Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:55

Отговори на тема  [ 17 мнения ] 
За конкуренцията 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  За конкуренцията   |   11.09.2015 22:12

След днешното ПОКАЗНО на Винчи искам да припомня на всички Ролан Гарос 2009. Тогава, когато Надал отпадна от Сьодерлинг и всичко живо казваше, че няма начин Федерер да не спечели. Точно когато пътят беше уж чист, но се видя - както на Серина сега уж се отвори схемата, така беше и с Роджър. И след днешния пример трябва всички да оценим какви нерви показа тогава швейцарецът - пред Карерния шлем! Щото Серина, която е най-големият боец в женския тенис, не можа - и то без да може да се сравни Винчи с Дел Потро например като еквиваленти за женския и мъжкия тенис.
Защо го казвам - за всички омаловажавания от страна на Дявола през годините за "конкуренцията" на Федерер. Е, Дяволе, днес нагледно беше демонстрирано какво е "конкуренцията". Няма човек, освен теб, който би казал, че "конкуренцията" сега на Серина е по-силна от тази на Граф през 1988-ма. Ти вече обясни как съвременният тенис е много по-силов, бърз - да, така е, ама днес слайсът уби Серина, както слайсът направи Щефи и Фед велики. Сега повтарям - как съвременният тенис при жените е с голяма конкуренция сега, а в най-силните години на Роджър не беше - смяна на поколенията друг път. Всяко едно поколение има достатъчно играчи, за да не може да се правят перфектните постижения и затова немислимите резултати трябва да се ценят - на всеки. Серина с тази загуба няма да стане по-малко велика, но показа, че е човек, както и Федерер - затова и са велики, защото не могат да са перфектни и всяко омаловажаване няма място. Съжалявам за голямата ти драма, но лично аз съм доволен, че крещящата и истерична Уилямс получи добър урок - не я харесвам като държание на корта просто.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 22:20

Питай Балета, той твърди, че няма конкуренция, аз казвам точно обратното и смея да го твърдя защото гледам женски тенис колкото и мъжкия.
Ситуацията с Федерер не е вярна защото Федерер не е преследвал голям шлем.
Серина има цели 3 кариерни шлема и цели два Серина шлема - все рекорди.
Според мен като изключим мафията (няма как и на 10% да няма съмнения) сама си е виновна. Не беше във форма за този турнир и се видя в хода на турнира. Днес твърде инертна, търсеше бързата развръзка, беше нетърпелива. Твърде много се изхаби в Канада и Синсинати. Според мен допуснаха кардинална грешка с Муратоглу. Същата която допусна Надал и неговия щаб след 2010 г. и отворения шанс за атака на Мелбърн' 2011 г. и историята.
Когато си мислиш, че си недосегаем обикновено те свалят болезнено от пиадестала.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 22:24

Diavolo написа:
Питай Балета, той твърди, че няма конкуренция, аз казвам точно обратното и смея да го твърдя защото гледам женски тенис колкото и мъжкия.
Според мен като изключим мафията (няма как и на 10% да няма съмнения) сама си е виновна. Не беше във форма за този турнир и се видя в хода на турнира. Днес твърде инертна, търсеше бързата развръзка, беше нетърпелива. Твърде много се изхаби в Канада и Синсинати. Според мен допуснаха кардинална грешка с Муратоглу. Същата която допусна Надал и неговия щаб след 2010 г. и отворения шанс за атака на Мелбърн' 2011 г. и историята.
Когато си мислиш, че си недосегаем обикновено те свалят болезнено от пиадестала.

Особено за последното си много прав. Иначе не може да сравняваме жените и мъжете - при мъжете винаги конкуренцията е била по-свирепа, Кариерният шлем там е равносилен на Голям в календарна година в моите очи.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 22:35

Diavolo написа:

той Сандро се опитава да ти каже, че Серенка чоукна, като новоизлюпена келешка поради ред обстоятелства и че Щефи със сигурност имаш много по голяма конкуренция, което си е очеизваждащ факт ....и пак казвам специално ТАЗИ година конкуренцията на Серинка е мнооого слаба..ама пак не успя, щото ЧОУКНА в Ню Йорк на 11

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 22:44

Мен лично Серена изобщо не ме впечатлява като игра от край време. Всеки мач и е някакво безумно маане на сервис и ретур, придружено с огромен брой непредизвикани грешки и откровено тромаво придвижване. Спокойно можеше да загуби рано и на РГ, и на Уимбълдън от не особено впечатляващи противнички. Не знам какво против Муратоглу имате - човекът й е направил програмата така, че да не се хаби по малките турнири и да е във форма за Шлемовете, просто беше време да спука гума най-после.

Да благодарим на Винчи, че спаси тениса и в събота ще гледаме доста интересен финал. Аз лично ще стискам палци за баба Пенета. :-D

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 23:20

Иначе според мен разликата в двата примера, които си дал, е че конкуренцията на Серина наистина е слаба, за разлика от тази на Фед. При Фед може да се спори не дали е била слаба, а дали е била толкова силна, колкото на Сампрас, защото преди да се появят Надал и Ноле по-талантливите му набори все имаха проблеми и не можаха да се реализират напълно (Хаас и Сафин вечно контузени, Банди с шкембе, Фереро с отслабен форхенд и т.н.). Докато при Серина наистина не виждам никакво екстра качество на върха - то е ясно, че с тия ракети всеки блъска здраво (и аз не си поплювам напоследък като изляза с моята 100 инчова уилсънка :laugh: ), но самият факт, че Пенета и Винчи на тия години достигат ГШ финал за първи път, без да играят нещо кой знае колко по-различно, е показателен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   11.09.2015 23:55

Balleta написа:
той Сандро се опитава да ти каже, че Серенка чоукна, като новоизлюпена келешка поради ред обстоятелства и че Щефи със сигурност имаш много по голяма конкуренция, което си е очеизваждащ факт ....и пак казвам специално ТАЗИ година конкуренцията на Серинка е мнооого слаба..ама пак не успя, щото ЧОУКНА в Ню Йорк на 11

Със сигурност не беше така, защото със сигурност аз съм гледал тенис тогава, за теб не знам.
Моето мнение е точно обратното, при Граф нямаше качествена конкуренция, самата Граф беше изпреварила времето си, единствено Аранча Санчес от време на време я биеше.
За останалото си прав. На 11.09 загуби от Стоусър и като цяло на американците не им върви на тази проклета дата.
Това е един от онези моменти, които се случват веднъж на 50 г. и нямат реално обяснение.
За мен това е най-големия тенис шок за целия 21 век до този момент и в мъжкия и в женския тенис.
Да кажем 10 пъти по-шокиращо от загубата на Надал от Сьодерлинг на Ролан Гарос' 2009 г.

Последна промяна Diavolo на 11.09.2015 23:55, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   12.09.2015 00:36

Diavolo написа:
Balleta написа:

Със сигурност не беше така, защото със сигурност аз съм гледал тенис тогава, за теб не знам.
Моето мнение е точно обратното, при Граф нямаше качествена конкуренция, самата Граф беше изпреварила времето си, единствено Аранча Санчес от време на време я биеше.
За останалото си прав. На 11.09 загуби от Стоусър и като цяло на американците не им върви на тази проклета дата.
Това е един от онези моменти, които се случват веднъж на 50 г. и нямат реално обяснение.
За мен това е най-големия тенис шок за целия 21 век до този момент и в мъжкия и в женския тенис.
Да кажем 10 пъти по-шокиращо от загубата на Надал от Сьодерлинг на Ролан Гарос' 2009 г.

Виждаш ли какво нещо е съдбата баце. :yes:
Покрива на Артър Аш бе построен, но не можа да бъде завършен до започването на турнира. В деня на полуфиналите изведнж заваля дъжд и те са преместени от 10 на 11. Ако имаше покрив, ако не валеше дъжд, ако не се играеше на 9/11, ако го нямаше спомена Стосър, ако каръка Дрейк не викаше от трибуната, ако не беше непукистката Винчи, а примерно лабилната Бушар, която сигурно щеше да бие Винчи, но си удари главата в съблекалнята без дори да играе, ако ...... те тогава можеше и да има календарен шлем :-)

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   12.09.2015 09:04

Мафията, Балет, мафията :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   12.09.2015 13:52

Henman написа:
Не знам какво против Муратоглу имате - човекът й е направил програмата така, че да не се хаби по малките турнири и да е във форма за Шлемовете, просто беше време да спука гума най-после.

Знаеш, че винаги съм защитавал Патрик и че ако не беше той Серина нямаше да направи тези рейдове и рекроди на тези години, но специално за този турнир и той носи голяма вина, всъщност съществената, защото той и е треньора и той прави и програмата.
След тежките мачове в Париж (а там и не бе на 100%) и Лондон, нямаше абсолютен никакъв смисъл от това прекомерно натягане в Канада и Синсинати. Особено след Роджърса в Монреал и след като се видя, че издъхва и трябваше почивка вместо това са несилиха да доказват нещо (на кого бе хора?! защо?!) в Синсинати и го доказаха ама в погрешния турнир, защото на финала срещу Халеп, Серина беше в моментен пик и изигра един от най-силните си мачове за годината. Но логично след това в Ню Йорк нямаше и помен от това ниво в нито един неин мач а ги гледах всичките.

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   12.09.2015 14:03

Дяволе, не мисля, че си много прав. Казваш, че си гледал всички нейни мачове дотук, ок. Аз гледах само снощния и съдя по него. Бат' Серен беше яко изнервена във втория и третия сет. Просто си личеше напрежението й в играта. Че е пред прага на нещо голямо. Сама си се би, Винчи като цяло и връщаше топката, за да греши Серена - нормалното поведение в такава ситуация, като видиш противника. С други думи не виждам какво е виновен треньора, че я е накарал да играе и в други турнири.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   14.09.2015 15:48

Diavolo написа:
Balleta написа:

Моето мнение е точно обратното, при Граф нямаше качествена конкуренция, самата Граф беше изпреварила времето

Айде бе, извинявай, ама твоята любимка Селеш в силните си години за мене по-нищо не отстъпва на другата ти любимка сега. Абе изобщо илюзиорно е да ги сравняваме. Аз даже вече и не помня, но Граф ме кефеше определено, имаше финес овсен сила и хубави крака! 8-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   14.09.2015 16:02

TheExorcist написа:
Аз даже вече и не помня, но Граф ме кефеше определено, имаше финес овсен сила и хубави крака! 8-)

Абе да се сравняват Щефи и Серена (като жени и като игра) е като да се сравняват красавицата и звяра и то при все че Щефи няма красотата на Сабатини примерно. Ама вкусове всякакви...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   14.09.2015 18:27

TheExorcist написа:
Айде бе, извинявай, ама твоята любимка Селеш в силните си години за мене по-нищо не отстъпва на другата ти любимка сега. Абе изобщо илюзиорно е да ги сравняваме. Аз даже вече и не помня, но Граф ме кефеше определено, имаше финес овсен сила и хубави крака! 8-)

Селеш няма тази сила и техника. И на сервис е слаба и на по-бързи настилки.
Не може да се сравнява със Серина или Граф. Да биеше Граф, но на по-бавен хард и клей, беше и влязла в главата, но за съжаление онзи психопат развали всичко. Кой знае какво щеше да се развие това съперничество, но и със сигурност Граф нямаше да спечели толкова ако Селеш беше продължила да се състезава.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   15.09.2015 02:17

Diavolo написа:
TheExorcist написа:

Селеш няма тази сила и техника. И на сервис е слаба и на по-бързи настилки.
Не може да се сравнява със Серина или Граф. Да биеше Граф, но на по-бавен хард и клей, беше и влязла в главата, но за съжаление онзи психопат развали всичко. Кой знае какво щеше да се развие това съперничество, но и със сигурност Граф нямаше да спечели толкова ако Селеш беше продължила да се състезава.

Селеш беше блъскаческо добиче, точно като Серина. Мажеше всичко наред! Нищо не може да ме убеди, че е по-различна!

П.С. Оня психар наистина прееба много неща, но Моника не съм я харесвал нито като тенисист, нито като момиче!

Последна промяна TheExorcist на 15.09.2015 02:19, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   15.09.2015 04:02

Да но слаба на трева. И форхенд/бекхенд с две ръце като Бартоли. И със самия стил сигурно щеше да има изхабяване и контузии. Само си гадая де. Всичко отиде по дяволите...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За конкуренцията   |   15.09.2015 12:20

Diavolo написа:
Да но слаба на трева. И форхенд/бекхенд с две ръце като Бартоли. И със самия стил сигурно щеше да има изхабяване и контузии. Само си гадая де. Всичко отиде по дяволите...

И другото, което е, на Аранча основното оръжие беше тичането - тая търчеше като моторетка! Само с тва съм я запомнил, никаква техника! Изобщо не я харесвах!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]