Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:16

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Среща преди сезона !! 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 09:30

мене най-ме изкефи картината с "посвещаването" на собственика от неговата съпруга пред децата му във ВИП залата :rofl:

надявам се, да не ви е убедил тегленето на жребия да бъде там :)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 18:53

Къде са ми 7-те точки :-o :besnyo:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 19:03

spurs написа:
Къде са ми 7-те точки :-o :besnyo:

Е нали уж уговорката беше по-скрито някак да се случат нещата.. А и точки и параграфи в правилника трябваше да се появят и така шефа на ПМЛ да пробута точките по-лесно.. :unsure:

:-D

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 19:11

Ей, верно че така беше. Ама от друга страна уговорката беше и да свършите работа с айфоните преди да съм се прибрал още, тоя мишок Мейджъра пак не си спази обещанието, няма да има бири за него, то се е видяло...

Иначе доколкото си спомням вчера се гласува и се прие следната точка в правилника: "Отбор, чийто мениджър е допринесъл за успешното изкласяване и получаване на диплома за висше образование от лица, заемащи висши ръководни постове във Федерацията, има право да започне сезона с актив от 7 точки"

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 19:27

Ти не остана на обиколката на 2 милионното заведение и не чу за енергийния поток, който минава през къщата. Имам спомен че Мейджъра стоя точно на пътя на този "поток" и се опасявам че тази точка е била отнесена... :ghost:

:)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 19:29

Anfield написа:
Ти не остана на обиколката на 2 милионното заведение и не чу за енергийния поток, който минава през къщата. Имам спомен че Мейджъра стоя точно на пътя на този "поток" и се опасявам че тази точка е била отнесена... :ghost:

:)

Енергийният поток на цяла София, държа да отбележа. :outofspace:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   30.08.2012 19:34

bai Momchil написа:
Енергийният поток на цяла София, държа да отбележа. :outofspace:

Вярно че така беше... Ами Спърс, няма как тази точка да не е била отнесена от потока :fatal:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   31.08.2012 13:01

falkenbach написа:

Не знам за вас, ама на мен въпросното заведение ми се стори едно много студено и потискащо място (особено в онези подземия) с доста смущаваща символика и подчертано неискрен собственик. Аз лично не бих стъпил повече там. Единственото, което си струва, са чешките бири, но предпочитам следващия кОзел да си го пия на Храдчани, а не в някаква "уонаби" кръчма.

:censored:

Трябва да се търси някаква уютно място със спортна атмосфера, повечко телевизори и що-годе народни цени, че да го възприемем като дългосрочен домакин за следващите сбирки. Нещо като "Гюлето" едно време.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   31.08.2012 15:57

Мейджър написа:
falkenbach написа:

Нещо като "Гюлето" едно време.

Ако може и Сашо Диков да дойде и Лучано да почерпи бири :dance:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   31.08.2012 16:16

Предлагам Бирария 15-16!

http://www.pub1516.com/contacts.php

http://1516-bg.com/gallery.html

има огромни маси за по много хора, доста добре е климатизирано, има големи плазми и много бира на сносни цени.

единствено няма градина и пушачите ще треа да пафкат отпред, ама да се оправят.

Последна промяна falkenbach на 31.08.2012 16:17, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   31.08.2012 17:08

falkenbach написа:
Предлагам Бирария 15-16!.

Изглежда ми приемлив вариант. Няма рицари, не би трябвало да минава енергиен поток.. :)

Може да се мисли за нова среща + жребиЕ за след 10-и :cheers:
Резервацията е от мен :) на 200 метра ми е от работа

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   31.08.2012 21:44

Добре де, всички разбрахме за кръчмата, за собственика и за бирите... вие за ПМЛ говорихте ли изобщо и какво взехте като решения?

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   01.09.2012 00:53

Mandor написа:
Добре де, всички разбрахме за кръчмата, за собственика и за бирите... вие за ПМЛ говорихте ли изобщо и какво взехте като решения?

Всъщност тази среща имаше за основна цел да се разберем по отношение на т.нар. сайт. От една страна е форума, който бе направен преди известно време, от друга страна е приятно изглеждащата част, а именно сайт/блог който реално да е входна точка за всички и от там да се вика този форум. Реално по едната част работихме с Мейджъра и Момчил, по другата е работил Шифтър. Искахме труда и на двете страни да се съчетае и да се получи нещо добро. Ясно е че не може да стане изведнъж, не може да стане дори и както ние си го представяме, но все от някъде се почва.
В резултат се разбрахме за важни неща в тази посока и днес съвместно прехвърлихме и сайта на хостинга, където е форума. Работим по това да има нещо като single sign-on, т.е. човек като се логне на сайта, реално аутентикацията да идва от форума и да не е нужно всичко да е двойно. Говорихме къде и как ще са лайвскора, обсъждането на отделните срещи и т.н.

В резултат от днес имаме:

http://clubs.pmleague.com/site/ информационната част/сайт/блог с връзка към форума
http://clubs.pmleague.com , което пренасочва към самия форума

За по-сериозни въпроси трябва доста по-голямо представителство. Ще направим по-мащабна среща, за която ще пишем доста по-рано, разбира се.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   01.09.2012 17:34

Anfield написа:
Mandor написа:

Всъщност тази среща имаше за основна цел да се разберем по отношение на т.нар. сайт.е, но все от някъде се почва.

Надето дойде ли на срещата? :-) И колко народ се събрахте?

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 13:11

Добре, а лайвскора ще има ли някаква автоматизация или пак ще трябва някой да си жертва уикенда и да седи и да въвежда ръчно?

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 13:26

Mandor написа:
Добре, а лайвскора ще има ли някаква автоматизация или пак ще трябва някой да си жертва уикенда и да седи и да въвежда ръчно?

Ако може някой да го направи така, че да си дърпа без човешка намеса резултатите от някой лайвскор и да си нанася автоматично промените, ще е супер. В противен случай трябва да има дежурни хора уикендите, но го мисля да се дадат ограничени права на по-широк кръг доброволци, че да не пада тежестта върху 1-2 човека.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 13:36

Не съм много наясно каква е системата, но със Сандро успявахме да се застъпим даже като бяхме само 2ма (единия редактира, другия след него като се нанасят различни неща). Така че съм доста скептичен към "широк кръг доброволци" след като реално е трудно да се синхронизират нещата.

Даже и да има един вид дежурен за съответния ден, то почти 100% гарантирана е намесата на някой друг, на който не са му нанесени на време разултатите.

Пример: дежурния си редактира лайвскора, през това време друг "модератор" вижда правописна грешка. Отваря лайвскора за да я коригира, през това време "дежурния" си ъпдейтва версията с новите резултати, а редактиращия правописната грешка ъпдейтва след него и съответно връща старата тема. Давам ти го като пример, понеже точно това се е случвало вече.

Според мен е необходимо специално внимание да се обърне на това на следващата среща, особено ако новия блог също позволява двама души да редактират заедно.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 14:01

Да, съгласен съм за това, то е ясно. Всъщност аз друго имах предвид под "по-широк кръг доброволци" - тежестта от лайвскорите през сезона да не пада върху 1-2 човека, ами да се разпредели между поне 8-10 човека, така че на всеки да се паднат средно по 3-4 кръга в сезона. Примерно за следващия уикенд Блуфена казва, че може да поеме в съботата - дават му се временни права за редакция + екселския файл и си поддържа лайвскора. Неделята я взима друг, следващия уикенд - трети и т.н. Реално във всеки един момент лайвскорът ще се поддържа от 1 човек. Въпросът е да има координация и гъвкавост - примерно ако Блуфена реши някъде в петък вечерта, че половината събота му е ангажирана да прави гръб, то пуска в организационната тема съобщение, че няма да е наличен между 16:00 и 20:00 и опразнения часови пояс се поема от друг, който ще е на линия по това време. Нещо такова го виждам...

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 16:09

Оптимист си според мен :)

От такова доброволстване в сезоните преди със Сандро да се заемем да го правим, почти нямаше лайвскор, да не говорим за редовно водене. Но нека видим какво ще стане, може и да не съм прав.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   02.09.2012 19:06

PMLeague написа:
Да, съгласен съм за това, то е ясно. Всъщност аз друго имах предвид под "по-широк кръг доброволци" - тежестта от лайвскорите през сезона да не пада върху 1-2 човека, ами да се разпредели между поне 8-10 човека, така че на всеки да се паднат средно по 3-4 кръга в сезона. Примерно за следващия уикенд Блуфена казва, че може да поеме в съботата - дават му се временни права за редакция + екселския файл и си поддържа лайвскора. Неделята я взима друг, следващия уикенд - трети и т.н. Реално във всеки един момент лайвскорът ще се поддържа от 1 човек. Въпросът е да има координация и гъвкавост - примерно ако Блуфена реши някъде в петък вечерта, че половината събота му е ангажирана да прави гръб, то пуска в организационната тема съобщение, че няма да е наличен между 16:00 и 20:00 и опразнения часови пояс се поема от друг, който ще е на линия по това време. Нещо такова го виждам...

Аз, за разлика от Мандора, директно ше ти кажа, че няма да се научиш. Д-О-Б-Р-О-В-О-Л-С-Т-В-А-Н-Е Н-Е Е В-Ъ-З-М-О-Ж-Н-О !!! Накрая става така, че ВИНАГИ един-двама опират пешкира и поемат нещата. Да не мислиш, че на някой като не му е работа, ще седне да види, че в петък вечерта Блуфена решил да прави гръб в събота и ще си каже "я чакай, че нема кво да правя уикенда, що не зема да си правя редакцийки и поправки"? Няма да стане - тва е форумен комунизъм/утопизъм.

п.п. Ся цъкнах да видя контролите как са подредени - ми не сте нанесли кога започва всеки мач (прословутото С: - ), ти ми дрънкаш за доброволчество. Въпросът е и в това доброволците да са съвестни, щото ако не са, става като с играчката, която ти омръзва бързо-бързо.

Последна промяна alessandron на 02.09.2012 19:11, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща