Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:59

Отговори на тема  [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:35

страхотен финал на Беат Фойц, максимум риск, всичко или нищо и ето го новия водач. :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:36

Беат Фойц :outofspace: :yes: как завъртя ската :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:45

световните първенства са абсолютно нелогични :dunno: :uuu:
Йенсруд с мега провал

а тотално мачка през сезона. никаква логика
от всички зимни спортове това е типично само и единствено в алпийските ски :uuu:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:45

айде пак провал за Йенсруд .... :-|

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:46

това е най-скапаното световно
добре, че скоро идва световното в северните дисциплини :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:47

швейцарците избиват рибата - Патрик Кюинг

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:48

ха, да видим, швейцария чака световна титла в спускането от 1997 г.
засега
1 швейцария
2. швейцария

Патрик Кюинг! :-)

Последна промяна Diavolo на 07.02.2015 21:48, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 21:56

хехе, местното момче, Травис Ганон със сребро. браво ве момче! :-)
страхотно спускане, за малко.

1. Кюнг - Швейцария
2. Ганон - САЩ
3. Фойц - Швейцария
-
4. Наймън - САЩ

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 22:00

Diavolo написа:
хехе, местното момче, Травис Ганон със сребро. браво ве момче! :-)
страхотно спускане, за малко.

1. Кюнг - Швейцария
2. Ганон - САЩ
3. Фойц - Швейцария
-
4. Наймън - САЩ

за разлика от Линдзи при мъжете домашната писта си каза думата за американците, страхотно спускане на Ганон.

Последна промяна Balleta на 07.02.2015 22:01, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 22:07

ми всичко е ясно май, освен Матео Марсалия и най-вече Андрю Уайбрехт да направят нещо, ама силно ме съмнява.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 22:14

Diavolo написа:
световните първенства са абсолютно нелогични :dunno: :uuu:
Йенсруд с мега провал

а тотално мачка през сезона. никаква логика
от всички зимни спортове това е типично само и единствено в алпийските ски :uuu:

ами то и по Олимпиади е подобно, може ли средняци, като Матиас Майер и Доминик Гисин да ми се кичят със златни медали, ама при 100-120км всичко е възможно в едно състезание.... :whistle:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 22:27

така е, за това СК е с изключителна тежест в този спорт, защото в един цикъл на 2 или 4 г. всичко може да стане само в едно състезание... Като на рулетка е понякога. Не винаги е така разбира се и си има логика, но в сравнение с останалите зимни дисциплини, то точно в алпийските ски стават най-големите изненади и като цяло световните първенства никога не са имали кой знае каква тежест.
Мен ако питаш, по-важно е да спечелиш в Кицбюел спускането ;-)

п.с. блях Уйабрехт полете надолу, имаше два зелени сектора, ама в крайна сметка 9 място. :-)
ами това беше за днес.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   07.02.2015 23:52

Diavolo написа:
така е, за това СК е с изключителна тежест в този спорт, защото в един цикъл на 2 или 4 г. всичко може да стане само в едно състезание... Като на рулетка е понякога. Не винаги е така разбира се и си има логика, но в сравнение с останалите зимни дисциплини, то точно в алпийските ски стават най-големите изненади и като цяло световните първенства никога не са имали кой знае каква тежест.
Мен ако питаш, по-важно е да спечелиш в Кицбюел спускането ;-)

п.с. блях Уйабрехт полете надолу, имаше два зелени сектора, ама в крайна сметка 9 място. :-)
ами това беше за днес.

Да бе, да - и във футбола ШЛ-то е по-престижно от СП, пък Примиършипа е по-престижен от ШЛ, щото, нали, тази втора фаза на ШЛ е като рулетка, всичко може да се случи в рулетката на отстраняванията! :))))))

Докъде ще стигне фенското падение :pukanki:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 00:58

Дефакто световното не се различава по нищо от един старт от СК - същите състезатели същите писти. на едното се печелят точки на другото медали и се прави на всеки 2 години, не е като да е чудо невиждане. И в СК стават изненади почти всяка седмица но като цяло изненади за сезона няма като краен резултат. Лаишките сравнения с футбола са просто смешни

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 01:31

Bjoern Bo написа:
Докъде ще стигне фенското падение :pukanki:

Мейджъре, слушай какво ти говоря. Знаеш, че имам много висока спортна култура и от малък се интересувам от почти всеки един спорт и доста съм изчел, а и слушал по-големи капацитети от мен и пр.
Виж и Балета ти го казва.
Всеки случай гледам повече алпийски ски от теб, а и съм чел достатъчно, за да слагам подобна оценка. СП винаги си е престижно и предизвиква интерес, но в ските няма тази тежест и значение, не знам как да ти го обясня. Това че Вон има само 2 световни тили не е причината да омаловажавам тези първенства както си мислиш. Свиндал например има страхотна успеваемост на тези форуми, както и преди Томба (заради който обикнах този спорт), но мнението ми пак си остава същото.

световното първенство в зимните спортове най-голяма тежест има в ски бягането. там световната титла е история, символ, легенда. изключителна тежест има (все още е така).
в останалите зимни спортове за съжаление тези световни първенства през годините доста се размиха и нямат този ореол.
може би все пак в биатлона имат голяма тежест (все още има, въпреки че е част от световната купа, което е голяма глупост и се размива), после слагам ски скоковете (там с тази малка шанца доста се дискредитират) и най-накрая идват алпийските ски.
говоря разбира се за най-коментирате зимни спортове тук. където има ски. :)
защото ако сложим кънките, то там вече световните първенства са номер 1 по престиж.
визирам любимото ми фигурно пързаляне. но това се дължи и на факта, че тези спортове с кънките не са толкова популярни с изключение на фигурното пързаляне донякъде и е нормално почти целия интерес от масовия неутрален зрител да се съсредоточава върху тези форуми.

докато в зимните спортове със ски отдавна вече четирите шанци са по-чакани и важни от световното по ски скокове, напоследък тур дьо ски в ски бягането почти застигна по престиж и очакване световното, което е кощунство, но факт. в биатлона както споменах световното стана всяка година и е част от календара за СК с което убиха престижа на световното, в алпийските ски всеки спускач би дал една победа в Кицбюел за 3 световни титли, а и целта на всеки един скиор е световната купа. СП е едно двуседмично лотарийно шоу, което се провежда на същата писта няколко месеца по-късно в календара...
та въпреки всичко изписано:
1. ски бягане
-
2. биатлон
3. ски скокове
4. алпийски ски
-
като 2, 3 и 4 може да си ги обърнеш както искаш, няма да сбъркаш.

при кънките е друго вече.
както и в кърлинга де

;-)

Последна промяна Diavolo на 08.02.2015 01:34, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 03:55

Diavolo написа:
Мейджъре, слушай какво ти говоря. Знаеш, че имам много висока спортна култура и от малък се интересувам от почти всеки един спорт и доста съм изчел, а и слушал по-големи капацитети от мен и пр.

Знам и точно затова ми е непонятно какви глупости ръсиш, мине не мине време, заради някакви си твои немирни фенски чувства ;)) Да е някой лаик, да махнеш с ръка и подминеш с усмивка, пък ти... ;)

Няма ски, няма надпръдване - във всеки един спорт олимпиадата и плътно зад нея световното са най-престижните форуми, или казано на наш си език - тенекийките от олимпиади/световни тежат много повече и имат много по-чист блясък от тенекийките на която и да е Световна купа или друг популярен турнир от сезонния календар :))

Не знам какви са финансовите параметри в ските и дали някои скиори не държат повече на Световната купа по чисто икономически причини, но погледнато от гледна точка на престижа, мисля, че 9 от 10 запитани скиори предпочитат злато на световното, отколкото глобусче в съответната дисциплина в СК. Освен това съм съвсем сигурен, че "двуседмичното лотарийно шоу" привлича много по-голям зрителски, телевизионен и рекламен интерес от "състезанието, което се провежда на същата писта няколко месеца по-късно в календара на СК", и то не за друго, ами защото е много по-престижен форум от всеки. Даже и тук държите повече на СП, след като отворихте специална тема :)))

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 07:41

Diavolo написа:
Bjoern Bo написа:
СП винаги си е престижно и предизвиква интерес, но в ските няма тази тежест и значение, не знам как да ти го обясня. Това че Вон има само 2 световни тили не е причината да омаловажавам тези първенства както си мислиш. Свиндал например има страхотна успеваемост на тези форуми, както и преди Томба (заради който обикнах този спорт), но мнението ми пак си остава същото.

Не знам защо се хабиш да пишеш и да обясняваш неща, които са ясни за всеки изгледал поне един, два сезона в ските. За Томба обаче си се объркал - ЛЕГЕНДАТА, който има 50 победи за СК, има едва 2 златни на СП и общо 4-и медала на световни - завалията е средняк, мани, мани.
Херман Майер е с 54-и победи за СК и 3 златни на Световни. Вон е с 64 победи за СК и 2 златни до тук на световни. И двмата с 4-и големи глобуса.

Естествено, че най-голяма тежест в ските имат победите в СК, малките и големите купи и Олимпиадите. Световното винаги е било на 3-и план. Но както и да е, няма смисъл да се убеждаваме, че черното е черно, а бялото - бяло, кой е Матиас Майер и Доминик Гисин :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 15:43

Bjoern Bo написа:
Няма ски, няма надпръдване - във всеки един спорт олимпиадата и плътно зад нея световното са най-престижните форуми, или казано на наш си език - тенекийките от олимпиади/световни тежат много повече и имат много по-чист блясък от тенекийките на която и да е Световна купа или друг популярен турнир от сезонния календар :))

Не знам какви са финансовите параметри в ските и дали някои скиори не държат повече на Световната купа по чисто икономически причини, но погледнато от гледна точка на престижа, мисля, че 9 от 10 запитани скиори предпочитат злато на световното, отколкото глобусче в съответната дисциплина в СК. Освен това съм съвсем сигурен, че "двуседмичното лотарийно шоу" привлича много по-голям зрителски, телевизионен и рекламен интерес от "състезанието, което се провежда на същата писта няколко месеца по-късно в календара на СК", и то не за друго, ами защото е много по-престижен форум от всеки. Даже и тук държите повече на СП, след като отворихте специална тема :)))

Не е така. Там е работата, че не искаш да приемеш истината, а си си навил, че трябва да е твоето. Аз ти казвам как стоят нещата, ти си знаеш своето. Световните по зимните спортове, не са като световните по футбол, плуване или лека атлетика. Разбери това. :-)
Нормално е да събира интерес, защото е веднъж на 2 години, докато състезанията от световната купа са разпръснати в рамките на 5/6 месеца. Балета е пуснал отделна тема, защото си има отделна тема за световната купа, не е удачно двете да се смесват. Това е все едно в темата за Шампионската лига да пишем за националните отбори примерно. Ако не се доверяваш на мен, питай някой друг, който е навътре в нещата. Обикаляш по света, вземи поразпитай хората.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 17:12

Вон ще се пусне и в комбинацията :laugh: Не сме гледали Линдзи на слалом от мнооого време, ще е шоу, шансове не много големи :innocent: На мен ще ми е по интересна в Гигантския, това ще и е първи Гигантски след зверското падане и късането на коленни връзки. Според самата нея е тренирала страшно много / предимно Гигантски след завръщането си от контузия, макар още да не се е пробвала в дисциплината. Там ще е яка борба между Ана, Мика и Мазе.

Иначе не знам защо така са го организирали, но днес е комбинацията за мъже с първи старт Спускане, по малко от 24 часа след вчерашното Спускане. Трябваше да пуснат жените днес. Ако следваме логиката, Кюинг трябва да се провали днес след снощната победа ...емоционално изтощен. Пинторо е с големи шансове за победа в комбинацията, да видим.

Последна промяна Balleta на 08.02.2015 17:14, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   08.02.2015 17:44

Balleta написа:
Вон ще се пусне и в комбинацията :laugh: Не сме гледали Линдзи на слалом от мнооого време, ще е шоу, шансове не много големи :innocent: На мен ще ми е по интересна в Гигантския, това ще и е първи Гигантски след зверското падане и късането на коленни връзки. Според самата нея е тренирала страшно много / предимно Гигантски след завръщането си от контузия, макар още да не се е пробвала в дисциплината. Там ще е яка борба между Ана, Мика и Мазе.

Иначе не знам защо така са го организирали, но днес е комбинацията за мъже с първи старт Спускане, по малко от 24 часа след вчерашното Спускане. Трябваше да пуснат жените днес. Пинторо е с големи шансове за победа в комбинацията, да видим.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща