Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
jjf
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 26.05.2015 23:32
Всеки си има мнение, но пък за мен е нелепо да се приписват неуспехите му поради липса на игрови план. Като казвам проблем с психиката, имам предвид преди всичко концентрацията и способността да поддържа едно средно ниво през целия мач и то срещу изграчи извън топ 10. Всички гледате тенис и знаете как има мачове, в които дори топ тенисистите играят слабо за възможностите си, но успяват да спечелят, придържайки се в резултата и чакайки удобния момент. Е, аз при Григор почти не се сещам мач, в който противникът му да играе силно и нашият да се задържи в мача и да изчака удобния момент. Само си спомни колко пъти Григор е играл трисетови мачове и то срещу непретенциозни противници и кога е имал победи без загубен сет ? Колко пъти е предавал геймове с двойна грешка или след лесно сгрешен удар. Пак казвам, особено показателен е началният му удар, при който противникът не е фактор. Изведнъж този удар изчезва и се стига до пробив. Какво общо има всичко изброено дотук с гейм плана ? А в мача със Сок- как може да играе оспорвано цял сет, дори да има възможности за пробив, да загуби сета и изведнъж тотално да се срине? Сок щеше да се пропука и Григор да се върне в мача, обаче нашият побърза да направи няколко грешки при 2-3 плюс двойна грешка! Само ще дам пример, понеже каза Вавринка в Мадрид. Признавам, че не съм гледал мача, но доколкото разбрах Вавринка си е имал лични проблеми и е направил и много грешки. Вавринка също не е от най-постоянните- феноменалният му мач с Надал в Рим, силни няколко гейма срещу Федерер и след това пълна дупка. И той ли не е имал гейм план ? Затова според мен такива загуби са индикация за проблеми с психаката. Вярвам, че разбра идеята ми. Иска ми се ти и другите да сте прави и наистина проблемът на Григор да е в тактиката, а не в психиката, защото второто е много трудно поправимо.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 00:28
Просто средното ниво на Надал и Джокович е много по-високо от това на Григор и затова те могат по-лесно да се придържат в резултата, а той - не. Освен това го има и моментът, че срещу тях повечето излизат насрани, докато Григор хем не е толкова страшен, хем си е мега голям дразнител - заради всичките тия приказки за бейби Фед, Шарапова, циркаджийските прояви на корта и извън него, всички му излизат на кръв.
Ами за сервисът и аз питам къде е? На мен не ми харесва в нито един момент - нито срещу Сок, нито в който и да е друг мач. След Уимбълдън не помня да е сервирал наистина добре в който и да е мач.
Вавринка в Монте Карло игра трагично срещу Димитров, но в Мадрид беше качествен мач и нашият си го взе по федерерски. Иначе защо Вава е непостоянен - със сигурност не е заради слаба психика, помниш какви мачове взе на АО-то срещу Ноле, Бердих и Надал. И геймпланът си го има, по-скоро след тая титла в Мелбърн позагуби малко мотивация, а и явно си има лични проблеми човекът и го кара на епизодични избухвания.
Последна промяна Henman на 27.05.2015 00:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 00:36
И само да добавя, че двете неща обикновено са тясно свързани - ниво на увереност с чисто игровата форма и възможности. Нека Гришо да подобри сервиса и ретурите пък да видим дали няма да пази по-дълго време концентрация и дали няма да взима повече биг пойнтс. 
 |
|
Orel62
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 14:07
Леле малле  , Агнъс Йънг аплодира Фед от 1ви ред! 
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 16:54
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 17:00
Ебати резила за Халеп да те размаже Лучич, която май на ЮСО също я би си е шок отвсякъде, няма психика за шлем Симона и това си е, а възлагах големи надежди че тая година може да си вземе изпуснатото миналата, но съм грешал, явно пак ще е някоя от Серина или Шарапова видяло се, но и двете в трети кръг имат тежки мачове срещу Вика и Стосър, тъй че някоя може да изхвърчи 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 18:18
при мъжете аут са Гулбис, Фонини и Агут, както и младия Тим, но му се събра доста тенис след титлата в Ница, а и игра срещу опитен клей специалист като Куевас, тъй че си има оправдание, докато другите трима си се осраха общо взето особено Гълъба, който ще пропадне в ранглистата още след като не успя да защити полуфинала си от миналата година 
Последна промяна juve на 27.05.2015 18:18, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 27.05.2015 18:42
имах някакво предчувствие че Халепчето днес ще отлети ... тая си е много лабилна и Индиън Уелс нямаше да има година, ако не беше кукувицата Янкович  Готова се бе гътнала и там Халеп ... ама оная пък хептен куку 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 00:49
Много странни резултати днеска, поне за мен. Росол и Габашвили бият с по 3-0 двама специалисти на клей като Баутиста Агут и Монако - айде, чехът избухва тук-таме, но пък за Габа Габа по едно време даже си мислех, че се е отказал, а сега дойде от нищото и размаза Лопес и Хуанки. Беноа Пер срещу поставения и победил два пъти Надал на червено тази година Фонини - също погром. Бекер - Вердаско - пак супер изненада, колкото и да е леке Нандо, все пак немецът е на 34 години, нямаше нито една победа на клей този сезон преди РГ и като цяло никога не е бил сила на червено. В пети сет най-логичното нещо е испанецът да триумфира. Гледам, че Вердаско е и повел с 2-1 сета след геврек и франзела във втория и третия?! На Гулбис - Маю можеше да се очаква изненада, като се има предвид каква лигня е Ърни и че Никола се раздава пред родна публика, и все пак не мислех, че Маю на 34 години ще стигне 3 кръг точно на ГШ на клей. Гулбис направо престъпно предаде третия сет, след като водеше с 5-4 и сервис. Да добавим към всичко това и Халеп - Лучич. 
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 00:56
 |  |  |  | Henman написа: Много странни резултати днеска, поне за мен. Росол и Габашвили бият с по 3-0 двама специалисти на клей като Баутиста Агут и Монако - айде, чехът избухва тук-таме, но пък за Габа Габа по едно време даже си мислех, че се е отказал, а сега дойде от нищото и размаза Лопес и Хуанки. Беноа Пер срещу поставения и победил два пъти Надал на червено тази година Фонини - също погром. Бекер - Вердаско - пак супер изненада, колкото и да е леке Нандо, все пак немецът е на 34 години, нямаше нито една победа на клей този сезон преди РГ и като цяло никога не е бил сила на червено. В пети сет най-логичното нещо е испанецът да триумфира. Гледам, че Вердаско е и повел с 2-1 сета след геврек и франзела във втория и третия?! На Гулбис - Маю можеше да се очаква изненада, като се има предвид каква лигня е Ърни и че Никола се раздава пред родна публика, и все пак не мислех, че Маю на 34 години ще стигне 3 кръг точно на ГШ на клей. Гулбис направо престъпно предаде третия сет, след като водеше с 5-4 и сервис. Да добавим към всичко това и Халеп - Лучич.  |  |  |  |  |
изненади ама повечето тука са принцеси, циркаджии, лигльовци, разглезени богаташчета и тн. като се замисля бомбата е при вердаско наистина, останалите имат някакво обяснение. някой любител на залаганията ако е търсил тези "леки изненади" добре е залебил, аз напоследък спрях да цъкам в бета, уж съм разбирач, ама само им пълня гушата, по-нататък пак ще се пробвам, сега почивка, че не трябва да се прекалява с комара 
Последна промяна juve на 28.05.2015 00:56, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 14:09
Гьоргес устиска победата срещу Вози бе ли изпуснала втория сет край, но важна победа за кариерата отдавна не бе била топ име, нищо че Карото на РГ по принцип не е фактор. Сесил падна от Фалкони в 3 сета и ни остана само Цвети, дано бие че оставаме без представители за 3 кръг 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 14:38
Санде какво стана с ранкинга на Ботнячки, още ли трябва да гледам къде е  Квита и тя доста неубедителна дотук, 3 сетови мачове в първите два кръга, чакаме я и нея да изхвърчи 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 15:07
балет ако Серина пада ще е от Вика според мен, за Шарапова Стосър минат ли 3 кръг са на финал най-вероятно то схемите им се изчистиха съвсем, както и се очакваше изненади колкото искаш при дамите 
Последна промяна juve на 28.05.2015 15:07, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 15:17
И да мине през Шарапова, Стосър няма да отиде на финал  Мани я тая, една Наваро ще я изде на клей А Серена едва ли ще падне точно от Вика на РГ, по скоро от някоя по незначителна дама  ама от който и да падне си е празник 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 15:20
ама тя Серина се мъчи с няква Фридзам в момента изостава в първия сет, да не падне пак от анонимничка че ги подценява яко и не веднъж си е патила заради високомерност 
Последна промяна juve на 28.05.2015 15:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 15:25
а Кузнецова и Скиаване ще си подобрят рекорда от АО 10 май бе тогава играха 4 часа, сега пак ги гонят бахти мъжете са тез издържат на всякакви мъчения 
|
|   |
|
 |
|
Orel62
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 15:36
 |  |  |  | Henman написа: Много странни резултати днеска, поне за мен. Росол и Габашвили бият с по 3-0 двама специалисти на клей като Баутиста Агут и Монако - айде, чехът избухва тук-таме, но пък за Габа Габа по едно време даже си мислех, че се е отказал, а сега дойде от нищото и размаза Лопес и Хуанки. Беноа Пер срещу поставения и победил два пъти Надал на червено тази година Фонини - също погром. Бекер - Вердаско - пак супер изненада, колкото и да е леке Нандо, все пак немецът е на 34 години, нямаше нито една победа на клей този сезон преди РГ и като цяло никога не е бил сила на червено. В пети сет най-логичното нещо е испанецът да триумфира. Гледам, че Вердаско е и повел с 2-1 сета след геврек и франзела във втория и третия?! На Гулбис - Маю можеше да се очаква изненада, като се има предвид каква лигня е Ърни и че Никола се раздава пред родна публика, и все пак не мислех, че Маю на 34 години ще стигне 3 кръг точно на ГШ на клей. Гулбис направо престъпно предаде третия сет, след като водеше с 5-4 и сервис. Да добавим към всичко това и Халеп - Лучич.  |  |  |  |  |
Дон Фабио закъсня с 12 Мин. За мача, после стана скандал и беше освиркван от франсетата през целия мач.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 17:08
Серина обаче е трагична, гледах я два часа и съжалявам че не се прехвърлих на кокинакис-томич, та тая не можеше да уцели корта срещу посредствена тенистка, която цвети ще размаже за нула време, с тая форма Вика би трябвало да бие, ако не чоукне като Мадрид, че има психологически комплекс срещу Уилямс, но то в женския тенис всичко е възможно и логика не търсете, това го пиша за стотен път, но така е като им гледаш драмите 
Последна промяна juve на 28.05.2015 17:09, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 18:19
Цвети би и за първи път е в 3 кръг, кой би предположил че тя единствена ще стигне по-напред в турнира от нашите, евала има шанс и за осминафинал чака победителката от Уотсън-Стивънс, особено британката си е преодолима, за черната ще е по-сложно според мен 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2015 - Тема за коментари | 28.05.2015 19:58
гледам Чорич и Робредо супер мач правят, но хърватчето е по-дефанзивен и от Мъри ранните години, има талант, удари, но да играеш от рекламните пани не е шега работа, дано с времето стане по-агресивен, иначе ще се износи с тоя стил на игра 
|
|   |
|
|