Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:16

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.11.2014 23:40

Закрилникът (The Equalizer)

Едно от попаденията на годината. Като цяло нищо ново под слънцето. Клише. Но така е пипнат филма, така е заснет, монтиран и изигран, че от първата до последната минута си прикован на седалката. Дензъл за N ти път, невероятен.
Задължителен за ценители на качествения екшън.

Не казвай сбогом (Gone Girl)

Това беше филма на годината преди да гледам днес Интерстелар. Задължителен за всеки уважаващ себе си ценител на киното!!! :yes: Един от най-качествените трилъри/драми, които съм гледал.
Оскаров филм отвсякъде, а Розамунд Пайк прави ролята на живота си. Почти съм сигурен, че ще вземе оскара за главна женска роля, дано да позная. Заслужава го.
Всичко във филма работи като добре смазан швейцарски часовник. От първата до последната минута. Няма слаб момент, няма нещо, което да не е обмислено. Изключителен поглед върху съвременно американско общество и влиянието на медиите. Какво да ви кажа, гледайте и гледайте внимателно...

Преди да заспя (Before I Go to Sleep)

Много съм разочарован, а ужким голям потенциал. Не си губете времето. Отделно от всичко, още на 50 мин. разгадах всичко.

Дракула: Неразказан (Dracula Untold)

УжасТ. Защо за бога правите такива филми? :helpless:
Най-доброто което можеха да направят е да не разкажат тази история...

Последна промяна Diavolo на 07.11.2014 23:41, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.11.2014 23:42

Diavolo написа:
Интерстелар

http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=hm_otw_tt

За мен това беше най-чакания филм за годината. Още от миналата година го чаках с нетърпение и днес го гледах в Арена Делукс в най-яката 1 зала.
Така, обикновено когато отида с прекалено големи очаквания в повечето случаи се разочаровам, но тук нямаше абсолютно никакво разочарование. Напротив. Лично за мен това е филма на годината, поне до този момент от това което съм гледал, а аз се стремя да не изпускам нищо, че киното ми е страст то малък.
Уникален Нолан за пореден път. Най-накрая научна фантастика в която думичката 'научна' е водещата. Няма слаб момент, всичко е изпипано до последния детайл. Посланието е жестоко, визията убийствена. Истински разтърсващ шедьовър!
Гледайте непременно и задължително на кино.

"Не си отивай кротко в тъмнината! Пред здрача да беснее старостта. Вий, вий срещу смъртта на светлината!" ;-)

Излишно е да казвам, че като повечето филми на Нолан и този трябва да се гледа внимателно поне 2/3 пъти и ще има люти спорове по форумите кое какво е и как свършва всичко. :-D

Не чети ако не си гледал
А за тези, които са гледали да попитам дали споделят моето мнение за края на филма.
Тъй,
Накратко, да не се получава излишен ферман.
Излиза, че ние самите (хората) се спасяваме. Това с извънземните още от началото не ми се връзваше много, много и слава богу, че не излезна нищо подобно. Дефакто в сила влиза План Б и Амелия (Ан Хатауей) заселва планетата на Едмъндс. След много време когато хората на Земята отдавна са измрели тази нова човешка раса еволюира и усвоява петото измерение и посредством това успяват да изпратят в миналото Купър (Макконъхи), за да спаси човешката раса от умиращата ни планета.
Така ли е или не е така. Препоръчително е да се изказват астрономи и физици, по възможност професори (аз не съм такъв за съжаление)... :yes:

:first: :first: :first:

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.11.2014 21:00

Аз добавям и СЪДИЯТА. Страхотен филм, с актьорска игра. Дори Винсънт Д'Онофрио е с впечатляващо екранно присъствие в роля, в която трябва да играе "пребит от живота" неудачник. Поклон за този филм.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.11.2014 03:34

още не съм го гледал, но е само въпрос на време :-)

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.11.2014 10:36

Diavolo написа:
още не съм го гледал, но е само въпрос на време :-)

Задължително го гледай - Оскаров филм за мен.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   10.11.2014 11:04

alessandron написа:
Аз добавям и СЪДИЯТА. Страхотен филм, с актьорска игра. Дори Винсънт Д'Онофрио е с впечатляващо екранно присъствие в роля, в която трябва да играе "пребит от живота" неудачник. Поклон за този филм.

Този сме го набелязали за скорошно гледане.

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.12.2014 21:22

Някой гледа ли вече Игра на кодове(The Imitation Game)? Много шум се вдигна около този филм в последните месеца и се чудя дали си заслужава. Отделно ми намирисва на номинация за Оскар на Бенедикт Къмбарбач. Аз лично много го харесвам и силно се надявам да не се разочаровам.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.12.2014 19:14

Да, на мен доста ми хареса и го препоръчвам. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.12.2014 23:01

Лешояда (Nightcrawler)
Препоръчвам. Най-вече заради невероятната игра на Джейк Гиленхол. Оскарово изпълнение, дано да го уважат от академията. :yes:

Билет за отвъдното (A Walk Among the Tombstones)
Не ми хареса, но не е типичния филм с участието на Лиам Нийсън и е хубаво да се види от всеки един фен на филмите.

Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1 (The Hunger Games: Mockingjay – Part 1)
Хареса ми. Давам му 7.0 / 7.5 някъде тези граници. Като цяло добре са разказали книгата. Имам два упрека. Избор на Джулиан Мур за президента Алма Коин и това, че не дадоха почти нищо от окръг 13, както и липсваха вътрешните борби на Катнис. Джон Хъчерсън прави уникално изпълнение като Пийта. Направо обра точките. :-)

Джон Уик (John Wick)
Не мога да разбера за какво продължават да правят такива филми? Пълна загуба на време и нерви.
Слаба ракия

Изход: Богове и Царе (Exodus: Gods and Kings)
Днес го гледах. Невероятен провал според мен. Голяма излагация на Ридли Скот и целия екип събрал се да разкаже историята на спасителя на израелския народ, Мойсей. Трагичен кастинг, за какво беше три дето ако смея да попитам. Един от най-слабите филми за последните две години. :uuu:

Последна промяна Diavolo на 12.12.2014 23:02, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   15.12.2014 03:27

Diavolo написа:
b]Не казвай сбогом (Gone Girl)[/b]

Това беше филма на годината преди да гледам днес Интерстелар. Задължителен за всеки уважаващ себе си ценител на киното!!! :yes: Един от най-качествените трилъри/драми, които съм гледал.
Оскаров филм отвсякъде, а Розамунд Пайк прави ролята на живота си. Почти съм сигурен, че ще вземе оскара за главна женска роля, дано да позная. Заслужава го.
Всичко във филма работи като добре смазан швейцарски часовник. От първата до последната минута. Няма слаб момент, няма нещо, което да не е обмислено. Изключителен поглед върху съвременно американско общество и влиянието на медиите. Какво да ви кажа, гледайте и гледайте внимателно...

Хареса ми, аз си падам много по такива сюжети, само края не ми допадна, но да силна игра. Имаше един два слаби момента и в сценария по плана на Ейми, ама не е болка за умиране :-D

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   15.12.2014 10:33

Гледахме го в събота вечер и ми хареса много.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.12.2014 20:21

За филма Не казвай сбогом (Gone Girl)
Днес го гледах. Не съм очаквал много от този филм, но заради режисьора и заради Бен Афлек реших да го гледам. Филма тръгна много добре. Всичко се развиваше както трябва... съспенс и т.н. но нещо края не ме изкефи. Малко преовиличават с ролята на медиите (не казвам, че в щатите не са влиятелни - Балета да каже как е точно). Дойде ми в повече и ми изглежда меко казано нереално. И някои други неща ми се сториха преувеличени към последните 15-20 минути, но както и да е. Давам 7 от 10.

Сега чакам да качат INTERSTELLAR и да го гледам. Ще го гледам на компа, ама па за сметка на това - на хубав монитор :laugh: От писаното в интернет имам голями очаквания. Надявам се да са оправдани. Уж филм на годината. От Нолан не очаквам слаб филм, но по принцип не си падам по НФ. Определено ще се гледа.

Последна промяна Нема Значка на 19.12.2014 20:23, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.12.2014 12:33

Значка, баш си е така с медиите, повярвай ми. Нема такава мелачка, всеки ден го виждам.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.12.2014 16:38

Кой ли е виновен? :unsure:
Нека сам да си отговоря - ботовете, които стоят цял ден пред ТВ и четат жълта преса, защото живота им е жалък и трябва да се бутат в този на другите/съседите за да има нещо интересно и в тяхното ежедневие. :tomate:

(Extreme Zombies)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   22.12.2014 03:53

и аз го изгледах тоя филм преди малко. хареса ми много, само не разбрах защо не проведоха по-детайлно разследване в стил крими сериалите и всичко щеше да излезе наяве и ейми щеше да лъсне по бели гащи, явно по онова време във филма, не е като сега. страхотна актьорска игра на актрисата за първи път я гледам и бен афлек добре си играе ролята. силен филм на финчър не е от класата на севън с брад пит и морган фриймън, оня е брутален и няма база за сравнение, но и този си заслужава определено отделеното време. :-D иначе тия медии могат да те съсипят наистина

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   23.12.2014 21:30

днес гледах Хобит: Битката на петте армии.
Ами става за едно гледане на голям екран, но честно казано съм разочарован, очаквах много повече, като за край на трилогията. Много по детски направено, много клишета, дразнещо очите HFR 3D. Малката книжка на Толкин е по-добра от цялата трилогия в едно.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   23.12.2014 22:42

Diavolo написа:
днес гледах Хобит: Битката на петте армии.
Ами става за едно гледане на голям екран, но честно казано съм разочарован, очаквах много повече, като за край на трилогията. Много по детски направено, много клишета, дразнещо очите HFR 3D. Малката книжка на Толкин е по-добра от цялата трилогия в едно.

Не твърдя, че определено е грешка, но си мисля, че ако го беше гледал в 2Д можеше да ти хареса повече. Нашето поколение е свикнало с класическото кино и това не може да се промени на такава възраст. Мисля, че тук си говорим не само за навици в общ смисъл, нещата по-скоро опират до мозъчна дейност и рефлекси. След няколко триизмерни разочарования за себе си твърдо реших да гледам сериозни филми премиерно задължително в 2Д (въпрос на лична преценка е, доколко Хобит попада в тази графа). После вече ако имам възможност повтарям триизмерно, но само като екстра. Пиксар и сие е естествено друга бира. Там винаги 3Д. Тези филми така или иначе се гледат с децата, а те си искат с очила ;-).

Сега, ако филмът е кофти, тогава естествено нищо не помага. Поне първите два Хобита много ми харесаха и определено ме изненадаха позитивно. От друга страна последната част на всяка една трилогия или каквато и да е там поредица, наистина изисква извънредна порция кик, което понякога се превръща в автогол. Да не говорим, че в случая имаме и неимоверно разтягане на материята от книгата (честно казано бях в шок, когато разбрах, че ще има три филма по три часа, мислех, че ще е един, което в очите ми бе логично, като се вземат предвид двете произведения пропорционално - Хобитът и Пръстените.

Когато успея да гледам ще ти кажа какво мисля по-конкретно.

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   23.12.2014 23:12

Дори присъствието на Мартин Фрийман и гласът на Бенедикт Къмбарбач не са способни да ме накарат да гледам трилогията.
Срам(Shame) - доста се впечатлих от играта на Майкъл Фасбендър. Още в 12 years slave ме грабна, а сега успя да затвърди мнението ми, че ирландецът играе невероятно. Филмът обаче е много тежък и не е за всеки. Бях чувала доста противоречиви мнения за този филм, а и заради описанието не бях с кой знае какви очаквания, но честно казано ми хареса доста. Е, имаше и някоя друга сцена, която ми дойде малко в повече, но не може всичко да е идеално.
У дома през август(August: Osage County) - след горе споменатия 12 years a slave, успях да събера сили да изгледам този филм. За голямо съжаление този ми дойде доста по-тежък и едвам го понесох. Много силна игра на Мерил Стрийп и Джулия Робъртс, другите актьори също направиха доста силни роли. Трябва обаче да си призная, че имаше един-два момента, които ми напомниха на американска сапунена опера от рода на Дързост и красота.
Starter for 10 - след тежките и депресиращи, ако щете, епизоди на Валандер ми трябваше нещо, с което да се разтоваря и този филм беше идеален в случая. В началото ми беше изключително забавен, по-нататък не чак толкова, но останах доволна. За пореден път се убедих, че Джеймс Макавой говори невероятно с британски акцент. Също така отдавна чаках да видя Бенедикт Къмбарбач в комедия. Има страхотно чувство за хумор и в този филм се справи чудесно.
Полунощ в Париж(Midnight in Paris) - по подобие на Starter for 10, и в този случай имах нужда от разтоварване след натоварващите серии на Валандер. За разлика от горе споменатия филм, този не ми хареса кой знае колко. По-скоро не ми хареса как е представено настоящето. Все едно гледам най-обикновена романтична комедия, набъкана с абсолютно всички клишета. Главният герой обаче ми идеше да го фрасна с тигана по главата, гаджето му също. Не мога обаче да си кривя душата, Уди Алън наистина е пресъздал страхотно духа на 20-те години. С нетърпение чаках да настъпи полунощ, за да се насладя на сцените от онези години.
Знам, че филмите не са от най-новите, но нямам възможност да ходя на кино.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   23.12.2014 23:44

Е, ти винаги си била отявлена фенка на актьорското кино (ако не те бъркам по памет с някоя друга клубарка), така че едва ли е изненада, че не ти понася монументалното.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   24.12.2014 00:11

още за Хобита

Единствено битката между Торин и Азог си заслужаваше. И това ли беше великата битка на петте армии? 'епик фейл'
и тия орли каква драма беше в книгата докато дойдат и как епично беше описан момента с тяхната поява, а тук прелетяха за 1 минута и толкоз, е поне разконцентрираха Азог. прекалено много време отделиха и на човеците, което при Толкин го няма, защото той не обича да пише за хората и хората като цяло са в девета глуха в неговите книги. а този силно рекламиран HFR 3D е голям провал, забързва яко картината. Абе общо взето едвам го изтраях. Първия Хобит най-много ми хареса, след това слагам втория и този на последно място.
определено с Властелина, Питър Джаксън се справи много по-добре отколкото с Хобита, но здраве да е, няма значение, така или иначе филма ще направи най-малко $900 млн. световен боксофис, кой ни пита нас. :-D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 39  Следваща