Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:36

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 03:15

Против

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 15:10

goro_levskara написа:
Сорри за отклоняването от темата, но къде мога да видя двойките за купата?

За съжаление не можеш все още нищо да видиш, защото от няколко месеца се боря като с вятърни мелници с Мейджо и ко...
Които тъпо, но упорито продължават да държат на поредната гавра в КФ (Купата на Федерацията, както дълго време беше известна преди Меджъа самосиндикално да я прекръсти на Купа на ПМЛ). А именно - Купата да започвала с някакви групи - 8 х 3, 6 х 4 или нещо подобно...

Търсят се какви ли не "доводи" само и само да се измени същността на турнира - директния елиминационен принцип. То не беше, че се губи състезателна седмица (ама всъщност е една такава състезателна седмица, която е толкова добре откъм потоци и мачове, че за първенство не става, никак даже - обаче видите ли, за КФ може - то нали е експериментално турнирче /както е завявал нееднократно един от членовете на УС на ПМЛ!!!!!/), то не беше "гарантирането" на минимум два мача за отбор... А бе всъщност - 'що се моря: ето едно към едно последния ми отговор: да няма скрито покрито после...

------

PMLeague написа:
Алекс, каза се по-горе защо това, което предлагаш, е неудачно. Първо, губи се една състезателна седмица почивка (което чисто организационно е супер, държа да подчертая); второ, 1/3 от отборите (8-те почиващи в предварителния кръг) нямат гарантирани два мача в турнира; и трето, 1/3 от отборите 8-те почиващи в предварителния кръг) ще почиват целия януари! Абсолютна малоумщина!

Единственият разумен елиминационен вариант е с пълен предварителен кръг (12 двойки) в два мача. Победителите се класират за осминафиналите, загубилите играят за 4-те вакантни места на осминафналите. При каква схема ще играят, при положение че има половин седмица наличност - не е ясно. Пак се губи една седмица, но поне всички отбори играят в първи предварителен кръг и имат поне по два гарантирани мача.

Може и така:

- Първи кръг: 24 отбора, 12 двойки (в два мача)
- Втори кръг: 12 отбора, 6 двойки (в един мач)
- В трети кръг (четвъртфинали) са останали 6 отбора - 2 почиват по някакви критерии (например най-добър баланс в първите 3 мача) и се класират по право на полуфиналите, докато останалите 4 играят две двойки в един мач;
- Полуфинали в един мач
- Финал в един мач на неутрален терен

Леко шантаво ми идва, но го подхвърлям като идея просто...

Първо, честита Коледа на всички... Живи, здрави, усмихнати и щастливи бъдете...

Сега, по темата:
1. Губила се една състезателна седмица - коя точно седмица се губи?! Тази с 13-14 свестни потока ли - или викате за първенство някакви аборигени не става, но за да направим пълнежа и да кажем после, че сме играли много седмици ПМЛ: тогава може... Пък и нали е Купа - нея всеки може да я ебе както си иска, тя е затова... - ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ДЪРЖА НА ПОЗИЦИЯТА: ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ИЗЧЕКНИ И ИЗДЕВАТЕЛСТВА ЗА СМЕТКА НА КФ... Направете си Тенеке Къп и там си чикиджийствайте, колкото искате...
2. 1/3 нямало да имат гарантирани 2 мача- !??!?!?! Първо на първо - къде и кой е казал, че някой отбор трябва да има гарантирани ДВА мача?!?!?!?! Имаме ли такова правило - НЕ!!! Имало ли е случаи с отбори, играещи само един мача в КФ - МНОГОКРАТНО през годините!!! Второ на второ - нали затова са топ 8 в ранглистата на КФ - 1) защото са по-добри и могат и с един мач да се справят и 2) защото именно това топ 8 им дава директно място на 1/8 финалите, където точките за ранглистата са цели (а не половинки, както в предварителния кръг). Тоест- достатъчно бонуси имат заради това, че ще трябва в един мач да решат дали продължават на пред или отпадат. А колкото до това, че може и да останат само с един мач - пак ще се потретя, попетя и не знам още какво: това не е Олимпиада и ние не сме Пиер дьо Кубертен: важното е не количеството, а качеството на изиграните мачове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Ако толкова се кахърите, че 8 отбора няма да играят целия януари (което е странно, особено за Мейджъра - как така не направи аналогия с реалния футбол и зимната пауза в Германия, примерно) - има и резервен вариант: седмица 1 и седмица 2 от КФ са за предварителния кръг в 2 мача... Седмица 3 е за 1/8 финалите - с две условия:
а) ако няма срещи от предварителния кръг, които да изискват изпънение на дузпи за определяне на краен победител - КФ 1/8 финалите се играят в 2 срещи на разменено;
б) ако има срещи, които изискват дузпи, то тогава съответните срещи от 1/8 финалите се считат за отложени в седмица 3 (когато ще се играят дузпите) и ще бъдат изиграни в седмица 4. А за 1/8-финалните двойки, които не чакат дузпи - мачовете са си редовни, в седмица 3. И тогава - евентуално част от отборите ще почиват в седмица 4 (в най-лошия случай: 7 отбора). Разбрано ли го написах? Тъкмо ще е по-автентична по английски Купата.

Ето така:
[S14W17 - 05.01/11.01.2015] Купа на ПМЛ (седмица 1) Предарителен кръг, първи срещи (в жребий между 9 до 24 по ранглистата на КФ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[S14W18 - 12.01/18.01.2015] Купа на ПМЛ (седмица 2) Предварителен кръг, реванши
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[S14W19 - 19.01/25.01.2015] Купа на ПМЛ (седмица 3) 1/8 финали (+евентуални дузпи от предварителния)
[S14W22 - 09.02/15.02.2015] Купа на ПМЛ (седмица 4) 1/8 финали, отложени срещи от седмица 3
[S14W25 - 02.03/08.03.2015] Купа на ПМЛ (седмица 5) 1/4 финали
[S14W29 - 06.04/12.04.2015] Купа на ПМЛ (полуфинали)
[S14W33 - 04.05/10.05.2015] ПМЛ Баражи (финали, първи срещи)
[S14W34 - 11.05/17.05.2015] ПМЛ Баражи (финали, реванши)
[S14W35 - 18.05/24.05.2015] Купа на ПМЛ (финал)
*Финалът може и да се изиграе в седмица W33, ако финалистите не са и участници в баражите.

Толкова - просто, точно, ясно и справедливо (към турнира, към отборите)...

------

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 16:32

alexbg написа:
А колкото до това, че може и да останат само с един мач - пак ще се потретя, попетя и не знам още какво: това не е Олимпиада и ние не сме Пиер дьо Кубертен: важното е не количеството, а качеството на изиграните мачове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какво качество има в това да дремеш цял януари и после да отпаднеш в един насран мач, в който паляшкият виртуален жребий те е завъртял гост на някакви ботяги?!?!?! Неписаното правило за минимум два мача на отбор в турнира гарантира и минимум количество, и минимум качество!

Иначе аз за "губещата се" състезателната седмица не съм приревал! В крайна сметка това ми е поне един пълен работен ден занимавка по кръга - с най-голяма радост ще си го спестя. Ама все си мислех, че е във всеобщ интерес да се проведе такава, когато има условията за това, защото идеята на тази игра е да джиткаме мачове, а не да седим и да лапаме мухите...

п.п. Толкова писаници и безпочвени обвинения по отношение на формата на турнира, а в същото време "орфиците" гласуват за групов вариант, "мечките" - за елиминационен :D

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 16:47

Препоръчайте срок за гласуването в МС. Доста е оспорвано. Кворум от 16 гласували ще има 100%. Не знам колко време ви е необходимо да реагирате с организацията - теглене на жребий и подготовка на първия кръг. Вариантите, според мен са: 31.12. до 24:00 часа или 02.01 до 24:00 часа.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 16:50

Понеделник-вторник вечерта най-късно.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 16:54

Bjoern Bo написа:

Ок, 30.12 24:00 часа го слагам. Молете се да няма равенство, че тогава Мейджъра решава! :laugh:

Последна промяна falkenbach на 27.12.2014 16:58, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:22

Bjoern Bo написа:
alexbg написа:
А колкото до това, че може и да останат само с един мач - пак ще се потретя, попетя и не знам още какво: това не е Олимпиада и ние не сме Пиер дьо Кубертен: важното е не количеството, а качеството на изиграните мачове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какво качество има в това да дремеш цял януари и после да отпаднеш в един насран мач, в който паляшкият виртуален жребий те е завъртял гост на някакви ботяги?!?!?! Неписаното правило за минимум два мача на отбор в турнира гарантира и минимум количество, и минимум качество!

Иначе аз за "губещата се" състезателната седмица не съм приревал! В крайна сметка това ми е поне един пълен работен ден занимавка по кръга - с най-голяма радост ще си го спестя. Ама все си мислех, че е във всеобщ интерес да се проведе такава, когато има условията за това, защото идеята на тази игра е да джиткаме мачове, а не да седим и да лапаме мухите...

п.п. Толкова писаници и безпочвени обвинения по отношение на формата на турнира, а в същото време "орфиците" гласуват за групов вариант, "мечките" - за елиминационен :D

Кой и къде е гласувал за "групов" вариант?!?! Да му отнема веднага правата...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:26

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Я най-добре кажи от позицията си на неформален идеолог на Купата дали позволяваш да експериментираме горните правила в тазгодишното издание? ;)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:27

Хм - ето затова и други говореха - че е абсурдно мениджърите на клубовете да нямаме достъп до МС... Не знам Редо за какво е гласувал - но определено ОРфиците са ПРОТИВ групов вариант...
:besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:29

Bjoern Bo написа:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Я най-добре кажи от позицията си на неформален идеолог на Купата дали позволяваш да експериментираме горните правила в тазгодишното издание? ;)

Както знаеш, аз съм традиционалист... И в качеството си на такъв, съм "ЗА" да бъде спазвана традицията - а тя е, че отделни правила винаги са се пускали за експриметиране и "реална" проверка в КФ. Именно зарадитова държа да не се експериментира и с формата на КФ - достатъчно е, че е арена за пробно въвеждане на правила и допълнения. Така че - "ДА", за експериментирането на правилата съм...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:44

falkenbach написа:
Bjoern Bo написа:

Ок, 30.12 24:00 часа го слагам. Молете се да няма равенство, че тогава Мейджъра решава! :laugh:

Браво бе - така ли стана: Фалк и Шифтър са нЕкакви големи тарикати, които си организират МС, но си имат достъп (при това не само четене, но и писане) в УС... Баси майката... Ооо, почвам и аз авторитарно: присвоявам си правата над КФ и ще имам последно вето... Видя ли докъде я докара бе, Мейджъре...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:46

alexbg написа:
Хм - ето затова и други говореха - че е абсурдно мениджърите на клубовете да нямаме достъп до МС... Не знам Редо за какво е гласувал - но определено ОРфиците са ПРОТИВ групов вариант...
:besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo: :besnyo:

Съвсем сериозно - глас на ОРФИЦИТЕ "За" групова фаза да се счита за нередовен. Орфиците са "ЗА" преки елиминации!!! :stop:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 19:55

alexbg написа:
Хм - ето затова и други говореха - че е абсурдно мениджърите на клубовете да нямаме достъп до МС...

Абсурдно е (не по този повод, а по принцип), ама как беше - "конфликт на интереси" имало ;)))

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 22:20

alexbg написа:
Браво бе - така ли стана: Фалк и Шифтър са нЕкакви големи тарикати, които си организират МС, но си имат достъп (при това не само четене, но и писане) в УС... Баси майката... Ооо, почвам и аз авторитарно: присвоявам си правата над КФ и ще имам последно вето... Видя ли докъде я докара бе, Мейджъре...

:clown: :clown: :clown:

1. Никой не ти е крив, че нямате елементарна комуникация в отбора. Гласът на Редо ще го променя, ако той самия напише, че го сменя. Но и тогава пак ще сте за смях! Сам си посрами отбора.

2. По-полека с обвиненията, кой какво организира. Благодарение на избора ти от МС имаш някаква дума в тая игра. Да не говорим, че ако трябва да се хващаме за запетайките и да четем буквално то ти трябва да си изхвърлен от УС, защото сам си подаде оставката, когато беше в някакъв цикъл, забрави ли?

3. УС + Мейджъра в момента сте тотални неадекватници. Добре, че организирам едно елементарно гласуване в Мениджърския съвет, за да дам поне капчица легитимност на безумията, които правите.

4. Недей да си приписваш някаква авторитарност и дори и да си помисляш да налагаш някакво вето и т.н., защото накрая ще си играеш сам.

5. Трудно ми е да го призная, но по отношение на Купата от всички "федерални" Мейджъра в момента е най-адекватен, като изключим безумните му предложения за нови правила с които да експериментираме.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 22:41

Фалка пак се вживя :)))

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 23:14

На някои хора зле им се отразяват почивните дни :celebrate: ... Аз само да кажа, че нямам нищо общо с МС и не знам какво се пише там, а в УС и преди съм писал какво куца - 1. Мейджъра е склонен да дискутира, стига накрая да стане неговото и 2. Повечето от останалите членове предпочитат да говорят, отколкото да действат (до известна степен следствие от т. 1).

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 23:31

Аз предлагам Мейджъра да се вземе решение авторитарно - да си пусне групова фаза, каквато му изнася. Така всички ще са щастливи, а който не е щастлив - ще може спокойно да си го псува и обижда, както досега и всичко ще върви по мед и масло. ;-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   27.12.2014 23:50

Само да припомня, че темата е за обсъждане на експерименталните правила за Купата. Форматът за Купата си се гласува тихо и спокойно между представителите на отборите в МС.

