| Автор |
Съобщение |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 12:59
Мислех да коментирам мача, но като прочетох коментарите няма смисъл. Мислех и тема за Европейското първенство до 19 г. да пусна с участието на България, но прецених че няма смисъл. В Събота в 21.15 играем с Германия, мача ще го дават по Евроспорт, който иска да гледа. Съмнявам се, че ще са много хората, очеизваждащо е, че те не се интересуват от футбол, а само се правят.
Без да вкарвам някакви високопарни слова - Сбогом от мен и успех !
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 13:01
Не знам какви коментари могат да се направят за този мач.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 13:22
Абе, Чаво, пак си изпаднал в някаква депресия, струва ми се. Теб специално много те уважавам за ценителските мнения, ама понякога прекаляваш в някои отношения и настроения.
Феновете са неразривна част от всеки отбор. Не са някакъв си там атрибут, който да ръкопляска между две пакетчета семки. Виж за пример феновете на Берое и Ботев, които проявиха отговорност към съдбините на любимите си отбори и изгониха деребеите и иззедниците, изживяха своя катарзис в долните групи и в момента се радват на едно що-годе по-нормално съществуване (ако въобще нещо в родния футбол може да се нарече нормално). Ама не, славните армейци сте прекалено големи за такава жертва. Ами вегетирайте си вечно с лупита, тройчовци, пернишки боклуци и тем подобна сволач.((
п.п. Последните години почти съм спрял да гледам футбол на стадиона и пак си много далеч зад мен по изгледани мачове на живо, за пропътуваните километри - да не говорим, тъй че по-леко с изводите ;)
Последна промяна Medved на 18.07.2014 13:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 13:29
Е това вече е най-висша форма на мейджъризъм :) Значи громиш наляво и надясно Лудогорец и всичко свързано с него, а даваш за пример феновете на Ботев, които скандират по мачовете "Цецооооо Васииииилев", доста си последователен, няма спор :)
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 13:57
Не подминавай и Бироя, които са на държавна хрантутеница... Навремето такъв "лъв" беше и Нефтохимик, на софрата на едноименния комбинат!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 14:14
Истината е, че хората отказват да се идентифицират с ООД-тата на мутрите, които са начело на любимите им отбори. Не случайно един Ботев, отхвърлил тежките вериги на христоловото иго и хипнотизирал се за кратко от измамното усещане за свобода, събираше на мачовете от "В" лига по 8-10 хилки ентусиазирани фенове на мач.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 14:22
Не ми чети избирателно, че почваш вече сериозно да ме дразниш с тролястването си!!!!! Давам за пример Ботев и Берое за това как непримиримо изгониха мутрите Христолов и Банев, които системно рушаха любимите им отбори. Измяната на принципите и малодушието с одобрението към поредния "добродетел" е съвсем отделен въпрос и съм си казвал критичното мнение неведнъж на когото трябва - ботевистите. Едните под сурдинка се съгласяват, други са на принципа "трай, бабо за хубост", а трети се самоуспокояват, видите ли, Цецко не бил като другите. Ако на вас, лаици и бройкаджии на флудърско-троляшки мнения в насран форум, съм пропуснал да го кажа, ИЗВИНЕТЕ, може би е било нарочно!!! То въпросът за фенското малодушие и произтичащото от него явление - на притъпяване на всякаква критичност и клубна идеология в името на временните успехи под ръководството на някой криминален елемент, е типична черта на родния фен. В това отношение определено чорбетата държат всички първенства, но те нямат и никакви морални задръжки, защото цялата им идеология е основана на псевдоаристократизма и принципа на трупането на тенекии и победи на всяка цена. Затова и Лупи ще е цар, и всичко лошо ще се забрави, ако утре станат шампиони по втория начин - със съдии и торба треторазредни маймуни. Същите малодушници сте и вие, като ви знае човек как за една нощ "Бай Ганьо" става "Господин Батков", щото, видите ли, сините ритнитопки пожънали някакви временни успехи на терена... п.п. Отборът се казва Домусбахче-Амфетаминец. Лудогорец го закриха преди 10-ина години.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 16:00
Не те чета избирателно, твоето тълкуване е избирателно. Казваш следното: и даваш за пример Ботев, които изгонили мутрата Христолов и на вълните на ентусиазма ходели по 8-10 хиляди във В група. Ама истината е, че Ботев се бореха с Христолов не защото е мутра, селяк или не-знам-какъв, а защото отборът беше в ужасно състояние. И веднага се видя, че като отборът върви добре, не само нямат нищо против "да се идентифицират с ООД-тата на мутрите", ами дори и им скандират имената. И това не го казвам като нещо характерно за Ботев, всички са така - когато отборът върви добре пълнят стадиони (това не всички де, ама тия които могат, Литекс колкото и да са силни ясно че няма да пълнят), когато отборът е зле - не ходят. Да, при Ботев имаше ентусиазъм в началото и това спомагаше да ходят много хора, ама ти гарантирам, че ако не беше дошъл Цецо и си кретаха до ден днешен между Б и В група като един Спартак Плевен примерно, сега щяха да ходят по 800 човека и никой нямаше да говори за свобода и подобни.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 16:34
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 17:07
Евала за това мнение. Феновете обаче ръкопляскат. Разбира се това им е работата, но се чудя каква е тази пасивност срещу своеволията на ръководството. Цената на пасивност само и само, за да съществува един клуб не я разбирам, резултатите могат да бъдат предвидени за 20 години напред, а те са НУЛА титли, НУЛА купи, НУЛА участия в групова фаза, а шампионска лига? Каква шампионска лига, това е научна фантастика и освен Левски София друг български отбор няма да влезе там. Това е реалността, няма какво да се казва на бялото черно и да се самозалъгваме.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 17:23
На теб конкретно ще ти отговоря, защото си от ЦСКА. Значи не виждам кой може да бъде треньор на ЦСКА в този момент. Спомняш си, че в миналото имаше и чуждестранни треньори. Един от тях беше Луиджи Симони, достатъчно известно име, макар и преминал зенита си като специалист. Дойде в България, какво стана. Още в началото отвътре и отвън започнаха да му правят мръсно по всякакъв начин. За да се стигне до това троянския селянин Сашо Диков да го пита уреден ли е един мач с Литекс и да кара Симони да се разстройва и да се кълне в умрелия си син, че не е. Не всеки е деболож и перде, с желязна психика. Логично Симони не постигна успехи с тима. Енрико Катуци. Той тръгна добре, може би изненадващо добре за някои, но после и на него му скроиха номер и го махнаха, уж по "семейни причини". Дойде некадърникът Сашо Станков и за два мача провали сезона на ЦСКА, с две загуби в Ловеч, едната за купата, другата за първенство. Върнаха Катуци на пожар, но пак се намери кой да писка срещу него, включително и услужливи журналисти. Логично Катуци не остана да води ЦСКА. Еми след тези два случая, въпреки че са далеч в миналото лично за мен забрави да дойде някой читав чужденец да води тима. Пламен Марков ми харесваше, но той не можеше да излезе "на глава" , с така наречените тартори в отбора. Между другото точно при него бяхме на път да отпаднем от Хайдук Кула, един непретенциозен отбор, но пък после играхме много добре с Бешикташ, може би защото нямаше големи очаквания. Павел Дочев е "немски възпитаник" и на него така наречените тартори му се качиха на главата. Паро Никодимов в ново време имаше епизодични проблясъци, включително и в евротурнирите с елиминирането на Шахтьор. Но и той на стари години не бе устойчив психически, към него имаше много критики и той се поддаде и напусна. Реално само при Йешич ЦСКА направи пробив в евротурнирите, но от една страна имаше качествени чужденци като Тиаго Силва, Хидиуед,Забавник, от друга играчи които от няколко години бяха в отбора като Христо Янев, Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Ибрахима Гай. Но се сещаш и с Йешич какво стана. Как първо "Титан" го обидиха, като казаха, че участвал в уредени мачове, после как пак същите тези "тартори" му "намазаха ските" за довиждане на мача с Литекс. Стойчо Младенов е единствения с по - здрава психика, при него го няма това някой от играчите да му се качи на главата, "прибира джобовете" на играчите, в трудни времена държи съблекалнята. Вярно е, че той винаги е правил мащабна селекция, но това винаги е било наложително. След сезон 2001/02 когато Левски стана за трети пореден път шампион и ЦСКА падаше под път и над път от тях, промените бяха просто наложителни и всеки би ги направил. Младенов доведе играчи като Велизар Димитров и Емил Гъргоров, които след това дълги години бяха основни играчи в тима. Тодор Янчев подобри значително играта си под негово ръководство, а също и Ибрахима Гай, който бе отписан и бе пред изгонване. И тези двама играчи дълго след това служеха на ЦСКА. Партньорът на Гай в защита Жоао Карлос също беше добър футболист, но нямаше как да остане прекалено дълго в тима. Игра и следващия сезон в тима, два сезона не са малко, след което отиде в Белгия, а след това игра в силните години на Анжи Махачкала. Брито също не бе лош футболист, игра два сезона в тима. После , сезон 2007/08 преди това Левски бяха взели две поредни титли, имаха се за "дрийм тим", той пак им спря хегемонията. Но това беше невъзможно с играчите от предните сезони, затова пак се направи мащабна селекция. Вярно е, че тя в крайна сметка не бе оправдана, защото послужи само за спечелване на титлата във вътрешното първенство. Но и никой не знае, ако не бе отнет лиценза, с този отбор докъде можеше да се стигне в евротурнирите. Сезон 2012/13. В предния сезон ЦСКА изпусна титлата, пропилявайки аванс от 8 точки. Започнаха да се говорят разни неща. Както в интерес на повечето футболисти, така и на ЦСКА бе в интерес те да напуснат клуба. Защото знаем лафа "когато те обвинят в еди си кво после иди доказвай, че нямаш сестра". Освен това, тимът от сезон 2011/12, който стартира с Радуканов начело бе много небалансиран. Имаше супер - футболисти в офанзивен план, като Зику, Нелсън, Мораеш, Платини, но големи слабости в защита и при опорните халфове, където трябваше да се разчита на Адемар, Коце Стоянов, Крачунов ( много неопитен тогава), Грънчов, Петър Стоянов, Галчев. Грешката в сезон 2012/13 бе, че още преди да са картотекирани новите играчи, бяха освободени над 10 такива с картотеки. Тогава нарекох това решение аматьорско. През този сезон причните за мащабната селекция са по - различни и за това най - малка вина има Стойчо Младенов. Мартин Петров и Тодор Янчев прекратиха кариерите си, Менди и Косоко избягаха в Литекс, Емил Гъргоров си беше наумил да бяга в Ботев, но като видя накъде отиват нещата, реши да се върне. После обаче се появиха нови опции за него и пак избяга. Жереми Фо - Поре сам реши да си тръгне, въпреки че Стойчо искаше той да остане. Марсиньо и Томаш Черни отказаха да подпишат нови договори и на тях вече не можеше да се разчита. Чочев и сега Мболи са/ще бъдат продадени, но при това положение в ЦСКА никой не може да ги спре. Вальо Илиев се контузи. Най - нормалното нещо е, като те напуснат толкова много футболисти, да вземеш нови на тяхно място. Но поради реномето на клуба, липсата на пари, те не можаха да дойдат навреме и да проведат една нормална подхготовка, логично и не са сработени. Това се видя и на мача със Зимбру, когато през първото полувреме имаше потенциално достатъчно добри голови положения, но понеже играчите не се познават и отиграванията не бяха най - правилните. През втората част Зимбру се затвориха плътно отзад, видя се че макар и без звезди са тактически грамотен отбор и за ЦСКА бе трудно да създаде положения. Въпреки това, те правилно търсеха статичните положения и от това произлязоха няколко опасности, а освен това ми хареса, че се търсеха и силни удари отдалеч, нещо което през миналия сезон липсваше. Играта тип топката да се подава с къси пасове от единия фланг до другия, почти липсваше през второто полувреме, така че не съм съгласен, че ЦСКА е играл безидейно. Просто Зимбру с 10 човека отзад някой трудно би ги преодолял. Те вкараха гол от полу-положение, на несработената защита на ЦСКА, а осавен че в края на мача удариха и градата не си спомням нещо друго от тях. Така че това е и малшанс за ЦСКА. ЦСКА с този нов отбор, срещу затворен противник създадоха достатъчно положения . Не знам дали ЦСКА ще продължи напред, но съм убеден, че ако го направи може да се противопостави добре и на отбори като Интер ( Милано), но на отбора му трябва време. А Стойчо Младенов не е толкова зле в евротурнирите. 2002./03 отпаднаха без загуба, след две победи над Динамо Минск и два равни с Блекбърн, който обективно си беше по - класния отбор. Но пък мачът в София с тях 3-3 бе доста вълнуващ. 2007/08 направиха равен и победа с Омония Кипър и отпаднаха от Тулуза, заради неспазване на тактическите указания от Йордан Тодоров. Отпадането от Мура стана след два равни мача, слаба селекция и невъзможността за каротекирането на Мишел Платини и други футболисти. 2002./03 отстраниха едни арменци, в мачовете с Галатасарай бяха неподготвени, рано рухнаха и психически, но обективно това бе отбор с много по - голям опит от ЦСКА в турнирите. Левски се представи по - добре срещу тях защото имаше по - обигран отбор. Торпедо Москва си беше отбор от руската висша лига, първия мач пак 1-1 в София, на реванша ЦСКА стигна до дузпи, там вече нещата са въпрос и на шанс.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 17:24
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 17:33
Когато пишеш трябва и да мислиш.
Титли на всяка цена? Не бяха ли на Литекс такива, по времената когато беше модерно возенето в багжници? И после ще си говориме за хващането на съдии. А полусезона когато Левски печелеше все с по 1-0, а Литекс обръщаше драматично от 0-2, до 3 -2 беше един от най - честните. И не че нямаше чужденци Буши, Хаджи, Йеленкович, някво бразилче.
Що се отнася до "маймуни" и в сегашния състав на Литекс не са по - малко, отколкото в ЦСКА. Джордан си беше и миналата година, имаше и Ваюши, Джазула, както и други.
Да се дава пример с Берое, който всъщност е държавен отбор е неуместно. А положението в Ботев Пд сега най - малкото може да се нарече нормално. Но дано се оправят.
Да си затваряме очите при промяна на клубната идентичност? Еми примерно Нотингам в миналото какво са били и сега какво са, какво да правят, да се гръмнат ли? Или да тръгнат да псуват и бият играчи и собственици ,защото не знаели какво значи емблемата на Форест ?
А това за пропътуваните километри няма да го коментирам, то е нелепо.
Пак ще се повторя. Докато има такива тук като Мейджър няма да пиша, кой както иска да го разбира или ако ще да ми вярва, проблема си е негов. Защото не са само тези дискусии, има и други, а това че не съм споделил нищо, не значи че нямам мнение.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 17:48
Благодаря за този отговор, на 99 % съм съгласен с всичко, много компетентен отговор. Винаги едно нещо много сериозно ме е карало да се замислям, т.е. това е една верига в ЦСКА Бюджет на клуба - трансфери - заплати - резултати. Икономист съм образование, но не мога да проумея как така бавиш заплати на футболисти, а купуваш в същото време цял един нов отбор със заплати ДВА ПЪТИ по-високи от тавана в Ботев Пловдив??? Да не говорим, че чужденците трябва да са с две класи над БГ играчите....с две класи са, но по фиш. Е, сега дали е някаква далавера цялата схема не знам, нито мога да давам мнение, но всичко е от странно, по-странно. Точно в една такава ситуация ръководството иска да привлича акционери. ОК, прекрасна идея, но има ли изградено доверие между двете страни?
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 18:53
 |  |  |  | spurs написа: Не те чета избирателно, твоето тълкуване е избирателно. Казваш следното: и даваш за пример Ботев, които изгонили мутрата Христолов и на вълните на ентусиазма ходели по 8-10 хиляди във В група. Ама истината е, че Ботев се бореха с Христолов не защото е мутра, селяк или не-знам-какъв, а защото отборът беше в ужасно състояние. И веднага се видя, че като отборът върви добре, не само нямат нищо против "да се идентифицират с ООД-тата на мутрите", ами дори и им скандират имената. И това не го казвам като нещо характерно за Ботев, всички са така - когато отборът върви добре пълнят стадиони (това не всички де, ама тия които могат, Литекс колкото и да са силни ясно че няма да пълнят), когато отборът е зле - не ходят. Да, при Ботев имаше ентусиазъм в началото и това спомагаше да ходят много хора, ама ти гарантирам, че ако не беше дошъл Цецо и си кретаха до ден днешен между Б и В група като един Спартак Плевен примерно, сега щяха да ходят по 800 човека и никой нямаше да говори за свобода и подобни. |  |  |  |  |
И това е абсолютно вярно. И точно това им разправях на ботевистите навремето (питай го Изгрева :))), че ако Христолов не беше такъв оръфляк и чат-пат им приспиваше будната фенска съвест с по някоя спорадична купа и евроучастие, съвсем нямаше да са толкова критични към управлението му. Типичен роден фенски синдром, както казах и в горното си мнение. Но аз давам за пример следното: Берое изгониха Банев (брадат педерас, брадат педерас!) на цената на изпадане в долната дивизия, в момент, в който си живуркаха в "А" група. Ботев изгониха Христолов на цената на изпадане чак във "В" група. В същото време чорбетата си къткат ревниво разни лупита, които водят отбора към ликвидация, щото "ЦСКА е прекалено голям отбор, за да почва на чисто от долна лига" (по спомен цитирам Чаво или някой от другите червени аристократи), сякаш чакат отнякъде да се възкреси партията-закрилница и с магична пръчка да нулира всичкото изсрано през годините. Ами да си къткат безупречния първодивизионен имидж. Ама този отбор рано или късно ще фалира с гръм и трясък, и тогава дори "синьото БФС" няма да може да ги спаси! И ако някой откачен мафиот като Домуса реши да си прави играчката в София, например възраждайки Славия, то съвсем ще се катализира процесът на превръщането на ЦСКА във второстепенен клуб със затихващи функции - сами може да се сетите защо ;) Между другото, по думите на изтъкнати (или облъчени?!?) ботевисти, Цецко провеждаше доста правилна клубна политика и не знам доколко е удачно сравнението с горепосочените разсипници. Конкретно аз визирах ситуация, при която някой деребей (като Лупи, Батков, Венци и т.н.) води систематично отбора към упадък и феновете продължават да си пасуват, щото "без него - по-зле", "ние сме прекалено големи да изпадаме", "работа на феновете е да подкрепят отбора и да люпят семки" и т.н.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 19:01
Абе това за чужденците, какво да ти кажа. То май е по - евтино да взимаш такива по - неизвестни, да се надяваш, че след време ще вземеш нещо за тях, вместо да залагаш на българи. А това, че трябва чужденецът да е по - класен от нашия май е само на хартия. А и добрите български играчи са с претенции, не само футболистите. Спомням си преди години ЦСКА искаше Иван Цветков, в силните му години, преди да се завърне в Пирин, да отиде в Левски и т.н. Той искаше неизпълними условия, а с чужденец е много по - лесно. Ето сега Димитър Рангелов, нямаше къде да играе , искаха го Лудогорец, те имат пари, той предпочете да отиде в Турция, явно там плащат повече. И Лудогорец взима чужденци. Сега искаха Венци Христов, но държавният Берое поставя нереални условия, трансфер май няма да стане.
В баскета играли в чужбина национали като Калоян и Деян Иванови, Филип Виденов, големия Евтимов (въпреки че той е с френски паспорт май ) искат луди пари, за да играят у нас. По - евтино е да си вземеш американци, макар и втора ръка.
В силните години на волейбола в ЦСКА Теодор Салпаров се дърпаше да се върне у нас, след като веднъж е играл в чужбина, а в същото време в тима имаше силен чужденец като Фелип Мейо.
За това, че не плащаш на едни, а взимаш други с високи заплати, няма никаква логика, има вътрешни неща които не знаем, но всъщност вътре май много добре си знаят за какво го правят. Но има и друго - в отборите тип грандове на всякъде по света очакванията винаги са много големи и трябва да отговориш на тези очаквания по някакъв начин искаш или не. Няма угодия. Ако взимаш, що си взел, ако не вземеш, защо не си взел.
Ето и враговете ни сега- като обиждаме играчите, защо ги обиждаме, като не ги обиждаме, защо им ръкопляскаме?
Може да изглежда инфантилно, но вярвам че броя на публиката и подкрепата на публиката е много важна за футболистите. Ясно е, че не за всички е така, особено за някои чужденци, но пък други ще се трогнат, ще си кажат, абе дай за тия хора да направим нещо. И от там идват и резултатите. Естествено идват и от други неща - добра финансова обезпеченост, но публиката определено е фактор.
Мислех си наскоро, как плюеме тоя - онзи, че не били лоялни към клуба и се замислих ние какво сме им дали. Последно време добре, но преди това обиди, обиди, обиди. И няма как това да не ти влияе на представянето на терена. Щото и мен наскоро някакъв непознат ме псува на майка, ми не е приятно. И за футболистите повечето от тия дето ги псуват на майка са непознати и какво ли си мислят те?
А футболистите са хора, като всички останали. И те имат нужда от блага дума, от потупване по рамото. Въпреки че взимат големи заплати и трябва да са професионалисти.
А да напиша , това което всъщност исках, но пропуснах. Целта на всеки един професионален спортист е да печели трофеи. Да, те може и да са "тенекии" според някои , но това осмисля неговия труд. Не всеки печели, едни повече, други по - малко, трети не печелят, но всеки се стреми да го прави. Защото в противен случай няма смисъл да си професионален спортист. Ще си любител футболист, колоездач, ще си правиш келешарски гонки с колата по улиците с някой друг като теб. Отделно феновете също очакват от спортистите да печелят. Това в крайна сметка е смисълът. Я кажете дори на феновете на Берое или Пирин Благоевград "Момчета, в следващите 10 години нищо няма да спечелим, няма да бием ЦСКА и Левски нито веднъж", да видим тогава дали ще има и един човек на стадиона. Кажете на тези от Спартак Варна "Никога повече няма да бием Черно Море", еми то тогава клуб няма да има.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 19:11
Чета сега Ботев изгонили Христолов, Берое Банев. Според мен те сами се махнаха, ако искаха да останат никой нямаше да ги изгони отникъде. И в Славия не искат Венци, в Локомотив Гигов, но те докато решат, дотогава ще стоят.
Това ми прилиа все едно да кажеш Боби Михайлов махнал Батето, ми той сам се махна щот му писна.
И в Рейнджърс феновете не искаха Крейг Уайт, но не те го изгониха от клуба. Нито те изгониха Чарлс Грийн, но какво да обясняваш, то все едно спориш с телевизор.
Сега ще кажат някои Локото изгонили Коко, да бе да. Те колко пъти го гониха, като реши той тогава се махна.
Навремето Божков си тръгна от ЦСКА не заради плакатите и протестите на феновете, тръгна си щото не можа да докопа базите и видя че няма смисъл. "Титан" си тръгна заради смяната на политическата обстановка.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 19:30
Батка, дадох Берое и Ботев като примери за фенове, които жертваха нещо (живуркането си в "А" група) за едно уж по-добро бъдеще. Колко са цъфнали и вързали след това - е отделен въпрос, но към тогавашния момент направиха най-правилното. А вие не сте готови за такава жертва, затова ще си вехнете бавно на принципа на сварената жаба до окончателната си разруха. И колкото и да се утешавате с наивното "ние сме велик клуб, няма да ни оставят да умрем", от един момент нататък няма връщане назад (излизане от врящия казан). Те това е цялата работа, пък ти си завирай щраусовата глава в спортно-техническите причини ... Другите неща няма да ги коментирам, защото или не се четем, или не се разбираме, а нямам време да се обяснявам надълго и нашироко на предубедени хора. Пиши си спокойно. Ако нещо ти замърсява - мое, чуждо - драскаш бележка и го преместваме/премахваме. Ай...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 22:21
Чаво, вместо да се сърдиш, нека се разберем за пиене на бира. Този месец ми е по-свободен като време.
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2014/15 | 18.07.2014 22:42
Бе не си добре с нищо, и с примерите също. Берое бе един асансьорен отбор, и пак направиха далавера с лицензи и прочие, че да не стоят дълго у В-група. Незнам какво са "жертвали" фьеновете обаче... Чаво и Тонзи са прави, че така, както го правят в чорбата, е всичко друго, но не и финансово изчистване на клуба, който би трябвало да се синдикира както всяка фалирала фирма. Защо Тройчан не даде шанс на малките? Пусна ги нарочно подбрани да ядат бой от отбори в долните дивизии, за да си умие ръцете! Долапчиев бе първо смачкан, а после пратен нанякъде. Всеки от големите отбори може да си джътка в А група само с юношите си - софийските и пловдивските отбори със сигурност. Всеки клуб в криза трябва да направи 2-3-4 нулеви години, за да се очисти и в това време да стиска клъки да извади по 2-3а читави младоци на година + нещо гепено с късмет от прованса. Вместо това се взима сульо и пульо от чужбина... Ей го кои играчи изкараха пари за клубовете си - Чочев, Миланов и Антонио Вутов. Хъката-мъката и Мболи ще си замине за Филаделфия за 100-150 хил евро...
|
|   |
|
|