Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:38

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща
Книги 2 
Автор Съобщение

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   11.04.2015 21:06

Срам, не срам, вече четвърти и пети месец влача "Устоите на земята" на Кен Фолет и "Открито" на Андре Агаси. И иронията в това е, че книгите си ми харесват. Просто нямам толкова време за четене, колкото преди.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   11.04.2015 21:28

IchWill написа:
Срам, не срам, вече четвърти и пети месец влача "Устоите на земята" на Кен Фолет и "Открито" на Андре Агаси. И иронията в това е, че книгите си ми харесват. Просто нямам толкова време за четене, колкото преди.

Да нямаш бебе?

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   12.04.2015 01:40

bai Momchil написа:
IchWill написа:

Да нямаш бебе?

Бачка яко

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   13.04.2015 16:24

Medved написа:
Като сме отворили дума за американските боклуци, тези дни прехвърлих с голяма мъка "Пътят" на Кормак Маккарти и съм направо потресен от тази крещяща посредственост. Това все е едно е писано от второкласник в голямото междучасие, заеби! :helpless: А имал разни пулицъри, мулицъри... Жалка работа. :uuu:

Напълно подкрепям. Четох я преди няколко месеца, защото ми я препоръчаха двама човека, които си четат сериозно и разбират от литература. Изключително посредствена книга ми се стори, с наивно описана апокалиптична картина. А диалозите бяха велики просто :-|

Мейджъре, нямаш ли профил в Goodreads? Или някой друг? Ще ми се да попрочета книжните мнения на някой и друг форумец.

(Thug Slugs)

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   13.04.2015 17:48

https://www.goodreads.com/user/show/7869783-nadia
Но не съм много по писането. :-)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   13.04.2015 18:18

На Враца написа:

Подкрепям за всичките.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   13.04.2015 21:31

На Враца написа:

Хубав профил, Наде; харесах ти едно ревю ;-)

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   13.04.2015 22:08

speranza написа:
Мейджъре, нямаш ли профил в Goodreads? Или някой друг? Ще ми се да попрочета книжните мнения на някой и друг форумец.

Аз съм в LibraryThing, ако на някой му се наминава там (с GoodReads така и не се разбрахме - много ми е фейсбуково)
http://www.librarything.com/profile/AnnieMod

Ако ти се четат мненията, имай предвид, че в страницата с ревютата, която се показва от акаунта, вляво са моите писания; вдясно са писанията на други хора за книги от моята библиотека :-) (То си пише де ама ако не гледа човек може да е малко объркващо).

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 12:18

Аз имам профил в Goodreads, но ме е срам да си го покажа.
Да се и "похваля", че за пръв път чета любовен роман - Гордост и предразсъдъци на Джейн Остин. От прочетеното до момента мисля да стоя далеч от този жанр. Още в началото се бях нагласила, че няма да се спогодим с него, но се надявах да ме опровергае. Има още до края на книгата, но въобще не съм оптимист, че положението ще се оправи.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 14:25

https://www.goodreads.com/review/list/35806399-dale?shelf=read

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 16:12

Всичко хубаво, ама тоя Дан Браун какво прави в тоя списък? :dunno:

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 16:38

bai Momchil написа:

Е Опус Деи си е сродна на Вис 2 организация според мнозина :)

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 17:24

Vendome написа:
bai Momchil написа:

Е Опус Деи си е сродна на Вис 2 организация според мнозина :)

Е ти пък. Къде си видял някаква мутра да се самобичува. Нищо общо нямат.

Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   14.04.2015 21:18

speranza написа:
Напълно подкрепям. Четох я преди няколко месеца, защото ми я препоръчаха двама човека, които си четат сериозно и разбират от литература. Изключително посредствена книга ми се стори, с наивно описана апокалиптична картина. А диалозите бяха велики просто :-|

Диалозите са просто върхът! Половината реплики са "Добре" или "Знам", хахахахаха :-D А описанията? О, описанията! "Имаше един ръждясал черпак, два неподострени молива и три капки бензин на дъното на полупробито шише от кока-кола"! :rofl:

Иначе нямам профили и не ме бива особено в писането на ревюта. Мога само да споделям по някое и друго лаишко мнение в пропаднал форум като нашия :)))

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 08:16

Venabili написа:
speranza написа:

Аз съм в LibraryThing, ако на някой му се наминава там (с GoodReads така и не се разбрахме - много ми е фейсбуково)
http://www.librarything.com/profile/AnnieMod

Ако ти се четат мненията, имай предвид, че в страницата с ревютата, която се показва от акаунта, вляво са моите писания; вдясно са писанията на други хора за книги от моята библиотека :-) (То си пише де ама ако не гледа човек може да е малко объркващо).

Ето защо не сме първи в играта - от четене не ни остава време за тренировки :witch: . Страхотен профил и страхотни ревюта! Минах няколко, останалите ще си ги чета в следващите дни. Събуди ми любопитството към няколко книги, макар че май харесваме различни жанрове.

Иначе и аз имам профил в LibraryThing, но не го ползвам. Свикнала съм си в Goodreads, но си права за приликата с ФБ, особено откакто Амазон се намеси.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 08:18

Краля чете само тематична литература ;-) :yes:

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 08:21

Medved написа:
speranza написа:

Диалозите са просто върхът! Половината реплики са "Добре" или "Знам", хахахахаха :-D А описанията? О, описанията! "Имаше един ръждясал черпак, два неподострени молива и три капки бензин на дъното на полупробито шише от кока-кола"! :rofl:

Иначе нямам профили и не ме бива особено в писането на ревюта. Мога само да споделям по някое и друго лаишко мнение в пропаднал форум като нашия :)))

Има и хубави американски книги, но повечето сякаш са в един такъв картонен, дървен стил, не знам как да го определя. В оригинал са по-добре, но пак нещо липсва - душата. Друго си е руснаци или французи :-D

Интересно ми е да чета мненията ти, както и на всички останали. Всъщност това, поне според мен, е една от най-хубавите теми във форума и ще е супер да я раздвижим малко :-)

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 08:27

IchWill написа:
Аз имам профил в Goodreads, но ме е срам да си го покажа.
Да се и "похваля", че за пръв път чета любовен роман - Гордост и предразсъдъци на Джейн Остин. От прочетеното до момента мисля да стоя далеч от този жанр. Още в началото се бях нагласила, че няма да се спогодим с него, но се надявах да ме опровергае. Има още до края на книгата, но въобще не съм оптимист, че положението ще се оправи.

Е, какъв е този срам сега :-).
'Гордост и предразсъдъци' и на мен не ми е любима книга, но не бих я нарекла любовен роман точно. Тя засяга и доста други актуални теми за епохата, още повече е написана от жена. Вероятно би от днешна гледна точка е наивен любовен роман, но може би трябва да се гледа в контекста на времената, в които е писана. Дано по-нататък ти хареса поне малко :-)

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 19:51

https://www.goodreads.com/review/list/24368587

Специално за speranza да се изложа. Не съм сложила абсолютно всички книги, които съм прочела. Някои оценки може да ви изненадат, но причината е, че не можах да се спогодя със самите книги :laugh: Освен това четенето започна да ми става хоби прекалено късно, преди не ми доставяше удоволствие.
Проблемът ми с "Гордост и предразсъдъци" е, че повторенията и клишетата ми се набиват на очи. И щом това е класически роман, не искам и да си представям как ще ми повлияят романите от серията Арлекин :help: Станала съм тежкарка, то си личи по книгите, които си избирам.
В ревютата съм гола вода, затова и не съм давала никакви. А мненията ми са по-лаишки и от тези на Мейджъра.

Аватар

Мнение  Re: Книги - 2 тема   |   15.04.2015 20:11

speranza написа:

Има и хубави американски книги, но повечето сякаш са в един такъв картонен, дървен стил, не знам как да го определя. В оригинал са по-добре, но пак нещо липсва - душата. Друго си е руснаци или французи :-D

Просто повърхностни и лесносмилаеми - като за масовата аудитория там. Иначе има хубави и още как. Примерно като чуя американска книга, първо асоциирам с "Да убиеш присмехулник" - абсолютен шедьовър за мен! Хем лека за четене, хем дълбока! Класика! :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 231 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща