Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Идеи за лайвскор темите? | 18.08.2012 21:16
Както сигурно вече сте разбрали, в този форум не поддържа дървовидната структура от дирчето и всички теми излизат в "пълен преглед", което е съществен проблем, що се касае до организацията на лайвскор темите с дискусии. Единственият що-годе приемлив вариант, за който се сещам, е да се отваря отделна тема за всеки мач в съответния кръг и така кръг по кръг, ама леко се опасявам, че ще настане голямо разводняване от нови и нови теми, повечето - с критично нисък интерес. Ако на някого му хрумва някаква интересна и сравнително практична идея за това как да си организираме темите с лайвскорите, да сподели.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 18.08.2012 21:53
мдам, кофти. Ами ако се пуска само по 1 тема за кръга, то няма да се знае кой на кого отговаря точно и ще стане мазало. Вариант е да се пуска по 1 тема за А групата и 1 тема за Б групата, ама и там ще се сблъскаме със същия проблем, само леко по-малък. Най-добре е да се пуска отделна тема за всеки един мач. Така ще е малко кофти, защото в една тема ще има 100 мнения + а в друга 0, ама какво да се прави, който както сам си го направи. Но така е по-добре отколкото една обща тема с много страници а на едната страница да четеш само Тонзо и Резо например как обсъждат цените на бойлерите. 
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 18.08.2012 22:36
Общите теми не са вариант точно по причините, които си изтъкнал. Иначе ми се върти и друг вариант - правим един подраздел СТАДИОН, където се отваря по една тема на всеки отбор, която ще представлява своеобразен стадион на въпросния отбор. Когато същият домакинства, дискусиите за съответния мач ще се провеждат в неговата тема-стадион. За да не се претрупва дадена тема-стадион след всеки нов мач, но и за да се запази архив на дискусиите от предишните мачове, може да се отвори по още една паралелна тема-архив на отбор, където да се прехвърлят мненията след всеки кръг и основната тема-стадион да остава чиста за идващия кръг. Така няма да се нарояват по 10+ нови теми всяка седмица, а ще има създадени еднократно 2х20 теми, които ще се ползват целия сезон. Струва ми се практично. Като добавка към горната идея - евентуално може да се прехвърлят права на отбора домакин да си модерира своята тема - един вид, да си охранява мача и сам да преценява кои плакати (изказвания) да цензурира и кои да оставя  ) Съответно, основното мнение на всяка тема-стадион може да бъде оформено по идея на домакина и прочие фенщини (за издигане на КЗЛ-та и други подобни политически некоректни "плакати", виновният отбор ще подлежи на наказание по "расисткия кодекс" - например с лишаване от домакинство). И още едно евентуално - ако е технически възможно, във всяка тема-стадион може да се сложи по един брояч, който да отчита уникалните посещения, така че да се извади една доста интересна статистика за посещаемостта на мачовете. Това ми е голяма идея от доста време. Как мислите, може ли да излезе нещо от горното? 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 18.08.2012 22:46
Да, чудесна идея. Може би ще се стимулира още повече писането и да речем, РОД, Максимус и Блу Пауър ще са още по-активни, ама в това всъщност лошо няма. Ами аз лично съм 'ЗА' - звучи добре. Но според мен няма смисъл от това даден отбор да модерира основната си тема/стадион. Изобщо повече свобода трябва да има и колкото се може по-малко модераторски намеси. Вие сте достатъчно да следите за спам или за нецензурни писания... 
|
|   |
|
 |
|
Олимпия
(Red or Dead)
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 20.08.2012 15:36
ХА, точно за това говорех в другата тема и се надявах да има некъв пиниз, ама сега разбирам, че опасенията са ми били точни - те това за мен е голям проблем. За жалост не познавам тия форуми и не знам как да се оправи.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 21.08.2012 15:54
Не считам,че тва е кой знае какъв проблем щото има отбори, които нямат и едно мнение в лайвскора във връзка с техния мач. В крайна сметка лайвскор-а е за дискусии, който иска да види резултата си следи главната тема, а всичко надолу е въпрос на желание...
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
nedev
(Red or Dead)
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 23.08.2012 21:52
Яко  ))) А когато мача е на неутрален терен, темата да е на стадиона на отбор, който гостува в същият кръг, естествено определен от федерацията  )))) Хмммм... от сега виждам възможност за корупция за финала на купата 
_________________ ROD Сепаратист
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Ами честно казано | 24.08.2012 18:06
аз лайвскора си го представях ТАКА. За пример съм дал част от лайвскора на 22-ри кръг миналия сезон. Структурата е ясна - мачовете се дават като отделни постове в страницата Livescore; обсъждането е под формата на коментари към дадения пост, а промяната на резултатите се прави от редактор (=модератор) чрез редактиране на поста. В момента всеки може да коментира (т.е. не се иска регистрация), но за индивидуални аватари ще трябва и регистрация; впрочем, за аватарите няма да излиза досадното съобщение "Картинката е прекалено голяма", защото размерите се намаляват автоматично  След кръга всичкото това се праща в архива и на негово място идва нов лайвскор - отнема не повече от 5-10мин. Имам резерви към идеята за подраздел Стадион главно поради следните причини: 1.Докато в реалния футбол посещаемостта е правопропорционално свързана с добрата игра, в ПМЛ това не е така. Ако въобще има зависимост, тя е по-скоро обратна - често повече коментари пускат играчите на този отбор, който играе по-зле. Освен това някои добри отбори с качествени играчи ще трябва да търпят унижението да имат "лоша" публика, само защото "стадионите" им не са от най-популярните. Коментарите в лайвскора са нещо много хубаво и забавно, но хайде да не се задълбаваме в тях чак толкова. 2. От чисто техническа гледна точка поддръжката на това нещо ми се вижда по-трудоемка. ПС: ако цъкнете на Галерия, ще видите раздели "Животни" и "Пейзажи" - това се дължи на факта, че нямам никакви снимки от клуба. Според мен би било хубаво да направим няколко галерии с "работните" срещи през годините 
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 25.08.2012 09:52
За Лайвскора точно това ми е основната идея - всеки да си коментира под собствения мач, за да не става манджа с грозде.
За Стадиона - ако не се измисли да не е трудоемко, няма смисъл да се прави, то е ясно. Иначе посещаемостта в реалния футбол е въпрос по-скоро на традиции, отколкото на моментно представяне. В ПМЛ има отбори, които винаги ще имат висока посещаемост, независимо от моментното си състояние в класирането (РоД, Блу Пауа, НМР и др.) и това си е съвсем в реда на нещата. В същото време по-неатрактивни отбори, които играят добре и се борят за челни места, ще бъдат посещавани от повече неутрални "зрители" (от конкурентните отбори най-вече) и ще си качват посещаемостта вследствие на доброто представяне.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Предлагам да тестваме | 27.08.2012 13:13
лайвскора с тези приятелски мачове. Може да коментирате без да сте регистрирани, но ако се регистрирате може да си слагате индивидуален аватар.
Последна промяна Shifter на 27.08.2012 13:24, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Предлагам да тестваме | 28.08.2012 10:12
Хм, доста добре изглежда сайта - похвала... Не знам как ще е, когато се напълни с коментари и теми, но дори да не е по-оживен от настоящия сайт, със сигурност ще изглежда по-добре за статистиките на ПМЛ - като се почне от резултати, класирания, голмайстори и прочее... От мен: 
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 30.08.2012 13:48
Снощи на срещата се разбрахме да се опитаме да направим така, че форумът и блогът да ползват единна регистрация, в случай че коментарите на лайвскорите се изнесат към блога.
Хубаво е повече хора да се изкажат по този въпрос. Аз лично предпочитам всички коментари да са във форума и да не се разпокъсват на две места, още повече, ако се налага отделна регистрация или постване като анонимен. Проблемът е, че нямаме съвсем ясна визия как коментарите да изглеждат спретнато и подредено във форумен вариант.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Идеи за лайвскор темите? | 30.08.2012 15:20
Лайвскора - всеки мач с отделна тема + една обща за технически, за общи дискусии и други подобни общозначими въпроси. Разводняване между сайт/блог и форум според мен не е желателно.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|