Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 05:44

Отговори на тема  [ 232 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Следваща
Australian Open 2015 - Тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 08:55

Henman написа:
А за Надал какво да кажем - в третия сет се поразигра малко, но като цяло играта му си е мъка и не е мръднала от нивото от втората половина на 2014. Слаб сервис, по-бавно придвижване, плитки удари и малко уинъри. Не знам дали още има някакви контузии или е просто липса на игрова практика

Щеше да се разиграе и още, но няма кой да го чака. Срещу Смичек игра най-добре в петия сет, когато часовника чукна 4 часа игра. Няма контузия, всичко е наред. :-) Липса на игрова практика, най-трудния му шлем + един много солиден Бердих. Логична победа. А този геврек е някаква малка компенсация на съдбата за всичките му страдания срещу Рафа, в природата случайни неща няма. ;-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 09:08

Бердих ми е най-неприятният тенисист, по-неприятен дори и от Надал, за когото чак ми дожаля днес. Беше буквално размазан и само волята и лекият чоук на Бердих, изправен пред победата, му позволиха да се добере и до тайбрек.

Нещо тенисът спря да ми носи едновремешните емоции, но все пак ме е яд за Сепи, страх ме е от Вавринка и стискам палци на Макарова.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 09:49

днес най-тъпия ден отначалото на турнира. женските мачове пълно разочарование. резултата на бердих и рафа също. все пак съм доволен че стигна втората седмица на турнира, явно това е максимума за момента, а бердих досега не е загубил сет, и въпреки че е абонат на Рафа си бе ясно че сега е точния момент да спре серията и успя. Макар че щеше да е интересно, ако бе измъкнал третия сет, в четвърти и евентуално пети нищо не се знаеше, но няма значение, честито да му е на чеха, очертава се полуфинал с мъри, ако кириос не избухне, дано тоя мач стане зрелище, а не монолог на мъри примерно

Последна промяна juve на 27.01.2015 09:52, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 10:06

Голям бой, явно от Надал вече всичко може да се очаква, никаква константност в напредването за турнира - уж силен мач, след това тотално слаб.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 13:03

Мъри ще бие с опит и класа най-вероятно в три сета, но Кириос много израстнал от основна линия, преди разчиташе само на сервиси, жалко че главата не го слуша, много потенциал има и ако контролира нервите ще стане машина, но засега това го спъва, но е само на 19 и има време да се шлифова, стига да няма контузии. все пак мача на гришо и мъри за мен е най-качествения като разигравания отначалото на турнира :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 13:09

Кириос можеше да натисне малко повече в тоя тайбрек и да вкара повече сервиси особено когато поведе с 4-3 и мини-пробив, но и Мърката си го заслужи с двата перфектни лоба стил ранния Хюит. Дано се позадържи още интригата, че днеска всичките мачове са си Уек ташак, въпреки че на мен лично показното на Бердих много ми хареса. :-D Усещам обаче, че ще се получи доста добър полуфинал, ако Мъри си завърши мача.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 13:33

Ахаха, баси циркаджията е тоя Кириос. Значи ситуацията е: брейкбол за гръкомалайзиеца, ретур с рамката, топката хвърчи 5 часа на 10 метра височина, пада съвсем близо до мрежата в полето на Мъри и Кириос застава приклекнал и бърка с ракетата в полето на скотиша, държейки я като тиган, за да му пречи, докато прави смаша. Анди се справи, но сякаш се разфокусира от тая случка и веднага предаде следващите две точки.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   27.01.2015 13:45

ама си взе мача накрая със супер минаващи и тая гъвкава защита си е фаворит за титлата. тука му е удобно не случайно има три финала и ако новак отпадне може и да го огрее най-сетне. не отписвам бердих обаче ако с бившия треньор на мъри начертаят правилна тактика имат шанс, но защитата на скота е уникална не мож' му направиш уинър :moufan:

Последна промяна juve на 27.01.2015 13:46, променена общо 2 пъти

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 05:16

Тоя мач Кийс - Винъс, който го е познал - и аз в това число - да ходи да пусне тото като се съмне. Бях забравил колко комична и нелогична работа може да бъде женският тенис. Имаше големи периоди, в които и двете и най-вече Кийс буквално не можеха да улучат корта и задържаха макс 2 удара на разиграване и изведнъж като с магическа пръчица по-младата американка почваше да си вкарва тупалките и да прави серии от по 3-4 гейма. :-D Включително от пробиви пасив в третия сет.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 09:46

логиката сочише победа в два сета за Кийс, но е получила травма във втория сет разбрах и за това е спечелила в три, даже едвам се е спасила в третия сет.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 09:47

Разочарован съм от Кей. Очаквах много повече от самурая :-(
но явно Стан дъ Ман е твърде силен, а Мелбърн му пасва идеално просто.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 09:48

Серинка е само на една победа от това да остане под номер 1 :yes:
класира ли се на финал, дори и да го загуби от Машенка пак ще си остане номер 1, а и с оглед точките за защитаване, ще остане още дълго, дълго време, поне до US Open сериите и ще почупи още рекордчета. :first:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 09:52

супер ташак всички 1/4 финали. не че успях да ги гледам де, но не може само 3-сетови победи без капка интрига. Днеска хванах последния сет на Стан и Кей и япончето правеше некакви сервис-мрежи и къси топки на най-важните точки в тайбрека. Наистина- върна се от 1:6 в дългия гейм, но както и Рафа вчера не успя да довърши обрата и да посее съмнение в главата на Стан.
За женските мачове... какво да коментирам. Винъс ми коства сумати точки в манията и изобщо няма начин да се хване някаква тенденция. :censored:

Както е тръгнало сега и Ноле ще разбие Милош без проблеми, за да стане скуката пълна... :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 10:55

alessandron написа:
Голям бой, явно от Надал вече всичко може да се очаква, никаква константност в напредването за турнира - уж силен мач, след това тотално слаб.

И аз очаквах повече, ама аз винаги очаквам повече от Надал и винаги се целя в титлите :-D
сега ако се вгледаме по-задълбочено ще видим, че си има логика и не е точно така. Константност в хода на един турнир се добива винаги (примери бол през годините), но преди това трябва да имаш някаква база, а Надал я нямаше. :-) Няма как да не си играл от Уимбълдън до Мелбърн (изключвам авантюрата в Базел, което за мен беше уникална идиотия на Надал и неговия щаб, само дето накараха света да говори за Чорич) с изключение на Доха, но там загуби от Берер още в първия си мач (и това беше лошото, не можа да намери търсения ритъм). Преди години подобни завръщания след голяма пауза са се получавали, но в сегашния мъжки тенис е невъзможно предвид това, че всички удрят здраво и физиката е решаващата. Справка, 2013 г. Надал направи феноменален сезон, но кога беше в най-добрата си възможна форма? Чак за US Open сериите и самия US Open. След колко изиграни турнира... А как започна всичко? Тогава Надал директно си пропусна Мелбърн, защото ако беше участвал сигурно щеше да получи още по звучен шамар от този, който му нанесе Бердих.
Започна от ''чаланджър'' турнирчета в ЮА и загуби от Себаойс на клей и то на финал (?!), после в Сао Паоло трябваше а се мъчи в три сета срещу Берлок и Мартин Алунд (някой да е чул нещо за него след това) и постепенно постепенно намираше формата си.
А сега се чудиме защо е загубил категорично от Бердих. Ам че той Бердих е в страхотна форма, с нов треньор, винаги се е чувствал комфортно в Мелбърн. 2012 г. Надал беше къде, къде в по-добра форма и въпреки това спечели в 4 сета, но първите два сета бяха в тайбрек. Сега Рафа игра силно в третия сет. Виж статса от сета. Най-накрая намери играта си, но твърде късно. На това ниво няма как да спиш сет или два и после да почнеш да се чувстваш комфотно и да обръщаш. И да беше ремонтирал Бердих сега Мъри щеше да го бие много лошо.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 12:03

гледах тая нощ серина и доминика. ми тя уилямс я разпра, асове, ретур-уинъри, просто не и позволи и за секунда да влезе в мача и да има някакви разигравания, а цибулкова ако не се бе паднала още на 1/4 финал със серина я виждах на финал, жалко бе в прекрасна форма. а кей и стан и разочароваха кратък мач с надмощие на стан, който накрая можеше да се осере, като бердих вчера в тайбрека, но устиска все пак, че ако бе загубил от 6:1 точки, като нищо можеше да има обрат, но тая къса на нишикори му изяде главата, но пое риск и явно не бе неговия ден. на ЮСО помня добре мача, тогава започна по същия начин, но в хода на мача гениалните изпълнения му се получаваха, днес не. дано полуфиналите станат зрелище, което не видяхме на четвъртфиналите, освен ако дървото не ни опровергае сега :-D

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 20:27

Станимал разпра япончето от всякъде, никакъв обрат не можеше да стане.

Последна промяна Orel62 на 28.01.2015 20:28, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 22:37

И какво излезе сега - "старо и доминиращо поколение" - Джокович, Вавринка, Мъри срещу "младо и нахъсано поколение" Раонич, Нишикори, Григор - 9:1 сета. :whistle:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 22:48

Нека всички убавци да се молим черното животно НИКОГА да не стига Граф по титли. Че май натам тръгват нещата! :-|

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   28.01.2015 23:28

TheExorcist написа:
Нека всички убавци да се молим черното животно НИКОГА да не стига Граф по титли. Че май натам тръгват нещата! :-|

:90: :90: :90:

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2015 - Тема за коментари   |   29.01.2015 00:05

TheExorcist написа:

Не се притеснявай, той женският тенис беше закрит след отказа на Щефи.

ПС: Ся верно има напъни за някакво подобие на този спорт от дами, ама самият факт, че начело на кервана доминира горила-сФиня тотално обезличава напъните.

Последна промяна Prototype_Iblis на 29.01.2015 00:06, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 232 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Следваща