п.п. Любо Пенев заръча на хората, които не са се събличали в часовете по физическо и имат спортна култура на нивото на моладжийка, да не злоупотребяват с неадекватните си коментари по адрес на своите по-компетентни и трудолюбиви колеги, за да не бъдат пратени да охлаждат горещи ястия посредством специфични упражнения с уста! ;)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   28.12.2014 01:40

falkenbach написа:
alexbg написа:

:clown: :clown: :clown:

1. Никой не ти е крив, че нямате елементарна комуникация в отбора. Гласът на Редо ще го променя, ако той самия напише, че го сменя. Но и тогава пак ще сте за смях! Сам си посрами отбора.

2. По-полека с обвиненията, кой какво организира. Благодарение на избора ти от МС имаш някаква дума в тая игра. Да не говорим, че ако трябва да се хващаме за запетайките и да четем буквално то ти трябва да си изхвърлен от УС, защото сам си подаде оставката, когато беше в някакъв цикъл, забрави ли?

3. УС + Мейджъра в момента сте тотални неадекватници. Добре, че организирам едно елементарно гласуване в Мениджърския съвет, за да дам поне капчица легитимност на безумията, които правите.

4. Недей да си приписваш някаква авторитарност и дори и да си помисляш да налагаш някакво вето и т.н., защото накрая ще си играеш сам.

5. Трудно ми е да го призная, но по отношение на Купата от всички "федерални" Мейджъра в момента е най-адекватен, като изключим безумните му предложения за нови правила с които да експериментираме.

1. Тоя па - ти за кой се взе бе, палячо... Той щял да ми казвал какъв ще е гласа на Орфиците... 'Що не вземеш да се скриеш бе, смешко вчерашен...
Кой си ти бе, анонимник, че ще ми казваш кой ще е за смях бе - буахахаха, паляк смешен...

2. "Благодарение на избора ти от МС имаш някаква дума в тая игра." - видя ли бе, Мейджъре, видя ли!!!!!!!! Видя ли докъде може да стигне наглостта на някакъв си сополивко, който освен раздори и разединения, нищо друго, повтарям НИЩО ДРУГО не е дал на ПМЛ за 12 или 13 години........ Фалк - вземи спри хапчетата ли са, спринцовките ли са (все ми е тая) и по-добре се опитай да се осъзнаеш какви безумни глупости плещиш...
И още - не се опитвай "да четеш запетайките", малоумнико... Не ти се отдава - доказал си го многократно... Само като ти прочете нон-сенса, на човек му става ясно колко си "лек" - кой ще ме "изхвърля" бе, нагльо - подадена оставка или се приема, или не... Щял да ме изхвърля - точно пък ти ли бе, господин Никой в ПМЛ... Ще ти се...

3. "Добре, че организирам едно елементарно гласуване в Мениджърския съвет, за да дам поне капчица легитимност на безумията, които правите." - Я, като си толкова отворен, ми цитирай, ама с линк към този сайт, къде точно е записано, че МС може да решава какъв да е формата на Купата... Ей така, че ми е интересно като как точно реши, че можеш да СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ПРАВИШ ГЛАСУВАНИЯ!!!

И в тази връзка - само да се свържа с Редо и Орфиците ще поискаме оставката ти заради своеволията, които си позволяваш!!!!!!!

4. Ей, йезуит ньеден - ти ли ще ми говориш за авторитарност бе - погледни си действията (по-горе) и после се осмелявай да се опитваш да критикуваш мен... Пък и ще ме плаши, че ще си играя сам - буахахаххаха, смешко...

5. Хич не ми е трудно да призная, че си абсолютно неадекватен И НЕКОМПТЕНТЕН по отношение на Купата - затова по-добре си замълчи и се опитвай да се занимаваш с нещо друго!!!

'Айдее - бегай...

Последна промяна alexbg на 28.12.2014 01:42, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   28.12.2014 01:41

Shifter написа:
На някои хора зле им се отразяват почивните дни :celebrate: ... Аз само да кажа, че нямам нищо общо с МС и не знам какво се пише там, а в УС и преди съм писал какво куца - 1. Мейджъра е склонен да дискутира, стига накрая да стане неговото и 2. Повечето от останалите членове предпочитат да говорят, отколкото да действат (до известна степен следствие от т. 1).

ОК, явно съм в грешка за теб - извинявам се, за което...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща