Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:34

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.01.2016 21:48

alessandron написа:
Маркетинговата машина обаче добре се завъртя, щото като гледам в тази тема се появиха много, които по принцип само четат :)

Понеже като гледам само аз и Дявола сме активно защитаващите филма в темата, а Дявола очевидно не е от тези, които само четат, та най-вероятно мен визираш. Затова да си кажа, мен маркетинг не ме лови: като пример само ще спомена, че никога не съм гледал Аватар, нито Властелина. Просто Междузвездни войни са си Междузвездни войни :)

За другите неща като цяло си прав, ама то такъв тип пропуски ако се заровиш ще намериш и в Епизоди 4-6 по принцип. А за Сноук ясно че не са казали още, това е едно от многото неща, на които чакаме отговори в следващите епизоди.

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.01.2016 21:50

spurs написа:
alessandron написа:
Маркетинговата машина обаче добре се завъртя, щото като гледам в тази тема се появиха много, които по принцип само четат :)

Понеже като гледам само аз и Дявола сме активно защитаващите филма в темата, а Дявола очевидно не е от тези, които само четат, та най-вероятно мен визираш. Затова да си кажа, мен маркетинг не ме лови: като пример само ще спомена, че никога не съм гледал Аватар, нито Властелина. Просто Междузвездни войни са си Междузвездни войни :)

За другите неща като цяло си прав, ама то такъв тип пропуски ако се заровиш ще намериш и в Епизоди 4-6 по принцип. А за Сноук ясно че не са казали още, това е едно от многото неща, на които чакаме отговори в следващите епизоди.

Хахах, въобще не визирах хора според позицията им за филма. А си мисля, че тъй като Сноук е новият император, беше редно да кажат нещо повече, да загатнат. В този епизод дори загатване нямаше.

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.01.2016 21:55

Еми все пак копират Нова надежда, а ако си спомням правилно там не ставаше ясно нищо за Императора. Така че и това са повторили просто.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.01.2016 01:21

Вълк (Theeb)
http://www.imdb.com/title/tt3170902/?ref_=nv_sr_1
Копродукция на Йордания, ОАЕ, Катар и Великобритания. Драма. Действието се развива в провинция Хиджас (Йордания) през първата световна война, където малкия Тееб (на бедуински ‘‘Вълк‘‘) трябва да преведе британски офицер до едно определено място, но се сблъсква с местни бандити. Притча за ранното възмъжаване в тези географски ширини. Историята на едно малко момче, което много бързо трябва да научи всички болезнени истини от живота...
Много добър филм, като финала е леко неочакван и много силен.

Ченге за един ден (Ride Along)
http://www.imdb.com/title/tt1408253/?ref_=nv_sr_2
Комедия с най-новия холивудски бърборко Кевин Харт, приемник на Един Мърфи, Мартин Лоурънс, Крис Рок и Крос Тъкър. Става за едно гледане, ей така за леко разведряване ако сте натрупали няколко европейски арт драми една след друга. Филма даже ще има и продължение, излиза в края на този месец.

Който оцелее ще разказва (A Million Ways To Die In The West)
http://www.imdb.com/title/tt2557490/?ref_=fn_al_tt_1
Уестърн комедия с много черен хумор гарниран с дебелашки попръжки в стила на Сет Макфарлан. В главните роли са такива звезди като Лиъм Нийсън и Чарлийз Терон. Оценката на филма е ниска, но този тип хумор ми допада и аз лично се забавлявах. Но това не е филма, който ще се разбере и хареса на повечето хора, гледащи жанра комедия от там и ниския рейтинг според мен.

В сърцето на морето (In the Heart of the Sea)
http://www.imdb.com/title/tt1390411/?ref_=nv_sr_1
Гледах го на кино. Препоръчвам. Добре се е получило. Донри ефекти и мащаби. Визуално е пипнат. Самият лов на китовете беше черешката на тортата. Толкова добре направен все едно гледаш най-доброто от Нешънъл джиографик или Дискавъри. Кастинга също е силен и то целия каст, включая и много силните поддържащи роли. Аз съм и леко пристрастен, защото Крис Хемсуърт ми е любимец, но филма се е получил. А Хемсуърт трябва да набляга на подобни роли. Епоси, приключенски филми, военни екшъни, някъде където да изпълва екрана със страхотната си осанка и визия. Ясно е, че не е толкова талантлив, но има какво друго да предложи и да стане много голяма звезда.

Среднощният убиец (The Grim Sleeper)
http://www.imdb.com/title/tt1784664/?ref_=nv_sr_1
Биографичен трилър за сериен убиец вилнял цели три десетилетия в Ел Ей, абсолютен прецедент в най-новата американска история.
Самата история е любопитна да се види, иначе филма си е здрава тояжка и не го препоръчвам.

Проект Алманах (Project Almanac)
http://www.imdb.com/title/tt2436386/?ref_=nv_sr_1
Препоръчвам на феновете на научната фантастика и хубавите трилъри. Много оригинална история с неочаквани обрати и завръзки. Адмирирам подобни рискови проекти.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.01.2016 12:25

spurs написа:
alessandron написа:

И аз съм от вашият отбор с Дяволето.

бтв. И мен маркетинга трудно ме лови, но както казваш Междузвездните са Междузвездни. Явно като дете ме е ловял и квото хвнал, хванал. :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.01.2016 22:40

Гледах преди малко Проклетия Лийдс Юнайтед с Майкъл Шийн като Брайън Клъф, легендарния треньор на Нотингам. Биографичен филм/спортна драма, но акцентът бе не върху успехите му във Форест, а на конфликта му с Дон Реви и драмата с Лийдс Юнайтед.
Фореста сигурно го е гледал, но му го препоръчвам, както и на феновете на футбола, които не са гледали филма.
Честно казано не е нищо особено, но си е доста любопитен. :-)

http://www.imdb.com/title/tt1226271/?ref_=nv_sr_1

(Les Mousquetaires)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 04:44

Diavolo написа:
Гледах преди малко Проклетия Лийдс Юнайтед с Майкъл Шийн като Брайън Клъф, легендарния треньор на Нотингам. Биографичен филм/спортна драма, но акцентът бе не върху успехите му във Форест, а на конфликта му с Дон Реви и драмата с Лийдс Юнайтед.
Фореста сигурно го е гледал, но му го препоръчвам, както и на феновете на футбола, които не са гледали филма.
Честно казано не е нищо особено, но си е доста любопитен. :-)

http://www.imdb.com/title/tt1226271/?ref_=nv_sr_1

:-) Гледал съм го естествено. Имам дискове с филма на български, френски и английски :-D Да, филма не е шедьовър, но е достатъчно добър и си заслужава да се види. Към акцентите във филма бих добавил още два - отношенията на Брайън Клъф с тогавашния собственик на Дарби Каунти Сам Лонгсън (феновете на Дарби и досега не могат да простят на последния, че е уволнил Клъф и че по този начин може би е пропуснат шанса Дарби да спечели КЕШ) и вторият акцент е връзката между Брайън Клъф и Питър Тейлър, едно наистина невероятно приятелство и сътрудничество.

Иначе преди 2 месеца на Сити Граунд беше премиерата на филма I Believe In Miracles http://www.imdb.com/title/tt5098836/ Филма е документален и разказва историята на възхода на Нотингам Форест при Брайн Клъф и Питър Тейлър, как поемат отбора в средата на тогавашната втора дивизия, промоцията, шампионския сезон в Първа дивизия и пътя към първата КЕШ през 1979 г. Много архивни кадри, много интервюта с главните действащи лица от онова време (има интервюта или по-скоро разкази на всички играчи през този период) и пикантни истории от кухнята на отбора.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 14:22

Аха, Лонгсън само чакаше някакъв дребен повод, за да разкара устатия и неудобен Клъф. :yes: Ревнуваше от него, искаше той да е едва ли не всичко в този клуб, този егоизъм е провалял много отбори през годините...
И да много силен акцент относно връзката между Брайън Клъф и Питър Тейлър, особено когато в края на филма отиде в Брайтън да му се извини, много силна и трогателна сцена. :yes:
Иначе относно Дарби и полуфинала с Ювентус, то във филма акцентираха върху това, че Лонгсън настояваше да се пазят титулярите за мача с Юве, докато Клъф воден от реваншизъм срещу Реви и Лийдс излезна на живот и смърт срещу тях в някаква страшна киша и грубияните от Юнайтед осакатиха отбора му и няколко дена по-късно дойде и загубата с 1-3 от Ювентус. Та в конкретняи случай мисля самия Клуф допуска грешка и решава, че един мач от 1 дивизия едва ли не е по-важен от полуфинал в КЕШ. Поправи ме ако греша ама аз така си го изтълкувах. :-)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 18:42

В Сърбия си върви паралелно и 2D. Как там може, а тук не може?!?!?!? Гяволе, рапортувай!!! :-x

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 18:51

Искате да кажете, че 3D филм на кино не може да се гледа и на 2D, така ли? Егати простотията. На 3D и завързана на електрическия стол няма да гледам филм. Един път ми беше достатъчен, за да се убедя, че няма да повторя за нищо на света. Дори и да дават филм, който съм го чакала с най-голямото нетърпение, на което съм способна.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 20:14

Medved написа:
В Сърбия си върви паралелно и 2D. Как там може, а тук не може?!?!?!? Гяволе, рапортувай!!! :-x

Естествено, че може. И тук си вървят паралелно 2D и 3D.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 21:29

Да, може, но не и в България...
Виновни са Александра Филмс и Форум Филм. Умишлено не прожектират на 2D, за да не си подбиват по-скъпото 3D, както и продажбата на очилата. Досега у нас не е имало опция да гледаш един филм по избор - на 2D или на 3D. В Америка може, както и почти навсякъде по света, но не и у нас.
Според мен обаче в скоро време ще настъпи промяна колкото и да не им се иска на някои самозабравили и уяли се бизнесменчета. :uuu:

Иначе ако имах избор, 90% от филмите щях да ги гледам на 2D. Новата 3D технология не мога да я дишам и не виждам нищо добро и качествено в нея.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.01.2016 22:50

Очилата не са причината. Повечето хора вече имат такива, а някои като Cine Grand ги дават безплатно само за прожекцията.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   05.01.2016 00:42

Е разбира се просто го добавих. А и вече са 2 лв.
Апропо очилата трябва да се сменяват поне на 2 месеца мас, иначе не дават добро изображение.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   05.01.2016 01:10

Diavolo написа:
Апропо очилата трябва да се сменяват поне на 2 месеца мас, иначе не дават добро изображение.

Ще рече: ползвани-неползвани, на 2 месеца се сменят, защото се захабяват (дори да не са ползвани нито веднъж)?!? Въй! :о

Иначе заради тези нагли мутри бойкот до дупка на родните стерилни с(в)инеплекси!!!! Не съм влизал на комерсиално кино от онова съвместно гледане на "Проповедникът с картечницата". Трябва да са минали поне 3-4 години. Вече само независими продукции във второразредните кина! Или пак отива в мутренското канче?!? :о

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   05.01.2016 01:30

Не, спокс, не отива при тях ;)
гледай филми в Културен център Г8 ; Дом на киното, Одеон и Евробългарския културен център. Аз също ги посещавам от време на време.

Ами да очилата са така направени, че трябва да се сменяват периодично. Имам предвид ако си ги отворил и ползвал вече. Ако си стоят неразпечатани няма проблеми.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   06.01.2016 16:57

No Escape / Превратът (2015)

Напоследък гледах един куп филми, които обаче не ми се коментират, дори и осмия на Тарантино - да, не е лош, но е поредната му кръвопролитна научна фантастика, без научното...
Но тоя филм ме грабна - истински, с много добра актьорска игра! Направо си се представих и аз в подобна ситуация с двете деца - пълен ужас...

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.01.2016 15:30

''Cinderella''!

Някакви отзиви?

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.01.2016 03:32

На мен ми хареса
визуално най-вече :)

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.01.2016 17:18

Diavolo написа:
Много е важно да ги гледаш на блу рей с хубав звук и картина (особено старите серии). Те бяха дигитално преработени и в тях има добавени сцени, които липсват в самите оригинали. А самите оригинали в първия им вид сега може да се намерят само на VHS носител (за съжаление).

Дяволе, понеже се разрових по този въпрос, излиза че през 2006 г. са пуснали ДВД-та на оригиналната трилогия, като към всеки филм е имало бонус диск с оригиналната версия, както е била излъчена по кината при излизането им. Ако случайно ги намериш някъде, кажи, че и на мен ми се гледат :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 39  Следваща