Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:42

Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Уимбълдън' 2024 - тема за коментари 

Кои ще спечелят Уимбълдън 2024?
Новак Джокович 20%  20%  [ 1 ]
Григор Димитров 0%  0%  [ 0 ]
Яник Синер 40%  40%  [ 2 ]
Карлос Алкарас 0%  0%  [ 0 ]
Матео Беретини 0%  0%  [ 0 ]
Александър Зверев 0%  0%  [ 0 ]
Хуберт Хуркач 0%  0%  [ 0 ]
Друг 0%  0%  [ 0 ]
Ига Швьонтек 40%  40%  [ 2 ]
Елена Рибакина 0%  0%  [ 0 ]
Арина Сабаленка 0%  0%  [ 0 ]
Джесика Пегула 0%  0%  [ 0 ]
Онс Жабер 0%  0%  [ 0 ]
Коко Гоф 0%  0%  [ 0 ]
Друга 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 5

Уимбълдън' 2024 - тема за коментари 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   12.07.2024 19:08

Balleta написа:
Стрейнджър, явно Алкарас ще трябва да свърши тая услуга на тениса :-D

ако го направи ще се присъедини към елитната компания на Род Лейвър, Бьорн Борг, Рафа Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович, които са единствените спечелили Channel Slam в Опън ерата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   13.07.2024 18:56

Радвам се за Барбора. Много я умее и чете играта. Видно бе по-класната от двете, но италианката се бори много и заслужава много голямо уважение.
Хубав финал стана с логичен победител и предвид кои и какви съпернички отстраниха двете по пътя към финала.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   13.07.2024 22:18

Diavolo написа:
Радвам се за Барбора. Много я умее и чете играта. Видно бе по-класната от двете, но италианката се бори много и заслужава много голямо уважение.
Хубав финал стана с логичен победител и предвид кои и какви съпернички отстраниха двете по пътя към финала.

Нямам какво да добавя, Дяволе, доста добре си резюмирал финала.
Само малко за постиженията на Крейчикова: с двата шлема на сингъл (и то на различни настилки) и 10-те на двойки+олимпийското злато, тя е сериозен кандидат за Залата на славата и е на път да остане в тенис историята като all-time great.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   13.07.2024 22:24

Иначе утре съм за дубъл Алкарас/Англия, Вен диаграмата на хората, които харесват Джокович и мразят Саутгейт, е почти идеален кръг.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 12:24

MCStranger написа:
Иначе утре съм за дубъл Алкарас/Англия, Вен диаграмата на хората, които харесват Джокович и мразят Саутгейт, е почти идеален кръг.

Малко странно обобщение... аз не харесвам Саутгейт заради грозния и скучен стил, който налага в Англия (било то и "успешен"). Джокович ми е "неутрален" - играта му не ми е толкова приятна за гледане като на Федерер, но и не е толкова натоварваща като тази на Надал (получавам контузии, само като го гледам как играе); много от феновете на сърбина ме дразнят, защото са фанатици, противопоставящи "балканеца" срещу "западняка", пропускайки факта, че Джокович е веган и живее в Монако - но това не е негова вина. Така че за Уимбълдън - нека по-добрият победи, за ЕП - само Испания (т.е. пак по-добрият, защото ако англичаните някакси спечелят, то ще е с късмет и футболът ще умре, нали) :cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 13:53

Ига, Ага!? -- Уга?!? Арина?? Барбора! :-D :laugh: :first:

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 18:20

Naki написа:
Ига, Ага!? -- Уга?!? Арина?? Барбора! :-D :laugh: :first:
Некой ще каже ли на Джоката, че мачът на финала вече започна!? :-) :-( :-o :no:

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 18:26

Един кретен от публика извика точно когато Алкараз трябваше да довърши мача със суинг воле. И сега всичко може да се обърне. :uuu:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 18:40

“Най-великият” на трева беше разгромен на още един финал. И некултурната публика, която разконцентрира Алкараз, не му помогна.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 20:22

Успях да изгледам само първия сет и съм заспал. Уф, тези жеги...
Нищо, ще изгледам на запис втория и третия сет след финала на европейското и преди финала за Копата.
Днес се очертава да бъде голям ден за испанския спорт, защото за мен няма съмнение, че Англия ще бъде отнесена от армадата.
Още преди 2 години писах, че Алкарас е бъдещия ГОАТ, е не само че уверено крачи към всички рекорди, но има и сериозен аванс от близо 2 години в които да не печели нищо и пак ще е в коловоза за гоатския статус.
Единствения му реален съперник е Яник Синер. И двамата са от специалното шампионско тесто и имат потенциал за +20 ГШ титли в кариерите си, като те двамата ще се дърпат един друг напред, ще се развиват и ще стават все по-силни и всеможещи.
Това ще е бъдещия голям дуел на титаните.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   14.07.2024 20:29

Тази година циганката алкатраз наистина помля Ноле, игра страхотно, но и Джокович игра доста слабо и под възможностите си (може би и скорошната операция оказа влияние вкл. върху скоростта и агресията). Миналата година си чоукна мача и така изтърва може би последната възможност да вземе ГШ в календарна година.

Само неразбиращи играта могат да пръцкат, че алкатразката щяла да е новата "гоат". Да, играе агресивно грозотията, обаче не е нищо на фона на най-добрите през 90-те години. Сега тенисът е несравнимо по-гейски спрямо тогава. Ако циганката играеше 90-те, агресията й щеше да е някъде около Филипусис. Може да има шанса подобно на федероса да доминира в някакъв вакуум на по-слаби години, но "гоат" - баси лапни-шарана трябва да си да пръцкаш подобни тъпотии.

Последна промяна Dobril на 14.07.2024 20:30, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2024 - тема за коментари   |   15.07.2024 01:17

Честно казано, не съм вярвал, че някога ще видя Джокович надигран толкова категорично в 3 от 5 на трева. Нищо не се получаваше за сърбина в този финал - слабо сервиране, много слаби ретури (!!! - чак в третия сет започна малко от малко да чете сервиса на Алкарас), от основната линия беше в пасивна позиция през повечето време и колкото пъти се опитваше да засили с някое комбо, толкова пъти изкарваше топката встрани. Чак в третия сет живна малко, но то и едва ли някой е очаквал Алкарас да го помете, без Ноле изобщо да се закачи в поне един от сетовете.

Алкарас, от друга страна, определено има присъствието на голям шампион. Дори когато се самопроби в третия сет при сервис за титлата, бях сигурен, че е въпрос на време да преодолее кризата и да вземе мача и така и стана. Големият му превес беше в сервирането (до втория сет печелеше над 80 % от точките на първи сервис), както и в много по-мощните удари от дъното на корта. Прави ми впечатление, че за разлика от Надал, може хем да блъска с много спин, хем има много "меки" ръце и няма проблем да импровизира и да играе технично, когато ситуацията го налага. В този ред на мисли - ебати волетата на Алкарас!! Днес направи повече майсторски волета и супер трудни деми волета от Джокович за всичките му седем титли.

За съжаление, мачът и турнирът генерално нямаха нищо общо с тениса на трева, което е картинката от край време, но с регулярното присъствие на Федерер в крайните фази, не се усещаше в такава степен. Нищо чудно и още тенисисти да направят дубъла Ролан Гарос - Уимбълдън, защото вече съвсем навсякъде се играе идентичен тенис и балансът на силите е един и същ. И аз като Дявола очаквам Алкарас и Синер да си разменят много титли през следващите години, защото останалите технически и ментално не са на тяхното ниво, като Синер все пак показва повече слабости, когато нещата се закучат - Алкарас някакси винаги успява да намери начин дори когато не му върви. Справка - мача с Ербер, когато беше пробит 5 или 6 пъти подред и въпреки това продължи да си блъска...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2