Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:38

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Относно правилата 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 22:01

Venabili написа:
Ами ботирай го - така на вратарят ще му трябват 2 избивки, за да го елиминира (както е сега). Но когато влезе да си се брои един гол. Така хем реално броим колко мача сме познали, хем твоят бот 1:0 във Франция не е толкова лесен за разчистване.

Ето едно хубаво предложение, което не усложнява играта и дава някакво предмиство на дублиращия отбор. Хайде да видим сега Мейджъра от кой от десетте кладенеца ще донесе вода, за да го обори :safin:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 22:08

Venabili написа:
Ами ботирай го - така на вратарят ще му трябват 2 избивки, за да го елиминира (както е сега). Но когато влезе да си се брои един гол. Така хем реално броим колко мача сме познали, хем твоят бот 1:0 във Франция не е толкова лесен за разчистване.

Това е едно хубаво предложение!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 22:21

goro_levskara написа:
EL Capitano написа:

Аз се причислявам към калитарите, не съм "майстор" или "баш майстор" - щото "залагам" на най-вероятният резултат (по моя извратена логика) и да наистина чакам да се сбъдне :)

Не чета новини кой нападател ще играе, не ме интересува колко е висока тревата на терена, дали е поливана, на колко години е треньора, футболистите дали са пияници и дали са ходели по курви преди мача. Не се товаря с такива данни, за да давам по-"майсторски" прогнози. Дай чичо 1:1 като не знаеш как ще свърши мача и чакай - закон на ПМЛ. Не виждам нищо лошо в този тип игра (много играчи го спазват чинно). Сега ако тревата е 2 ина или 2.5 инча .... и че отбора вкарва 1.3 гола на първия терен и 1.7 на втория терен, хич ама хич не ми дреме. Който иска да се занимава и даде с 23% по-точна прогноза от мен. Накрая РОналдо вкарва 5 а реал бие 9:1 - бал съм го и майсторлъка тогаз.

Ти сам го каза, не следиш дребните детайли в даден мач, не се и интересуваш дори. Пускате всичко на дубъл и чакате да излезе. Да, това ви е тактиката, но както казах това в никакъв случай не ви прави добри в прогнозите. Просто си цъкате в някой лайв на принципа, че все нещо ще върже. Късметът ви покрива този сезон, но ако спре в един момент, може би ще се сетите за какво направих въпросното предложение.

Човекът е казал, че гледа здраво статистика и дори си е изработил математически модели - а това е много повече майсторство. И има 18 гола дотук - бах го тоя късмет.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 22:22

Предложението е идейно и не е като да не съм го обмислял и преди, но де факто това представлява нежен начин за ликвидиране на дублирането, тъй като се губи всякаква полза от дубъла при гореописаната схема. Аз ви казвам, че дори когато дублирането носи 2 гола, в общия случай е повече на загуба, ако не се прави с мисъл, вие искате да се губи цяла прогноза само за да подсигурява 1 гол. Нещо липсва каквато и да било логика.

Последна промяна PMLeague на 07.04.2015 22:25, променена общо 1 път

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 22:24

alessandron написа:
Човекът е казал, че гледа здраво статистика и дори си е изработил математически модели - а това е много повече майсторство. И има 18 гола дотук - бах го тоя късмет.

Зависи какво гледа. Според мен можем да говорим и за допинг (забранени стимуланти на успеваемостта)! :-D

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   07.04.2015 23:52

alessandron написа:

Сандре, как да ти го обясня, че отдавна не ме влече идолопоклонничеството. Казах какво мисля и толкова. Уважавам всеки един играч от ПМЛ, но това не значи, че се възхищавам, или пък, че свалям шапка, или се прекланям. И 30 гола да има Краси, ако за мен тактиката им не е приемлива, това значи, че не е приемлива. Ако за теб е такава, това си е твое мнение, нямам за цел да ти го променям. Ако Краси за теб е най-добрият голмайстор в ПМЛ, значи е най-добрия, но в света не всички мнения съвпадат и се покриват. Пак повтарям, че аз мнението съм си го казал без да обидя никой. А това, че ти, или някой друг не сте съгласни с него, аз не мога, а и не искам да променя.
Дортмунд и Хофе играят второ продължение, а аз ти обяснявам някои неща, а защо ли?
Остани със Здраве Сандре :-)

Изображение

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 00:59

PMLeague написа:
alessandron написа:

Зависи какво гледа. Според мен можем да говорим и за допинг (забранени стимуланти на успеваемостта)! :-D

Що ми наричаш "кристалната" топка забранен стимулант. От кога циганските технологии станаха забранени? Имам за резерва едно каче с бял боб, ако случайно кристалната топка не върви вече.

Колкото до предложението на Венабили и аз не виждам смисъл да се хабят 2 прогнози само да се спаси въображаемия гол. Тогава математически (погледнато спрямо теорията на вероятнистите) предимството е на вратаря, който ще избие третата прогноза или ще избере алтернативна прогноза от друг мач.

Умът ми не го побира - как може въобще да сравняваме дузпата с нападетелната прогноза. Реално при дузпата имаме 16 съществуващи прогнози едната от които е дублирана, 2 извадени, 2 избити. Остават 12. С други думи шансът да вкараш гол от дузпа, изчислен по кръчмарски метод е 75% след вратарската намеса. Демек 3 вкарваш, 1 път пропускаш - пак повтарям след вратарска намеса.

Как мога да сравнявам теглото на гол от дузпа (75%) с гол от нормална игра където шансът да вкарам е 3 към 16 ~19% (приемаме че възможните резултати са от 0:0 до 3:3 - реално са много повече, но 16 е реалистична бройка). Хайде малко по-сериозно. Защо трябва да стимулираме вратарите? Къде са 75% къде са 19% или 12% (ако са двойни мачовете).

Сега, ако дублираш автоматично си намаляш шанса да позанаеш даден мач (1 или 2 от 16), но пък наградата е 2 гола. Ако се зачита 1 гол от дубъл, направо се самоубиваш ако дублираш. хеме се застрелваш сам в крака, хем само един гол вкарваш.
Хайде малко по-сериозно наистина. Не видях нито един смислен довод срещу дублирането, ама наистина! Това че Лавината е вкарала 10 гола от дубли довод ли е? Нещо мамим ли като дублираме? Как можете да ме наричате тотаджия като дублирам, след като си намалям шанса да позная даден резултат с цели 33% или дори 50%. Не разбрах - кой е по-голам "тотаджия" - този, който играе с три прогнозни резултата или този с два? Как директно/индиректно ви засяга дублирането - наистина не разбирам? Да има някой ощетен отбор или някой да има сериозно конкурентно предимство, което другите не могат да използват?

Сега играта прилича на стрелба по движеща се мишена с фиксирана позиция на пушката. Ако нацелиш тайминга - гол. Федерацията е права - дублирането е повече израз на "майсторство" и начин да избягаш от пълната ботщина (1:1, 2:1 1:0) и няма нищо общо с хазарта. И ако има, хазартният елемент е повече наказателен отколкото поощряващ - иначе всички щяха да дублират по 8 мача. Айде дайте малко мира на играта.

Последна промяна EL Capitano на 08.04.2015 01:04, променена общо 2 пъти

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 10:00

Venabili написа:
Айде стига с този бот диапазон де.

Ако домакинският капитан си е свършил работата (и сметките са му излезли), отборът му би трябвало да си търси повечето мачове в диапазона 1:1/2:1/1:0/2:0 (или обърнати съответно). Къде да ги търси - на 4:0 или на 3:3 ли? Кой нормален капитан ще си даде на себе си подобен мач (или всичките си 8 мача такива)?

А при гостите - половината капитани дават завързани мачове поне на половината позиции, а тези имат навика да си завършват 1:1. Дай да играем 5:2 щото не е ботщина?

Играта брои колко пъти си познал резултат - а не колко интересни са ти прогнозите. Затова и дублирането е странно да се признава като двоен гол - особено при положение че в другия подобен случай не е така - ако е ПСУ или Дузпа и дублирам и вземе че влезе се брои един гол; ама като е в игра са 2.

Ето това е същественото изказване по темата. И какво правим по въпроса - веднага репликираме с "да, ама ако си намеря хубав ботски мач за 1:0"... Първо - неглижира се изказаното мнение (с което всеки мислещ и отделящ известно време за играта капитан би следвало да се съгласи) с някакъв супер смешен довод... Второ, самия довод е просто уникален по същността си: мачът 1:0/1:0 е цитирам "ботски", но - разбираш ли - диапазона 1:0/2:0/2:1 е по-ботски... Интересно кое е най-ботско... И трето, никакви коментари за удебеленото по-горе - 'що така бе миме. Интересно каква ли ще е по-подробната статистика за дублажите през сезона... Не само общата им успеваемост, както искаш, Мейджо... Ще е любопитно 1) кой дублира повече: домакините или гостите; 2) кой успешно дублира повече: Д или Г; 3) кои прогнози са дублирани по-често: 1:0, 2:0 или 1:1 (и други, ако има); 4) кои са успешно дублираните прогнози (от точка 3)...
Чудя се, дали пък няма да лъснат едни успешни 1:1 дублажи на гостите... :-?

Та така - докато всеки си субективизира както на него му е изгодно... Ще има само едно чешене на езиците и нищо повече... И накрая - вече до болка познатия привкус, че само искаме, но нищо не получаваме; че промяната е желана, но Федералния/УС/Правителството и прочее ни пречат и спъват...

Мда... 'айде лек и приятен ден, маскари такива Искариотски... :laugh:

Последна промяна alexbg на 08.04.2015 10:03, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 13:04

Вижте основния проблем е масовото 1-1 дублиране на гостуващите отбори. Това трябва да се изкорени, защото там не се влага никаква мисъл, а откровено се ботира. Понеже двата лагера никога няма да се разберат е хубаво да се помисли върху нещо конкретно, след като глобално не може да се реши проблема.

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 13:17

Еми единствената възможност е да се ограничи бройките на 1:1, ама това ще усложни доста играта, пък и кво като се играе 1:1, ако мачовете свършват по - друг начин, едни капитани търсят завързани, а други - оувъри.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 13:55

Diavolo написа:
Вижте основния проблем е масовото 1-1 дублиране на гостуващите отбори. Това трябва да се изкорени, защото там не се влага никаква мисъл, а откровено се ботира.

Подобно твърдение от устата на мениджъра на отбора с над 40% 1:1 от всички пуснати прогнози в гостуванията (а има и мачове с ясен знак), е толкова леко, че не знам как не ти е неудобно да го развяваш насам-натам! :help:

Иначе проблемът е главно в недобросъвестните капитани и играчи - едните ги мързи да мислят и затова дават през просото на бот прогнози (независимо дали дубъл или диапазон - в дубъла поне има някаква мисъл и премерен риск), другите ги мързи да мислят и затова дават на гостите мачове за бот прогнози и после се чудят откъде им е дошло, та обвиняват какво ли не, само не и себе си (прекалено са богоизбрани явно)... Единственото нормално решение на този проблем е като по някакъв начин се стимулират съвестните капитани и състезатели в играта. Ама това няма как да стане като им орязваш опциите за игрова и тактическа вариативност.

Последна промяна Medved на 08.04.2015 13:58, променена общо 1 път

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 14:01

Diavolo написа:
Вижте основния проблем е масовото 1-1 дублиране на гостуващите отбори. Това трябва да се изкорени, защото там не се влага никаква мисъл, а откровено се ботира. Понеже двата лагера никога няма да се разберат е хубаво да се помисли върху нещо конкретно, след като глобално не може да се реши проблема.

Усложняването на играта ще се получи ако се правят половинчати работи. За мен има само два варианта. Или се махат изцяло дубълите, или остава, както досега. Ограничаване на 1-1, или каквито е да е други предложения ще направят играта много сложна и трудна. Няма смисъл от такива неща.

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 14:21

alexbg написа:

Та така - докато всеки си субективизира както на него му е изгодно... Ще има само едно чешене на езиците и нищо повече... И накрая - вече до болка познатия привкус, че само искаме, но нищо не получаваме; че промяната е желана, но Федералния/УС/Правителството и прочее ни пречат и спъват...

За любопитството ти по въпросните точки, които си посочил бих могъл да се погрижа, но точно за написаното от теб, което цитирам няма да го направя. Всичко това ще отнеме време, което на всички е ясно, че е ценно. А аз на вятъра няма да си го изгубя. Ясно е, че федерацията, няма да предприеме никакви действия и всичко ще си остане просто хабене на клавиатурата. Но едно нещо е факт според мен. Много са малко хората, които искат промяна, независимо дали става въпрос за дубъли, или за каквото и да е друго нещо. Виждам едно бягане от дискусии, един сеир, който е следен може би от всички, но нежелание да се вземе нечия страна, без значение коя. Само пет, шест човека ли играем тази игра се питам? И аз и Краси си защитаваме тезите си, но само за нас ли е тази тема? И преди известно време вече не помня за какво идеше реч, но пак бях стигнал до същия извод. Всичко тук обаче е на принципа кучетата си лаят, а керванът си върви. Да не би случайно керванът да спре...

Изображение

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 14:43

goro_levskara написа:
Виждам едно бягане от дискусии, един сеир, който е следен може би от всички, но нежелание да се вземе нечия страна, без значение коя. Само пет, шест човека ли играем тази игра се питам? И аз и Краси си защитаваме тезите си, но само за нас ли е тази тема?

Е не съм съгласен, според мен конкретно в тази тема и конкретно по въпроса за дублирането повечето хора взехме страна.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 14:45

goro_levskara написа:
....

Абе то решение на проблема има и то много . Едно от тях - Вратаря да има допълнителна избивка за всеки дубъл на противника и да видиш как ще ги намалим с 80 % от ряз ;-)

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 14:57

spurs написа:
goro_levskara написа:
Виждам едно бягане от дискусии, един сеир, който е следен може би от всички, но нежелание да се вземе нечия страна, без значение коя. Само пет, шест човека ли играем тази игра се питам? И аз и Краси си защитаваме тезите си, но само за нас ли е тази тема?

Е не съм съгласен, според мен конкретно в тази тема и конкретно по въпроса за дублирането повечето хора взехме страна.

На първо четене 16 човека. Това повече ли е за теб. Да, благодаря на тези хора, че взеха някаква страна, без значение чия, но достътъчни ли са за да се предприеме нещо?

Изображение

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 17:06

На Враца написа:
Еми единствената възможност е да се ограничи бройките на 1:1, ама това ще усложни доста играта, пък и кво като се играе 1:1, ако мачовете свършват по - друг начин, едни капитани търсят завързани, а други - оувъри.

Е няма как да ограничим определена прогноза (1:1 или 1:0 или 4:0) ако ще продължаваме да твърдим, че мачовете са независими :-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 19:23

goro_levskara написа:
И аз и Краси си защитаваме тезите си, но само за нас ли е тази тема?

Аз явно съм писала в тази тема с невидимо мастило ;-) Това дето съм го изписала ако не е позиция, не знам какво е.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 19:48

Venabili написа:
goro_levskara написа:
И аз и Краси си защитаваме тезите си, но само за нас ли е тази тема?

Аз явно съм писала в тази тема с невидимо мастило ;-) Това дето съм го изписала ако не е позиция, не знам какво е.

Благодарих на 16 те човека, които взеха отношение. Но ако държиш ще ти благодаря лично и на теб :)
Въпреки че съм убеден, че разбра какво исках да кажа и че упрекът не е бил насочен лично към теб :)

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Относно правилата   |   08.04.2015 20:57

Тъй като очевидно се търси мнението НЕ САМО на мениджъри и капитани, както сметнах първоначално, нека и аз споделя моето.

Твърдо съм ПРОТИВ забраната на дублите, както и ограничаването им под каквато и да е форма. Първото е жива ебавка с играта, второто ще я усложни още повече.

Твърдо съм ЗА предложението на Венабили. Два гола с една прогноза не е логично просто.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща