Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане
| Автор |
Съобщение |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 09:23
Аз . Да добавя , че е добре купата да започва преди началото на първенството (тъкмо няма да има нужда от безсмислени контроли) .
Последна промяна Гонзо на 28.12.2014 09:30, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 11:42
Една идея за комбиниране на самостоятелния пробив с едно друго някогашно предложение - домакинът да си избира един от потоците (девети поток, който да се изиграе с два мача). Домакинът избира съответните мачове за деветия поток, които се разпределят на първи и втори пост, а на трети и четвърти пост се разпределят по един самастоятелен пробив. Така всички нападателни постове ще имат равен брой прогнозирани мачове (по шест).
Идеята за девети домакински поток е едно старо предложение (има я и в разновидност домакинът да избира мачовете за първи или осми поток, за да се запази общия брой прогнозирани мачове), чиято цел е хем да не се подменят основните роли в ПМЛ срещите (гостът избира потоци, домакинът избира мачове), хем да даде една малка възможност на домакините да играят на специфичния/любимия си поток, както повелява спортната логика.
|
|   |
|
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 12:41
нито нерви, нито желание имам да влизам в глупави спорове, гласът ми да се смята 'както е правилно'. също така нека бъда изваден от мс.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 17:34
 |  |  |  | alexbg написа:  |  |  |  | falkenbach написа: 1. Никой не ти е крив, че нямате елементарна комуникация в отбора. Гласът на Редо ще го променя, ако той самия напише, че го сменя. Но и тогава пак ще сте за смях! Сам си посрами отбора. 2. По-полека с обвиненията, кой какво организира. Благодарение на избора ти от МС имаш някаква дума в тая игра. Да не говорим, че ако трябва да се хващаме за запетайките и да четем буквално то ти трябва да си изхвърлен от УС, защото сам си подаде оставката, когато беше в някакъв цикъл, забрави ли? 3. УС + Мейджъра в момента сте тотални неадекватници. Добре, че организирам едно елементарно гласуване в Мениджърския съвет, за да дам поне капчица легитимност на безумията, които правите. 4. Недей да си приписваш някаква авторитарност и дори и да си помисляш да налагаш някакво вето и т.н., защото накрая ще си играеш сам. 5. Трудно ми е да го призная, но по отношение на Купата от всички "федерални" Мейджъра в момента е най-адекватен, като изключим безумните му предложения за нови правила с които да експериментираме. |  |  |  |  |
1. Тоя па - ти за кой се взе бе, палячо... Той щял да ми казвал какъв ще е гласа на Орфиците... 'Що не вземеш да се скриеш бе, смешко вчерашен... Кой си ти бе, анонимник, че ще ми казваш кой ще е за смях бе - буахахаха, паляк смешен... 2. "Благодарение на избора ти от МС имаш някаква дума в тая игра." - видя ли бе, Мейджъре, видя ли!!!!!!!! Видя ли докъде може да стигне наглостта на някакъв си сополивко, който освен раздори и разединения, нищо друго, повтарям НИЩО ДРУГО не е дал на ПМЛ за 12 или 13 години........ Фалк - вземи спри хапчетата ли са, спринцовките ли са (все ми е тая) и по-добре се опитай да се осъзнаеш какви безумни глупости плещиш... И още - не се опитвай "да четеш запетайките", малоумнико... Не ти се отдава - доказал си го многократно... Само като ти прочете нон-сенса, на човек му става ясно колко си "лек" - кой ще ме "изхвърля" бе, нагльо - подадена оставка или се приема, или не... Щял да ме изхвърля - точно пък ти ли бе, господин Никой в ПМЛ... Ще ти се... 3. "Добре, че организирам едно елементарно гласуване в Мениджърския съвет, за да дам поне капчица легитимност на безумията, които правите." - Я, като си толкова отворен, ми цитирай, ама с линк към този сайт, къде точно е записано, че МС може да решава какъв да е формата на Купата... Ей така, че ми е интересно като как точно реши, че можеш да СИ ПОЗВОЛЯВАШ ДА ПРАВИШ ГЛАСУВАНИЯ!!! И в тази връзка - само да се свържа с Редо и Орфиците ще поискаме оставката ти заради своеволията, които си позволяваш!!!!!!! 4. Ей, йезуит ньеден - ти ли ще ми говориш за авторитарност бе - погледни си действията (по-горе) и после се осмелявай да се опитваш да критикуваш мен... Пък и ще ме плаши, че ще си играя сам - буахахаххаха, смешко... 5. Хич не ми е трудно да призная, че си абсолютно неадекватен И НЕКОМПТЕНТЕН по отношение на Купата - затова по-добре си замълчи и се опитвай да се занимаваш с нещо друго!!! 'Айдее - бегай... |  |  |  |  |
Алекс, мери си приказките. Вече почваш определено да прекаляваш и да обиждаш на лична основа. Казвам го от позицията на все още Шериф - Мейджъра и без това много взе да я изземва тази моя функция, но бях избран на тоя пост след легитимен вот. Казвам ти го и с най-добри намерения - тоя тон си го дръж на жена си вкъщи, ако смееш.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 17:37
И аз. Когато имаше групова фаза, беше ясно, че няма да изиграеш един мач, в който късметът може да се обърне всякак. И друго - аргументът, че на някого не му се играели безсмислени мачове, аз за игра, която я играем за кеф, а не за пари, не го приемам. Всеки има амбиция да се представи възможно най-добре, което означава да печели всеки мач, дори това да не му донесе продължаване напред.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 18:02
Айде, Шерифа порица заслужено невъздържания чичо Алекс. Кой обаче да порицае спокойните и благовъзпитани интриганти, дето отравят стократно повече от няколко безтегловни обиди, изречени в момент на (справедлив!) афект срещу нечия дебелащина....... :/
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 18:07
Когато Фалка е пуснал анкета в МС, той го е направил с изричното уточнение "да проверим какво мислят хората", а не "да решим формата в МС". Оттук нататък вече вие - УС или ти, или ти и Алекс :) си решавате. При всеки вариант на първо място стоят времето и усилията, които ще костват на организатора - ако не може да се оползотвори нещо, което и 100% да е подкрепено в анкета, не се прави. Колкото до Алекс - не се заяждам, само ще го питам от каква позиция по-точно се счита за Човека-Купа, след като от няколко години насам няма възможност да нареди дори Главната тема за прогнози в събота до 17:00? Ако ще си говорим за минали заслуги, в тоя форум има няколко души като него - въпросът е, че както и много неща в живота, и ПМЛ не се движи от миналото, а от настоящето, което прераства в бъдеще. п.п. Колкото до интригрантите - моята лична и егоистична гледна точка е, че ти си номер 1 и си е грешка, че не съм те изкастрил 
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 18:28
 |  |  |  | alessandron написа: Когато Фалка е пуснал анкета в МС, той го е направил с изричното уточнение "да проверим какво мислят хората", а не "да решим формата в МС". Оттук нататък вече вие - УС или ти, или ти и Алекс :) си решавате. При всеки вариант на първо място стоят времето и усилията, които ще костват на организатора - ако не може да се оползотвори нещо, което и 100% да е подкрепено в анкета, не се прави. Колкото до Алекс - не се заяждам, само ще го питам от каква позиция по-точно се счита за Човека-Купа, след като от няколко години насам няма възможност да нареди дори Главната тема за прогнози в събота до 17:00? Ако ще си говорим за минали заслуги, в тоя форум има няколко души като него - въпросът е, че както и много неща в живота, и ПМЛ не се движи от миналото, а от настоящето, което прераства в бъдеще. п.п. Колкото до интригрантите - моята лична и егоистична гледна точка е, че ти си номер 1 и си е грешка, че не съм те изкастрил  |  |  |  |  |
Само 'дето това "да проверим какво мислят хората" има две условности: 1. Ти може и да си го видял, но аз няма как да го видя; 2. Точно пък на Фалк "благовидните" намерения най-много ме съмняват - днес е "проверка", утре е "избор" или как беше "добре че съм аз, за да има легитимност и избираемост, вкл. и на всички вас"... 'Айде нЕма нужда... А да и трето - няма го никъде в правилника, че МС и/или части от него могат да организират анкети и прочее... Или бъркам? Относно главната тема - спрях, откакто се измислиха някакви ексели, които на всичко отгоре или трябва само един да ги прави или по някакъв начин да се обменят между съдиите... А пък аз никога не съм имал накуп толкова време, че да правя всички прогнози в събота за 2-3 часа - поради което винаги нанасях прогнозите на порции (вярвам, че помниш и сам) - в четвъртък вечер малко, в петък вечер каквото има, в събота сутрин, ако имам взможност... и така. За съжаление новата автоматизация поне за момента май не го позволява... Не знам дали Мейджъра не е мислил по въпроса - на угъл екселите дали няма да свършат работа... А относно бъдещето - сигурно е така, само че си мисля, че все пак трябва да има значение какво бъдеще чертаем, а не просто каквото и да е бъдеще (което се очертава, ако Фалк продължава да интриганства...) П.С. Иначе да - приемам забележката, наистина нещо се "предобрих" снощи... Извинявам се за личностните си нападки и квалификации... Ще се постарая да се владея, гу'син Шериф...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 19:06
 |  |  |  | alexbg написа:  |  |  |  | alessandron написа: Когато Фалка е пуснал анкета в МС, той го е направил с изричното уточнение "да проверим какво мислят хората", а не "да решим формата в МС". Оттук нататък вече вие - УС или ти, или ти и Алекс :) си решавате. При всеки вариант на първо място стоят времето и усилията, които ще костват на организатора - ако не може да се оползотвори нещо, което и 100% да е подкрепено в анкета, не се прави. Колкото до Алекс - не се заяждам, само ще го питам от каква позиция по-точно се счита за Човека-Купа, след като от няколко години насам няма възможност да нареди дори Главната тема за прогнози в събота до 17:00? Ако ще си говорим за минали заслуги, в тоя форум има няколко души като него - въпросът е, че както и много неща в живота, и ПМЛ не се движи от миналото, а от настоящето, което прераства в бъдеще. п.п. Колкото до интригрантите - моята лична и егоистична гледна точка е, че ти си номер 1 и си е грешка, че не съм те изкастрил  |  |  |  |  |
Само 'дето това "да проверим какво мислят хората" има две условности: 1. Ти може и да си го видял, но аз няма как да го видя; 2. Точно пък на Фалк "благовидните" намерения най-много ме съмняват - днес е "проверка", утре е "избор" или как беше "добре че съм аз, за да има легитимност и избираемост, вкл. и на всички вас"... 'Айде нЕма нужда... А да и трето - няма го никъде в правилника, че МС и/или части от него могат да организират анкети и прочее... Или бъркам? Относно главната тема - спрях, откакто се измислиха някакви ексели, които на всичко отгоре или трябва само един да ги прави или по някакъв начин да се обменят между съдиите... А пък аз никога не съм имал накуп толкова време, че да правя всички прогнози в събота за 2-3 часа - поради което винаги нанасях прогнозите на порции (вярвам, че помниш и сам) - в четвъртък вечер малко, в петък вечер каквото има, в събота сутрин, ако имам взможност... и така. За съжаление новата автоматизация поне за момента май не го позволява... Не знам дали Мейджъра не е мислил по въпроса - на угъл екселите дали няма да свършат работа... А относно бъдещето - сигурно е така, само че си мисля, че все пак трябва да има значение какво бъдеще чертаем, а не просто каквото и да е бъдеще (което се очертава, ако Фалк продължава да интриганства...) П.С. Иначе да - приемам забележката, наистина нещо се "предобрих" снощи... Извинявам се за личностните си нападки и квалификации... Ще се постарая да се владея, гу'син Шериф... |  |  |  |  |
п.п. Само едно за Фалк - заради него Мениджърският съвет все още съществува и дори отвреме-навреме проявява някакъв интерес - не си прав. Вярвам знаеш, че никой в ПМЛ не желае злото на играта. Жив и здрав, весели празници, че още има, а Купата ще я изиграем с кеф при какъвто и да е формат :)
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 19:13
Прав си - 'бал съм ги в нервите и ядовете, те няма да свършат... Я да си правим кефа, кой както може и го разбира, пък каквото ще да става... Купа да има - дали с групи, дали с експерименти... ПаМеЛа да има, пък каквото-такова...
Още веднъж - сорри, че малко (а за някои сигурно и много) "се вживях"...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 20:09
Алекс, аре стига с този буквализъм и ти! И на мен не ми харесва вида, в който е пусната анкетата в МС (с възможно най-лошо подбраните версии на двата основни варианта - групов и елиминационен), в друга ситуация сигурно щеше направо да ме вбеси, ама като сме дремали, когато трябваше да се изчистят и решат тези въпроси, сега ще мълчим. Пак добре, че се пусна тази анкета, че да има някакъв ориентир за решение, щото ако трябваше и за регламента на това "второстепенно турнирче" да "поемам отговорност" и после някой посерко да ми държи назидателен тон как съм си решавал, каквото си искам, щеше да ми дойде малко в повече (Шерифе, сам си издърпах ухото за невъздържаното определение :))) Иначе, ще ме извиняваш, ама това за екселите е абсолютно несериозно оправдание! Предаването става с едно изпращане през мейл за около 30 секунди (както си го препредаваме редовно с Мандора), но дори да попълваш от нулата "измислените ексели", цялото качване на прогнозите се връзва не повече от половин час с минимален риск от грешки (не 2-3 часа хамалогия с приоритет на "нашите мачове" и редовно сбъркан пост през два кръга). Моето не е интригантство, ами оздравителна доза провокация, навеждаща към важни поуки, която заслужава единствено сърдечно окуражаване и благо потупване по рамото :)))
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 21:24
Добре, добре. Нека лъсва простотията...
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 23:43
 |  |  |  | alessandron написа: И аз. Когато имаше групова фаза, беше ясно, че няма да изиграеш един мач, в който късметът може да се обърне всякак. И друго - аргументът, че на някого не му се играели безсмислени мачове, аз за игра, която я играем за кеф, а не за пари, не го приемам. Всеки има амбиция да се представи възможно най-добре, което означава да печели всеки мач, дори това да не му донесе продължаване напред. |  |  |  |  |
Санде , казах безсмислени контроли , като визирам турнира който направи Мейджа . Инак ние винаги играем сериозно , без значение за какво .
 |
|
Medved
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 28.12.2014 23:49
Между другото, дори да се приеме най-неудачният формат на Купата с много почиващи, Федерацията отново ще се ангажира да организира импровизиран неофициален турнир (Тенекето куп) за тези, които искат да играят мачове в почивните си седмици. Тъй че няма страшно - мачове ще има за всички от сърце :)
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 29.12.2014 00:05
Това е добра идея , но каниш всякакви измислени отбори и после им се "слагаш" , а това хич не е добре .
 |
|
Medved
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 29.12.2014 21:53
До неделя вечерта най-късно чакам на бюрото си пълен регламент на турнира и изтеглен пълен жребий до финала.
И дайте я тази ранглиста да я видим. Редно е да е публична.
Последна промяна Medved на 29.12.2014 21:53, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
EL Capitano
(Синята Лавина)
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 02.01.2015 21:43
за много години от мен - живи и здрави
Сега за предложените нововъведения.
Определено съм против и двете предложения. Сори Мейдж, аз и Лавините обикновено сме доста консервативни относно подобни промени в играта. Сега изразявам личното си мнение само.
Не ми допадат идеите за индивидуален пробив и далечен удар. Каквото и да си говорим, ако искаме да има индивидуален елемент в играта - то това зависи изцяло от отборите и техните капитани. Ако играчите нямат свобода , то това е не е проблем на играта, за да се добавят подобни елементи. Посочените нововъведения няма да донесат този индивидуален елемент и допълнително ще се усложни играта. Да не говорим колко е неясно как би се променил баланса домакин-гост.
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2711 Местоположение: planet earth
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 03.01.2015 08:58
Консервативността никога не е била отличителна черта за нашия отбор и принципно аз съм ок с двете предложения, но с малка забележка. Нападателят, който ще избира допълнителна прогноза, да може да избира от ограничен кръг мачове-например от червените потоци. Подкрепям мнението на Шифтър, изразено в темата по този повод.
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане | 03.01.2015 12:59
Ограничението с червените потоци е неприложимо, защото в някои кръгове няма номинирани червени потоци (например последните два).
Другото предложение - да се избират само мачове върху избраните от госта потоци - също си има своя сериозен недостатък по линията на локалното ограничение домакинът да избира от всички мачове, а гостът - само от петите мачове в съответните потоци. Така може домакинът умишлено да избере петите мачове и да остави госта без избор за самостоятелни пробиви. Иначе казано - ограничен избор върху ограничен избор в един момент става никакъв избор...
Алтернативата на това е да няма подобни ограничения на избора и двата отбора да избират от един и същи набор мачове. Това води до две негативни последици: 1) размиване на домакински фактор - отнемане на всякакво качествено предимство на домакина; 2) дебнене и надпреварване кой да пусне пръв, за да обере хубавите мачове (което от своя страна не е в интерес на добрите отбори).
Последна промяна Medved на 03.01.2015 13:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Ето я ранглистата... | 04.01.2015 00:37
Както казах по-рано, ето я актуалната ранглиста: Ранглиста на КФ
|
|   |
|
|