Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 10:56

Отговори на тема  [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 01:36

Balleta написа:
Пинторо, Пинторо :uuu: Хиршер върви към медал, не знам колко време Янка може да открадне, май отиваме на 1-0 Хиршер, 2-е Тед....

Макар, че на Тед не му се вярва, току що на интервюто каза, 2.5 секунди са твърде много ...да видим

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 01:38

Balleta написа:
Balleta написа:
Пинторо, Пинторо :uuu: Хиршер върви към медал, не знам колко време Янка може да открадне, май отиваме на 1-0 Хиршер, 2-е Тед....

Макар, че на Тед не му се вярва, току що на интервюто каза, 2.5 секунди са твърде много ...да видим

Логично Янка 4-и ... бях сигурен, че няма да успее...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 01:53

Хиршер с най-големия comeback в историята на дисциплината - от 30-о място и 3 секунди изоставане след първия манш 1-во място и злато за австриеца. :-)

Йенсруд не му стигнаха тия 3 секунди преднина и остана 2-и на 19 стотни зад Хиршер. Бронз за Тед Лигъти, който изтърва златен шанс за злато след не особено доброто си спускане където бе длъжен да вземе поне 0.5 секунди на Хиршер ...

Ами браво на Хиршер, уникално постижение, няма какво да се лъжем, бори се като за ..световно :-D

Доволно обаче Йенсруд и Тед с медали, не е зле ...

Последна промяна Balleta на 09.02.2015 01:55, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 02:36

сега изгледах
по-добре да не бях гледал :-x
грешката при скока на Йенсруд в спускането малко преди финала, където залитна се оказа решаващата. писах за нея, виж гледай пак, там загуби близо 30 стотни, Йенсруд. Сега щеше да е световен шампион. Тази дсициплина обаче трябва да я премахнат, защото изглежда смешно по този начин. Слаломистите с убийствена преднина пред спускачите. И два старта за световната купа са и много. Като искат да е комбинация, то нека се спускат на оригиналната писта за спускане, имам предвид оригиналната и дължина. Защото тук не се пуснаха на оригиналната дължина, а на съкратения вариант. Така е и за СК, излишно рамо се дава на техничарите. Е, какъв е смисъла тогава? :uuu:
ай сиктер ве

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 02:42

Diavolo написа:
сега изгледах
по-добре да не бях гледал :-x
грешката при скока на Йенсруд в спускането малко преди финала, където залитна се оказа решаващата. писах за нея, виж гледай пак, там загуби близо 30 стотни, Йенсруд. Сега щеше да е световен шампион. Тази дсициплина обаче трябва да я премахнат, защото изглежда смешно по този начин. Слаломистите с убийствена преднина пред спускачите. И два старта за световната купа са и много. Като искат да е комбинация, то нека се спускат на оригиналната писта за спускане, имам предвид оригиналната и дължина. Защото тук не се пуснаха на оригиналната дължина, а на съкратения вариант. Така е и за СК, излишно рамо се дава на техничарите. Е, какъв е смисъла тогава? :uuu:
ай сиктер ве

:-D

Спускачите верно изглеждаха доста смешни, а секундите и огромната им преднина как се топяха не беше истина ....иначе да, кофти грешка на Йенсруд в спускането, а за грешкатана Тед в слалома, когато бе дръпнал до средата с 0.30 същата работа, но си го заслужи Хиршешр де, безпогрешен слалом. А е мислил малко преди световното изобщо да не учства в комбинацията защото по тренировките е изоставал на спускачите в Спускането с около 5 секунди .... каза обаче, че тук е с чисто нови ски и екипировка, вакси, ала бала и ето, че тия 3 секунди му стигнаха за историческо постижение. Не го обичам но днес му отдавам заслуженото - бори се, като шампион.
Май Малдини му беше фен, тя нали е фен на австрийците, мернах я преди малко тук, честито и :-) :cheers:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 03:28

не отричам, че се бори и че е много велик и има всички шансове да стане ски легенда, но не мога да го понасям. Но остави това, мразя това слаломистите да са вечено привилегированите, само и само да има интерес и всичко да се решава в слалома. Еми тогава си направете там мега комбинация - гигантски слалом и слалом и си ги гледайте :uuu: така де... преди години имаше 2 манша в слалома?! премахнаха тази мега идиотия, но сега пък дайте да ги галим с перце техничарчетата и ще се спускаме на резервното трасе, случайно някой да не падне или да не изостане с много. Нали се сещаш, че Хиршер нямаше да изостава на 3 секунди, а на минимум 4.5 секунди ако се бяха спуснали на пълната дължина на пистата. Както и да е, минало-заминало. Сега всички величаят Хиршер и никой не задълбава над тези неща, кервана си върви кучетат си лаят, знаех си, че така ще стане, изобщо не трябваше да гледам, само да се ядосвам. А и българския коменатор по Евроспорт още малко щеше да излиже задника на Хиршер, то не бяха четки, то не бяха чудесии. Сигурно е знаел какво е станало и по начина по който коментираше ме изнерви още повече. Те даваха запис по Евроспорт, заради финала в КАН закъсняха с много за пряко предаване.
Мен за Лигъти не ме е яд, защто и без тези грешка не виждам как щеше да бие Марсел. Пак щеше да загуби според мен. Но не знам, аз неговото спускане и това на Пинторо някак си не ги изгледах много съсредоточено. Абе гледах ги ама с едно примирение, още тогава ми светна лампичката, че май ще стане ''чудо'' Така величаят оня самовлюбен нарцис все едно е постигнал нещо немислимо и невъзможно. Журналистическа свлоч! :uuu:
Второто място на Йенсруд е голяма изненада, не съм го очаквал, но първенството за него си е провал.
Комбинацията е най-малко престижната дисциплина и с право, заради правилата и политиката на FIS.

Само не знам тази отборна надпревара за какво толкова ми я тикат в календарите. :uuu:
И тоя австрийки бот заяви, че ще преследва исторически 4 златни медала, деба и наглеца :-x
Австрийската мафия в ски скоковете и алпийските ски граници няма.

Последна промяна Diavolo на 09.02.2015 03:33, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 07:11

Дяволе заради тоя безумен коментар заслужаваш четворка от Марсел!

По темата за трасетата - нали се сещаш, че и слаломчето не беше от най-трудните.Да го бяха дали на бащата на Ивица да го нареди както на олимпиадата, за да гледаме сеир! Трасетата ги правят по-прости, защото всички скиори са тесни специалисти и иначе я завършат 10, я не. Тина Мазе остана единственият ол-раундър май.

Марсел имаше късмет с чистата писта в слалома, ама и здрави топки, за да кара прилично в спускането. А комбинацията е готина, защото от 30 до 1 има интрига във втория манш. И не мрънкай, че са спойлнали по Евроспорт - Кедъра по БНТ на живо още след Пинторо заговори за титла, а след Янка вече говореше само за шансове за медал.

Иначе браво на Янсруд за приличния слалом и на Тед за най-добрия му за сезона.

И така след 5 състезания - 3 титли за мойте хора. Сега остават 6, в 5 от които шансовете са големи, но и на само още 2 ще съм доволна.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 09:57

Чудесно е, че Хиршер е спечелил - въобще е прекрасно всеки път, защото в дълбочина виждам всички несправедливости в съвременния спорт, благозвучно поднесени от Дявола ;-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 10:18

А по повод четирите титли - Хиршер вчера каза, че е дошъл с цел да вземе един медал. Тази цел вече е изпълнена и останалото ще е приятен бонус.

Само мога да му пожелая да му голям бонуса в края на седмицата.

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 14:35

Малдини, виждам, че ти поне следиш спорта по-сериозно! Ще ни кажеш ли кое е по-престижно в алпийските ски - победа от СК или злато от световното?!?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 15:34

Maldini написа:
А по повод четирите титли - Хиршер вчера каза, че е дошъл с цел да вземе един медал. Тази цел вече е изпълнена и останалото ще е приятен бонус.

да бе да, още малко и му повярвахме на Хиршер :rofl: :rofl: Затова по рано през сезона се пусна на официалните тренировки в Бийвър на Спускането, след което участва и в Супер-Джито, нещо което прави единствено в края на сезона при силна необходимост от точки за СК. Затова и тук "въпреки", че изоставал на тренировките по Спускане с 5 секунди се пусна и рискува Спускане, като първи старт от Световното с риск да падне и да се пребие преди Гигантския и Слалома. И много ми е интересно как е дoшъл за един медал, като е почти сигурен за тройката в техничните дисциплини. Беше си дошъл точно за няколко медала, всичко останало е излишна скромност будеща доволна порция смях :laugh: Айде няма нужда от такива изказвания ....

Последна промяна Balleta на 09.02.2015 15:36, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   09.02.2015 22:00

Не мисля, че е превзета скромност, по-скоро предпазливост след издънката на Олимпиадата. Иначе Хиршер е от онази порода спортисти, за които дори подиум вместо победа е издънка. Точно заради тая болна амбиция ала Себастиан Фетел ми харесва лапето.

Ясно е, че като застане на старта, ще се бори със зъби и нокти за победата, но просто се опитва да контролира емоциите в Австрия, където Хиршер, ако не вземе злато на световното е национална трагедия и напрежението се усеща сигурно и в отбора.

А по повод кое е по-престижно - световно или СК? Разликата не е голяма, защото конкуренцията е същата, а световните са доста на често. Един Кристален Глобус е доста по-уважаван в ски средите от световна титла, защото изиска постоянство (късмет като на Хиршер снощи не стига за малък глобус). Струва ми се, че дори една победа на някое от класическите състезания във Венген и Кицбюел носи повече престиж от световна титла (особено в комбинацията или отборното).

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   10.02.2015 01:39

СУПЕР ТИНААААААААААААААААА!!!!!! :ludnica: :ludnica: :ludnica: :ludnica: :ludnica:

Дяволето само ботове и боткини ще сънува тия дни! :-D :-D :-D

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   10.02.2015 10:22

Bjoern Bo написа:
СУПЕР ТИНААААААААААААААААА!!!!!! :ludnica: :ludnica: :ludnica: :ludnica: :ludnica:

Кака Тина е големец.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   10.02.2015 20:27

Bjoern Bo написа:

Мазе маже :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   11.02.2015 00:33

Maldini написа:
Дяволе заради тоя безумен коментар заслужаваш четворка от Марсел!

По темата за трасетата - нали се сещаш, че и слаломчето не беше от най-трудните.Да го бяха дали на бащата на Ивица да го нареди както на олимпиадата, за да гледаме сеир! Трасетата ги правят по-прости, защото всички скиори са тесни специалисти и иначе я завършат 10, я не. Тина Мазе остана единственият ол-раундър май.

Колкото и сложно трасе на слалом да се нареди, то дори и Хиршер няма как да избие 5 секунди изоставане с колкото ще изостава винаги ако се пуска (както е редно) на оригиналната дължина на пустата за спускане освен ако не падне разбира се, нещо също много вероятно ако тръгне да рискува.
Това съм го дискутирал с Кедъра и фенове на ските в техната фенстраница във фейса и като цяло хората са съгласни с мен. Замисли се малко.
А това сега отборното е живо бройкане на тенекета. Безумна дисциплина недоказваща нищо.
И Марсел имаше шанс не само с чистата писта и стартовия номер, но и с грешката на Йенсруд в спускането - скока преди финала.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   11.02.2015 00:37

Bjoern Bo написа:
Малдини, виждам, че ти поне следиш спорта по-сериозно! Ще ни кажеш ли кое е по-престижно в алпийските ски - победа от СК или злато от световното?!?

:rofl:

п.п. надявам се, че си доволен от отговора и...
Не мога да повярвам, че наистина сериозно си поставил под съмнение нещо казано от мен свързано със змните спортове, които следя от дете. Не споря за кърлинг все пак. Както и да е, нп.

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   11.02.2015 00:54

Дяволе,

Ти какво беше казал по темата?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   11.02.2015 01:29

същото.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СП - Ски Алпийски Дисциплини - Вейл/БийвърКрийк 2015   |   11.02.2015 01:31

леле какъв провал за янките. а всички чакаха мечтан финал Австрия - САЩ
отпаднаха още на 1/4 финала, двама се изтъркаляха като чували с картофи, а Лигъти крайно муден, неубедителен. И в 1/8 финала беше неубедителен и като сложим цялостното му представяне през сезона, то ще е истински чудо да бие Хиршер в гигантския слалом.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 156 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща