|
Страница 1 от 1
|
[ 19 мнения ] |
|
Дяволе, Сандро, I need help !
| Автор |
Съобщение |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Дяволе, Сандро, I need help ! | 29.11.2012 21:50
Пичове, имам много сериозно фотографско предизвикателство, свързано с тенис и се нуждая от малко помощ. Не знам дали някога някъде съм споменавал, фотографията ми е хоби, но най-добрите ми снимки ги няма във Фейса (по разбираеми причини ;) Та, за какво става дума.. Звъни ми одеве една жена, майка или мениджър, не разбрах точно, на една млада Бг надежда в тениса - Димитър Кузманов...така и така , имам ви телефона от Митко Джоров, препоръча ви, хубави календари сте му правили на юношите, ама сега ви се обаждам за едни снимки на Митко спешно трябва да ги направим, че Уилсън ги искат до понеделник. Леко шооооок, бацета !!! .....сега, колкото и да съм лаик в тениса, знам че Уилсън е световна марка, а от следващите реплики разбирам, че снимките щели да са за календар на Уилсън !!!! Няма шест - пет, такава поръчка не се отказва !!! нищо че не съм снимал никога тенис, нищо ,че нямам професионална техника за подобна фотосесия, до неделя ще намеря.... въпроса ми обаче към вас е следния ... Понеже сте хора , обожаващи тенис доколкото имам подглед над вас, ви моля да се сетите за някои снимки на тенисисти, които са ви направили силно впечатление....независимо дали нарочни фотосесии, или кадри, хванати на корта по време на мач, реклами или каквото и да е......или да се сетите за ресурси в нета, сайтове или каквото и да е, където има снимки на тенисити..... Не че не мога и сам да го направя и ще, но когато се хващам с нещо, което не познавам, първо търся съвет от спецове в бранша, а вие сте си маниаци, няма какво да си говорим.... А когато аз се захвана с нещо, гледам да го направя така,че да е единствено ....и от Уилсън като видят снимките, да си кажат "е на тоя ще му пратим два билета за финала на Уимбълдън за подарък" ...да се изкефят, нали ме разбирате.. Та, ще съм много благодарен за идеи всякакви...Даже ако вие сте си мислили за нещо подобно , може да го споделите пък ако всичко завърши добре, билетите за Уимбълдън са за вас, обещавам ! 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 29.11.2012 22:49
Макар и да не съм Дявола или Сандро, ще се опитам да дам някакви препоръки. До колкото разбирам търсиш пози. Най-често сниманите снимки са тези, в които спортистът играе по време на направата на снимките. Основно бекхенд и форхенд. А щом правят календар за Уилсън, сигурно и марката на ракетите би трябвало да се вижда. По-добрият вариант за мен е форхенда, защото всъщност ракетата се вижда по-добре. Давам ти един пример от професионална фотосесия, можем да коригираш мястото на ракетата малко при снимането на твоите снимки: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7mfhladZj1ra8h64o1_500.jpg http://cdn.bleacherreport.net/images_root/images/photos/001/190/964/110943570_crop_650x440.jpg?1303486177Другата възможна позиция е ретурна. По принцип тенисистите държат ракетата с две ръце преди началото на точката и заемат една специфична позиция. Това е един от перфектните възможности да се наблегна на ракетата и тенисситта едновременно: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6jjqu1LVv1ra8h64o1_1280.jpgДругия възможен сценарий е да снимаш при изпълнение на сервис. Тук съм забелязвал много иконични снимки. Примера, който ти давам е под малко по различен ъгъл но ти можеш да си го промениш: http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198050_208719639143890_4964760_n.jpg Ето още една възможност, при която пък лицето не се вижда: http://i.usatoday.net/sports/tennis/aus/s012310_venus.jpgПоследната четвърта възможност, за която се сещам е по време на стискане на юмрук. Това е доста често използвано от тенисистите след спечелена точка. http://media.townhall.com/Townhall/reu/d/2011%5C126%5C2011-05-06T120536Z_01_ACO12_RTRIDSP_0_TENNIS-WOMEN-MADRID.jpg Давам ти и втори пример, при който можеш да промениш изражението: http://www.digibet.info/bilder/dpa_VenusxWilliams_38004488.onlineBild.jpgИ все пак трябва добре да огледаш начина на ударите на Кузманов. Аз ти давам пример за една тенисистка, при която нещата стоят по съвсем различен начин. Трябва да си бърз и креативен едновременно. а плюс това може Уилсън да имам някакви точни изискания. Ако си по-конкретен мога да давам по-точни примери.
Последна промяна Banditoo на 29.11.2012 22:52, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 29.11.2012 23:27
със сигурност тоя Кузманов да си води спаринг, за да можеш да го снимаш по време на игра. Освен това огледай корта и около него какво има за фон.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 30.11.2012 05:40
Резо, снимките на Бандита са хубави, дано свършат някаква работа. :) Какво да ти кажа, мен точно това никога не ме е вълнувало кой знае колко. в нета има хиляди снимки. От това което прочетох май искаш да видиш някакви такива яки снимки с цел да знаеш как да направиш ти тази фотосесия :) Ето една много хубава снимка  направи някаква фотосесия с Кузманов и тенис ракетата не само като част от тренировката/играта, ами сякаш тя е с него навсякъде. Нещо по така 'арт' с ракетата в магазина, у дома, под тепетата :)) Иначе най-важното нещо е да се улови логото на компанията в момент в който тенисистът прави труден удар :)
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 30.11.2012 21:27
Сега виждам и аз темата и да ти кажа никога не съм се замислял много-много. Принципно имаше на един финален Мастърс през 2010 в Лондон жестоки снимки - но беше с пиротехника, мъгла и ловят как излизат играчите от облак дим, тва едва ли ще можеш да го направиш.   Та такива ми ти работи - Бандита е прав, че е добре да го снимаш при удари на топката, а след това в малко по-кежуъл обстановка.
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 13:46
я вижте това харесва ли ви като композиция, нищо че не е ясно кой държи ракетата и е само силует ...направих най-различни сюжети... тази специално ме интересува допада ли ви, като любители на тениса и бихте ли дали 50 лв. за ракета Вилсън, гледайки снимката, предполагам че толкова струва, пак казвам , лаик съм на тема пенис на корт http://4coolpics.com/photo/ReZo/622079.html
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 13:52
Хубава е. Не знам какво искат точно Уилсън, за това не мога да критикувам. Иначе една ракета срува над 120 лв. 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 13:53
Не е зле, ама ако ще е подсечен бекхенд, поне барем малко да е замахнал, да е обърнал главата на ракетата в характерното движение, а не така да я държи все едно е от стъкло. Не изглежда естествено.  
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 13:55
баце, тая снимка на Надал е уникална, която ти е в подписа ! на рожето композицитя ми е прекалено никаква с тази маса с плод зеленчук и тази ракета, която държи наобратно ..идея нямам какво иска да внуши тази снимка, предполагам не е някакъв намек за обратни наклонности :) но това да снимаш тенис било голяма тръпка... особено трениращите тенисистки !!!! 
Последна промяна ReZo на 02.12.2012 13:56, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 13:58
майна, заглавието е чисто символично, ако се сещаш..колкото да има заглавие не бекхенда е акцента в снимката, деееба, ся ме караш да се обяснявам, все едно не виждаш 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 14:02
Еми и символично да е, пак. Държи я като писалка тая ракета, майна, вместо само да снимаш хвани и ти една ракета, па да видиш че хватът е по-близък до тоя на бухалка.
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 14:08
майна, спориш с мен като филоложка в първи курс, втори семестър, на тема как е по-правилно да се каже "хвани ме за кура" или "хвани ме за куро" , като е съвсем ясно,че не е толкова важно окончанието, а фактът, че така или иначе ще ми направи синтактиченм разбор на кожената ракета ако не тая вечер, то следващата поне.... аз питам за сюжета и внушението от снимката, ти ми говориш за ЗАХВАТА, майна ми дебамамамудеба начи 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 14:14
 |  |  |  | ReZo написа: майна, спориш с мен като филоложка в първи курс, втори семестър, на тема как е по-правилно да се каже "хвани ме за кура" или "хвани ме за куро" , като е съвсем ясно,че не е толкова важно окончанието, а фактът, че така или иначе ще ми направи синтактиченм разбор на кожената ракета ако не тая вечер, то следващата поне.... аз питам за сюжета и внушението от снимката, ти ми говориш за ЗАХВАТА, майна ми дебамамамудеба начи  |  |  |  |  |
Еми казвам ти кво внушава бе - на мен ми внушава, че тая ракета е като от стъкло и ше се счупи всеки момент и няма да си я купя, това ми внушава ебати. От толкова Харе Кришна съвсем си отишъл на другото ниво, ама потребителите, дето целиш с тоя календар, не са там - поне не всичките. Иначе хубаво се внушава, поне в моите очи, изгряването на нова сила с тия коси слънчеви лъчи, но за мен с тоя хват го няма внушението на сила, на мощ - ако щеш на "ние сме Wilson, най-яките на света - никой не може да ни пренебрегне в магазина".
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 14:34
Значи снимката е добра, хареса ми. На фона на това залязващо слънце. Иначе това не прилича на подсечен бекхенд ;) Но на кой му пука за това :))
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 15:05
ето едно истинско мнение на истински експерт ! а Сандето очевидно не разбира от тенис, да не говорим пък за футбол..... 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 15:15
Какво да ти кажа - хем питаш и искаш мнение по важен за теб въпрос, хем като не съвпада с твоето значи не е меродавно. За какво питаш тогава?
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 16:06
ееееее и на майтап не носиш дееба човек, водиш на ПОЛУВРЕМЕТО на CDLM , дай го по-весело малко 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 16:30
ееееее и на майтап не носиш дееба човек, водиш на ПОЛУВРЕМЕТО на CDLM , дай го по-весело малко  [/quote] Да водя на ПОЛУВРЕМЕТО си е постижение отвсякъде 
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Дяволе, Сандро, I need help ! | 02.12.2012 18:16
Еми да това си е бекхенд воле. 
|
|
Страница 1 от 1