[Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 01:56
не обичам немкините :)) кефя се на такива които ме кефят. аз съм преди всички фен на ски бягането като спорт, но когато говорим за биатлон трябва да има микс, а не само да препускаш като кон. В интерес на истината никога не съм имал любима биатлонистка. И в момента нямам, всичко е само симпатии и антипатии. Бьорндален за какво го намесваш? :о Той е феномен в този спорт и човека заради който обикнах толкова много този спорт. Не можеш да го сравняваш с някакви болни програми на швабите
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 02:22
в интерес на истината Кати Вилхелм ме кефеше :) Единствената немска биатлонистка, която съм харесвал. А бях фен и на Магдалена Форсберг, но фен силно казано. Виж по-горе... Фен съм на Бьорндален и на Бьо. Този сезон симпатизирам на Тора Бергер, най-вече заради това, че заслужава една СК. Тя е много голям спортист и човек, а и знаеш с какво се пребори... Харесвам и Солемдал и Макарайнен, това е. Но няма как да харесам един продукт на генното инженерство (дали не са взели ДНК от Нойнер да са я подобрили и вкарали в Гьоснер  ), който ти сам каза беше извън Топ 10 всяко едно състезание не само предния сезон, но и този и всички я сочеха с пръст и изведнъж Нойнер се отказа, предстои олимпиада, наближиха Оберхоф и Руполдинг и си имаме нова супер немска звезда, която прави 5 грешки и бие Соукалова с НУЛА и която прави 2 грешки, но бие и то на последна обиколка Бергер. Ако беше рускиня знам как щеше да реагираш, така че бъди обективен... ;п
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 02:46
Бьорндален го намесвам, защото в голяма част от кариерата се вписва идеално в типа състезател, който ти наричаш "препускащ като кон".
Да, биатлонът е комбинация от бягане и стреляне. Като в повечето спортове и тук едни състезатели разчитат на техника, други на физика. Лошото е, че балансът май се изкриви в полза на физиката (разбирай бързото ски бягане) и такива състезатели, които разчитат основно на техника (разбирай добра стрелба), май не могат да издянат много-много. Тук мога да поставя и въпроса защо индивидуалните гонки са толкова силно ощетени в програмата на СК. Да, наистина са доста неатрактивни от телевизионна и зрителска гледна точка, но спокойно може да се измисли някакъв по-интересен формат.
Та да се върна на първоначалната си мисъл - ти принципно се кефиш на по-силови състезатели (които разчитат основно на ски бягането), пък в същото време се опитваш да развиваш някакви теории за "конското бягане". Нещо не мога да те разбера ;)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 03:03
Гледай сега, пак ще повторя - Гьоснер винаги си е била талант в ски бягането и е такъв още от първия си сезон в Световната купа. Ако направиш една ретроспекция, ще видиш, че е от постоянното присъствие в топ 10 на най-добрите бегови времена. Въобще не може да има и сравнение с рускините, които на абсолютен рандом принцип изгряват и залязват като постижения на трасето. Всъщност по-скандално е това, което направи Бьо в първия си сезон за СК и на всичко отгоре при мъжете, където конкуренцията по принцип е много по-голяма, ама там не си толкова критичен към "генното инжeнерство", изглежда ;)
Последна промяна Medved на 09.01.2013 03:04, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 21:21
Мдам, както казах норвежката щафета е с класи над конкуренцията и когато нещата се развиват нормално ето какъв е резултата И при една феноменална стрелба днес за рускините (Мейдж, нещо да кажеш?  ). Отлична Фене и особено Флатланд, браво и добре дошла отново на мама Флатланд, а Солемдал направи решителния пост. Иначе много силна Гьоснер днес, извади отбора си от 42 секунди пасив до преднина от 3 секунди след вторите постове. Да видим дали така ще стреля и в индивидуалните дисциплини (само един допълнителен патрон) А Тора направи поредното си светкавично стреляне, направо нямам думи :))) Сега битка за третото място между Рунгалдиер и Хенкел Айдеееее Италияяяяяяяяяяя 
Последна промяна Diavolo на 09.01.2013 21:22, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 09.01.2013 21:27
Ха ха, немкините без подиум в меката на биатлона - Руполдинг Страхотни чехкини! За съжаление бегово италианките са слабички, но невероятна стрелба за тях днес  Иначе рускините днес само с 1 допълнителен патрон, изравниха постижението на мъжката норвежка щафета от по-рано през сезона, които имаха едно такова уникално постижение от 41 патрона за 40 мишени.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 10.01.2013 21:36
Eееех, Емиле, направи го този последен патрон бе, мама му стара..... Щеше да има уникална битка и дебнене между двамата големи на последната обиколка... Язък... :((
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 11.01.2013 02:38
Много ме е яд  Но после как избесня само, да имаше още 1 км. щеше да натигне Фуркад. Много хубаво състезание, но точно в края трябваше да има една битка за 1 то място. Доволен съм от Бьо, като видях, че ще стартита на 2 пост, поста на Бьорндален много се уплаших, че ще провали отбора, но той винаги е бил много голям щафетьор. Определено обаче трябва да подобри тази стрелба, че не ми харесва нещо... :/ Като цяло ако имат ден със стрелбата няма кой да спре норвежците, защото имат най-голяма плътност в състава. Абе на световното ще е лудница. Норвегия, Русия, Франция и Австрия ще са фаворити и чак тогава евентуално Германия. Иначе голям крах за немците. И в двете щафети са извън подиумите, което е антирекорд в историята на Руполдинг, тяхната мека. Определено им куца ски бягането на немците (говоря за мъжете) Днес пък руснаците не случиха със ските, ваксмайсторите ще търпят критика сериозна. А знеш ли защо Малишко не стартира, да няма проблеми нещо? Това не е типично за руска щафета, там се играе яко за отбора, а и олимпиада предстои...
Последна промяна Diavolo на 11.01.2013 02:39, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 11.01.2013 02:41
за спринта в събота фаворити са ми Малишко и Гьоснер, но имам усещането, че и Свендсен може да спечели ако направи само 1 грешка да речем.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 12.01.2013 00:56
Очаквано, защо не заложих само... Гьоснер вече официално е най-бърза от всички. 7 секунди на Домрачова и 17 на Макарайнен при еднакви грешки си е показателно... За съжаление Тора много назад. Не ми харесват нещата, ужким сигурната световна купа за Тора лека-полека се поизплъзва. Ако Гьоснер я вземе (да я взима, ама не и този сезон), спирам да гледам женски биатлон 
Последна промяна Diavolo на 12.01.2013 00:57, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 12.01.2013 02:06
Не знам за другите, ама Лауканен прави 6-то бегово време и се класира в десетката. Аре бегай оттука... Соукалова едва 25-та на бягане и остана извън десетката въпреки чистата стрелба. За съжаление, дадоха й само втората стрелба - доста неуверена ми се стори, но пък ги сваляше мишените. Да отбележим и завръщането в индивидуалните гонки на Флатланд след година и половина майчинство и подготовка. Жалко, че вече е на години, но може да направи едно финално избухване за олимпийския цикъл. Иначе, Гяволе, стига си психирал - Тора е супер фаворит за титлата. Трябва да сдуха много сериозно в оставащите кръгове, за да изпусне тази преднина - особено пред Гьоснер. Повече ме притеснява Домрачова, честно казано.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 12.01.2013 03:11
Добре, че няма преследване, че на 99% победата отиваше пак у Гьоснер ;) Мани ти :о Иначе мен Домрачова не ме плаши, не знам защо, някак си позагуби увереност. Сякаш след отказване на Нойнер беше супер фаворит според всички, а виждаш какво стане. Супер Бергер, после супер Гьоснер. Дария може да е талант, но все е в нечия сянка и това няма начин да не се отразява на психиката...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 12.01.2013 21:18
Тарей Бьо бързо, бързо влиза във форма Предполагам до световното ще е в топ форма вече и надявам се оттук-нататък този невероятен талант да няма повече нелепи здравословни проблеми. Иначе какво да се каже: оффф, да му писне човек от този Фуркад Ама си е талант и страхотен в стрелбата + отлично ски бягане, няма как да имаш забележки. Прави впечатление, че отново са ''зобнали'' франсето и днес е направил 20 секунди на Свендсен само от ски бягане?! :о А само допреди две седмици, Фуркад се движеше като пияна мумия по последната обиколка... Това е то форсирането за определен момент от календара за СК. Доста свеж Устюгов днес, а Маковеев и той много добре, изобщо руснаците като цяло нямат спиране от три седмици насам. Свендсен и Малишко с по 1 грешка са трети и четвърти, но очаквах по-силно ски бягане от тях.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 02:19
Браво на Фуркад. Остава да подобри малко скоростта на стрелбата и става напълно завършен биатлонист с пълния потенциал да надмине сънародника си Поаре. Не съм му фен и сигурно щеше да ми е много хубаво Свендсен да трупа тенекийки за историята в отсъстивето на болнавия Бьо, но фактите са си факти - французинът ни връща към едни от златните години на биатлона. Само къде се губи още наследникът на големия Рико Грос? :))
Имай предвид, че Руполдинг му е много любимо трасе на Мартен Фуркад. Миналата година направи най-силните си състезания именно там. И виж, че на последна обиколка е дръпнал само 2 секунди пред Свендсен. Норвежецът изостава чувствително на първите две обиколки, откъдето идва голямата разлика. Същото като на щафетата онзи ден. Поне се виждат подобрения в стрелбата, ама не е достатъчно. Вижда се, че губи конкурентоспособност пред Фуркад.
Иначе, само за справка, големият талант Бьо завърши на 25-то място по бягане - на съвсем крехка преднина пред Владко Илиев. А идва Антхолц, където и въздухът не достига. Разбира се, няма съмнение, че за световното в равнината епруветките ще са "на шест" за ново историческо представяне. Дано Бьо е умно момче и да си е направил изводите, за да не повтаря предишни грешки, които да го вадят от строя с месеци и години. Защото е повече от очевидно, че няма физическите дадености да издържа на болните амбиции на местната федерация за наследник на Бьорндален. Аналогично е положението и в немския лагер с младата Гьоснер. Форсираха я здраво и ще я амортизират за отрицателно време. Подозирам, че една от причините Нойнер да им каже "баста", е именно тази - сблъсък с високите очаквания на някои местни ръководители. То и за това е толкова голяма впрочем!!!
Последна промяна Medved на 13.01.2013 02:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 04:38
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 15:31
Торааааааааааааааааааа 21 победа за СК УНИКАЛНА! Недоразумението Гьоснер с 28 грешки 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 15:32
Гяволе, издишай - Супер Тура бек он трек :)))))
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 15:33
Ооо, страхотно сайтче 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 13.01.2013 18:31
и пак Фуркад Мислех си, че Малишко ще го бие на финалния спринт, но Мартен явно се е чувствал достатъчно уверен и силен да не дърпа по трасето. Просто си разпредели много умело силите по трасето. Ако беше допуснал грешка в стрелбата, сигурно и с това щеше да се справи, с тези негови нули не се наложи да хаби повече от необходимото като усилия. Просто този сезон няма никаква реална конкуренция. Дано Бьо си подобри ски формата, има време до световното 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари | 14.01.2013 01:48
Много интересен масов старт. Добре стана, че Малишко се случи конкуренция на Фуркад по последната обиколка, за да има интрига до последния метър. Свендсен направи най-доброто бягане в състезанието и се пребори за място на стълбичката, но в тези масови стартове беговите времета лъжат като цяло, защото там е ярко изразен елемента с надлъгването и дебненето, а не е само юруш на ските... Време е за Антхолц! 
|
|   |
|
|