Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
Дискусии относно ботирането и дублирането
| Автор |
Съобщение |
|
Ледо
|

Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг) | 08.01.2013 22:21
Бе защо трябва някой да се изнизва от някъде ? Темата се изчерпа на този етап - поне до лятото. Аз обаче друго не разбирам, защо винаги като ти чета постингите по разни теми и оставам с някакво киселяческо чувство, баце ? Както и да е, сега на темата: Искаш имена - ами отвори последния редовен кръг на ПМЛ и виж в колко срещи има по няколко дублирани мача, като 1;1 е най-честият дубъл.( мачовете са поне половината) А има и мачове, в които и давата тима се наддублират. И както вече се изписа нееднократно, имаше конкретно предложение за дублирането на Нейви, което мисля, че е добро и го подкрепих - ще се дообсъди след сезона евентуално. Ако ли пък няма желание за обсъждане здраве да е. Жив и здрав и ти -и не е винаги най-важното да си отгоре 
_________________ Hasta La Victoria Siempre
Последна промяна Ледо на 08.01.2013 22:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг) | 09.01.2013 00:57
Защото вероятно съм киселяк? А по темата - тактиката "отвори и виж еди кво си" обикновено се прилага от Мейджа. Явно доста хора сте я усвоили напоследък. Както и да е, живи и здрави.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
nerra
(Primus Maximus)
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 09.01.2013 11:56
Във всичките тези обвинителни речи, аз не можах да разбера едно - защо искате да унифицирате играта на отборите и всички да играят така, както на вас ви се струва, че е "правилно" и "красиво"? Въпросът ми е към антиботовете. Кой определя "правилното" и "неправилното" прогнозиране и поради що трябва всички да играем под калъп? И ако Уинърз кретаха в дъното на таблицата дали щеше на някой да му пука каква тактика прилагат? Или сега просто не можете да преглътнете факта, че различната тактика е всъщност печеливша.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 09.01.2013 12:38
На мен пък ми хареса темата - показва, че ПМЛ все още предизвиква тръпка...
Относно предложението на Нейви: предполагам, че скоро ще започнем с вездесъщия Мандор да "събираме" някъде предложения, които лятото да бдъат обсъдени... Но още сега мога да кажа, че съм против... Не за друго, а защото колкото и примамливо да звучи, това ще е по-скоро поредното ограничение и поредното усложняващо играта правило... Така мисля...
За засадата, която Сандро и Стю коментират... Може и да ви изглежда забавно, но едва ли щеше да е така, ако лично бяхте изпитали това чувство да ти вкарат 8 гола с 3 познати мача...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
nerra
(Primus Maximus)
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 09.01.2013 13:37
Да, щото са влезли, обаче отчитате ли и риска, който е направен с такива прогнози - вместо да имаш 8 различни прогнози и да покриеш максимално мача, ти имаш по една прогноза на мач и излезе ли нещо различно от 1:1 от 20 прогнози ти горят директно 40% от тях.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 09.01.2013 14:22
Еми те губеха 3:0 от първия мач... Мислиш ли, че са имали друга опция освен да рискуват... Както и да е - който не го е изпитал, не може да знае... Колкото и да спорим...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 09.01.2013 19:08
Ми ей тука точно ти казваш в прав текст, че е прието правило, щото някой, дето може да промени правилата, е пострадал от липсата на ограничение на дублажи. Друго няма какво да добавя - на мен предложението на Нейви за ПСУ-тата ми харесва и изобщо не го считам за некво невероятно усложнение. В крайна сметка в нормалния футбол ПСУ се дава и не само когато някой си изкара картон.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Дискусии относно ботирането и дублирането | 23.01.2013 22:00
Сега се зачетох в темата и считам,че е ужасно важно да кажа нещо.
Първо, евала на Ледо,че направи поредното показно колко пагубно за играта е ботирането. Говорихме си с него още преди мача им срещу отбора на Магера и му казах,че ако дублира всички 8 мача 100% ше вкарат минимум 2 гола. Стюърт е дал пример как и ние сме играли така срещу тях миналия сезона ма не ни било вързало. Дали обаче? Завършихме 3-3, а ние 3 гола като гост май нямахме за цял сезон след мислене и покриване....То е ясно,че не всеки път ше връзва с ботиране, но в дългосрочен план това е доказана и ЕЛЕМЕНТАРНА "стратегия", която може да се практикува от всеки. Много е нелепо като някой тръгне да обеснява каква тактика си било това на даден отбор...
Второ, проблема не е в конкретното 1:1. И 16 пъти да пишеш 1:0 или 2:1 пак е СЪЩОТО. Факта,че играта позволява свободно ботиране е достатъчен да покаже,че нещо сериозно куца откъм правила. Най-разумното нещо е да се ОГРАНИЧИ дублирането на каквито и да било резултати до 2 или 3 мача. Както се въведе засадата така спокойно може да се пише засада на всяка подобна малоумна ботщина.
ЗАЩО? Защото доколкото съм забелязал за тия години целта на ПМЛ е да се играе отборно. Който не следи кво е пуснал съотбрникът му и си праска 2:0 на всеки мач или 1:1 просто да не играе тая игра. Като искаш да си в отбор и да играеш ше отделиш 2 мин да видиш какво вече е пуснато и да покриваш. Като ти се "усложнява" прекалено много да ги отделиш тия 2 мин недей да играеш и си цъкай в индивидуалните игри. ЯСНО и ПРОСТО.
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
|