Уимбълдън' 2024 - тема за коментари
Уимбълдън' 2024 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 12.07.2024 19:08
ако го направи ще се присъедини към елитната компания на Род Лейвър, Бьорн Борг, Рафа Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович, които са единствените спечелили Channel Slam в Опън ерата.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 13.07.2024 18:56
Радвам се за Барбора. Много я умее и чете играта. Видно бе по-класната от двете, но италианката се бори много и заслужава много голямо уважение. Хубав финал стана с логичен победител и предвид кои и какви съпернички отстраниха двете по пътя към финала.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 13.07.2024 22:18
Нямам какво да добавя, Дяволе, доста добре си резюмирал финала. Само малко за постиженията на Крейчикова: с двата шлема на сингъл (и то на различни настилки) и 10-те на двойки+олимпийското злато, тя е сериозен кандидат за Залата на славата и е на път да остане в тенис историята като all-time great.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 13.07.2024 22:24
Иначе утре съм за дубъл Алкарас/Англия, Вен диаграмата на хората, които харесват Джокович и мразят Саутгейт, е почти идеален кръг.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 12:24
Малко странно обобщение... аз не харесвам Саутгейт заради грозния и скучен стил, който налага в Англия (било то и "успешен"). Джокович ми е "неутрален" - играта му не ми е толкова приятна за гледане като на Федерер, но и не е толкова натоварваща като тази на Надал (получавам контузии, само като го гледам как играе); много от феновете на сърбина ме дразнят, защото са фанатици, противопоставящи "балканеца" срещу "западняка", пропускайки факта, че Джокович е веган и живее в Монако - но това не е негова вина. Така че за Уимбълдън - нека по-добрият победи, за ЕП - само Испания (т.е. пак по-добрият, защото ако англичаните някакси спечелят, то ще е с късмет и футболът ще умре, нали) 
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 13:53
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 18:20
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 18:26
Един кретен от публика извика точно когато Алкараз трябваше да довърши мача със суинг воле. И сега всичко може да се обърне. 
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 18:40
“Най-великият” на трева беше разгромен на още един финал. И некултурната публика, която разконцентрира Алкараз, не му помогна.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 20:22
Успях да изгледам само първия сет и съм заспал. Уф, тези жеги... Нищо, ще изгледам на запис втория и третия сет след финала на европейското и преди финала за Копата. Днес се очертава да бъде голям ден за испанския спорт, защото за мен няма съмнение, че Англия ще бъде отнесена от армадата. Още преди 2 години писах, че Алкарас е бъдещия ГОАТ, е не само че уверено крачи към всички рекорди, но има и сериозен аванс от близо 2 години в които да не печели нищо и пак ще е в коловоза за гоатския статус. Единствения му реален съперник е Яник Синер. И двамата са от специалното шампионско тесто и имат потенциал за +20 ГШ титли в кариерите си, като те двамата ще се дърпат един друг напред, ще се развиват и ще стават все по-силни и всеможещи. Това ще е бъдещия голям дуел на титаните.
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 14.07.2024 20:29
Тази година циганката алкатраз наистина помля Ноле, игра страхотно, но и Джокович игра доста слабо и под възможностите си (може би и скорошната операция оказа влияние вкл. върху скоростта и агресията). Миналата година си чоукна мача и така изтърва може би последната възможност да вземе ГШ в календарна година.
Само неразбиращи играта могат да пръцкат, че алкатразката щяла да е новата "гоат". Да, играе агресивно грозотията, обаче не е нищо на фона на най-добрите през 90-те години. Сега тенисът е несравнимо по-гейски спрямо тогава. Ако циганката играеше 90-те, агресията й щеше да е някъде около Филипусис. Може да има шанса подобно на федероса да доминира в някакъв вакуум на по-слаби години, но "гоат" - баси лапни-шарана трябва да си да пръцкаш подобни тъпотии.
Последна промяна Dobril на 14.07.2024 20:30, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари | 15.07.2024 01:17
Честно казано, не съм вярвал, че някога ще видя Джокович надигран толкова категорично в 3 от 5 на трева. Нищо не се получаваше за сърбина в този финал - слабо сервиране, много слаби ретури (!!! - чак в третия сет започна малко от малко да чете сервиса на Алкарас), от основната линия беше в пасивна позиция през повечето време и колкото пъти се опитваше да засили с някое комбо, толкова пъти изкарваше топката встрани. Чак в третия сет живна малко, но то и едва ли някой е очаквал Алкарас да го помете, без Ноле изобщо да се закачи в поне един от сетовете.
Алкарас, от друга страна, определено има присъствието на голям шампион. Дори когато се самопроби в третия сет при сервис за титлата, бях сигурен, че е въпрос на време да преодолее кризата и да вземе мача и така и стана. Големият му превес беше в сервирането (до втория сет печелеше над 80 % от точките на първи сервис), както и в много по-мощните удари от дъното на корта. Прави ми впечатление, че за разлика от Надал, може хем да блъска с много спин, хем има много "меки" ръце и няма проблем да импровизира и да играе технично, когато ситуацията го налага. В този ред на мисли - ебати волетата на Алкарас!! Днес направи повече майсторски волета и супер трудни деми волета от Джокович за всичките му седем титли.
За съжаление, мачът и турнирът генерално нямаха нищо общо с тениса на трева, което е картинката от край време, но с регулярното присъствие на Федерер в крайните фази, не се усещаше в такава степен. Нищо чудно и още тенисисти да направят дубъла Ролан Гарос - Уимбълдън, защото вече съвсем навсякъде се играе идентичен тенис и балансът на силите е един и същ. И аз като Дявола очаквам Алкарас и Синер да си разменят много титли през следващите години, защото останалите технически и ментално не са на тяхното ниво, като Синер все пак показва повече слабости, когато нещата се закучат - Алкарас някакси винаги успява да намери начин дори когато не му върви. Справка - мача с Ербер, когато беше пробит 5 или 6 пъти подред и въпреки това продължи да си блъска...
|