Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 08:12

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Любими отбори/Бразилия 2014 г. 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 18:45

terminator написа:
oasis написа:
Аз съм единствено за Англия и само за Англия. Навремето бях и за Германия даже на моменти повече отколкото за Англия, но с цигани като Йозил, Кедира, Боатенг и още много други това вече не е Германия, губи се точно най-германското - несломимия дух и пресен пример за това е полуфинала с Италия, след като стана 2:0 и германците тотално клекнаха, това ако беше едно време истинските германци щяха да изорат терена, но нямаше да се дадат.

...
Даааааа, спомням си за великия полуфинал 1982 г. Германия - Франция 1:1 в редовното време. Французите играят, та играят...., красота и драма. Платини, Тигана, Жирес! Повеждат 3:1,като 2-я гол е във второто продължение. Остават сами срещу Шумахер, тоя скача и троши ченето на връхлитащия французин, незнам дали го изгониха.Пускат контузения Румениге 7-8 минути преди края на второто продължение. 3:3 с два гола с негово участие. Дузпи и Франция си замина...
...
Няма такъв дух сега, дано да греша.

Точно за това говоря, а Шумахер ми беше любимия вратар и на игрището пред блока съм пазил и на вратата единствено заради него.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 19:49

ИТАЛИЯ :fan: :devil:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 21:32

Терми, остаряваш, малко ти се размиват спомените, ама общия сюжет го хващаш.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 21:45

Vendome написа:

...
Благодаря, усещам лека злоба, но ти пожелавам и ти да остарееш! Абсолютно добронамерено :)

Последна промяна terminator на 22.05.2014 21:53, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 21:46

Vendome написа:

Е, в общи линии е вярно всичко. Головете ги вкараха Румениге и легендата на Ш04 Клаус Фишер. Шумахер посече Батистон и не го изгониха. На дузпите първо изпусна Щилике и изпадна в нещо като шок, докато съотборник се опитваше да го свести Дидие Сикс, ако не ме лъже паметта, изпусна и той. Виж, кой изпусна втората дузпа за Франция, не го помня вече, Женгини... Жирес... ба ли го. Хрубеш вкара победната, сигурен съм. Четири години по-късно в Мексико полуфиналът бе повторение и повечето смятаха, че Платини и Ко. ще се реваншират. Бяха Европейски, отстраниха Световния Италия и играеха страхотен футбол. Бреме обаче вкара от фаул в самото начало, танковете затвориха играта и методически зачакаха Французите да се изморят и да се отворят по някое време. Така към края на мача при една контра Фьолер вкара втори гол и отказа бъдещата европерука от активния футбол.

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 21:55

За какво ми е да гледам стари мачове? Вие си ги разказвате достатъчно подробно.Остана да разкажете нещо по - ново, периода 1990 - 1998 ;-)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 21:59

На Враца написа:
За какво ми е да гледам стари мачове? Вие си ги разказвате достатъчно подробно.Остана да разкажете нещо по - ново, периода 1990 - 1998 ;-)

За 1990 предлагам Дявола да разкаже.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:02

SUBXERO написа:
Vendome написа:

Е, в общи линии е вярно всичко. Головете ги вкараха Румениге и легендата на Ш04 Клаус Фишер. Шумахер посече Батистон и не го изгониха. На дузпите първо изпусна Щилике и изпадна в нещо като шок, докато съотборник се опитваше да го свести Дидие Сикс, ако не ме лъже паметта, изпусна и той. Виж, кой изпусна втората дузпа за Франция, не го помня вече, Женгини... Жирес... ба ли го. Хрубеш вкара победната, сигурен съм. Четири години по-късно в Мексико полуфиналът бе повторение и повечето смятаха, че Платини и Ко. ще се реваншират. Бяха Европейски, отстраниха Световния Италия и играеха страхотен футбол. Бреме обаче вкара от фаул в самото начало, танковете затвориха играта и методически зачакаха Французите да се изморят и да се отворят по някое време. Така към края на мача при една контра Фьолер вкара втори гол и отказа бъдещата европерука от активния футбол.

Гледал съм и двата мача, малко е мит първия относно играта на франсетата, реално повечето чисти положения са за немците дори преди 1:3. А и мисля, че Франция поведе с 3:1 още през първото продължение.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:03

SUBXERO написа:
На Враца написа:

Италия 1990 ми е любимият Мондиал, първият с ясни спомени през цялото време. Басирам се, че никой тук не знае повече от мен за него.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:10

SUBXERO написа:
На Враца написа:

...
1990, световното в Италия.
Много слаба Италия, в същото време натоварена с огромни очаквания. Само й вижте лидера - Скилачи!!! На това световно Марадона си изпя лебедовата песен, като само от страха му, Аржентина ги отстрани в полуфинала. Вярно, мача беше в Неапол, където Марадона беше бог, защото същата година донесе титлата на Наполи, който изоставаше на 5 точки от Милан три кръга преди края. С много грозна игра, Италия се добра до третото място, мисля че биха Англия в протоколния мач за третото място, а Гермония се реваншира на Аржентина за загубения финал на предното световно. С гол от абсолютно несъществуваща дузпа за нарушение срещу Фьолер. Бреме не сгреши, иначе финала отиваше в неизвестното...

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:13

Vendome написа:
SUBXERO написа:
Vendome написа:

Гледал съм и двата мача, малко е мит първия относно играта на франсетата, реално повечето чисти положения са за немците дори преди 1:3. А и мисля, че Франция поведе с 3:1 още през първото продължение.

...
Говориш глупости, Тигана, Жирес и Платини играеха прекрасен футбол, неслучайно Франция след 2хгодини взе напълно заслужено европейската титла.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:18

Balleta написа:
Баце набий си го в главата - Меси е на 100 години от Марадона, Арже на Марадона беше топ фаворит срещу всеки, Арже на плачкото е един пълен провал, на който всички почнаха да се подиграват.

Виж сега, не мога да говоря много за Марадона, през 86 година бях на 7 години. В съзнанието ми почти няма записани мачове на Дон Диего. Че е легенда, легенда, но мое мнение - медийна легенда! Никой не ангажирам с това мнение. Гола му срещу Англия от центъра го направи велик. Има спечелена световна купа, Меси няма.

Марадона е вкарвал средно по 15-20 гола на сезон, Меси ги вкарва за 2 месеца ;-)

Ако беше играч на Реал друго щеше да говориш за него :wave:

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:27

tonzos_justice написа:
Balleta написа:
Баце набий си го в главата - Меси е на 100 години от Марадона, Арже на Марадона беше топ фаворит срещу всеки, Арже на плачкото е един пълен провал, на който всички почнаха да се подиграват.

Виж сега, не мога да говоря много за Марадона, през 86 година бях на 7 години. В съзнанието ми почти няма записани мачове на Дон Диего. Че е легенда, легенда, но мое мнение - медийна легенда! Никой не ангажирам с това мнение. Гола му срещу Англия от центъра го направи велик. Има спечелена световна купа, Меси няма.

Марадона е вкарвал средно по 15-20 гола на сезон, Меси ги вкарва за 2 месеца ;-)

Ако беше играч на Реал друго щеше да говориш за него :wave:

...
Ти изобщо виждал ли си отбора /който и да е/ с Марадона и без Марадона. Той само с присъствието си вдигаше класата на отбора тройно. Аз такова присъствие не съм виждал никъде. Виж му гола 1990 на световното с който Аржентина отстрани Бразилилия на четвъртфинала. Той там само асистира, но виж го наистина. Отбора на Бразилия беше с класи над Аржентина, но марадона ги разби...
Най-великия!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:37

Терми, пак ти изневерява паметта. Не беше 1/4 финал, а 1/8 финал.

Толкова и за мача ФРГ-Франция през 1982г. Да, франсетата играят красиво, но не надиграват немците, даже повечето чисти положения са за отбора на Юп Дервал.

Последна промяна Vendome на 22.05.2014 22:38, променена общо 1 път

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:53

[quote="Vendome"]Терми, пак ти изневерява паметта. Не беше 1/4 финал, а 1/8 финал.
...
След груповата фаза всеки мач е финал, много на дребно го даваш. Аз дори не се старая да си спомня в детайли, вижда ми се ненужен щрих. Гола срещу Бразилия за 1:0 помниш ли го? Марадона взе топката от горе долу същото място, от където я взе и за знаменития гол срещу Англия, но не вкара, а асистира безпогрешно.

p.s. нямам претенции да си спомням всичко, не се хващай за такова дребнотемие.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 22:55

terminator написа:
Ти изобщо виждал ли си отбора /който и да е/ с Марадона и без Марадона. Той само с присъствието си вдигаше класата на отбора тройно. Аз такова присъствие не съм виждал никъде. Виж му гола 1990 на световното с който Аржентина отстрани Бразилилия на четвъртфинала. Той там само асистира, но виж го наистина. Отбора на Бразилия беше с класи над Аржентина, но марадона ги разби...
Най-великия!

За мен най-великия е МЕСИ за всички времена. Нека всеки да си има мнение ;-)

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 23:01

tonzos_justice написа:
terminator написа:
Най-великия!

За мен най-великия е МЕСИ за всички времена. Нека всеки да си има мнение ;-)

...
Да, споделям напълно. Всеки си прави изводи на база инфото, с което разполага :) Меси - Меси!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 23:05

Терми, не се заяждам на дребно, ама в тази тема вече няколко пъти ти изневерява паметта, та така и за ФРГ-Франция. Франсетата наистина играят красиво, но цялостно в мача немците са по-добри. Футболът не е само бродиране.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 23:11

Vendome написа:
SUBXERO написа:
Vendome написа:

Не знам за какви митове говориш. Едно е да четеш за мачовете и да гледаш записи, друго е да ги гледаш на живо и да ги преживяваш. Всеки, който е гледал мача 1982 ще ти каже, че французите владееха мача до инцидента с Батистон. Това ги посече, гледаха невярващо и не знаеха дали другарят им ще го бъде. Това им подряза крилата.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г.   |   22.05.2014 23:13

Vendome написа:
Терми, не се заяждам на дребно, ама в тази тема вече няколко пъти ти изневерява паметта, та така и за ФРГ-Франция. Франсетата наистина играят красиво, но цялостно в мача немците са по-добри. Футболът не е само бродиране.

...
Този спор е вечен запалянковски спор, кой е бил по-добър. Знам го много добре и слава богу, че не винаги побеждава по-добрия. Аз само казах, че тогава Франция изгуби спечелен мач. Аз също виках за немците, но за мен бяха надиграни в чисто футболен аспект тогава. Стенли, изместихме темата, задал съм конкретен въпрос, нека не го засипваме още с мнения, не по темата. Ако искаш си отвори друга тема

Последна промяна terminator на 22.05.2014 23:19, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща