Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 08:30

Отговори на тема  [ 264 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Копа Америка 
Автор Съобщение
(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   09.07.2015 23:56

Balleta написа:
"Diego was capable of things no one else could match. The things I could do with a football, he could do with an orange."

—Michel Platini, former French midfielder and current UEFA President.[75]

Ебати, това съм го чувал толкова пъти, а не съм знаел, че Платини му е автор :)

Balleta написа:
"Even if I played for a million years, I’d never come close to Maradona. Not that I’d want to anyway. He’s the greatest there’s ever been."

—Lionel Messi, current Argentina captain.[76]

Ми ето, скромно и свестно момче, пък после бай Момчил пак да ми говори, че бил боклук :))))) ;-)

Balleta написа:
"When Diego scored that second goal against us, I felt like applauding. I'd never felt like that before, but it's true... and not just because it was such an important game. It was impossible to score such a beautiful goal. He's the greatest player of all time, by a long way. A genuine phenomenon."

—Gary Lineker, England's 1986 World Cup striker on Maradona's Goal of the Century.

Явно това му е било мнението тогава. Ето какво мисли в днешно време: Gary LinekerVerified account
‏@GaryLineker
Messi is indisputably the greatest player ever to don a pair of football boots. Don't even attempt to argue the point.

:)

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 04:08

Интересна дискусия се е получила тук ;-) Едва ли има някой, който може да отрече футболните качества и на Марадона и на Меси. Ще добавя, че ги делят и 30-на години и, че футбола, който се играеше през 80-те е доста по-различен от този в момента, просто това са различни епохи в развитието на играта, затова и е трудно да се правят сравнения. Все пак лично аз давам предимство на Марадона (нито той, нито Меси са ми любимци), най-вече заради заради качествата му на лидер. Може да ми говорите безкрайно дълго как Аржентина е спечелила титлата през 1986-та с головете на Буручага и Паскули и играла на финал през 1990-та благодарение на головете на Каниджа и решителните спасявания на Гойкоечея, но истината е, че без Марадона нито Аржентина щеше да спечели в Мексико, още по-малко пък щеше да играе финал в Рим. Тук в темата пишат доста фенове на баскетбола, представете си Кливланд без Леброн Джеймс и дали щяха да стигнат до финала този сезон ;-) Влиянието, което Марадона като лидер и капитан оказваше върху съотборниците си е нещо, което явно Меси не може да направи като капитан на Аржентина. Темата е безкрайна и съм убеден, че нито един от лагерите няма да убеди другия в правотата си, но пък не е лошо да потракаме малко по клавиатурите в скучното без футбол лято :-) Меси е спечелил на практика всичко значимо, което може да се спечели (без световна титла, Копата не я броя, че той и Марадона май я няма :unsure: ), но точно харизмата, която има около Марадона е нещото, което винаги ще му липсва и точно заради това за мен винаги ще си остане в неговата сянка. :cheers:

Последна промяна Forest_fan на 10.07.2015 04:09, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 13:27

Лидерсвото, харизмата, характера.
Аржентина' 1990 г. беше посредствен отбор. Остарял, изхабен, но играеха момчетата, даваха всичко от себе си, раздаваха се до край, страдаха на терена, бяха истински опълченци, но легендарната фигура на Дон Диего ги обединяваше и мъкнеше напред. Без Марадона на Мондиале 90 не знам дали биха минали групата и със сигурност падаха с хендкап от бразилците на 1/8 финала.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 13:32

Diavolo написа:
Лидерсвото, харизмата, характера.
Аржентина' 1990 г. беше посредствен отбор. Остарял, изхабен, но играеха момчетата, даваха всичко от себе си, раздаваха се до край, страдаха на терена, бяха истински опълченци, но легендарната фигура на Дон Диего ги обединяваше и мъкнеше напред. Без Марадона на Мондиале 90 не знам дали биха минали групата и със сигурност падаха с хендкап от бразилците на 1/8 финала.

Така де, без Дебелия и съдията нямаше да минат групата. Онова изчистване с ръката беше ключово срещу СССР.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 13:46

Ето малко статистика за сравнение, нищо, че е от 2013.
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2013/03/21/3838090/whos-the-greatest-messi-v-maradona
Меси срещу Марадона няма какво да се сравнява. Доста заблуден народ, повечето едва ли си спомнят ясно 2 мача на Мародона. В допълнение до 2015 година Меси избива рибата и сравненията са за ученици 2 клас, каквито са повечето пишещи в тази тема. Благодаря за вниманието!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 15:17

tonzos_justice написа:
Ето малко статистика за сравнение, нищо, че е от 2013.
http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2013/03/21/3838090/whos-the-greatest-messi-v-maradona
Меси срещу Марадона няма какво да се сравнява. Доста заблуден народ, повечето едва ли си спомнят ясно 2 мача на Мародона. В допълнение до 2015 година Меси избива рибата и сравненията са за ученици 2 клас, каквито са повечето пишещи в тази тема. Благодаря за вниманието!

завалията не е гледал Марадона, но сравнява :rofl: :rofl: Прочети мненията по нагоре, поучи се, не живей в незнание и не пиши небивалици :stop:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 15:36

tonzos_justice написа:
еси срещу Марадона няма какво да се сравнява. Доста заблуден народ, повечето едва ли си спомнят ясно 2 мача на Мародона. В допълнение до 2015 година Меси избива рибата и сравненията са за ученици 2 клас, каквито са повечето пишещи в тази тема. Благодаря за вниманието!

В общи линии позна за 2-и клас :) нищо че сина ми ще е в него, под някаква форма и аз се броя второкласник.

Иначе ако прочетеш малко коментарите под статията, ще видиш следното:

Цитат:
Messi, if you ask people who were born in 90's or start watching soccer in 2006. Maradonna if you ask people who know and watched soccer more than 20 years. Period!

:) Разбира се, далеч съм от мисълта да правя глобални заключения, но моите наблюдения са сходни.

Никак не харесвам поведението на Марадона извън терена, но макар и малко парадоксално, точно тази му арогантност и гьонсуратлък са нещото, което правеше така че демонстрираното самочувствие да се предава и на останалите. Нещо като алфа мъжкарят, който прави от една група вълци - глутница.
Разбира се ние говорим за футболисти и качествата им на терена, а ако някой тръгне да отрича тези на Марадона(също и на Меси) с това кой колко мача му бил гледал, честно казано ми изглежда точно толкова довод, колкото и тези които Спърса изтъква в обратна посока че се дават.

Не харесвам и двамата, но и двамата са от най-добрите футболисти, които съм гледал. По принцип е малко излишно да се сравняват футболисти от две различни генерации, защото за да има най-пълно сравнение, трябва сега Меси да отиде в Саутхямптън или Удинезе (примерно) и да ги направи шампиони. Марадона пък няма как да играе в сезон, в който се играят по 80-100 мача, 10-20 от които са в ШЛ, че да направи тези голове, които Меси има... и т.н.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 15:43

:laugh: :laugh: :wave:

Изображение

Изображение

Изображение

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 15:48

tonzos_justice написа:
Доста заблуден народ, повечето едва ли си спомнят ясно 2 мача на Мародона.

Ех, Тонзе, Тонзе - и сам не знаеш колко си прав... почти. Или по-скоро с обратен знак.
Помисли само - ние, по-възрастните сме гледали (не един или два мача на) Марадона и го помним. Пак ние, гледаме и Меси. И правим сравнение, изказваме лично мнение.
Обаче вие, по-младите, които или не сте били родени, или сте ходили прави под масата, не сте били благословени да гледате Божествения (и неговата ръка също) - можете само да се налаждавате на Меси. В което няма нищо лошо - той е уникално надарен и техничен футболист. Но как го сравнявате с Марадона, когото не сте гледали?! С цифри и таблички - нормално поведение в днешни дни. Днес, когато всичко е пари и цифри, цифри и пари, слава и комерс, комерс и пак комерс.
И точно заради това ние препочитаме Марадона - защото освен теническия гений, той беше лидер, той имаше характер, той беше боец, той се нахъсваше и нахъсваше другите. Качества, които не можеш да поставиш в таблици и да сравниш с цифри, качества ценни именно поради това (колкото и странно да звучи в днешния материален свят)...

Живи и здрави...

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 15:52

Какво му се вързвате на Тонзо, нали виждате, че провокира. Той самият е наясно че към днешна дата не се е раждал по-добър футболист от Марадона, нали така Тонзе? Имаш ли татус на Диего? :laugh: :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 22:51

terminator написа:
spurs написа:
bai Momchil написа:
Бих добавил, че Марадона през 1990 носеше на гръб една слаба Аржентина и я добута до финала.

Ето как се раждат легендите :) До финала ги добута Гойкоечея, Марадона направи една гениална асистенция срещу Бразилия, явно това му е било добутването.

По същия начин мога да кажа (даже на доста по-голямо основание всъщност, все пак вкара доста голове), че Меси ги добута до финала миналата година. Там, както вече казах, точно както и Марадона, загуби финала от Германия. Само че в единия случай заключението е "Марадона ги добута до финал", а в другия "Меси е ебати лузъра, нищо общо с Марадона" :)

===
Чета Ви "дискусията" тук, сори но ме провокираш да се намеся.
Това да сравняваш Меси с великия Диего означава да си много долеч от играта. Чак буди съжаление...
Дори ми е неудобно да привеждам аргументи. Все пак се очаква, че това е футболен форум, а не кулинарски или за домашни любимци, например, в който се налага да се обяснява. Стегни се и въобще не сравнявай Меси с Марадона! Най-великият футболист, който съм гледал форевъ.

Абсолютно точно казано, но адвокатското в Спърса напира ли, напира. Една титла бил спечелил - спечели я на практика сам, това никой никога не го е правил във футбола.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   10.07.2015 23:10

Тоя спор тука не мога да го разбера. Разбирам да изпишем няколко страници в сравнения между футболните качества на бат Пешо Зехтински и Марадона, даже и на левскарите би им било позволено да намесят Гибона, а плевенчани Пламен Гетов, но чак пък толкова клавиатура да изтъркаме за да набутаме джуджетата сред големите във футбола - е това не го разбирам :dunno:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   11.07.2015 10:23

Абе как ще я спечелил на практика сам тая титла? Аре, стига митове.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   11.07.2015 17:12

Да си кажа и аз мнението като човек който първото световно което помни е 82. И аз като повечето мисля че Марадона е по-голям от Меси най-вече не заради футболните качества, а заради харизмата и лидерството, но и двамата никога не са ми били симпатични. Ясно че ще има много хора, сред които всички фенове на Наполи, които ще твърдят че Марадона е най-великият за всички времена, но за мен това не е така, има някои футболисти преди него, които са били по-добри, сещайте се сами ;-). А на някои други искам да кажа, че не е задължително нещо което е комерсиално да е пошло и лошо, човек трябва да е достатъчно умен и да успява да разграничава нещата, а не да слага всичко под общ знаменател.

Последна промяна oasis на 11.07.2015 17:16, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   11.07.2015 18:33

Vendome написа:

е кой освен Бог и неговата божия ръка изпратена на земята?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   11.07.2015 23:20

Diavolo написа:
Vendome написа:

Без Паскули нямаше да има богохулство, а без Валдано, Браун и Буручага, същото щеше да е безполезно.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   11.07.2015 23:21

Diavolo написа:
Vendome написа:

И смяташ, че БОГ би изпратил измамник да мами? :blink:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 00:22

за някой измамник, за други божията справедливост :)
гледал ли си филма на Костурица?
както и препратките към Тачър, към войната за Фолклендите и т.н.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:00

alessandron написа:
terminator написа:
===
Чета Ви "дискусията" тук, сори но ме провокираш да се намеся.
Това да сравняваш Меси с великия Диего означава да си много долеч от играта. Чак буди съжаление...
Дори ми е неудобно да привеждам аргументи. Все пак се очаква, че това е футболен форум, а не кулинарски или за домашни любимци, например, в който се налага да се обяснява. Стегни се и въобще не сравнявай Меси с Марадона! Най-великият футболист, който съм гледал форевъ.

Абсолютно точно казано, но адвокатското в Спърса напира ли, напира. Една титла бил спечелил - спечели я на практика сам, това никой никога не го е правил във футбола.

Напротив, нищо адвокатско няма, защитавам проста теза, която така и не виждам да е оборена. Както виждаш всички мнения на хора, които са гледали и двамата, са че предпочитат Марадона заради лидерството и харизмата (изключвам разбира се мнения, в които аргументите са "смешно е", "жалко е", "неудобно ми е", "буди съжаление" и подобни празни приказки, както и мненията на Прототипа, който си е много разумен принципно, ама е фен на Наполи, няма как:). Е, аз също казах, че Меси не е никакъв лидер, както и че Марадона определено имаше харизма, каквато Меси няма. Само че лидерството и харизмата не определят футболните качества, примери: Рой Кийн е най-големият лидер на Юнайтед, който аз съм гледал, но не бих казал, че е най-добрият им футболист в никакъв случай. За харизмата вече дадох примера с Газа: може би най-харизматичният английски футболист на нашето време, но дали е най-добрият?

И другото, което твърдя, е че митовете за Марадона са толкова много, че хората вече са приели голяма част от тях за чиста истина. Ето, в тази тема се каза, че Марадона сам е добутал Аржентина до финала 90-та, и никой даже от кумова срама не призна, че не е баш така, да не казвам, че хич не е така, дори и след като със Стенли посочихме фактите, които говорят съвсем друго нещо. Между другото сега ми хрумна, интересно ми е какво ли е обяснението на почитателите на митологията на един факт: след наказанието на английските отбори, италианските определено поемат водещата роля в евротурнирите. При това положение, защо Наполи на божеството не печели нито един КЕШ? Честно казано нямам представа какво са направили и от кой са отпаднали, нямам спомен и не съм проверявал, но ми е странно - при положение, че съвсем сам с некадърници като Валдано, Буручага, Каниджа и т.н. печели титли и добутва до финали, как така с Карека и компания (че и без тях, направо сам), не е успял да вземе КЕШ?

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:05

Vendome написа:
Diavolo написа:
Vendome написа:

Без Паскули нямаше да има богохулство, а без Валдано, Браун и Буручага, същото щеше да е безполезно.

Всъщност Марадона беше голмайстор на Аржентина на това световно - 5 гола.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 264 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща