Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 17:21

Отговори на тема  [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Ботев - сезон 2014/2015 
Автор Съобщение
(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 11:47

bai Momchil написа:
spurs написа:
И между другото, в Астана пак ли Наско му "прави психологията", та станаха шампиони тая година?

Астана е отбора на Нурсултан Назарбаев. Виж какъв стадион им е построил, сети се там какви пари се наливат. То бива и да не станат шампиони...

Е първа титла в историята им е, явно досега не е ставало с парите, които се наливат...

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 11:49

bai Momchil написа:
А Спърсче, забравих да спомена конфликта на Стоилов с Бобан - най-добрият защитник играещ в БГ тогава. Бобан напусна със скандал. Също така Стоилов не беше в добри отношения и с Вандер - играч с безспорен потенциал, оставящ сърцето си на терена.

Конфликтът на Грънчаров беше с Кривия, не с Мъри. А Вандер както си оставяше сърцето на терена, така беше и супер несериозен, там не мисля, че имаше личностен конфликт някакъв.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 11:52

bai Momchil написа:
spurs написа:
И между другото, в Астана пак ли Наско му "прави психологията", та станаха шампиони тая година?

Астана е отбора на Нурсултан Назарбаев. Виж какъв стадион им е построил, сети се там какви пари се наливат. То бива и да не станат шампиони...

Бива. Все пак да не забравяме кой им е треньор. За една година явно му е било трудно да разруши всичко, изградено преди него, но за две вече е доказвал, че може...

spurs написа:
Е първа титла в историята им е, явно досега не е ставало с парите, които се наливат...

Първа в дългата шестгодишна история на отбора :dunno:

Що се отнася до прословутия реванш с БАТЕ - това си беше класически пример за неадекватно водене на спечелен мач. Късмет може да се нарече победата с 0:1 в първия мач.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:00

bai Momchil написа:
Това е. Надявам се вече като си запознат с фактите, защото съм сигурен, че ти липсваше горната фактология, ще си промениш мнението за престоя на Стоилов в Ботев.

Със сигурност не съм бил запознат изцяло с фактите и хронологията, ама и никъде не съм казал, че престоят му в Ботев е бил супер успешен. Това, което се вижда от изложеното обаче, е че този престой е продължил около година. Първо, че това е крайно недостатъчно, особено за треньор като него, който гледа в дългосрочен план и винаги е залагал на постепенно изграждане на отбора си. При нас между другото, първата му година беше доста по-неуспешна, отпадане от Беверен и загуба на титлата от куция цска на Генчо Йорданов. След това обаче всички знаем какво се случи. Също така друг фактор е, че вие така и не го приехте, постоянно имаше напрежение, недоволства, скандали, сякаш беше по-спокойно само между първата победа над нас и добрите мачове в Европа.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:03

Medved написа:
bai Momchil написа:
spurs написа:

Бива. Все пак да не забравяме кой им е треньор. За една година явно му е било трудно да разруши всичко, изградено преди него, но за две вече е доказвал, че може...

Чакай сега, нещо се оплитате. Значи в Ботев са се наляли зверски пари, а той за една година не е успял да вземе КЕШ или поне да стане шампион на България - значи е некадърник. В Астана са се наливали зверски пари, за шест години никой не е успял да стане шампион, той става веднага - значи преди него е градено. С други думи - не е важно какви са фактите, важното е да ги обръщаме срещу този, който не ни е симпатичен :)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:04

Medved написа:
Що се отнася до прословутия реванш с БАТЕ - това си беше класически пример за неадекватно водене на спечелен мач. Късмет може да се нарече победата с 0:1 в първия мач.

Аха. А ако Сандриньо беше вкарал на празна врата и Бате бяха отстранени с две победи по 1:0 пак ли щеше да е неадекватно водене?

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:10

spurs написа:
bai Momchil написа:
Това е. Надявам се вече като си запознат с фактите, защото съм сигурен, че ти липсваше горната фактология, ще си промениш мнението за престоя на Стоилов в Ботев.

Със сигурност не съм бил запознат изцяло с фактите и хронологията, ама и никъде не съм казал, че престоят му в Ботев е бил супер успешен. Това, което се вижда от изложеното обаче, е че този престой е продължил около година. Първо, че това е крайно недостатъчно, особено за треньор като него, който гледа в дългосрочен план и винаги е залагал на постепенно изграждане на отбора си. При нас между другото, първата му година беше доста по-неуспешна, отпадане от Беверен и загуба на титлата от куция цска на Генчо Йорданов. След това обаче всички знаем какво се случи. Също така друг фактор е, че вие така и не го приехте, постоянно имаше напрежение, недоволства, скандали, сякаш беше по-спокойно само между първата победа над нас и добрите мачове в Европа.

Баси и дългосрочният план. Привлечени чужденци на кило и недоказан български баберик като Сърмата и Домофона. 2-3 млади момчета само и това ако е мисъл в дългосрочен план :dunno:

Всъщност мислиш ли, че Стоилов и Херо си тръгнаха ей така от Ботев, просто щото феновете бяха срещу него? Чуха се някакви слухове тогава за поредните трансфери от Румъния, които Мъри и Херо готвеха в дългосрочен план, за това как трансферните суми са били завишавани с цел по-голяма комисионна. Да няма доказателства за това, само слухове са ама пък двамцата много неочаквано се махнаха тогава. Особено Херо.

И престоя няма как да се нарече успешен. Престоя е провал. В това слабо първенство, вместо да си конкурент на Лудогорец за титлата при наличните ресурси, ти дори не може да вземеш медал. И престоя е година и половина да бъдем точни.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:11

spurs написа:
bai Momchil написа:
А Спърсче, забравих да спомена конфликта на Стоилов с Бобан - най-добрият защитник играещ в БГ тогава. Бобан напусна със скандал. Също така Стоилов не беше в добри отношения и с Вандер - играч с безспорен потенциал, оставящ сърцето си на терена.

Конфликтът на Грънчаров беше с Кривия, не с Мъри. А Вандер както си оставяше сърцето на терена, така беше и супер несериозен, там не мисля, че имаше личностен конфликт някакъв.

Абе не беше само с Кривия. Имаше едно интервю с Бобан, беше казал че би се върнал в Ботев само ако ги няма Кривия и Мъри.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 12:32

spurs написа:
С други думи - не е важно какви са фактите, важното е да ги обръщаме срещу този, който не ни е симпатичен :)

Спърсе, батка, защо подлагаш на съмнение изконни принципи? :laugh:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 13:00

SUBXERO написа:
spurs написа:
С други думи - не е важно какви са фактите, важното е да ги обръщаме срещу този, който не ни е симпатичен :)

Спърсе, батка, защо подлагаш на съмнение изконни принципи? :laugh:

Всъщност не ги подлагам на съмнение, а само ги обобщавам с научна цел, за да се ползват от поколенията :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 21:48

spurs написа:
Чакай сега, нещо се оплитате. Значи в Ботев са се наляли зверски пари, а той за една година не е успял да вземе КЕШ или поне да стане шампион на България - значи е некадърник. В Астана са се наливали зверски пари, за шест години никой не е успял да стане шампион, той става веднага - значи преди него е градено. С други думи - не е важно какви са фактите, важното е да ги обръщаме срещу този, който не ни е симпатичен :)

Чакай ти, много по-именити имена в треньорската професия не са печелили КЕШ или ставали шампиони от първата година, даже съм на мнение, че в повечето такива случаи става въпрос за добро наследство или някаква остатъчна инерция от предишния мениджър, какъвто несъмнено е случаят с Астана. Реално работата и резултатите на добрия треньор си личат от втората-третата година. Проблемът с Мъди в Ботев е не, че не е спечелил нищо от първия сезон, ами че зароби клуба с някакви скъпоплатени боклуци и тотално развали стила на отбора (тук ботевистите да кажат, защото имат по-добри наблюдения, но който съм питал, всеки е казал, че при Феро са играели футбол, а при Мъди - пародия на футбол). В добавка за некадърността, обществена тайна е, че Мъди обича да му се купят няколко ключови мача на сезон, за да му е опечена работата, а Цецко, дето бил по-голям мафиот от Чорни и Домуса, беше решил да си дава парите за по-смислени неща, отколкото за купени тенекета.

п.п. Пише се налели

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 22:59

Аз не знам какво прави Мурко в Казахстан, не следя казахстански футбол. Проверих каква е ситуацията в Казахстан и се оказа, че там има един "монарх", който лавира достатъчно добре между Русия и Запада, че и с евреите подържа не лоши отношеня, мегаломан преместил столицата на държавата от Алмати в чисто нов град Астана. Самата столица е мегаломански проект с типични масонски и рептилски символики. Даже Астана е домакин на някакъв конгрес на световните религии - събирали се там представители на всички религии, пак в някаква зала с много символика и таван или маса във фомрата на слънце и бистрели там бъдещето на религиите. Както и да е, разказах всичко това за да си представиш тоя Нурсултанчо що за мегаломан е и съответно е построил и ултра модерен стадион там, цитирам:

Цитат:
„Астана Арена“ е стадион в Астана, Казахстан с капацитет 33 000 души. Той един от шестте съоръжения в света, които имат подвижен покрив.

