|
Страница 1 от 1
|
[ 17 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

За конкуренцията | 11.09.2015 22:12
След днешното ПОКАЗНО на Винчи искам да припомня на всички Ролан Гарос 2009. Тогава, когато Надал отпадна от Сьодерлинг и всичко живо казваше, че няма начин Федерер да не спечели. Точно когато пътят беше уж чист, но се видя - както на Серина сега уж се отвори схемата, така беше и с Роджър. И след днешния пример трябва всички да оценим какви нерви показа тогава швейцарецът - пред Карерния шлем! Щото Серина, която е най-големият боец в женския тенис, не можа - и то без да може да се сравни Винчи с Дел Потро например като еквиваленти за женския и мъжкия тенис. Защо го казвам - за всички омаловажавания от страна на Дявола през годините за "конкуренцията" на Федерер. Е, Дяволе, днес нагледно беше демонстрирано какво е "конкуренцията". Няма човек, освен теб, който би казал, че "конкуренцията" сега на Серина е по-силна от тази на Граф през 1988-ма. Ти вече обясни как съвременният тенис е много по-силов, бърз - да, така е, ама днес слайсът уби Серина, както слайсът направи Щефи и Фед велики. Сега повтарям - как съвременният тенис при жените е с голяма конкуренция сега, а в най-силните години на Роджър не беше - смяна на поколенията друг път. Всяко едно поколение има достатъчно играчи, за да не може да се правят перфектните постижения и затова немислимите резултати трябва да се ценят - на всеки. Серина с тази загуба няма да стане по-малко велика, но показа, че е човек, както и Федерер - затова и са велики, защото не могат да са перфектни и всяко омаловажаване няма място. Съжалявам за голямата ти драма, но лично аз съм доволен, че крещящата и истерична Уилямс получи добър урок - не я харесвам като държание на корта просто.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 22:20
Питай Балета, той твърди, че няма конкуренция, аз казвам точно обратното и смея да го твърдя защото гледам женски тенис колкото и мъжкия. Ситуацията с Федерер не е вярна защото Федерер не е преследвал голям шлем. Серина има цели 3 кариерни шлема и цели два Серина шлема - все рекорди. Според мен като изключим мафията (няма как и на 10% да няма съмнения) сама си е виновна. Не беше във форма за този турнир и се видя в хода на турнира. Днес твърде инертна, търсеше бързата развръзка, беше нетърпелива. Твърде много се изхаби в Канада и Синсинати. Според мен допуснаха кардинална грешка с Муратоглу. Същата която допусна Надал и неговия щаб след 2010 г. и отворения шанс за атака на Мелбърн' 2011 г. и историята. Когато си мислиш, че си недосегаем обикновено те свалят болезнено от пиадестала.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 22:24
Особено за последното си много прав. Иначе не може да сравняваме жените и мъжете - при мъжете винаги конкуренцията е била по-свирепа, Кариерният шлем там е равносилен на Голям в календарна година в моите очи.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 22:35
той Сандро се опитава да ти каже, че Серенка чоукна, като новоизлюпена келешка поради ред обстоятелства и че Щефи със сигурност имаш много по голяма конкуренция, което си е очеизваждащ факт ....и пак казвам специално ТАЗИ година конкуренцията на Серинка е мнооого слаба..ама пак не успя, щото ЧОУКНА в Ню Йорк на 11
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 22:44
Мен лично Серена изобщо не ме впечатлява като игра от край време. Всеки мач и е някакво безумно маане на сервис и ретур, придружено с огромен брой непредизвикани грешки и откровено тромаво придвижване. Спокойно можеше да загуби рано и на РГ, и на Уимбълдън от не особено впечатляващи противнички. Не знам какво против Муратоглу имате - човекът й е направил програмата така, че да не се хаби по малките турнири и да е във форма за Шлемовете, просто беше време да спука гума най-после. Да благодарим на Винчи, че спаси тениса и в събота ще гледаме доста интересен финал. Аз лично ще стискам палци за баба Пенета. 
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 23:20
Иначе според мен разликата в двата примера, които си дал, е че конкуренцията на Серина наистина е слаба, за разлика от тази на Фед. При Фед може да се спори не дали е била слаба, а дали е била толкова силна, колкото на Сампрас, защото преди да се появят Надал и Ноле по-талантливите му набори все имаха проблеми и не можаха да се реализират напълно (Хаас и Сафин вечно контузени, Банди с шкембе, Фереро с отслабен форхенд и т.н.). Докато при Серина наистина не виждам никакво екстра качество на върха - то е ясно, че с тия ракети всеки блъска здраво (и аз не си поплювам напоследък като изляза с моята 100 инчова уилсънка  ), но самият факт, че Пенета и Винчи на тия години достигат ГШ финал за първи път, без да играят нещо кой знае колко по-различно, е показателен.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: За конкуренцията | 11.09.2015 23:55
Със сигурност не беше така, защото със сигурност аз съм гледал тенис тогава, за теб не знам. Моето мнение е точно обратното, при Граф нямаше качествена конкуренция, самата Граф беше изпреварила времето си, единствено Аранча Санчес от време на време я биеше. За останалото си прав. На 11.09 загуби от Стоусър и като цяло на американците не им върви на тази проклета дата. Това е един от онези моменти, които се случват веднъж на 50 г. и нямат реално обяснение. За мен това е най-големия тенис шок за целия 21 век до този момент и в мъжкия и в женския тенис. Да кажем 10 пъти по-шокиращо от загубата на Надал от Сьодерлинг на Ролан Гарос' 2009 г.
Последна промяна Diavolo на 11.09.2015 23:55, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: За конкуренцията | 12.09.2015 00:36
 |  |  |  | Diavolo написа: Със сигурност не беше така, защото със сигурност аз съм гледал тенис тогава, за теб не знам. Моето мнение е точно обратното, при Граф нямаше качествена конкуренция, самата Граф беше изпреварила времето си, единствено Аранча Санчес от време на време я биеше. За останалото си прав. На 11.09 загуби от Стоусър и като цяло на американците не им върви на тази проклета дата. Това е един от онези моменти, които се случват веднъж на 50 г. и нямат реално обяснение. За мен това е най-големия тенис шок за целия 21 век до този момент и в мъжкия и в женския тенис. Да кажем 10 пъти по-шокиращо от загубата на Надал от Сьодерлинг на Ролан Гарос' 2009 г. |  |  |  |  |
Виждаш ли какво нещо е съдбата баце. Покрива на Артър Аш бе построен, но не можа да бъде завършен до започването на турнира. В деня на полуфиналите изведнж заваля дъжд и те са преместени от 10 на 11. Ако имаше покрив, ако не валеше дъжд, ако не се играеше на 9/11, ако го нямаше спомена Стосър, ако каръка Дрейк не викаше от трибуната, ако не беше непукистката Винчи, а примерно лабилната Бушар, която сигурно щеше да бие Винчи, но си удари главата в съблекалнята без дори да играе, ако ...... те тогава можеше и да има календарен шлем 
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: За конкуренцията | 12.09.2015 09:04
Мафията, Балет, мафията 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: За конкуренцията | 12.09.2015 13:52
Знаеш, че винаги съм защитавал Патрик и че ако не беше той Серина нямаше да направи тези рейдове и рекроди на тези години, но специално за този турнир и той носи голяма вина, всъщност съществената, защото той и е треньора и той прави и програмата. След тежките мачове в Париж (а там и не бе на 100%) и Лондон, нямаше абсолютен никакъв смисъл от това прекомерно натягане в Канада и Синсинати. Особено след Роджърса в Монреал и след като се видя, че издъхва и трябваше почивка вместо това са несилиха да доказват нещо (на кого бе хора?! защо?!) в Синсинати и го доказаха ама в погрешния турнир, защото на финала срещу Халеп, Серина беше в моментен пик и изигра един от най-силните си мачове за годината. Но логично след това в Ню Йорк нямаше и помен от това ниво в нито един неин мач а ги гледах всичките.
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: За конкуренцията | 12.09.2015 14:03
Дяволе, не мисля, че си много прав. Казваш, че си гледал всички нейни мачове дотук, ок. Аз гледах само снощния и съдя по него. Бат' Серен беше яко изнервена във втория и третия сет. Просто си личеше напрежението й в играта. Че е пред прага на нещо голямо. Сама си се би, Винчи като цяло и връщаше топката, за да греши Серена - нормалното поведение в такава ситуация, като видиш противника. С други думи не виждам какво е виновен треньора, че я е накарал да играе и в други турнири.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: За конкуренцията | 14.09.2015 15:48
Айде бе, извинявай, ама твоята любимка Селеш в силните си години за мене по-нищо не отстъпва на другата ти любимка сега. Абе изобщо илюзиорно е да ги сравняваме. Аз даже вече и не помня, но Граф ме кефеше определено, имаше финес овсен сила и хубави крака! 
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: За конкуренцията | 14.09.2015 16:02
Абе да се сравняват Щефи и Серена (като жени и като игра) е като да се сравняват красавицата и звяра и то при все че Щефи няма красотата на Сабатини примерно. Ама вкусове всякакви...
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: За конкуренцията | 14.09.2015 18:27
Селеш няма тази сила и техника. И на сервис е слаба и на по-бързи настилки. Не може да се сравнява със Серина или Граф. Да биеше Граф, но на по-бавен хард и клей, беше и влязла в главата, но за съжаление онзи психопат развали всичко. Кой знае какво щеше да се развие това съперничество, но и със сигурност Граф нямаше да спечели толкова ако Селеш беше продължила да се състезава.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: За конкуренцията | 15.09.2015 02:17
Селеш беше блъскаческо добиче, точно като Серина. Мажеше всичко наред! Нищо не може да ме убеди, че е по-различна! П.С. Оня психар наистина прееба много неща, но Моника не съм я харесвал нито като тенисист, нито като момиче!
Последна промяна TheExorcist на 15.09.2015 02:19, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: За конкуренцията | 15.09.2015 04:02
Да но слаба на трева. И форхенд/бекхенд с две ръце като Бартоли. И със самия стил сигурно щеше да има изхабяване и контузии. Само си гадая де. Всичко отиде по дяволите...
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: За конкуренцията | 15.09.2015 12:20
И другото, което е, на Аранча основното оръжие беше тичането - тая търчеше като моторетка! Само с тва съм я запомнил, никаква техника! Изобщо не я харесвах!
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 17 мнения ] |
|