, съответно РОД може и да го има, но никога няма да е същото. Виждате, че в лайвскора пишем основно 4-5 отбора и, ако някой от тях се разпадне, то това ще е голяма загуба. Още повече отбор от Б група - променя се бройката, съответно трябва да се прави нова схема на първенството.

И пак казвам - който не може да носи критика и нападки за позицията си, то да не я заема, в какъвто и да е съвет на ПМЛ!
Никога не съм виждал мач да влезе като официална тема, хората да си пуснат прогнозите, след като са се разбрали и после този мач да бъде анулиран. И то какъв мач! Каква вина имат Найтс и Грийн? Вината е изцяло в ПМЛ. Найтс и Грийн даже опитаха да замажат този пропуск на ПМЛ и вместо това какво? Ето Найтс водят с 3:1, в топ форма са и вместо вече да се чувстват в А група, то ще бъдат принуждавани август месец да пускат прогнози, когато няма да са в тази форма, няма да са в тази инерция и т.н.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:28

Цитат:
Трето, баражи наесен си е установена практика, която се е доказала в два случая през сезоните - ако не като идеална, то поне като приемлива и работеща. Практика, която не е била отхвърлена официално като основен резервен вариант при недостиг на състезателни седмици в предходния сезон.

Доказала се е като пожарна от няма накъде, ама сега имаше накъде. Аз да те питам ся лятото например реша да привлека Вожда, Анфо и Изгрева и да си направим отбор Чичовци например, кой точно РГ ще играе бараж? Или пък ВН вземат виртуалните Роналдо, Меси и Иниеста - например Джони Хейнд, Тюлена и Зепера, примерно казвам ся някой да не вземе да се обиди, кой точно ВН ще играе?

Тва с бараж за август го разбирам ако нямаше какво друго да се направи - супер тъпо е и нищо не се доказало... аре заминавам да гласувам.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:44

tonzos_justice написа:
.... Вместо Найтс спокойно да си водят сега с 1:0 и да са с една крачка в А, ............

Пич,радвам се на медиумските ти способности, ама резултатът щеше да е поне 1:1, защото ако мачът се бе играл, щях да се засиля от центъра за ПСУ-то, а имам много лош боц ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:45

bai Momchil написа:
Аз да те питам ся лятото например реша да привлека Вожда, Анфо и Изгрева и да си направим отбор Чичовци например, кой точно РГ ще играе бараж? Или пък ВН вземат виртуалните Роналдо, Меси и Иниеста - например Джони Хейнд, Тюлена и Зепера, примерно казвам ся някой да не вземе да се обиди, кой точно ВН ще играе?

Тва с бараж за август го разбирам ако нямаше какво друго да се направи - супер тъпо е и нищо не се доказало... аре заминавам да гласувам.

Ами ако РГ остане в "А" група на майските баражи и лятото се случи твоят трансферен сценарий, кой точно РГ ще играе в "А" група догодина?!? Не знам дали се усети какъв пример даде? Точно есенните баражи са един своеобразен гарант за по-правдоподобно разпределение на замесените отбори в двете групи. Щото примерно ако един Грийн, който бие на мускули в пролетния бараж, после загуби гръбнака на отбора лятото, следващия сезон ще доста по-неадекватен участник в горната група от направилия супер лятна селекция тим на ВН - нещо, което до голяма степен щеше да се тушира, ако баражите се играят наесен с актуалните състави за конкретния сезон. Ако ми разбираш идеята...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:58

NuFc написа:
ти самият беше казал, аз не бях на това мнение :) и не само A3 де. Цитат по памет: най-голямото майсторство е да се прогнозират мачове, които са накрая на първенството, да усетиш къде имa уговорка и я познаеш. е в август няма такива мачове.

ПС: и точно ти искаше да има мачове до максимално късно...
еми ето ще има мач и другата седмица или по-точно щеше
до 19.05. - СУПЕР, какво повече може да искаш

Прав си за цитата по памет. Продъжавам да съм на същото мнение.

Иначе позицията ми е за мачове до максимално късно за МАКСИМАЛЕН брой отбори! Не само за два-три отбора, които да си цъкат по мач-два на състезателна седмица в продължение на цял месец! Нерационално е, както казах и по-горе! Същото се отнася и за майсторските мачове от последните кръгове, които се ползват пак от същите 2-3 отбора, а не от цялата лига за определяне на шампиони и директни изпадащи/влизащи.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 17:58

tonzos_justice написа:
И пак казвам - който не може да носи критика и нападки за позицията си, то да не я заема

Ами нека всеки да си каже позицията. Принципната позиция и виждането си за бъдещето на ПМЛ.

Той и Мейджа това иска, доколкото разбирам. Да кажем как виждаме ролята му в ПМЛ.

Не вярвам някой да има да крие нещо или да се притеснява. Големи хора сме все пак.

bai Momchil написа:
Доказала се е като пожарна от няма накъде, ама сега имаше накъде.
.....
Тва с бараж за август го разбирам ако нямаше какво друго да се направи - супер тъпо е и нищо не се доказало

Точно така. Винаги досега, когато се е вземало подобно решение - за баражи наесен, за признаване на смешни и осакатени кръгове, за два мача едновременно - това е било, защото не е имало седмици.

По памет Рукитата (май бяха с Демба?) навремето имаха следния избор - или баражи наесен, или сини потоци от рода на Германия-3, Словакия и някакви такива. Да не говорим колко теми имаше тогава и как се спореше за абсолютно същите неща, а Федерацията се беше покрила на Хаваите и просто постави народа пред свършен факт. Това е преди 7-8 години и нищо не се е променило от тогава...

В момента седмици има. И това е фундаменталната разлика между всички досегашни случаи и настоящия.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:11

така, за да няма неразбрали после ще го кажа в прав текст- ако баражът остане август месец, то нито един играч от Валиант Найтс няма намерение да участва, което автоматично ще значи и край на участието на отбора в ПМЛ. всичко това заради дебелоглавието на един човек, а като гледам както е тръгнало няма да сме единствените. накрая нека останат послушниците и да си играят 4-5 отбора и това е. за последен път призовавам МЕЙДЖЪРА, да покаже малко разум и другата седмица да се проведе финален мач на неутрален терен. естествено, това трябва да бъде съгласувано с двамата мениджъри, но тъй като нашият е зает точно днес, аз си позволявам да изразя настроенията в отбора. и така, мистър Блатер- ти си! покажи дали милееш наистина за играта, или просто ти е кеф да става на твоето.

айде

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:19

Вожда написа:
tonzos_justice написа:
.... Вместо Найтс спокойно да си водят сега с 1:0 и да са с една крачка в А, ............

Пич,радвам се на медиумските ти способности, ама резултатът щеше да е поне 1:1, защото ако мачът се бе играл, щях да се засиля от центъра за ПСУ-то, а имам много лош боц ;)

Късметлия си, защото се размина със зверски шут на Бате Петку от РОД, който тренираше за теб денонощно :) Казваше просто : "Дайте ми Вожда" ;-)

(Valiant Knights)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:20

Като помощник мениджър на отборът, потвърждавам че при така стеклите се обстоятелства VALIANT KNIGHTS няма никакво намерение да излиза в Бараж Август месец и един "НЕРЕДОВЕН МАЧ" е на път да постави края на този отбор. Елементарна гъвкавост беше необходима, но не би...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:23

A.Agassi написа:
така, за да няма неразбрали после ще го кажа в прав текст- ако баражът остане август месец, то нито един играч от Валиант Найтс няма намерение да участва, което автоматично ще значи и край на участието на отбора в ПМЛ. всичко това заради дебелоглавието на един човек, а като гледам както е тръгнало няма да сме единствените. накрая нека останат послушниците и да си играят 4-5 отбора и това е. за последен път призовавам МЕЙДЖЪРА, да покаже малко разум и другата седмица да се проведе финален мач на неутрален терен. естествено, това трябва да бъде съгласувано с двамата мениджъри, но тъй като нашият е зает точно днес, аз си позволявам да изразя настроенията в отбора. и така, мистър Блатер- ти си! покажи дали милееш наистина за играта, или просто ти е кеф да става на твоето.

айде

Бате, с ултиматуми нищо не постигате. И да ви се направи компромис сега, нали утре пак ще решите да напускате масово, щото слънцето не ви изгрявало от запад примерно...

Последна промяна Medved на 12.05.2013 18:24, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:24

Мейджър написа:
bai Momchil написа:
Аз да те питам ся лятото например реша да привлека Вожда, Анфо и Изгрева и да си направим отбор Чичовци например, кой точно РГ ще играе бараж? Или пък ВН вземат виртуалните Роналдо, Меси и Иниеста - например Джони Хейнд, Тюлена и Зепера, примерно казвам ся някой да не вземе да се обиди, кой точно ВН ще играе?

Ами ако РГ остане в "А" група на майските баражи и лятото се случи твоят трансферен сценарий, кой точно РГ ще играе в "А" група догодина?!? Не знам дали се усети какъв пример даде? Точно есенните баражи са един своеобразен гарант за по-правдоподобно разпределение на замесените отбори в двете групи. Щото примерно ако един Грийн, който бие на мускули в пролетния бараж, после загуби гръбнака на отбора лятото, следващия сезон ще доста по-неадекватен участник в горната група от направилия супер лятна селекция тим на ВН - нещо, което до голяма степен щеше да се тушира, ако баражите се играят наесен с актуалните състави за конкретния сезон. Ако ми разбираш идеята...

Ама пълни глупости говориш - тоя мач е от сезон 2012/13, а не от следващият. То ако беше така баражите по света, щяха за Август да го оставят.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:27

Мейджър написа:
A.Agassi написа:

айде

Бате, с ултиматуми нищо не постигате. И да ви се направи компромис сега, нали утре пак ще решите да напускате масово, щото слънцето не ви изгрявало от запад примерно...

абе ти луд ли си? да не мислиш,че някой ще те шантажира за нещо? просто не може ти да си правиш каквото искаш с фундаментални отбори и хора в тая игра. аз съм най-малкия проблем- не съм дал почти нищо за тая игра, НО хора, като Нуфа дето са от началото в ПМЛ, като Дъ Найт, като Шевченко са икони за ПМЛ, а сега са на прага на отказване заради ТЕБЕ! разбери го бе, Гьонена ГЛАВО!

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:28

Баражите на ПМЛ през месец август ми звучат все едно Байерн и Дортмунд да решат спора си на 6 август :) Със сигурност всички пивоварни по света биха били щастливи, ще има рекордни продажби на Бира, че август месец си го знаем какъв е, освен за бира, море и жени, за друго не става :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:29

Що за икони, щом една "гьонена глАва" може да ги откаже от играта... :dunno:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:31

абсолютно очаквана беше позицията на Мажора още преди да се появи online. Но въпреки всичко яко горчилка.
Желанието се изпарява постепенно.
Август месец какво правим ако не се появим?!
ако и още 1-2-3-5 отбора не се появят...
?!
не става с ултиматум - Ок.
Как става? :)

неделя - преди 7 дни се пише в Livescore-a, че ако бaрса бие 2:1 всичко продължава по план :) ако не... Август
е Браво :)

август ти пожелавам весело :)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:32

Мейджър написа:
Що за икони, щом една "гьонена глАва" може да ги откаже от играта... :dunno:

ти верно си бил безнадежден случай

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:35

След като проследих цирка, който се разигра и след 2 седмичния ми бойкот на писане в клуба заради абсурдния бан на Вендом искам да кажа и моята позиция.

Няма как тая игра да продължава да съществува ако тук цари комунизъм. Виждам,че и повечето хора тук са на такова мнение може би 80% поне. Хора като мен, Стюърт, Сандро и много други одавна сме говорили за тия неща. Други като играчите на Найтс се сетиха чак когато лично бяха опарени, но това не е толкова важно - факта е,че почти всички тук искаме ДЕЙСТВАЩ УС на ПМЛ, който да решава спорните казуси след гласуване.

И не мога да разбера тия "аргументи" на опозицията като "ми то с Мейджъра не може да се излезе на глава". Щото точно заради тия аргументи ПМЛ е на тоя хал. Не искам да обиждам Мейджъра защото той е дал много за играта и труда му няма как да бъде омаловажен, но вчерашната му постъпка е огромно неуважение към всички негови колеги от организацията на играта както и на самите играчи защото всички бяха ЗА да се играе мача, само той ПРОТИВ и накрая мача беше изтрит.

За какви прецеденти за какви 5 лв ми говориш бе Мейджъре. Айде стига си бил такъв кон с капаци - тука случая е коренно различен. След като по вина на Федерацията баражите не могат да се изиграят в рамките на тоя сезон същата тая Федерация е ДЛЪЖНА да се съобрази с исканията на двата потърпевши отбора. Това не е прецедент, а проява на гъвкавост, която и средно интелигентен човек би проявил за доброто на играта.

Прави са хората да са недоволни заради тая подигравка с тях и с едно "ИЗВИНЯВАЙТЕ" нема как да се размине.
Като сте се осрали организационно сега ше траете. В крайна сметка тука дори няма някакво нарушаване на правилата, говориме за един срок за потоци, който се е изместил с 24 часа и който не оказва никакво влияние на мача.

Това не е никакъв прецедент пак казвам. Тук не става дума 2ма човека да са се разбрали нещо, което видиш ли можело да се повтори и занапред. Това е частен случай, който изисква проява на пак казвам...елементарна гъвкавост от твоя страна.

Подкрепям исканията на отбора на Валките,че баражът трябва да се изиграе следващата седмица и ако трябва само в един мач на неутрален терен при положение,че и двата отбора са съгласни.

Заявявам и най-отговорно,че ако не се сформира действащ УС на ПМЛ, който да приема решенията с гласуване, а не еднолично ние също няма да участваме повече в ПМЛ.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 18:39

радвам се,че и Блуфи се включи. прави ти чест! за момент се опитах да си представя какво щеше да е ако Милионерите бяха засегната страна по случая :rofl: ти как мислиш?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща