Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 01:47

Отговори на тема  [ 404 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Следваща
Уимбълдън 2015 - тема за коментари 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 20:47

Все тая кой щеше да бие днес, важното е на финала Джоко да падне ...така, че айде Федко с 18-та :dance:

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 21:02

значи ако следваме статистиката Роджър ще спечели финала в неделя. първите му пет поредни титли са в периода 2003-2007, после 2009, 2012, и сега 2015, следващите три (ако стане де) през три години, като добавим че Ноле ми се вижда леко разколебан, има добри шансове за краен успех. има нещо гнило в числата и спортовете които следя винаги са свързани с тях, малко като в теория на конспирациите стана, но си има истина :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 21:04

Diavolo, бива ли такова нещо? Жил Симон единствен проби Федерер дотук, а ти го нахрани едно хубаво :-D Момчето с нищо не бе виновно, че Федерер е включил турбото.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 22:48

alessandron написа:
Срам за теб - Крал Роджър на трева и така да го подценяваш :stop:

Нищо не разбираш - това е сложна система от jinx-ове и anti-jinx-ове - основната идея е да урочасам Ноле да не вземе титлата:)

Помисли малко - от гледна точка на финала, кое е най-добре за Джокович? Мъри да спечели в 5 сета след много тежък и оспорван мач. Кое е обратното? Фед в 3:))))

И все пак - не изглежда логично Ноле в слабата си година победи една година по-младия Роджър, а тази да се представи по-зле. Единствено ме крепи надеждата, че ще успее да сервира по същия начин в неделя и Джокович ще се изнерви.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 23:03

MCStranger написа:
alessandron написа:
Срам за теб - Крал Роджър на трева и така да го подценяваш :stop:

Нищо не разбираш - това е сложна система от jinx-ове и anti-jinx-ове - основната идея е да урочасам Ноле да не вземе титлата:)

Помисли малко - от гледна точка на финала, кое е най-добре за Джокович? Мъри да спечели в 5 сета след много тежък и оспорван мач. Кое е обратното? Фед в 3:))))

И все пак - не изглежда логично Ноле в слабата си година победи една година по-младия Роджър, а тази да се представи по-зле. Единствено ме крепи надеждата, че ще успее да сервира по същия начин в неделя и Джокович ще се изнерви.

Тази година Федерер играе по-силно от миналата на Уимби, а Ноле - по-слабо. Ще видим на финала, спортът не е само логика и цифри, а и сърце. Джоката ако беше взел РГ, щеше да е тотален фаворит, сега не мисля - 50/50.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   10.07.2015 23:05

Миналата година Фед беше с болки в гърба и с новата ракета и пак го докара до 5 сета.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 00:01

Orel62 написа:
Миналата година Фед беше с болки в гърба и с новата ракета и пак го докара до 5 сета.

Мачът беше велик, само изходът му - не:)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 00:37

за съжаление и цифри и логика вследствие статовете от самия турнир сочат победа за Федерер :(
за да не ме е яд съвсем бетнах 3-1 за него при 5.0 кеофициент, скромно 10$ но ще гепна 50$ ако стане. за краен победител не си струва да се залага.
финала би трябвало да е 3-1 за един от двамата, защото от 1/8 финалите насам няма нито един резултат 3-1, което е абсурдно просто...
И все пак надявам се, че Джокера ще събере силици и няма да чоуква като Мъри ако сервира за оставане в сета и ще вкара мача във физическа битка, ще изнерви Фед и ще го кара да мисли повече. Колкото по-дълъг става мача, толкова по-добре за Ноле. Просто трябва да се държи и да не допуска ранен пробив, точно от това се опасявам, че Роджър ще тръгне ударно и рано ще потегли с пробив аванс. Деба Мъри направи фантастичен клей сезон, спечели и Куинс и сега да загуби с 0-3 от 34 г. пенсионер?! Не мога да повярвам просто. Но е и факт, че Мъри с неговия смешен втори сервис не знам къде е тръгнал... Но това бе продиктувано и от болките в рамото. Като цяло твърде много пробиви в хода на турнира допусна Мъри, а тези които печелят ГШ турнирите не ги пробиват много... Статовете и цифрите сочеха и победа за Федерер срещу Мъри на полуфинала, но отказах да им вярвам, пренебрегнах ги заслепен в силата на Мъри, а Мъри досега на Уимнълдън има едно 3-0 срещу Джокович и нищо друго впечатляващо срещу Топ 3. Само загуби от Надал и Федерер. С Ноле играха само 2013 г. но там Ноле игра след много дълъг и изтискващ мач срещу Дел Потро.

Жалко, че Надал е толкова слаб в момента. На един крак да беше на корта, щеше да измъчи повече дедото. Мъри го биха като начинаещ. Олд-скул, яко на свой сервис и чакаш подходящия момент да натиснеш и пробиеш. Да го питам Мъри като знаеше как сервира Роджър в хода на турнира и че той не сервира както може принципно, за какво като спечели жребия избра да посреща. :uuu:
Айде да свършва и да идва US Open, че ще ме накарат да намразя зорлем любимата ми трева.

ако спечели 18 ГШ не можеш им затвориш устите после на Фед феновете, а и никакво стигане няма. То и сега не виждам как Надал ще направи 17, ама стане ли 18, не знам вече. :outofspace:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 08:48

освен добрата игра на Роджър, Мъри имаше и нещастието да сервира втори и в трите сета (за първия вината си е негова, както е отбелязал Дявола). И друг път мисля е ставало въпрос за психологическата роля на това- особено на трева и особено срещу майстор на сервиса, който на всичкото отгоре е намерил убийствен ритъм този турнир. напрежението е много по-голямо, когато при 4-5, 5-6 загубиш да кажем първата точка или стане 30-30, не дай си Боже да допуснеш брекпойнт- то директно става сетпойнт и връщане назад няма. когато сервираш първи, дори да допуснеш пробив, то съперника поне трябва да го затвърди на свой сервис, което ти дава още една възможност да се върнеш в сета. при над 70 % първи сервис на Роджър, дори над 75 % да го пробиеш на трева граничи с невъзможното. все пак ако вкараш нещата в тайбрек и някакси измъкнеш сет, или пък се държиш напред в резултата, то шансът Маестрото да се изнерви, да трепне става малко по-голям. Но да дадеш шанс на такъв изкусен фронтрънър като него постоянно да ти води е пагубно- той се концентрира на собствен сервис, а на ретур ако усети някакво колебание- става като акула надушила кръв. като имаме предвид слабото второ подаване на британеца, Фед знае кога да го натисне, което доведе до ретур уинъри в ключови моменти. Също ме изненада, че Мъри допусна леки грешки и от основната линия (няколко форхенда се забиха в основата на мрежата, а дори на мачбола един рутинен такъв пропусна линията с доста). Като цяло много разочароващо за Скотиш Уили, но това е...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 09:23

Diavolo написа:
за съжаление и цифри и логика вследствие статовете от самия турнир сочат победа за Федерер :(
за да не ме е яд съвсем бетнах 3-1 за него при 5.0 кеофициент, скромно 10$ но ще гепна 50$ ако стане. за краен победител не си струва да се залага.
финала би трябвало да е 3-1 за един от двамата, защото от 1/8 финалите насам няма нито един резултат 3-1, което е абсурдно просто...
И все пак надявам се, че Джокера ще събере силици и няма да чоуква като Мъри ако сервира за оставане в сета и ще вкара мача във физическа битка, ще изнерви Фед и ще го кара да мисли повече. Колкото по-дълъг става мача, толкова по-добре за Ноле. Просто трябва да се държи и да не допуска ранен пробив, точно от това се опасявам, че Роджър ще тръгне ударно и рано ще потегли с пробив аванс. Деба Мъри направи фантастичен клей сезон, спечели и Куинс и сега да загуби с 0-3 от 34 г. пенсионер?! Не мога да повярвам просто. Но е и факт, че Мъри с неговия смешен втори сервис не знам къде е тръгнал... Но това бе продиктувано и от болките в рамото. Като цяло твърде много пробиви в хода на турнира допусна Мъри, а тези които печелят ГШ турнирите не ги пробиват много... Статовете и цифрите сочеха и победа за Федерер срещу Мъри на полуфинала, но отказах да им вярвам, пренебрегнах ги заслепен в силата на Мъри, а Мъри досега на Уимнълдън има едно 3-0 срещу Джокович и нищо друго впечатляващо срещу Топ 3. Само загуби от Надал и Федерер. С Ноле играха само 2013 г. но там Ноле игра след много дълъг и изтискващ мач срещу Дел Потро.

Жалко, че Надал е толкова слаб в момента. На един крак да беше на корта, щеше да измъчи повече дедото. Мъри го биха като начинаещ. Олд-скул, яко на свой сервис и чакаш подходящия момент да натиснеш и пробиеш. Да го питам Мъри като знаеше как сервира Роджър в хода на турнира и че той не сервира както може принципно, за какво като спечели жребия избра да посреща. :uuu:
Айде да свършва и да идва US Open, че ще ме накарат да намразя зорлем любимата ми трева.

ако спечели 18 ГШ не можеш им затвориш устите после на Фед феновете, а и никакво стигане няма. То и сега не виждам как Надал ще направи 17, ама стане ли 18, не знам вече. :outofspace:

Спокс, Дяволе, устите ни винаги ще се отварят, независимо от числата ;-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 12:02

Diavolo написа:

Е, има радост и за тебе, защото все по-ясно става, че твоята любимка ще стигне и най-вероятно мине моята по титли. Нещо, което само до преди 2-3 години не го вярвах и не съм си представял, че може и да стане. Но просто това животно влезе на стари години в зверска форма, а останалите са просто слаби. Щастливо стечение на обстоятелствата един вид, и като нищо ще изравни и постижението от годишен шлем. Добре, че няма Олимпиада тая година да направи 5. Жалко, че това британче не успя да удържи накрая, беше толкова близо накрая, както и Мадисън на АО.

Колкото до Надал, той си беше стигнал Фед, но се появи неговия демон Джоката. Това беше основния препъни камък, не толкова контузиите му.

Последна промяна TheExorcist на 11.07.2015 12:04, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 12:18

Благоприятно стечение на обстоятелствата имаше и при Граф, Томи, колкото и относително да е това. Кой знае колко титли по-малко щеше да има ако не беше верният и фен Гюнтер Пархе.

Освен това има и още нещо, което прави чест на Серина. Тя, както и голямата Навратилова, се състезава през цялото време паралелно и на двойки и микс. Граф, доколкото помня, някъде след ГШ отеба дубълите и се съсредоточи върху сингъл турнирите.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 13:16

Хохохохо, я да чуя пак за този Бог на тревата и уникален майстор на ретура Анди Мъри!! Мъри, играещ най-добрия тенис в кариерата си (според самия него и треньорите му) и ужким фаворит за спечелване на турнира срещу 34-годишния дядо и какво стана - 0-3! Големи крясъци и подскоци бяха от него и от мама Джуди след спасяването на онзи 10-ти гейм във втория сет и пак не става и на става. Тотално надигран по всички важни показатели, 56-35 уинъри и само 1 брейкпойнт за ЦЕЛИЯ мач за този велик ретурджия, при който също не успя да вкара ретура. Май-май не е като срещу Вердаско и Янович. :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 14:40

Трябва всички да се радваме, че Фед все още има физическите сили да играе. Интересна игра, вариативна, знае кога да натисне спусъка. Мърльто си е скучен и когато не му върви е обречен, защото не може да разнообрази играта си и да опита нещо различно. За мен е много по-талантлив от Джокович, но е бил винаги страхлив да развие агресивна игра и няма да стане никога такова име като голямата тройка.
За мен Роджър играе по-добре от миналата година. Осезаемо беше на финала как Джокович го надиграваше от основната линия и то от любимия му форхенд. Сега имам усещането, че Фед е подобрил форхенда. Ключово за утрешния финал ще е сервирането му и форхенда- ако те не работят няма как да победи Джокович. Може пак до пет сета да го добута, но видяхме какво се случи миналата година накрая.
Желая му да победи утре, не толкова заради това, че съм му фен, а поради факта, че е пример как с много работа, мисъл и талант, е възможно в съвременния тенис да играеш на толкова високо ниво. Убеден съм, че от сегашните тенисисти (дори и Джокович) никой няма да може да направи такова представяне като Федерер достигне ли 30-31 години.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 14:46

SUBXERO написа:
Благоприятно стечение на обстоятелствата имаше и при Граф, Томи, колкото и относително да е това. Кой знае колко титли по-малко щеше да има ако не беше верният и фен Гюнтер Пархе.

Освен това има и още нещо, което прави чест на Серина. Тя, както и голямата Навратилова, се състезава през цялото време паралелно и на двойки и микс. Граф, доколкото помня, някъде след ГШ отеба дубълите и се съсредоточи върху сингъл турнирите.

Аз не го отричам този факт, все пак правим някаква съпоставка. Даже изобщо не знам какво би станало при хипотетичен сблъсък, ГМО-то напредна много с годините, и ако допреди 6-7 години у мен не будеше съмнение кой би победил то сега изобщо не съм сигурен. За дай хард Сампрас феновете примерно той е ГОАТ, но цифрите и фактите говорят друго. Сега е на път да стане и това нещо при жените, всичко останало е просто фенщина ( в което няма нищо лошо естествено ). :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 16:09

TheExorcist написа:
SUBXERO написа:

Аз не го отричам този факт, все пак правим някаква съпоставка. Даже изобщо не знам какво би станало при хипотетичен сблъсък, ГМО-то напредна много с годините, и ако допреди 6-7 години у мен не будеше съмнение кой би победил то сега изобщо не съм сигурен. За дай хард Сампрас феновете примерно той е ГОАТ, но цифрите и фактите говорят друго. Сега е на път да стане и това нещо при жените, всичко останало е просто фенщина ( в което няма нищо лошо естествено ). :-)

Чакай първо да стане, че да не я катурнат от високо тая пача :laugh: Херо тая играеше на двойки заради сестричката си, Винъсчето я караше, особено последните години, барем и тя вземе някоя титличка.

Граф беше много по чиста тенисистка, Серена разчита на 90% на сервиса си, това е, има и ретур и до там, само ги тресе тия големите цици по корта, току виж станало земтресения :laugh:

Ако днес стане чудото и Мугурузка бие, ще е празник за тениса, трябва да прегърнем и 1-ия процент шанс който има испанката, в името на чистия спорт, не на мутанщината :-D :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 16:15

Балет, споко бе, брато, не съм фен на тази Годзила. Просто поднасям факти. Дали заради сестричето или не, допълнителното натоварване е налице. Двойките не са ташак работа, колкото и да се подценяват. Когато играят майстори дори са и адски зрелищни.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 17:00

мугуруса добре почна 4:2, но мечката се събуди и обърна до 6:4, ясна е работата, няма да изпусне възможноста за голям шлем, само ЮСО остана може пък там напрежението да и дойде повече и да не успее, но тоя финал е ясен вече, въпроса е втория сет дали Гарбине ще вземе 3-4 гейма според мен :-)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 17:06

Balleta написа:
Граф беше много по чиста тенисистка, Серена разчита на 90% на сервиса си, това е, има и ретур и до там, само ги тресе тия големите цици по корта, току виж станало земтресения :laugh:

Граф с тоя измислен бекхенд въобще какво ми я хвалиш за много чиста, да не говорим че на моменти и при форхенд буквално си подпираше топката, вярно че едно време тениса беше по-мек, а сега яко се блъска, ама Серена е доста по-комплексна от Граф и съвсем заслужено ще я надмине по титли.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2015 - тема за коментари   |   11.07.2015 17:16

oasis написа:
Balleta написа:

Граф с тоя измислен бекхенд въобще какво ми я хвалиш за много чиста, да не говорим че на моменти и при форхенд буквално си подпираше топката, вярно че едно време тениса беше по-мек, а сега яко се блъска, ама Серена е доста по-комплексна от Граф и съвсем заслужено ще я надмине по титли.

Що Серина богиня на бекхенда ли е ??? :wave: Голям мач става в момента - сервис, сервис , сервис - гейм :laugh: Иначе нормално Мугурузка да се гътне на първи голям финал след първия пробив на Серина .... мача свърши още там при 4:4 в първия, сега вече дори не е и мач, Мугуруза греши всичко

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 404 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Следваща