Ролан Гарос 2020 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 21:40
Ех Тиймчо, не става само с 5 сетови мачове и с късмет. То бива женски тенис, ма не помня колко пъти се пробиха тия двамата. Не съм фен на Доминик, но за него бях, просто тоя Шварцман ми е супер противен!
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 21:42
К'о, к'о речихте за Доминатора Тийм!? Ко!? НЕ! Вамос Диегито! 
Последна промяна Naki на 06.10.2020 21:43, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 22:02
Еми така е, ГШ не се печели с 5 сетки срещу анонимници... Тиймчо трябва да се научи да не допуска такива неща, още повече на клей. Дори да беше победил днес, следващият мач щеше да е гроги след два поредни 5 сетови двубоя. Сега да видим дали може и втора бомба за днес...
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 22:03
Уникален мач стана. Шварцман, както и с Шаповалов в Рим, така и тук, показа страхотен характер. Но дали ще има шанс срещу Надал? По-скоро не, първо защото този маратонски мач му взе от силите и второ, защото Рафа има много по-голям опит. Всичко е възможно, но за мен финала е Джокович-Надал.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 22:52
Доста безумно решение, според мен, да се играят толкова много мачове на Филип Шатрие, при положение, че Шварцман - Тийм щеше да бъде маратон дори при завършек в три сета. :) Сега да видим Надал дали ще се разбърза малко, защото не виждам как ще излезе на корта преди 10.30 местно време, а той си играе стабилни 2 часа дори при победи с 6-1 6-0 6-4. :)
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 07.10.2020 02:36
Шварцман е във формата на живота си и надигра категорично Надал в Рим. Освен това тези условия са перфектни за него, вече не знам колко пъти го пиша. И има цели 2 дена да се възстанови. Полуфинала е в петък. А преди този епичен мач с Тийм, Шварцман имаше леки разходки в по 3 сета. Така че фактор умора тук няма да влияе. Надал го чака кошмарен мач. По-лесно за Надал щеше да е с Тийм, защото Тийм специално на Ролан Гарос при толкова много мачове срещу Надал е взел всичко на всичко един сет. И Тийм щеше да е много по-изхабен вече физически от Шварцман и заради тежкия мач с Гастон, където онзи му пусна 50 къси топки и заради цялостното му физическо и психологическо изтощение вследствие на титлата в Ню Йорк. А Синер има блестящо бъдеще. Такова блъскане 2 часа без никакъв спад само на 19 г. срещу краля на клея не бях виждал. Не знам как Надал измъкна първия сет, че и втория. Абсолютно равностоен мач и както стана 2-0 за Надал спокойно можеше да бъде и 2-0 за Синер. В третия сет Надал най-накрая отприщи този пусти форхенд и го разсипа от уинъри, но това е специфично за Рафа. Започва да играе най-добрия си тенис като минат 2 часа...  От друга страна много добре се получава, защото тези два поредни мача срещу толкова силни бекхенди с две ръце (Синер и Шварцман) ще подготвят идеално Надал за Джокович.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 07.10.2020 10:55
Да направим малко крос-оувър към НБА - знаете ли кой е бащата на "Секси Лекси"? Точно така - Dr. J!!! Иначе - относно вчерашния ден - по-добре беше, че победи Шварцман, защото Тийм беше свършил курса още след мача с Гастон и щеше да е размазан от Рафа (не че Шварцман няма да падне, но все пак има повече шансове). Буста дали ще вземе повече от 6 гейма на Ноле? Рубльов и Циципас нищо чудно да направят още един 5+ часов мач, само за да излъчат поредната жертва на сърбина. Вероятния финал Рафа-Ноле няма да го следя - който и да бие, е зле. Дяволът донякъде е прав, че Диего ще подготви Надал за Джокович, но само от гледна точка на разиграванията от дъното на корта, сервисите и ретурите на двамата са несравними, според мен това ще са компонентите, които натежават в полза на Ноле. При жените - Мачкай, Ига! Браво на Подороска, но не мисля, че има особени шансове, дори за сет. Даже бих казал, че и повече от 4 гейма на сет трудно ще вземе. За отбелязване е, че преди днешния мач Колинс води на Кенин 3-0 и 6-0 сета, последният мач тази година в Аделаида 6-3, 6-1 за Колинс. Всичките обаче са на хард, Шатрие в момента е супер бавен, а и Кенин имаше ден повече почивка, така че шансовете са поизравнени. Дано Квитова бие лесно Зигимунд и да стигне пика си за полуфинала:) Както вече споменах, един финал Ига-Петра би бил истински празник за тениса и човечеството.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 07.10.2020 11:30
Надал изигра мач номер 100 на РГ като балансът му е потресаващото 98-2 (загубите, както всички знаем, са срещу Сьодерлинг 2009 и срещу Ноле 2015). За да стигне 100 победи още тази година, трябва да вземе титлата.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 17:31
Супер, Ига Швьонтек е на финал на РГ 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 17:38
6-2, 6-1 и Ига е на финал. Сега давай Петрааааа! Някакви четвъртфинали при мъжете имало вчера, Новак бил излязъл с инвалидна количка, патерица (не знам защо патерица като има количка, но така ми казаха), с ортопедична яка на врата и гипс (на лявата ли, на дясната ръка ли било, не разбрах) и пак бил Буста 3-1 - вЕрно ли е???:) Ще има мощно Vamos Diegito! и Ela Stefanos! (може и Давай!, щото майка му е Юлия Салникова, шампионка на СССР по тенис, а дядо му е легендата на Спартак и олимпийски шампион, 4 пъти Футболист на годината на СССР Сергей Салников), ама това утре:)
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 17:48
 |  |  |  | MCStranger написа: 6-2, 6-1 и Ига е на финал. Сега давай Петрааааа! Някакви четвъртфинали при мъжете имало вчера, Новак бил излязъл с инвалидна количка, патерица (не знам защо патерица като има количка, но така ми казаха), с ортопедична яка на врата и гипс (на лявата ли, на дясната ръка ли било, не разбрах) и пак бил Буста 3-1 - вЕрно ли е???:) Ще има мощно Vamos Diegito! и Ela Stefanos! (може и Давай!, щото майка му е Юлия Салникова, шампионка на СССР по тенис, а дядо му е легендата на Спартак и олимпийски шампион, 4 пъти Футболист на годината на СССР Сергей Салников), ама това утре:) |  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
Naki
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 17:52
Джоката -- нагъл cheater! Кареньо-Буста -- явен шамипон ще да беше, ако не беше НЕспортсменското поведение на дивия, но хитър балканец.  Джоката явно старателно е чел книгите по темата -- вижте в Google за книги по темата " gamesmanship". 
Последна промяна Naki на 08.10.2020 17:52, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 18:01
Балет, ще черпиш май. Гледах Кенин още вчера срещу Колинс и е влязла във формата си от АО пак. Аз си викам Давай Петра!, но Петра не е супер устойчива, а и играта ѝ е твърде физическа и праволинейна, София влага доста мисъл и има голям арсенал, просто е скучна за гледане. Дори Ига не знам дали ще може да се справи на финала.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 19:37
браво на Кенин, като малко питбулче е когато се нахъса и кефи много  Обаче много се нерви и пренасилва ударите, иска да приключи бързо, но не става, трябва си търпение ... днес при първото си сервиране за мача допусна набързо 0:40 и Квита я проби на 15. После бърз рибрейк за София и после пак се озори бая на второто сервиране за мача, но тоя път не сгреши. Втори ГШ финл за София Кенин. Финал на РГ - Кенин - Швьонтек - супер як финал  Раздвоен съм, но която и да бие ще и се кефя. За разлика от мъжете, младите вече рулират в женския тур и ще вземат 3 от последните 3 три шлема: Кенин (21) / Осака (22) / (Кенин или Швьонтек(19))
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 21:23
Браво на Соня- игра много по-умно и правилно и въпреки, че леко чоукна накрая съвсем заслужено победи. Още като видях какъв вятър има, ми стана ясно, че Петра ще страда. И въпреки това си е нейна вината, че не опита поне малко да разнообрази играта. Видя, че не й влизат тупалките и не си помага особено със сервиса, но продължи да блъска до откат и да прави детински грешки. Да, тя не е от тенисистките с безкрайно много технически арсенал и ясно изразен План Б, но при ключовите точки, като видя, че и Соня леко чоуква- можеше да държи малко повече топката в игра, вместо да бъхти като невиждала. Финалът ще е доста интересен- по форма, би трябвало Швьонтек да спечели, но пък Кенин във финални мачове е почти непобедима. При полякинята ще има и повече нерви... така че 55/45 за Ига според мен :)
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 08.10.2020 21:28
 |  |  |  | A.Agassi написа: Браво на Соня- игра много по-умно и правилно и въпреки, че леко чоукна накрая съвсем заслужено победи. Още като видях какъв вятър има, ми стана ясно, че Петра ще страда. И въпреки това си е нейна вината, че не опита поне малко да разнообрази играта. Видя, че не й влизат тупалките и не си помага особено със сервиса, но продължи да блъска до откат и да прави детински грешки. Да, тя не е от тенисистките с безкрайно много технически арсенал и ясно изразен План Б, но при ключовите точки, като видя, че и Соня леко чоуква- можеше да държи малко повече топката в игра, вместо да бъхти като невиждала. Финалът ще е доста интересен- по форма, би трябвало Швьонтек да спечели, но пък Кенин във финални мачове е почти непобедима. При полякинята ще има и повече нерви... така че 55/45 за Ига според мен :) |  |  |  |  |
Интересно е че двете са играли само веднъж помежду си и то при девойките на Ролан Гарос 2016 - победа за Ига в два сета.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 09.10.2020 12:57
Интересно ми е дали днес Диего ще играе по същия начин като в Рим, дали ще има силите след дългия мач срещу Тийм, дали ще издържи психически в един дълъг двубой (евентуално) срещу Рафата... защото съм далеч от мисълта, че Шварци ще бие в 3-4 сета, ако изобщо бие. Очаквам Рафа да го бие в 3 или 4 сета. Диего ще свърши бензина след втория сет. 
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 09.10.2020 14:11
Диего направи два епични двубоя последния месец. С Шаповалов в Рим и сега срещу Тийм. Трети път стомничката няма как да оцелее. Всичко е възможно в този свят, но всякакъв друг резултат освен победа за Надал ще бъде сензацията на годината в света на тениса. Просто всеки един тенис фен иска да гледа може би за последен път големия двубой между Надал и Джокович и мисля Съдбата е решила точно това.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 09.10.2020 15:57
Стия с тази умора. Никаква умора няма да има в Шварцман. Ако загуби няма да е заради нея. Диего имаше 2 дена почивка, а преди този епичен мач с Тийм имаше само трисетови победи без никакъв разход на енергия.
|
|   |
|
 |
|
Naki
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 09.10.2020 18:02
Правилно ли разбрах програмата за днес!? Днес се определя кой Надал с кой Джокович ще играЯТ на финала, нали така? (Демек -- 'Рафаел' с 'Новак'. Впрочем, на полу-финалите така или иначе Марко Джокович не играе..  ) ИЛИ Стефанос може да промени нещата малко по-късно днес..? 
|
|   |
|
|