Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 15:43

Отговори на тема  [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Ролан Гарос 2020 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   06.10.2020 21:40

Ех Тиймчо, не става само с 5 сетови мачове и с късмет. То бива женски тенис, ма не помня колко пъти се пробиха тия двамата. Не съм фен на Доминик, но за него бях, просто тоя Шварцман ми е супер противен!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   06.10.2020 21:42

К'о, к'о речихте за Доминатора Тийм!? Ко!? НЕ! :-D
Вамос Диегито! :rock: :tennis:

Последна промяна Naki на 06.10.2020 21:43, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   06.10.2020 22:02

Еми така е, ГШ не се печели с 5 сетки срещу анонимници... Тиймчо трябва да се научи да не допуска такива неща, още повече на клей.
Дори да беше победил днес, следващият мач щеше да е гроги след два поредни 5 сетови двубоя.
Сега да видим дали може и втора бомба за днес...

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   06.10.2020 22:03

Уникален мач стана. Шварцман, както и с Шаповалов в Рим, така и тук, показа страхотен характер. Но дали ще има шанс срещу Надал? По-скоро не, първо защото този маратонски мач му взе от силите и второ, защото Рафа има много по-голям опит. Всичко е възможно, но за мен финала е Джокович-Надал.

Изображение

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   06.10.2020 22:52

Доста безумно решение, според мен, да се играят толкова много мачове на Филип Шатрие, при положение, че Шварцман - Тийм щеше да бъде маратон дори при завършек в три сета. :) Сега да видим Надал дали ще се разбърза малко, защото не виждам как ще излезе на корта преди 10.30 местно време, а той си играе стабилни 2 часа дори при победи с 6-1 6-0 6-4. :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   07.10.2020 02:36

goro_levskara написа:
Уникален мач стана. Шварцман, както и с Шаповалов в Рим, така и тук, показа страхотен характер. Но дали ще има шанс срещу Надал? По-скоро не, първо защото този маратонски мач му взе от силите и второ, защото Рафа има много по-голям опит. Всичко е възможно, но за мен финала е Джокович-Надал.

Шварцман е във формата на живота си и надигра категорично Надал в Рим. Освен това тези условия са перфектни за него, вече не знам колко пъти го пиша. И има цели 2 дена да се възстанови. Полуфинала е в петък. А преди този епичен мач с Тийм, Шварцман имаше леки разходки в по 3 сета. Така че фактор умора тук няма да влияе. Надал го чака кошмарен мач. По-лесно за Надал щеше да е с Тийм, защото Тийм специално на Ролан Гарос при толкова много мачове срещу Надал е взел всичко на всичко един сет. И Тийм щеше да е много по-изхабен вече физически от Шварцман и заради тежкия мач с Гастон, където онзи му пусна 50 къси топки и заради цялостното му физическо и психологическо изтощение вследствие на титлата в Ню Йорк.
А Синер има блестящо бъдеще. Такова блъскане 2 часа без никакъв спад само на 19 г. срещу краля на клея не бях виждал. Не знам как Надал измъкна първия сет, че и втория. Абсолютно равностоен мач и както стана 2-0 за Надал спокойно можеше да бъде и 2-0 за Синер. В третия сет Надал най-накрая отприщи този пусти форхенд и го разсипа от уинъри, но това е специфично за Рафа. Започва да играе най-добрия си тенис като минат 2 часа... ;-) От друга страна много добре се получава, защото тези два поредни мача срещу толкова силни бекхенди с две ръце (Синер и Шварцман) ще подготвят идеално Надал за Джокович.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   07.10.2020 10:55

MCStranger написа:
Diavolo написа:
То вече имаме рекорд. Никога досега в историята квалификантка не бе играла полуфинал.

само на РГ, другите ги цитирах по-горе - Кристин Матисън на АО'78 и "Секси Лекси" Стивънсън на Уимби'99.

Да направим малко крос-оувър към НБА - знаете ли кой е бащата на "Секси Лекси"? Точно така - Dr. J!!!

Иначе - относно вчерашния ден - по-добре беше, че победи Шварцман, защото Тийм беше свършил курса още след мача с Гастон и щеше да е размазан от Рафа (не че Шварцман няма да падне, но все пак има повече шансове).
Буста дали ще вземе повече от 6 гейма на Ноле? Рубльов и Циципас нищо чудно да направят още един 5+ часов мач, само за да излъчат поредната жертва на сърбина. Вероятния финал Рафа-Ноле няма да го следя - който и да бие, е зле.
Дяволът донякъде е прав, че Диего ще подготви Надал за Джокович, но само от гледна точка на разиграванията от дъното на корта, сервисите и ретурите на двамата са несравними, според мен това ще са компонентите, които натежават в полза на Ноле.

При жените - Мачкай, Ига! Браво на Подороска, но не мисля, че има особени шансове, дори за сет. Даже бих казал, че и повече от 4 гейма на сет трудно ще вземе.
За отбелязване е, че преди днешния мач Колинс води на Кенин 3-0 и 6-0 сета, последният мач тази година в Аделаида 6-3, 6-1 за Колинс. Всичките обаче са на хард, Шатрие в момента е супер бавен, а и Кенин имаше ден повече почивка, така че шансовете са поизравнени.
Дано Квитова бие лесно Зигимунд и да стигне пика си за полуфинала:) Както вече споменах, един финал Ига-Петра би бил истински празник за тениса и човечеството.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   07.10.2020 11:30

Надал изигра мач номер 100 на РГ като балансът му е потресаващото 98-2 (загубите, както всички знаем, са срещу Сьодерлинг 2009 и срещу Ноле 2015). За да стигне 100 победи още тази година, трябва да вземе титлата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 17:31

Супер, Ига Швьонтек е на финал на РГ :celebrate:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 17:38

6-2, 6-1 и Ига е на финал. Сега давай Петрааааа!
Някакви четвъртфинали при мъжете имало вчера, Новак бил излязъл с инвалидна количка, патерица (не знам защо патерица като има количка, но така ми казаха), с ортопедична яка на врата и гипс (на лявата ли, на дясната ръка ли било, не разбрах) и пак бил Буста 3-1 - вЕрно ли е???:)
Ще има мощно Vamos Diegito! и Ela Stefanos! (може и Давай!, щото майка му е Юлия Салникова, шампионка на СССР по тенис, а дядо му е легендата на Спартак и олимпийски шампион, 4 пъти Футболист на годината на СССР Сергей Салников), ама това утре:)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 17:48

MCStranger написа:
6-2, 6-1 и Ига е на финал. Сега давай Петрааааа!
Някакви четвъртфинали при мъжете имало вчера, Новак бил излязъл с инвалидна количка, патерица (не знам защо патерица като има количка, но така ми казаха), с ортопедична яка на врата и гипс (на лявата ли, на дясната ръка ли било, не разбрах) и пак бил Буста 3-1 - вЕрно ли е???:)
Ще има мощно Vamos Diegito! и Ela Stefanos! (може и Давай!, щото майка му е Юлия Салникова, шампионка на СССР по тенис, а дядо му е легендата на Спартак и олимпийски шампион, 4 пъти Футболист на годината на СССР Сергей Салников), ама това утре:)

Цитат:
Every time the match becomes a bit difficult for him, he asks for the doctor," said Carreno Busta in his press conference.
"I don't know whether he has a chronic problem with his shoulder or it is simply a mental issue that he does that every time he is in trouble.
"But it is not something that made me lose my focus because I already knew.
I KNEW IT WAS GOING TO HAPPEN AT THE US OPEN AND I KNEW IT WAS GOING TO HAPPEN HERE. AND I ALSO KNOW THAT IT WILL KEEP HAPPENING.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 17:52

Джоката -- нагъл cheater! :-D
Кареньо-Буста -- явен шамипон ще да беше, ако не беше НЕспортсменското поведение на дивия, но хитър балканец. :-P :rofl:
Джоката явно старателно е чел книгите по темата -- вижте в Google за книги по темата "gamesmanship". :-D

Последна промяна Naki на 08.10.2020 17:52, променена общо 2 пъти

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 18:01

Балет, ще черпиш май. Гледах Кенин още вчера срещу Колинс и е влязла във формата си от АО пак. Аз си викам Давай Петра!, но Петра не е супер устойчива, а и играта ѝ е твърде физическа и праволинейна, София влага доста мисъл и има голям арсенал, просто е скучна за гледане. Дори Ига не знам дали ще може да се справи на финала.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 19:37

MCStranger написа:
Балет, ще черпиш май. Гледах Кенин още вчера срещу Колинс и е влязла във формата си от АО пак. Аз си викам Давай Петра!, но Петра не е супер устойчива, а и играта ѝ е твърде физическа и праволинейна, София влага доста мисъл и има голям арсенал, просто е скучна за гледане. Дори Ига не знам дали ще може да се справи на финала.

браво на Кенин, като малко питбулче е когато се нахъса и кефи много :-D Обаче много се нерви и пренасилва ударите, иска да приключи бързо, но не става, трябва си търпение ... днес при първото си сервиране за мача допусна набързо 0:40 и Квита я проби на 15. После бърз рибрейк за София и после пак се озори бая на второто сервиране за мача, но тоя път не сгреши.

Втори ГШ финл за София Кенин.

Финал на РГ - Кенин - Швьонтек - супер як финал :dance: Раздвоен съм, но която и да бие ще и се кефя.

За разлика от мъжете, младите вече рулират в женския тур и ще вземат 3 от последните 3 три шлема:

Кенин (21) / Осака (22) / (Кенин или Швьонтек(19))

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 21:23

Браво на Соня- игра много по-умно и правилно и въпреки, че леко чоукна накрая съвсем заслужено победи. Още като видях какъв вятър има, ми стана ясно, че Петра ще страда. И въпреки това си е нейна вината, че не опита поне малко да разнообрази играта. Видя, че не й влизат тупалките и не си помага особено със сервиса, но продължи да блъска до откат и да прави детински грешки. Да, тя не е от тенисистките с безкрайно много технически арсенал и ясно изразен План Б, но при ключовите точки, като видя, че и Соня леко чоуква- можеше да държи малко повече топката в игра, вместо да бъхти като невиждала.
Финалът ще е доста интересен- по форма, би трябвало Швьонтек да спечели, но пък Кенин във финални мачове е почти непобедима. При полякинята ще има и повече нерви... така че 55/45 за Ига според мен :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   08.10.2020 21:28

A.Agassi написа:
Браво на Соня- игра много по-умно и правилно и въпреки, че леко чоукна накрая съвсем заслужено победи. Още като видях какъв вятър има, ми стана ясно, че Петра ще страда. И въпреки това си е нейна вината, че не опита поне малко да разнообрази играта. Видя, че не й влизат тупалките и не си помага особено със сервиса, но продължи да блъска до откат и да прави детински грешки. Да, тя не е от тенисистките с безкрайно много технически арсенал и ясно изразен План Б, но при ключовите точки, като видя, че и Соня леко чоуква- можеше да държи малко повече топката в игра, вместо да бъхти като невиждала.
Финалът ще е доста интересен- по форма, би трябвало Швьонтек да спечели, но пък Кенин във финални мачове е почти непобедима. При полякинята ще има и повече нерви... така че 55/45 за Ига според мен :)

Интересно е че двете са играли само веднъж помежду си и то при девойките на Ролан Гарос 2016 - победа за Ига в два сета.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   09.10.2020 12:57

Интересно ми е дали днес Диего ще играе по същия начин като в Рим, дали ще има силите след дългия мач срещу Тийм, дали ще издържи психически в един дълъг двубой (евентуално) срещу Рафата... защото съм далеч от мисълта, че Шварци ще бие в 3-4 сета, ако изобщо бие.
Очаквам Рафа да го бие в 3 или 4 сета. Диего ще свърши бензина след втория сет. :helpless:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   09.10.2020 14:11

Нема Значка написа:
Интересно ми е дали днес Диего ще играе по същия начин като в Рим, дали ще има силите след дългия мач срещу Тийм, дали ще издържи психически в един дълъг двубой (евентуално) срещу Рафата... защото съм далеч от мисълта, че Шварци ще бие в 3-4 сета, ако изобщо бие.
Очаквам Рафа да го бие в 3 или 4 сета. Диего ще свърши бензина след втория сет. :helpless:

Диего направи два епични двубоя последния месец. С Шаповалов в Рим и сега срещу Тийм. Трети път стомничката няма как да оцелее. Всичко е възможно в този свят, но всякакъв друг резултат освен победа за Надал ще бъде сензацията на годината в света на тениса. Просто всеки един тенис фен иска да гледа може би за последен път големия двубой между Надал и Джокович и мисля Съдбата е решила точно това.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   09.10.2020 15:57

Стия с тази умора. Никаква умора няма да има в Шварцман. Ако загуби няма да е заради нея. Диего имаше 2 дена почивка, а преди този епичен мач с Тийм имаше само трисетови победи без никакъв разход на енергия.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари   |   09.10.2020 18:02

Правилно ли разбрах програмата за днес!? Днес се определя кой Надал с кой Джокович ще играЯТ на финала, нали така? :-D
(Демек -- 'Рафаел' с 'Новак'. Впрочем, на полу-финалите така или иначе Марко Джокович не играе.. :whistle: :-) )

ИЛИ Стефанос може да промени нещата малко по-късно днес..? :-)

ICQ YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща