Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:51

Отговори на тема  [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Следваща
Игра на тронове - сериалът 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2015 00:52

заебах го след втория и началото на третия сезон като умряха повечето главни герои, но по-нататък може пак да му дам шанс, изчерпа ми се нещо, като живите мъртви, иначе ви чета че се отклоняват от книгите, което по принцип не е добре, но парите преди всичко и си променят сценария както искат, за да печелят повече :-)

Последна промяна juve на 04.06.2015 00:54, променена общо 3 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2015 00:59

Повечето главни герои са си живи и здрави и ще ги има до последния сезон включително.
Не мога да повярвам, че си се отказал от Живите мъртви. Беше такъв фен. :о
Явно имаш навика да си се отказваш...

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2015 01:05

Diavolo написа:
Повечето главни герои са си живи и здрави и ще ги има до последния сезон включително.
Не мога да повярвам, че си се отказал от Живите мъртви. Беше такъв фен. :о
Явно имаш навика да си се отказваш...

еми май така стана последните серии от февруари не съм гледал, и няколко любими сериала още заебах след няколко сезона, та не можем ги довърша, като в играта се изчерпах и както Рафа на РГ, трябва да събирам сили наново и да се възстановя психически :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2015 03:56

IchWill написа:
TheExorcist, няма нищо лошо в гледането на сериали. Проблемът е в мен - колкото и шансове да му давам(за Троновете говоря), все ме отегчава до смърт.

Виж сега, наистина няма лошо, но не гледам телевизия по принцип. Когато ходя у леля ми на вечеря саъм принуден да и гледам турските глупости, които тя харесва да гледа, но дори и там може да уцелиш интересни моменти. Просто не обичам да ми се представя нещо, което не ми се вписва в битието.
Колкото до троновете, гледал съм някои серии, особено имам един любим актьор, Чарлз Денс, още от любимия Бонд филм, For your eyes only го помня, и в други неща съм го гледал, The Imitation Game примерно. Не ме зарибява просто. Ако ми предложат роля обаче с удоволствие бих я играл, ма така само да зяпам под часовник не ме вълнува. Предпочитам да излезна, да ида некъде, да се напия и да забърша някоя фльорца.

Пак казвам, ако включа телевизора ще гледам, но това е много рядко, защото винаги има друг канал с Дискавъри или Анимал Планет, които определено са ми по-интересни.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.06.2015 20:46

Diavolo написа:
лудницаааааа :ludnica:

бахти и зверската серия. една от най-добрите изобщо във всички сезони :devil: :razor:

Венабили, сериозна подсказка, че Джон Сноу ще се окаже Азор Ахаи :cheers: 8-)

Разгворите между Тирион и Денерис също невероятни, хохо
Санса разбра, че Бран и Рикон са живи, това ще и даде кураж и сили. :yes:

Какво е Азор Ахаи?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.06.2015 20:46

Крал Блуфен написа:
Diavolo написа:
лудницаааааа :ludnica:

бахти и зверската серия. една от най-добрите изобщо във всички сезони :devil: :razor:

Венабили, сериозна подсказка, че Джон Сноу ще се окаже Азор Ахаи :cheers: 8-)

Разгворите между Тирион и Денерис също невероятни, хохо
Санса разбра, че Бран и Рикон са живи, това ще и даде кураж и сили. :yes:

Аз не виждам какво толкова те потресе от ебането на Санса. Верно,че беше грубо ама тоя и се пада трети съпруг така,че даже и е късно! Иначе последната серия беше една от най-добрите...само момента с малката Аря го изпуснах нещо и така и не мога да схвана там какъв е филма с тоя многолик Бог. Време е да покажат и кво става с малкия Старк - тоя сезон тотално го отебаха!

Аз съм разочарован от чукането на Санса, трябваше да я разголят малко, не само да виждаме фейса :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.06.2015 21:53

Vendome написа:
Какво е Азор Ахаи?

пророчество (на Р'гхлор) за второто пришествие на легендарен воин, който в дългата нощ е сразил другите с помощта на огнения меч, Светлоносец :-)
това някъде 8 хил. години преди Егон завоевателя да промени света на Вестерос

Последна промяна Diavolo на 06.06.2015 21:55, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.06.2015 01:30

Diavolo написа:
Vendome написа:
Какво е Азор Ахаи?

пророчество (на Р'гхлор) за второто пришествие на легендарен воин, който в дългата нощ е сразил другите с помощта на огнения меч, Светлоносец :-)
това някъде 8 хил. години преди Егон завоевателя да промени света на Вестерос

Затова ли последният меч не се стопи, а Сноу дори уби Бродника?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.06.2015 01:57

не, това идва от факта, че този меч (на Джон Сноу) е от валирианска стомана (т.е. магически меч) и само подобен меч, както и драконовото стъкло могат да убиват другите (под другите се има предвид, само ББ - белите бродници, а не самите зомбита). Засега знаехме, че само драконовото стъкло ги убива, а сега вече знаем официално че стоманата от Валирия върши същата работа (засега беше само догадка, легенда, а сега вече е официално доказано). За това и Джон беше толкова изненадан.

за Джон Сноу има две основни дилеми във фен теориите. Че е новия Азор Ахаи или че е Последния герой. Ще видим кое от двете ще се пръкне. Разбира се той трябва и да е един от тримата ездачи на драконите (Денерис, Джон и се търси третия, най-вероятно Тирион или Егон, ама в сериала засега го няма). Но има резон и върху това, че може да се присъедини към ''Другите''
Другите са много интересно ''племе'' значи засега около тях има само легенди и предания, но това което се знае за тях е, че са отделна интелигентна цивилизация. Имат си свой език и са високо мъдри същества, а също така имат много силна магия. И са много древни. Те са Ледът в историята за Песен за огън и Лед. Свързани са с горските чеда по някакъв начин, но какъв точно още не знаем (само фен теории). Мартин е обещал, че тепърва ще ни разкрива много за ''Другите'' и техния свят.

Другите се появяват сега, защото хората са нарушили дреновното споразумение и едно че има хора зад Вала (диваците, а принципно не трябва да има) и второ масово са започнали да се горят язовите дървета (тясно свързани с горските чеда и тяхната религия), а Валът е построен с магия и той пречи на това ''Другите'' да преминат (те не могат да минат през Вала, защото е омагьосан), защото ако преминат целия Вестерос си заминава. Защото само огън убива зомбитата (но не и белите бродници), но всеки мъртъв противник става един от тях и точно в това се крие големия ужас срещу който хората са изправени. Как да победиш враг, който те абсорбира.

Най-вероятно Валът ще рухне (има един Рог на Джорамун, който Манс Райдър търсеше и според легендата ако се надуе този рог, Валът ще рухне, но този който надуе рогът също ще умре), Другите ще преминат и ще стане мътна и кървава...

но тук трябва да се намесят Джон (знаеш, че той би трябвало да е Таргариен, дете на Лияна Старк и Регар Таргариен), Денерис и трите и дракона.
Но дали ще стане така един Мартин знае... :-)

Последна промяна Diavolo на 07.06.2015 02:01, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   09.06.2015 00:06

:uuu: :-x

ДиД <- ИДИОТИИИИИИИИИИИИ -> :besnyo:
за какво съсипахте страхотния образ на Станис вееее!!! Лелеле как ме е яд и колко тъжно ми стана за Шайрийн, направо не мога да повярвам на това което видях?!?!?! И този е тръгнал да сяда на ЖК?! То ще се разчуе какво е направил, къде му е акъла, т.е. на ДиД, къде им е акъла. Явно е бита карта и обречена кауза, Станис, но толкова ли го мразят, че по такъв начин го омаскариха горкия.
И за какво беше онази сцена между тях двамата, където той говори с такава истинска и неподправена бащинска любов с дъщеря си. Това е направо уникално безумие. Никой родител, който обича детето си няма да го жертва по такъв начин, за каквато и да била кауза. Направо не знам, аз съм меко казано отвратен. :x
Горката Шайрийн (брутално жесток сезон), просто не мога да си намеря място.
Искам кръв да се лее!!! :devil: Давос убива оная болна кучка Мелисандра, а Бриен убива Станис. Станис ми беше любимец, но край с това, що за изверг убива собственото си и единствено дете.
боклук.

Относно 20 те юнаци на Рамзи. Уникално безумие, не ми се коментира. Рамбо и Командо репи да ядат, а Чък Норис да им ги сервира.

Относно Аря и всичко случващо се покрай нея в Браавос. 10/10. Браво, страхотно направено и изиграно. Вски детайл е логичен и майсторски изпипан и най-вече има логика.
Според мен в следващата десета серия, Аря сама ще се предложи на Трант, естествено секс няма да има, защото първо ще му резне пишлето, а после и гръклянчето. :devil:
Поне един герой има, който знае какво прави в този сериал... :yes:

за комедиите в Дорн не ми се отваря дума. Само заради всичко случващо се в Дорн, цялото ниво на сериала падна с една единица. :uuu: Нашите завалии отидоха като диверсанти в Дорн, а си тръгват като господари, да беее да, точно така ще стане.

В Мийрийн, каква беше тази комедия? Къде са хилядите неопетнени, та великата Денерис бе охранявана от няма и 10 човека?! Абсолютно безумие. Иначе арената беше величествено пресъздадена (не като в Спартак, но все пак беше на ниво), хореографията на битките обаче бе на посредствено ниво. Много съм разочарован. Можеха да се постарят много повече при битките. Не може такива рицари и воини да се бият толкова некадърно. В Спартак (а има и клипчета как са тренирали) като ги гледаш имаш усещането, че си се върнал назад във времето и наблюдаваш истински гладиатори, а не актьори. Особено за Ганик и уменията му, думи нямам. 8-)
Според мен Денерис не отлетя с Дрогон от страх, а по-скоро я хвана страх за самия дракон или просто искаше да сложи край на това безумие и фарс (примерно тя се маха и харпиите се кротват, то и без това от тях бяха останали твърде малко). Иначе появата на дракона беше величествена, особено като ги погна с ''напалма'' :-D Но най-уникалната гледка беше физиономията на Тирион. Безценно. :cheers:

в заключение ДиД осраха мощнио пейзажа този сезон. И не защото има сериозни (то те са фрапантни) разминавания с книгите, а защото в повечето им сюжетни нишки липсва логиката.
Можеха да сътворят уникален шедьовър, който не само да чупи рейтинги, но и да се превърна във вечна класика, но те избраха лесния път на показност и печелене на лесни парички. Живи и здрави.

Последна промяна Diavolo на 09.06.2015 00:06, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   09.06.2015 13:14

Добре че не съм чел книгите, че като гледам как се нервиш :-)
За човек, който не ги е чел епизода си беше доста добър. Да имаше измислени неща, но и в други е имало не по-малко.
Между другото се сетих за ненадминатия по емоционалност и брутализъм ever 14ти епизод от миналия сезон на The Walking Dead, въпреки, че няма почти нищо общо... там убийството на дете беше представено по съвсем друг начин - така че самия ти да си кажеш, че така е трябвало да се случи - хем да одобриш и едновременно с това да се отвратиш от себе си. Малко се отклоних...
А и сигнализирай за спойлери - добре че го бях гледал вече.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   10.06.2015 01:48

Diavolo написа:
:uuu: :-x

ДиД <- ИДИОТИИИИИИИИИИИИ -> :besnyo:
за какво съсипахте страхотния образ на Станис вееее!!! Лелеле как ме е яд и колко тъжно ми стана за Шайрийн, направо не мога да повярвам на това което видях?!?!?! И този е тръгнал да сяда на ЖК?! То ще се разчуе какво е направил, къде му е акъла, т.е. на ДиД, къде им е акъла. Явно е бита карта и обречена кауза, Станис, но толкова ли го мразят, че по такъв начин го омаскариха горкия.
И за какво беше онази сцена между тях двамата, където той говори с такава истинска и неподправена бащинска любов с дъщеря си. Това е направо уникално безумие. Никой родител, който обича детето си няма да го жертва по такъв начин, за каквато и да била кауза. Направо не знам, аз съм меко казано отвратен. :x
Горката Шайрийн (брутално жесток сезон), просто не мога да си намеря място.
Искам кръв да се лее!!! :devil: Давос убива оная болна кучка Мелисандра, а Бриен убива Станис. Станис ми беше любимец, но край с това, що за изверг убива собственото си и единствено дете.
боклук.

Относно 20 те юнаци на Рамзи. Уникално безумие, не ми се коментира. Рамбо и Командо репи да ядат, а Чък Норис да им ги сервира.

Относно Аря и всичко случващо се покрай нея в Браавос. 10/10. Браво, страхотно направено и изиграно. Вски детайл е логичен и майсторски изпипан и най-вече има логика.
Според мен в следващата десета серия, Аря сама ще се предложи на Трант, естествено секс няма да има, защото първо ще му резне пишлето, а после и гръклянчето. :devil:
Поне един герой има, който знае какво прави в този сериал... :yes:

за комедиите в Дорн не ми се отваря дума. Само заради всичко случващо се в Дорн, цялото ниво на сериала падна с една единица. :uuu: Нашите завалии отидоха като диверсанти в Дорн, а си тръгват като господари, да беее да, точно така ще стане.

В Мийрийн, каква беше тази комедия? Къде са хилядите неопетнени, та великата Денерис бе охранявана от няма и 10 човека?! Абсолютно безумие. Иначе арената беше величествено пресъздадена (не като в Спартак, но все пак беше на ниво), хореографията на битките обаче бе на посредствено ниво. Много съм разочарован. Можеха да се постарят много повече при битките. Не може такива рицари и воини да се бият толкова некадърно. В Спартак (а има и клипчета как са тренирали) като ги гледаш имаш усещането, че си се върнал назад във времето и наблюдаваш истински гладиатори, а не актьори. Особено за Ганик и уменията му, думи нямам. 8-)
Според мен Денерис не отлетя с Дрогон от страх, а по-скоро я хвана страх за самия дракон или просто искаше да сложи край на това безумие и фарс (примерно тя се маха и харпиите се кротват, то и без това от тях бяха останали твърде малко). Иначе появата на дракона беше величествена, особено като ги погна с ''напалма'' :-D Но най-уникалната гледка беше физиономията на Тирион. Безценно. :cheers:

в заключение ДиД осраха мощнио пейзажа този сезон. И не защото има сериозни (то те са фрапантни) разминавания с книгите, а защото в повечето им сюжетни нишки липсва логиката.
Можеха да сътворят уникален шедьовър, който не само да чупи рейтинги, но и да се превърна във вечна класика, но те избраха лесния път на показност и печелене на лесни парички. Живи и здрави.

Абе момче. ти нормален ли си бе... :-o :-o :-o Да изпишеш всичко това за нещо, което е нереално....... :helpless: :-o

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   10.06.2015 04:46

Keanu написа:
Добре че не съм чел книгите, че като гледам как се нервиш :-)
За човек, който не ги е чел епизода си беше доста добър. Да имаше измислени неща, но и в други е имало не по-малко.
Между другото се сетих за ненадминатия по емоционалност и брутализъм ever 14ти епизод от миналия сезон на The Walking Dead, въпреки, че няма почти нищо общо... там убийството на дете беше представено по съвсем друг начин - така че самия ти да си кажеш, че така е трябвало да се случи - хем да одобриш и едновременно с това да се отвратиш от себе си. Малко се отклоних...
А и сигнализирай за спойлери - добре че го бях гледал вече.

тук във форума няма опция за спойлер, няма 'таг'
най-добре е да гледаш и после да ме четеш ;)
Иначе големия проблем не е изгарянето на Шайрийн (това е дошло по линия на Мартин), а начинът по който ДиД съчиниха с бели конци историята. Сериалния (и книжния) Станис, никога не би направил такова нещо. Можеха да я изгорят, но без неговото знание. Точно липсата на логика и последователност в изграждането на характерите на героите е големия проблем този сезон. Тотално съсипаха образите на Санса и Станис (него направо го убиха малоумниците), за комедиите в Дорн не ми се отваря дума.
Единствените свестни нишки и добре изиграни и обмислени сюжетни линии са при Аря в Браавос (държат палмата на първенството), в КЧ и на Вала. Всичко останало е под всякаква критика.

просто тръгнаха по пътя на евтиния шок и самоцелната помпозност, нищо общо с първите три сезона да речем. губят много от 'легендата' която създадоха.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.06.2015 12:30

Мартин vs ДиД :yes: :devil:
http://uproxx.com/tv/2015/06/george-rr- ... unner-war/

Мартин не буквално, но си нарече ДиД лъжци
http://grrm.livejournal.com/428790.html ... #t21724918
:yes:

Изображение
:yes:

и как хората масово се отказват от Team Dragonstone след малоумието на ДиД

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.06.2015 12:49

TheExorcist написа:
Абе момче. ти нормален ли си бе... :-o :-o :-o Да изпишеш всичко това за нещо, което е нереално....... :helpless: :-o

:moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.06.2015 14:55

SUBXERO написа:
TheExorcist написа:

:moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan:

:dunno: :-? :outofspace: :help: :helpless: :no: :-o

аз също съм в недоумение ....

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   12.06.2015 20:31

Е айде сега - историята е яка и си заслужава анализите...Балета знае - малко по американски ама scenarioto наистина е интересно и всеки се зарибява до различна степен. Аз лично съм обсебен от русата Халиси и бронираните и дракони още от самото начало и дори обмислям да се представям в обществото като потомък на хал Дрого въпреки,че е възможно да си помислят,че съм на амфетата дето беше взел Демби преди време.

Иначе образа на Станис верно много го осраха и Дявола е прав да се възмущава! Изключително карабаташко решение на сценаристите, но от друга страна човек като му направят магия и не знае какво прави. Аз в реалния живот познавам милионери с Мерцедеси, хотели и бизнеси дето за малко да фалират точно от подобни неща. Пресен пример - един мой приятел, който държи половината ченйдж бюра в София!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   13.06.2015 10:26

Историята е супер яка, но от книгите - като се сетя колко време му говорих на Дявола да ги прочете, сега как се е вманиачил :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   14.06.2015 19:33

http://blogs.wsj.com/speakeasy/2015/06/12/game-of-thrones-8-burning-questions-heading-into-the-season-5-finale-mothers-mercy/?mod=e2fb

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   14.06.2015 22:20

Ако Ария се наебе с тоя педофила последната серия, Дявола ше получи инфаркт =))

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Следваща