Игра на тронове - сериалът
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 11.05.2015 23:32
силна 5 серия, хареса ми. 3, 4 и 5 серия са страхотни, до тук сезона е силен. Умело се подготвя почвата за последните 2, 3 серии, които ще са лудница. спойлерНаказанието което устрои Денерис използвайки Визерион и Регал беше размазващо, супер брутално. Една от най-изненадващите и култови сцени изобщо в сериала.  Не че съм съгласен с това и решение, определено ни подхвърлят леко и технично тема за размисъл с лудия Ерис. И веднага след това дават майстер Емон как споделя със Сам, че няма кой да я съветва и че е сама на този свят, мдамм.  Джон Сноу като образ все повече се издига така да се каже и Кит си го играе добре. Не съм му фен на самия актьор, но определено в този сезон или поне в последните 3 серии е отличен. ''Убий момчето'' Джон Сноу, хехе.  А образът на Станис, който градят в сериала е много зарибяващ, все повече и повече харесвам този човек. Не че в книгите не го харесвах, напротив, но в сериала е доста по-''добър и мъдър'' и грабва някак си, може би и заради актьора, който се справя просто чудесно. Джора ще замести Джон Корингтън, а оттук-нататък всяка серия ще тръпна да не видя някакъв симптом за сивата люспа у Тирион, уфф Сцените със Санса в Зимен хребет бяха много силни. Усещаше се тягостното напрежение, аз докато гледах направо все едно някой леко ми беше стиснал гърлото. Ето това е силата на сериала. Срещата на Санса със Смрад в кучкарника, бррр. Абе все по-спокоен ставам относно съдбата на Санса, ама това нищо не значи в този сериал, така че и тук ще тръпна много. Дано Бриен или някой друг и помогне да се скрие в криптите под Зимен хребет. Рамзи нека си се хапе с оная извратенячка Миранда и да не докосва с гнусните си ръчички това цветенце, Санситка. 9.3
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 12.05.2015 11:37
Да не говорим, че в началото на епизода, тя загуби и един от малкото хора (реално последния останал без Джора наоколо), които се осмеляваха да и противоречат и успяваха да я съветват да си стои в по-кротките води... Та определено вратата е отворена за много грешни и странни решения от нейна страна.
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.05.2015 00:44
аха а, Венабили какво ще кажеш по линията на Санса? че там в момента съм най на тръни, уф. Женитба явно ще има, едва ли ще се случи нещо точно на нея (няма да се повтарят, потретват даже), но според мен няма да се стигне до консумация на брака. Или Санса ще се укрие някъде или нещо ще се случи (Станис още е далеч) и Теон, Бриен или някой от старите верни на Едард поданици ще им помогне. Ако Рамзи отнеме девествеността на Санса аз лично ще бъда много, ама много разочарован от продуцентите (или накратко ДиД). :( но не вярвам...
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.05.2015 01:51
Каквото са решили, това ще стане. Хич не ми се гадае. Дори и да стане и да консумират брака - това ще се окаже важно по-късно. Макар че като видиш историята на сватбите на главните герои в този сериал, какъв е шанса и двамата младоженци да са живи половин час екранно време след сватбата?  А и Теон започна да се пробужда като видя Санса - като се има предвид какъв изрод е Рамзи, като нищо ще сътвори някоя простотия, която да накара Теон най-накрая да дойде на себе си. Така че ще видим.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 18.05.2015 22:34
Венабили, гледа ли? аз съм потресен!!!!!!!!!!! спойлериТакаа до тук бях със сериала ДиД са престъпници, мизерници и нещастници да беше поне по книгата, това което се случи, но това и така поднесено?!?! Уникални бездарници язък за силната иначе серия. само с една сцена осраха целия сезон и сериал тоже. да, да добавя и уникално смешния бой между във водните градини на Дорн. лично за мен това беше истинска гавра и подигравка и с книгите и с феновете и с всичко и всички!!!!!!! Много ама много съм разочарован, още повече защото не вярвах и не вярвах, че това ще се случи. Не и с този човек, не и по този начин, но край, всичко свърши. Надявам се поне да има брутално отмъщение за Рууз и Рамзи, а и за Кутрето. Естествено ако Санса забременее, то съм сигурен, че ще пие лунен чай, не вярвам да роди дете от тази грешка на природата Рамзи. Яд ме е и за друго, че унижиха по такъв начин един толкова обичан от мен герой и че също така я изкараха тъпа патка, а тя не е такава. Разбира се може да се обърнат нещата в последната серия или в началото на следващия сезон, но тази сцена и този епизод ще останат завинаги и нищо не може да се върне назад. Много голяма грешка на продуцентите. Сигурно и те съжаляват, но е късно вече. идиоти 2
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 18.05.2015 22:38
почнаха и масовите недоволства представям си какво ще стане идните дни... http://www.vanityfair.com/hollywood/201 ... ansa-stark http://www.mtv.com/news/2163340/game-of ... a-outrage/бахти и олигофрените са тия двамата идиоти и мишоци, Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс - осраха целия сериал 
Последна промяна Diavolo на 18.05.2015 22:38, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 18.05.2015 22:42
тая вечер почвам сезона!
Очаквайте ексклузивни коментари!!!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 19.05.2015 00:00
Аз пак ще кажа - не можеш да се тръшкаш като нещо не стане както го очакваш.
По-очаквана сцена от тази нямаше. Беше очеизвадно, че ще се случи. А и трябваше да се случи - по ред причини. Замисли се малко - след всичко, Теон нямаше как да реагира без нещо наистина ужасно. Това беше един вариант - другият вариант беше побой (и дори убийство на Санса), но тогава за кого се бори? А за всяка сцена винаги има недоволни - искрено се съмнявам, че сценаристите или някой, който всъщност е замесен със сериала съжалява. (А и ти намери откъде да сложиш линкове).
А какво искаше - да покажат самия акт ли? Лицето на Теон, лицето на Санса преди това. Толкова.
Айде с книгите вече - ако искаш да гледаш сериал, които ги следват директно - не гледай.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 19.05.2015 00:24
Иначе - докато мрънкаш за това кой какво направил (или не), изпусна няколко важни елемента: - Снега в Winterfall - и как се усилваше през целия епизод. Зимата идва - и дори и този сезон да не го повтарят на всеки 10 минути, те го показват - и тук, и на стената. - Серсей успя в плановете си - в задачата се пита дали фанатиците ще се обърнат срещу нея или Олена Тирел ще обърне всичко срещу нея първо. Или Томен ще си спомни, че има гръбнак - Сватба в Уестерос, особено с някой от семейство Старк замесен, без никой да умре? Накъде отива света 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 19.05.2015 03:19
Венабили, то оставаше и да го дадат самият акт... Щяха да ги съдят сигурно... По изражението на лицето на Теон беше ясно какво се случва и ча брутално я *** изотзад.  този боклук, изверг. Кажи ми малко ли изтърпя Санса, че да я подложат на такова унижение? Това ли беше начинът да си загуби девстеността. Това финно цветенце. Абсолютно безсмислена и безумна сцена, много ама много съм разочарован от продуцентите. Сериозно мисля да се откажа от сериала, но едва ли де, само се заканвам, уфф. И доколкото разбирам Рамзи няма да умре този сезон, което е направо нетърпимо. Това са някакви пълни изверги и садисти дето го правят този сериал. Явно искат да покажат, че могат да са по-брутални от Мартин ама не могат, при него поне има смисъл в брутализмите, а тук само показност. Битката в Дорн, ужасно зле.  СайФай правят по-добри екшън сцени. Много ама много се изложиха с този епизод. Харесаха ми само сцените с Аря в храма на черното и бялото и престрелките между Серсей и Олена. Церсей си мисли, че ги е надхитрила, но знаем какво става в книгите. Стига разбира се да няма и тук някаква промяна, ама не ми се вярва, така че публичното унижение на **** е гарантирано (предполагам основна роля ще изиграе Олена, която ще обработи Хай Спароу).
Последна промяна Diavolo на 19.05.2015 03:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 19.05.2015 03:22
http://www.imdb.com/title/tt3866842/?ref_=ttep_ep68.3 и сигурно ще пада още Ами Венабили това е най-лошата оценка за отделна серия в Троновете, смятай, прави си изводите... прочетох и заглавията на ревютата на феновете, амииии никак ама никак не са доброжелателни... 
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 19.05.2015 03:57
За битката в Дорн ясно че беше през пръсти. Сега гледай как и Брон ще умре (отрова и не знам си какво)
За оценките - всеки има право да си мисли каквото си иска. Аз не позволявам да интернет да ми казва как виждам определен епизод. Казах по-горе какво мисля по темата.
Абе то и без лицето на Теон беше ясно какво става. И на Санса видяхме лицето, и чухме. Така че... спор няма какво стана. Виж по-горе защо не се изненадах. Единственият ми проблем е, че да се използва изнасилване на жена за израстване на мъжки образ (Теон), е безумно и ни връща назад във времето. Ама с всички пропуснати геори и т.н., просто нямаше накъде да ходят сценаристите - сами се напъхаха в ъгъла. Сега да ги видим как ще се измънкат, че става сложно.
Нито в света, нито във филмите тези, които заслужават да умрат, умират. Знаеш го.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 00:49
Промоутър се отказва да промотира сериала http://www.themarysue.com/we-will-no-lo ... f-thrones/  върнете невинността на Сансита!! 
Последна промяна Diavolo на 20.05.2015 00:49, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 00:53
думите на МартинМнението на Мартин е строго официално, едва ли някой очаква да изрази открито недоволство дори да е вбесен, а аз съм сигурен, че е.  |  |  |  | Цитат: I am getting a flood of emails and off-topic comments on this blog about tonight's episode of GAME OF THRONES. It's not unanticipated.
The comments... regardless of tone... have been deleted. I have been saying since season one that this is not the place to debate or discuss the TV series. Please respect that.
There are better places for such discussions: Westeros, Tower of the Hand, Watchers on the Wall, Winter Is Coming, the comments sections of the television critics who regularly follow the show: James Hibberd, Alyssa Rosenberg, Mo Ryan, James Poniewozik, and their colleagues. I am sure all those sites will be having a healthy debate.
I have a lot of fans asking me for comment.
Let me reiterate what I have said before.
How many children did Scarlett O'Hara have? Three, in the novel. One, in the movie. None, in real life: she was a fictional character, she never existed. The show is the show, the books are the books; two different tellings of the same story.
There have been differences between the novels and the television show since the first episode of season one. And for just as long, I have been talking about the butterfly effect. Small changes lead to larger changes lead to huge changes. HBO is more than forty hours into the impossible and demanding task of adapting my lengthy (extremely) and complex (exceedingly) novels, with their layers of plots and subplots, their twists and contradictions and unreliable narrators, viewpoint shifts and ambiguities, and a cast of characters in the hundreds.
There has seldom been any TV series as faithful to its source material, by and large (if you doubt that, talk to the Harry Dresden fans, or readers of the Sookie Stackhouse novels, or the fans of the original WALKING DEAD comic books)... but the longer the show goes on, the bigger the butterflies become. And now we have reached the point where the beat of butterfly wings is stirring up storms, like the one presently engulfing my email.
Prose and television have different strengths, different weaknesses, different requirements.
David and Dan and Bryan and HBO are trying to make the best television series that they can.
And over here I am trying to write the best novels that I can.
And yes, more and more, they differ. Two roads diverging in the dark of the woods, I suppose... but all of us are still intending that at the end we will arrive at the same place.
In the meantime, we hope that the readers and viewers both enjoy the journey. Or journeys, as the case may be. Sometimes butterflies grow into dragons.
((I am closing comments on this post. Take your discussions to the other sites I have mentioned. And for those who may be curious as to the road the books are taking, I direct you to the WINDS OF WINTER sample chapters on my website)). |  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 01:00
спокс, ще умре и то по много грозен начин. Джофри умря, Тивин също. Ще дойде ред и на Рамзи и на Рууз и на Уолдър Фрей и на Лорд Белиш. Венабили, ти сама го каза. Но помисли, значи в книгите е Джейн Пули, а тук понеже нишката на Санса била скучна в Орлово гнездо, дай да я хвърлим на Рамзи вместо фалшивата Аря и по този начин да издигаме и възраждаме образа на Смрад в Теон. Айде бе! Не и с POV герой, не отново със Старк, не с едно детенце, което израстна пред очите ни и към което така силно се привързахме и приемахме като своя. Следиш ли ми мисълта, ето откъде почва грешката. Едва ли са очаквали толкова остра негативна реакция, но вече е късно, какъмъкът е хвърлен! Няма връщане назад! Отделно от това за пореден път в сериала изнасилват жена, не мога да разбера що за експлоатация е това, никакво уважение към жената като личност. Днес в работата проведох един ожесточен спор с едни колеги ИДИОТИ, които оправдаваха Рамзи, ама видиш ли той нали и е мъж, какво от това като я е разпорил по този начин?! Просто правел секс с жена си и щом били официално женени, значи имал пълни права над нея?! WTF?!  Познаваш ме, направо ги направих диви и щастливи, леле как се бях вбесил. А знаеш ли още колко много хора по света мислят по този начин. Ето къде един такъв социален феномен като този сериал удря и за това трябва много да се мисли преди да се правят такива неща. Някои хора все още си мислят, че жената е второ качество стока и че живее само за да носи плътска наслада на мъжа и да слугува. 
Последна промяна Diavolo на 20.05.2015 01:02, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 05:04
Мдам - щото не си съгласен с него, значи Мартин не казва какво мисли? Дяволче, айде малко уважение към хората, когато казват черно на бяло какво мислят? А точно Мартин пък не е човек, дето няма да си каже какво мисли точно. Как ще се почувстваш, ако аз кажа "Абе той Дявола вика, че е за Милан, ама всъщност мисли, че е за Юве ама предпочита да каже Милан". Щото така ти звучи обяснението за това какво Мартин искал да каже. Той казва това, което казва. Като не ти харесва го игнорираш или казваш, че не си съгласен. Но не обясняваш той защо го казал. А за Мери-Сю - по-добре поогледай как навсякъде другаде се прие реакцията им.  Да си се отказват като искат.  Ще им мине по някое време. Или няма - и ще си намерят за друго да си чешат езиците. В Уестерос жената е притежание - харесва ли ти или не. Това не е Европа през 21-ви век - айде стига с еманципацията на жените, където я има и където я няма. Пак ще напомня - Дани и Дрого? Или когато той я изнасилваше, то не се брои, щото те после се влюбиха? Жените на Къстър след като Къстър беше убит и стражата продължи да прави секс с тях като фон на разговорите? Или щото не е Санса, не се брои? Сценаристите са си направили сметката и ако мислиш, че не са очаквали реакцията - пак си помисли.  А ако искаш на добрите хора да не им се случват лоши неща - ами гледай друг тип филми. Санса се съгласи на плана, Санса каза да, когато я попитаха дали ще се ожени за него. Защо не обвиняваш "закрилника" дето я остави в положение, в което нямаше друг избор? Предните серии дума не обели за това накъде отива този план (в секундата, в която Санса тръгна за Уинтерфел (и реши да се довери на него, а не на Бриен) беше ясно чия роля изпълнява от книгите) и чак като осъзна, че може и да има сватба и започна да мрънкаш (миналата седмица). Грубо, не грубо - сценаристите към това водеха от началото на сезона.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 13:50
Знаеш, че това с Дрого и Денерис не беше така в книгите, там имаше секс, а не изнасилване... И Дрого бе много по-нежен. И където в стълбицата е Хал Дрого, къде е този изверг Рамзи дето дере кожите на жертвите си за удоволствие. Просто не мога да преглътна факта, че най-невинната и мила девойка бе брутално изнасилена от един от най-големите боклуци, които Вестерос е виждал. И това и беше първия път?! 1000 пъти по-добре с Тирион. Осраха се, осраха се. Да, права си, естествено, че Лорд Белиш е виновен за това което стана в сериала и аз съм сигурен, че един ден ще си го получи и то жестоко, точно когато най-малко го очаква.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 19:13
Хъх? viewtopic.php?f=81&t=2196&start=220мнението ми от 27.04.2015 г. 22:26 ч.Още от третата серия само за това пиша и мисля. А се случи в шестата. Навивах се сам себе си, че няма да стане, че ще се случи нещо в последния момент, но дълбоко в себе си, точно от това се опасявах, защото познавам изкривената логика на ДиД и в крайна сметка се случи.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 19:18
спойлер (не чети ако не искаш)Няма да умре  ще му дадат противоотрова, изтекло е инфо в нета.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 20.05.2015 20:52
Викаш то изнасилването е различно в зависимост от това кой го прави и на кого се случва... Мдам.. щом си казал. Голямо си мрънкало, ще знаеш  Логиката малко ти се губи, ама карай. Има и друг начин да се погледне на цялата история (и искрено се надявам това да е посоката на сценаристите). Санса взе решението да се съгласи на брака, за да може да успокои Болтън (защото докато е неомъжена, тя е пречка за него като пазител на севера). Сега тя реално не би трябвало да е проблем. Само дето не е точно така - тя е Старк все пак. Та ако погледнеш на тази последна сцена като Рамзи просто правещ това, което си мисли, че му е право и вместо това се съсредоточиш на сватбата и защо тя се случи - може и да започнеш да виждаш други неща. Девствеността и не знам си какво са си до време. Това е вече втори брак за нея - това че първият се оказа джентълмен е тема на друг разговор. Лично страдание, за да може да си го върне на Болтън? Тази нова Санса от този сезон като нищо би се жертвала така. Та ще видим. А иначе - ако искаш на милите девойки да не им се случват лоши неща, ходи гледай романтични комедии.
|
|   |
|
|