Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:37

Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!! 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 19:42

Е няма как да не пусна отделна тема за Станимал - този успех над Джокович на финал на Ролан Гарос е най-големият му успех. Такива като Стан трябва да се подкрепят и аплодират, защото атакуващите играчи винаги са носели красотата в тениса. След като през 2014 година в Мелбърн имаше доста коментари как Надал бил контузен, иначе нямало да падне, днес Джокович не беше контузен. Вавринка обърна нещата от сет пасив, след като изглеждаше, че Ноле е по-солидният и ще успее да се възползва от леко хазарния по принцип стил на Вава. Но Стан направи феноменален мач - такова блъскане, такава животинска сила с толкова дълго поддържано константно ниво само в мача на Надал срещу Сьодерлинг през 2009 година съм виждал.
За Нолката шансовете да го вземе Гароса остават - той е на 28, догодина Надал няма изведнъж да се върне към най-добрата си форма, така че ще може. Явно Фортуна реши, че Джоката взе твърде много тенекии в последните осем месеца и му отне най-важната купа. Но Джокович е голям шампион и си заслужава Кариерния шлем - все си мисля, че съдбата няма да е толкова жестока към него, след като е доказал, че е може би най-големият феърплей в днешния тенис. А аплодисментите сега за Джоката показват, че публиката го оценява много - така, както и трябва. Това е най-голямата победа.

п.п. Лично аз много подцених Стан и за малко да си платя жестоко в нашата малка игра, но все пак с Дявола делим титлата - така, както предния път, когато аз успях да му стопя 10 точки

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 19:51

Много голям Вава, кеф си беше да го гледаш ....ясно е че Деволето писа прогноза 2:3 заради играта, ама ей сега очаквам яко да соли и да се тупа по гърдите, все пак от Дира го е предрекъл :laugh:

Браво Деволе, пак не падна ей :-D :cheers:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 19:54

Balleta написа:

Ама и не спечели еднолично ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:01

Станимал е великан!
Най-добрия тенисист за всички времена с 2 или 3 шлема :devil:

Каква мощ, какво животно. :helpless:
Оуу, заложих на 13.0 за него в бета за победа с 3-2 и сега ме е яд малко, чак пък в 4 сета изобщо не съм и предполагал, че е способен да спечели.

Може много да се разисква около този финал и да се изпишат тонове фермани и има защо, но според мен тук и съдбата се намеси също, явно някои неща не са писани да станат. Или пък нарочно се правят не знам. Вижте жребия за Джокович, точно когато е във възможно най-добрата си форма.
1/4 финал с Надал, 1/2 финал с КлейРей2.0 и финал със Стан/Фед. Мачът му с Мъри на полуфинала изненадващо за много хора бе сложен втори по програма, а преди това играе французин и то с добри шансове за финал (при положение, че хората са на работа до 17:00 ч.). Не е ли защото се очакваше буря (знаеше се, че ще има, всички знаеха). Само да напомня, че 2013 г. когато беше паметния 1/2 финал между Надал и Джокович, техния мач бе първи, а Цонга и Ферер очаквано играха след това, за да са в праймтайма.
И хоп, Ноле - Мъри е отложен за събота и вместо да почива (не бъркайте тренировка с игрови минути) се натегна на макс срещу Мъри, докато Стан събираше последни останали силици в бекхенда и форхенда си.

Както и да е. Със сигурност всички фенове на Джокович са разочаровани страшно много. Аз се чувствах така 2014 г. Никога не съм предполагал, че точно Вавринка ще спре Надал и то на на финал на ГШ, където Рафа е с убийствен коефициент. От такива загуби най-боли, но съм сигурен, че Джокович (както писах и 2013 г.) ще спечели този турнир. Или догодина или по-следващата година, но е твърде добър за да му липсва този трофей. Въпреки съдбата и илюминатите...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:11

те няколко снимки за (некои хора мислеха, че са тролене ама те на излезнаха истина) илюмината Стан :о

Последна промяна Diavolo на 07.06.2015 20:12, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:12

Ами ако погледнеш логично, пети мач поред все да е пет сета става твърде много. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:14

2009 - Надал беше отстранен, но швейцарец спечели срещу екзекутора на Матадора.
2015 - Отново победилият Надал е на финал срещу швейцарец... Кой печели? Швейцарецът!

:helpless:

Хора, числата никога не лъжат!!!
цяла наука си е това

Последна промяна Diavolo на 07.06.2015 20:15, променена общо 2 пъти

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:18

Diavolo написа:
Станимал е великан!

Оуу, заложих на 13.0 за него в бета за победа с 3-2 и сега ме е яд малко, чак пък в 4 сета изобщо не съм и предполагал, че е способен да спечели.

Може много да се разисква около този финал и да се изпишат тонове фермани и има защо, но според мен тук и съдбата се намеси също, явно някои неща не са писани да станат. Или пък нарочно се правят не знам. Вижте жребия за Джокович, точно когато е във възможно най-добрата си форма.
1/4 финал с Надал, 1/2 финал с КлейРей2.0 и финал със Стан/Фед. Мачът му с Мъри на полуфинала изненадващо за много хора бе сложен втори по програма, а преди това играе французин и то с добри шансове за финал (при положение, че хората са на работа до 17:00 ч.). Не е ли защото се очакваше буря (знаеше се, че ще има, всички знаеха). Само да напомня, че 2013 г. когато беше паметния 1/2 финал между Надал и Джокович, техния мач бе първи, а Цонга и Ферер очаквано играха след това, за да са в праймтайма.
И хоп, Ноле - Мъри е отложен за събота и вместо да почива (не бъркайте тренировка с игрови минути) се натегна на макс срещу Мъри, докато Стан събираше последни останали силици в бекхенда и форхенда си.

Както и да е. Със сигурност всички фенове на Джокович са разочаровани страшно много. Аз се чувствах така 2014 г. Никога не съм предполагал, че точно Вавринка ще спре Надал и то на на финал на ГШ, където Рафа е с убийствен коефициент. От такива загуби най-боли, но съм сигурен, че Джокович (както писах и 2013 г.) ще спечели този турнир. Или догодина или по-следващата година, но е твърде добър за да му липсва този трофей. Въпреки съдбата и илюминатите...

Точно това си говорихме с един колега. По принцип винаги когато играе местен любимец на полуфинал, го слагат втори по програма. Така е на РГ, така е и на Уимбълдън. Явно е било заради очакваната буря, няма друго обяснение. Бтв, Цонга май имаше по-добри шансове от Ноле срещу Вава. :О

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:19

Дяволе, да не би да твърдиш, че Стан е по-добър от Анди Мъри?? :-D :outofspace:

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:25

Henman написа:
Diavolo написа:
Станимал е великан!

Точно това си говорихме с един колега. По принцип винаги когато играе местен любимец на полуфинал, го слагат втори по програма. Така е на РГ, така е и на Уимбълдън. Явно е било заради очакваната буря, няма друго обяснение. Бтв, Цонга май имаше по-добри шансове от Ноле срещу Вава. :О

На С.Л. С тежките топки Цонги не може да вземе сет на Станимал, и до този момент Стан не беше играл на Ф.Ш.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:31

Henman написа:

Като чист тенис потенциал е по-добър. Той и Сафин и Налбандян са уникални ама...
Ако говорим за успехи и статистики е ясно, че Мъри е >> пред Стан, факт.
Но Мъри скоро няма да е в тази компания. ;) На Уимбълдън е фаворит номер 1, а очаквам и на USO да е много силен.
Сезонът му върви от добре към по-добре и напрекъснато надгражда. Тепърва ще побеждава и Ноле. Ако се срещнат в Лондон мисля, че ще го бие. Мъри заради контузията си и операцията пропиля много и тепърва навлиза отново в старата си топ форма. Мъри принципно ако играе на 100% е адски опасен на по-бързи настилки. Проблемът и на него е в главата, но мисля, че с Амели са поели по правилния път.
Много хора се смееха, че е взел жена за треньор, но Мъри е тясно свързан с майка си, винаги е била до него, тя го е създала, тя му е ментор. Явно женското в него е много силно и се чувства добре обграден от жени. :-D Така де, срамно няма.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 20:56

Diavolo написа:
Henman написа:

Като чист тенис потенциал е по-добър. Той и Сафин и Налбандян са уникални ама...
Ако говорим за успехи и статистики е ясно, че Мъри е >> пред Стан, факт.
Но Мъри скоро няма да е в тази компания. ;) На Уимбълдън е фаворит номер 1, а очаквам и на USO да е много силен.
Сезонът му върви от добре към по-добре и напрекъснато надгражда. Тепърва ще побеждава и Ноле. Ако се срещнат в Лондон мисля, че ще го бие. Мъри заради контузията си и операцията пропиля много и тепърва навлиза отново в старата си топ форма. Мъри принципно ако играе на 100% е адски опасен на по-бързи настилки. Проблемът и на него е в главата, но мисля, че с Амели са поели по правилния път.
Много хора се смееха, че е взел жена за треньор, но Мъри е тясно свързан с майка си, винаги е била до него, тя го е създала, тя му е ментор. Явно женското в него е много силно и се чувства добре обграден от жени. :-D Така де, срамно няма.

И аз мисля, че е топ фаворитът за Уимбълдън. Ноле може би ще се посдуха малко след тази загуба. Интересно ми е Вава какво ще направи, миналата година игра феноменален първи сет срещу Федерер, но организаторите го бяха прецакали и му натежаха краката. Цонга също може да е опасен. Бтв, видя ли, че Надал в Щутгарт го чака Росол. :laugh:

Иначе Орела винаги много категорично ги раздава тия прогнози до сет. :-D Цонга при по-влажни и бавни условия и тежки топки е по-добър според мен.

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:10

При 4-6 и 4-4, аз не виждах как Стан може да обърне мача. Тъкмо беше изпуснал шестата брейк точка и беше заблъскал мрежата. Повратните моменти бяха при 5-4 във втория сет и успешния брейк, който му гарантира сета. След това Джокович се срина, но можеше и да стигне до пети сет, ако беше пробил при 4-3 (0-40) в четвъртия сет. Честита титла на Стан. Ако не е Федерер, нека да е все пак швейцарец :first:

Хейтърите на Джокович да не се радват, догодина няма кой да го спре на Ролан Гарос и ще го спечели. Само контузия може да му попречи.

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:16

Не Stan the Man, а Stan the Black Cat. Когато даден тенисист е на прага да влезе в историята и той е насреща, мечтите биват разбити на пух и прах. Миналата година не позволи на Надал да стане първият тенисист от не знам си колко време, който притежава всеки турнир от шлема повече от веднъж, като го победи на Australian Open. Тази година лиши Джокович от кариерния шлем на Ролан Гарос. Както е тръгнало, догодина може и да попречи на Федерер да задмине Сампрас по брой титли на Уимбълдън.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:26

Balleta написа:
Много голям Вава, кеф си беше да го гледаш ....ясно е че Деволето писа прогноза 2:3 заради играта, ама ей сега очаквам яко да соли и да се тупа по гърдите, все пак от Дира го е предрекъл :laugh:

;-) не случайно ми викат гЯволето
хитър и много лъзгав гявол

иначе не е точно така... в смисъл 50 на 50. значи писах в кафето, че смятам Стан за лек фаворит и си изложих фактите за което. Писах и на Ихвил във фейса, че Станимал ще е като отвързан и че имам лошо предчувствие за нейния човек. но е факт и че имах комфорта да си остана втори или в най-лошия случай трети ако Ноле победи, така че без и да се замислям писах за Стан. Ако водих обаче в класирането или ако имаше шанс да загубя едно 4/5 места в класирането с някаква безумна прогноза щях да си ботирам за Ноле. По-скоро Сандро с това 3-0 и с приказките, че вече е спечелил Манията насмалко да стане като с провалите на Левски... :))
Сега рискувах само да пропадна яко в мъжката ранглиста ако не позная, което не е чак такава болка за умиране.

Иначе съм писал за Стан и в играта на тенис24, където още не са ъпдейтнали крайното класиране, надявам се, че основния ми опонент е писал ботската за Ноле и че ще спечеля първото място, а с това и ето тези тенис обувки на Revolt Pro:
уфф :devil:

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:28

Между другото, Вавринка е първият тенисист, който печели финал по пижама :rofl: Кой му избира облеклото на тоя :-o

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:28

IchWill написа:
Не Stan the Man, а Stan the Black Cat. Когато даден тенисист е на прага да влезе в историята и той е насреща, мечтите биват разбити на пух и прах. Миналата година не позволи на Надал да стане първият тенисист от не знам си колко време, който притежава всеки турнир от шлема повече от веднъж, като го победи на Australian Open. Тази година лиши Джокович от кариерния шлем на Ролан Гарос. Както е тръгнало, догодина може и да попречи на Федерер да задмине Сампрас по брой титли на Уимбълдън.

абсолютно
ще му викаме 'черната вдовица'
но това с Надал беше брутално. Има 7 човека с кариерен шлем, но нито един в оъпен ерата с двоен кариерен шлем и Надал бе на ей толко разстояние....... :no: :-(

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 21:29

Hiksa написа:
Между другото, Вавринка е първият тенисист, който печели финал по пижама :rofl: Кой му избира облеклото на тоя :-o

:-D

Отговори с цитат
 Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 22:04

Наистина Станимал просто днес се беше озверил и с такава игра не мисля, че имаше играч, който да го спре. Вероятно сега пак ще му падне формата, но да видим. Заслужи си титлата и то с красива и разнообразна игра, и най-вече смела.
За Уимби е много трудно да се прогнозира. За Мърльото имам някакво предчуствие, че няма да е шампион, макар че ако се мисли логично, с оглед формата му, има най-големи шансове. Интересно ще ми е Федерер какво ще направи, защото формата му не е слаба, а самият той в началото на годината каза, че целта му е да на 100 % за Уимби и УСО. При добър жребий не го изключвам от борбата. А и както Стан доказа, всеки може изненадващо да "полудее" и да заиграе тениса на живота си.
Най-любопитно е обаче дали Гришко ще се съвземе най-после или отново ще "одриска пейзажа", а и още колко ще държи Рашийд.
Изобщо, близкото тенис бъдеще ще е доста интересно :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: СТАН ДЪ МЕН - шампион на Ролан Гарос 2015 !!!   |   07.06.2015 22:24

Henman написа:
Бтв, видя ли, че Надал в Щутгарт го чака Росол. :laugh:

Да, разбира се и отдавна съм взел мерки! На най-високо ниво е разговаряно с Багдатис, така че няма страшно. :devil:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща