| Автор |
Съобщение |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 02.01.2016 21:48
Понеже като гледам само аз и Дявола сме активно защитаващите филма в темата, а Дявола очевидно не е от тези, които само четат, та най-вероятно мен визираш. Затова да си кажа, мен маркетинг не ме лови: като пример само ще спомена, че никога не съм гледал Аватар, нито Властелина. Просто Междузвездни войни са си Междузвездни войни :) За другите неща като цяло си прав, ама то такъв тип пропуски ако се заровиш ще намериш и в Епизоди 4-6 по принцип. А за Сноук ясно че не са казали още, това е едно от многото неща, на които чакаме отговори в следващите епизоди.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Филми - 2 тема | 02.01.2016 21:50
Хахах, въобще не визирах хора според позицията им за филма. А си мисля, че тъй като Сноук е новият император, беше редно да кажат нещо повече, да загатнат. В този епизод дори загатване нямаше.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 02.01.2016 21:55
Еми все пак копират Нова надежда, а ако си спомням правилно там не ставаше ясно нищо за Императора. Така че и това са повторили просто.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 03.01.2016 01:21
Вълк (Theeb)http://www.imdb.com/title/tt3170902/?ref_=nv_sr_1Копродукция на Йордания, ОАЕ, Катар и Великобритания. Драма. Действието се развива в провинция Хиджас (Йордания) през първата световна война, където малкия Тееб (на бедуински ‘‘Вълк‘‘) трябва да преведе британски офицер до едно определено място, но се сблъсква с местни бандити. Притча за ранното възмъжаване в тези географски ширини. Историята на едно малко момче, което много бързо трябва да научи всички болезнени истини от живота... Много добър филм, като финала е леко неочакван и много силен. Ченге за един ден (Ride Along)http://www.imdb.com/title/tt1408253/?ref_=nv_sr_2Комедия с най-новия холивудски бърборко Кевин Харт, приемник на Един Мърфи, Мартин Лоурънс, Крис Рок и Крос Тъкър. Става за едно гледане, ей така за леко разведряване ако сте натрупали няколко европейски арт драми една след друга. Филма даже ще има и продължение, излиза в края на този месец. Който оцелее ще разказва (A Million Ways To Die In The West)http://www.imdb.com/title/tt2557490/?ref_=fn_al_tt_1Уестърн комедия с много черен хумор гарниран с дебелашки попръжки в стила на Сет Макфарлан. В главните роли са такива звезди като Лиъм Нийсън и Чарлийз Терон. Оценката на филма е ниска, но този тип хумор ми допада и аз лично се забавлявах. Но това не е филма, който ще се разбере и хареса на повечето хора, гледащи жанра комедия от там и ниския рейтинг според мен. В сърцето на морето (In the Heart of the Sea)http://www.imdb.com/title/tt1390411/?ref_=nv_sr_1Гледах го на кино. Препоръчвам. Добре се е получило. Донри ефекти и мащаби. Визуално е пипнат. Самият лов на китовете беше черешката на тортата. Толкова добре направен все едно гледаш най-доброто от Нешънъл джиографик или Дискавъри. Кастинга също е силен и то целия каст, включая и много силните поддържащи роли. Аз съм и леко пристрастен, защото Крис Хемсуърт ми е любимец, но филма се е получил. А Хемсуърт трябва да набляга на подобни роли. Епоси, приключенски филми, военни екшъни, някъде където да изпълва екрана със страхотната си осанка и визия. Ясно е, че не е толкова талантлив, но има какво друго да предложи и да стане много голяма звезда. Среднощният убиец (The Grim Sleeper)http://www.imdb.com/title/tt1784664/?ref_=nv_sr_1Биографичен трилър за сериен убиец вилнял цели три десетилетия в Ел Ей, абсолютен прецедент в най-новата американска история. Самата история е любопитна да се види, иначе филма си е здрава тояжка и не го препоръчвам. Проект Алманах (Project Almanac)http://www.imdb.com/title/tt2436386/?ref_=nv_sr_1Препоръчвам на феновете на научната фантастика и хубавите трилъри. Много оригинална история с неочаквани обрати и завръзки. Адмирирам подобни рискови проекти.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 03.01.2016 12:25
И аз съм от вашият отбор с Дяволето. бтв. И мен маркетинга трудно ме лови, но както казваш Междузвездните са Междузвездни. Явно като дете ме е ловял и квото хвнал, хванал. 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 03.01.2016 22:40
Гледах преди малко Проклетия Лийдс Юнайтед с Майкъл Шийн като Брайън Клъф, легендарния треньор на Нотингам. Биографичен филм/спортна драма, но акцентът бе не върху успехите му във Форест, а на конфликта му с Дон Реви и драмата с Лийдс Юнайтед. Фореста сигурно го е гледал, но му го препоръчвам, както и на феновете на футбола, които не са гледали филма. Честно казано не е нищо особено, но си е доста любопитен. http://www.imdb.com/title/tt1226271/?ref_=nv_sr_1
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 04:44
 Гледал съм го естествено. Имам дискове с филма на български, френски и английски  Да, филма не е шедьовър, но е достатъчно добър и си заслужава да се види. Към акцентите във филма бих добавил още два - отношенията на Брайън Клъф с тогавашния собственик на Дарби Каунти Сам Лонгсън (феновете на Дарби и досега не могат да простят на последния, че е уволнил Клъф и че по този начин може би е пропуснат шанса Дарби да спечели КЕШ) и вторият акцент е връзката между Брайън Клъф и Питър Тейлър, едно наистина невероятно приятелство и сътрудничество. Иначе преди 2 месеца на Сити Граунд беше премиерата на филма I Believe In Miracles http://www.imdb.com/title/tt5098836/ Филма е документален и разказва историята на възхода на Нотингам Форест при Брайн Клъф и Питър Тейлър, как поемат отбора в средата на тогавашната втора дивизия, промоцията, шампионския сезон в Първа дивизия и пътя към първата КЕШ през 1979 г. Много архивни кадри, много интервюта с главните действащи лица от онова време (има интервюта или по-скоро разкази на всички играчи през този период) и пикантни истории от кухнята на отбора.
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 14:22
Аха, Лонгсън само чакаше някакъв дребен повод, за да разкара устатия и неудобен Клъф.  Ревнуваше от него, искаше той да е едва ли не всичко в този клуб, този егоизъм е провалял много отбори през годините... И да много силен акцент относно връзката между Брайън Клъф и Питър Тейлър, особено когато в края на филма отиде в Брайтън да му се извини, много силна и трогателна сцена. Иначе относно Дарби и полуфинала с Ювентус, то във филма акцентираха върху това, че Лонгсън настояваше да се пазят титулярите за мача с Юве, докато Клъф воден от реваншизъм срещу Реви и Лийдс излезна на живот и смърт срещу тях в някаква страшна киша и грубияните от Юнайтед осакатиха отбора му и няколко дена по-късно дойде и загубата с 1-3 от Ювентус. Та в конкретняи случай мисля самия Клуф допуска грешка и решава, че един мач от 1 дивизия едва ли не е по-важен от полуфинал в КЕШ. Поправи ме ако греша ама аз така си го изтълкувах. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 18:42
В Сърбия си върви паралелно и 2D. Как там може, а тук не може?!?!?!? Гяволе, рапортувай!!! 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 18:51
Искате да кажете, че 3D филм на кино не може да се гледа и на 2D, така ли? Егати простотията. На 3D и завързана на електрическия стол няма да гледам филм. Един път ми беше достатъчен, за да се убедя, че няма да повторя за нищо на света. Дори и да дават филм, който съм го чакала с най-голямото нетърпение, на което съм способна.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 20:14
Естествено, че може. И тук си вървят паралелно 2D и 3D.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 21:29
Да, може, но не и в България... Виновни са Александра Филмс и Форум Филм. Умишлено не прожектират на 2D, за да не си подбиват по-скъпото 3D, както и продажбата на очилата. Досега у нас не е имало опция да гледаш един филм по избор - на 2D или на 3D. В Америка може, както и почти навсякъде по света, но не и у нас. Според мен обаче в скоро време ще настъпи промяна колкото и да не им се иска на някои самозабравили и уяли се бизнесменчета. Иначе ако имах избор, 90% от филмите щях да ги гледам на 2D. Новата 3D технология не мога да я дишам и не виждам нищо добро и качествено в нея.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Филми - 2 тема | 04.01.2016 22:50
Очилата не са причината. Повечето хора вече имат такива, а някои като Cine Grand ги дават безплатно само за прожекцията.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 05.01.2016 00:42
Е разбира се просто го добавих. А и вече са 2 лв. Апропо очилата трябва да се сменяват поне на 2 месеца мас, иначе не дават добро изображение.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 05.01.2016 01:10
Ще рече: ползвани-неползвани, на 2 месеца се сменят, защото се захабяват (дори да не са ползвани нито веднъж)?!? Въй! :о Иначе заради тези нагли мутри бойкот до дупка на родните стерилни с(в)инеплекси!!!! Не съм влизал на комерсиално кино от онова съвместно гледане на "Проповедникът с картечницата". Трябва да са минали поне 3-4 години. Вече само независими продукции във второразредните кина! Или пак отива в мутренското канче?!? :о
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 05.01.2016 01:30
Не, спокс, не отива при тях ;) гледай филми в Културен център Г8 ; Дом на киното, Одеон и Евробългарския културен център. Аз също ги посещавам от време на време.
Ами да очилата са така направени, че трябва да се сменяват периодично. Имам предвид ако си ги отворил и ползвал вече. Ако си стоят неразпечатани няма проблеми.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: Филми - 2 тема | 06.01.2016 16:57
No Escape / Превратът (2015)Напоследък гледах един куп филми, които обаче не ми се коментират, дори и осмия на Тарантино - да, не е лош, но е поредната му кръвопролитна научна фантастика, без научното... Но тоя филм ме грабна - истински, с много добра актьорска игра! Направо си се представих и аз в подобна ситуация с двете деца - пълен ужас...
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми - 2 тема | 07.01.2016 15:30
''Cinderella''!
Някакви отзиви?
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 08.01.2016 03:32
На мен ми хареса визуално най-вече :)
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 08.01.2016 17:18
Дяволе, понеже се разрових по този въпрос, излиза че през 2006 г. са пуснали ДВД-та на оригиналната трилогия, като към всеки филм е имало бонус диск с оригиналната версия, както е била излъчена по кината при излизането им. Ако случайно ги намериш някъде, кажи, че и на мен ми се гледат :)
|
|   |
|
|