Разбира се на мачовете на Астана стадиона си остава полупразен. Та със сигурност наш Мурко разполага с отлични условия и предвид факта, че надали другите отбори разполагат с някакви велики спецове - ей го на и Херо го взеха на работа в Иртиш :laugh: , то нищо чудно и е да над останалите, въпреки, че този сезон леко изостава за момента.

В крайна сметка оценяваме какво е постигнал до момента:

Левски - огромен успех в ЛЕ, влизане в ШЛ, но провал в групите и тотален крах след това.
Литекс - спечели купата, но остана четвърти и май напусна със скандал. Разочарование като цяло за Литекс с това 4 място.
Националният - провал, скандал с Бербатов
Анортозис - не помня какво точно направи, но май го изритаха след провал в ЕКТ
Ботев - тотален провал и няма как да се нарече по-друг начин представянето му в Ботев.
Астана - засега успешно, да видим как ще продължи

Така като гледам, освен в Левски и засега в Астана, другите му представяния не са много убедителни и ореола му е определено с онова феноменално представяне в ЛЕ, както и влизането в ШЛ.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   03.06.2015 23:28

bai Momchil написа:
Анортозис - не помня какво точно направи, но май го изритаха след провал в ЕКТ

Отпадна от Работнички Скопие в евротурнирите и го изритаха като мръсна мачка. Но няма как да му се сърдя точно за това, защото тази "изненада" ми донесе най-голямата печалба от спортни залози - 12.00 коефициент за "двойка" + два хикса и стана умопомрачителна колонка -)))

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 11:07

Medved написа:
Проблемът с Мъди в Ботев е не, че не е спечелил нищо от първия сезон, ами че зароби клуба с някакви скъпоплатени боклуци и тотално развали стила на отбора (тук ботевистите да кажат, защото имат по-добри наблюдения, но който съм питал, всеки е казал, че при Феро са играели футбол, а при Мъди - пародия на футбол).

Пълни глупости. Под заробване на клуба със скъпоплатени боклуци аз разбиране купуване на некадърници с големи заплати, от които след това не можеш да се отървеш и затъваш още повече, защото им дължиш и неустойки. В случая с Ботев бяха привлечени в голямата си част качествени футболисти, които се продадоха без проблеми.

Това за пародията на футбол също е абсурдно. Не съм гледал всички мачове на Ботев разбира се, но по мои наблюдения основният им проблем беше с постоянството. Имаха някои мачове, в които наистина играеха слабо и безлично дори, ама имаха други, в които играеха екстра футбол - примерно първата им победа над нас се сещам веднага. При Феро пък, наистина играеха приятен футбол, ама дотам, нямаха класа поне според мен. И нещо, което е много характерно за Мъри, не знам дали ще се съгласи бай Момчил, ама по времето на Феро (а и преди това) слушахме много за таланта на Неделев, ама виждахме кой знае колко от него - примерно на Герена си спомнях че специално гледах за него и така и не го видях цял мач. По времето на Мъри момчето направи огромна крачка напред и наистина стана изключително важен играч за Ботев, с основна заслуга за добрите им резултати.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 11:09

Medved написа:
В добавка за некадърността, обществена тайна е, че Мъди обича да му се купят няколко ключови мача на сезон, за да му е опечена работата, а Цецко, дето бил по-голям мафиот от Чорни и Домуса, беше решил да си дава парите за по-смислени неща, отколкото за купени тенекета.

Забравих това да изкоментирам - тия твои обществени тайни дето само ти си ги знаеш много ги обичам.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 11:14

Това за Неделев го подкрепям като мнение. Според мен, основният проблем на Ботев при Стоилов не беше толкова постоянството, колкото типичния за Мъри предпазлив, дори на моменти страхлив подход в мачовете срещу силни отбори, и то най-вече при гостуванията, поради които Ботев загуби много точки, вкл. и от несъстоятелния Левски.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 11:50

bai Momchil написа:
Левски - огромен успех в ЛЕ, влизане в ШЛ, но провал в групите и тотален крах след това.

С тоталния крах категорично не съм съгласен. Да, уникалния провел беше срещу Тампере, и като цяло този сезон беше супер неуспешен, завършихме на 16 точки зад чорбата, но знаеш ли какво направи Мъри в този неуспешен - изгради последния шампионски отбор на Левски. Освободи по-възрастните от големия отбор и ги замести по следния начин: Привлече Жоазиньо и Зе Соареш (да, заедно с тях и провала Жеан Карлос, ама грешки стават), привлече Дарко Тасевски, за който се бори цяла година, и за който много му се смееха какъв некадърник бил взел, привлече Рабех и Бензукан (ако не му бяха забавили Рабех, който му беше абсолютно първото и най-важно желание, според мен нямаше да стане гафа с Тампере). Виж и на каква възраст бяха всички те като ги привлече и пак ми говорете, че не мислел за бъдещето - най-голямата от многото грешки на Батков беше, че тогава махна Мъри и Наско, точно когато бяха започнали да изграждат следващия си голям отбор.

bai Momchil написа:
Литекс - спечели купата, но остана четвърти и май напусна със скандал. Разочарование като цяло за Литекс с това 4 място.

По онова време Литекс още на бяха започнали политиката с повсеместното налагане на деца (тя почна когато назначиха Кюрда май), даваха си пари и си играеха скъпи чужденци. Може да провериш, при наличието на тези звезди кой точно 17-годишен футболист започна да налага Мъри и колко пари изкараха от него впоследствие (това във връзка с граденето и мисленето за бъдещето).

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 11:52

Vendome написа:
Това за Неделев го подкрепям като мнение. Според мен, основният проблем на Ботев при Стоилов не беше толкова постоянството, колкото типичния за Мъри предпазлив, дори на моменти страхлив подход в мачовете срещу силни отбори, и то най-вече при гостуванията, поради които Ботев загуби много точки, вкл. и от несъстоятелния Левски.

Да, с това мнение съм съгласен. Аз го нарекох постоянство, но може би подходът му към такъв тип мачове е една от причините за това непостоянство.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 12:19

spurs написа:
Medved написа:
Проблемът с Мъди в Ботев е не, че не е спечелил нищо от първия сезон, ами че зароби клуба с някакви скъпоплатени боклуци и тотално развали стила на отбора (тук ботевистите да кажат, защото имат по-добри наблюдения, но който съм питал, всеки е казал, че при Феро са играели футбол, а при Мъди - пародия на футбол).

Пълни глупости. Под заробване на клуба със скъпоплатени боклуци аз разбиране купуване на некадърници с големи заплати, от които след това не можеш да се отървеш и затъваш още повече, защото им дължиш и неустойки. В случая с Ботев бяха привлечени в голямата си част качествени футболисти, които се продадоха без проблеми.

Това за пародията на футбол също е абсурдно. Не съм гледал всички мачове на Ботев разбира се, но по мои наблюдения основният им проблем беше с постоянството. Имаха някои мачове, в които наистина играеха слабо и безлично дори, ама имаха други, в които играеха екстра футбол - примерно първата им победа над нас се сещам веднага. При Феро пък, наистина играеха приятен футбол, ама дотам, нямаха класа поне според мен. И нещо, което е много характерно за Мъри, не знам дали ще се съгласи бай Момчил, ама по времето на Феро (а и преди това) слушахме много за таланта на Неделев, ама виждахме кой знае колко от него - примерно на Герена си спомнях че специално гледах за него и така и не го видях цял мач. По времето на Мъри момчето направи огромна крачка напред и наистина стана изключително важен играч за Ботев, с основна заслуга за добрите им резултати.

Факт - израсна Тошката покрай Мъри и преди си беше ключов играч, но при Мурко имаше израстване. Иначе с голяма част от играчите просто се разделихме по взаимно съгласие. Продадени бяха Хамза и Анисе.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ботев - сезон 2014/2015   |   04.06.2015 12:51

spurs написа:
Medved написа:
В добавка за некадърността, обществена тайна е, че Мъди обича да му се купят няколко ключови мача на сезон, за да му е опечена работата, а Цецко, дето бил по-голям мафиот от Чорни и Домуса, беше решил да си дава парите за по-смислени неща, отколкото за купени тенекета.

Забравих това да изкоментирам - тия твои обществени тайни дето само ти си ги знаеш много ги обичам.

Затова им се вика обществени тайни - едни ги чуват, други се правят, че не ги чуват, защото така им изнася повече ;)))

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща