Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 05:46

Отговори на тема  [ 264 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Копа Америка 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:06

Наполи Марадона в КЕШ е комедия спърсе, само погледни и ще видиш :) Естествено, Дявола ще ти обясни за великия Милан, ама сезон 1987/1988 е преди въпросния Милан.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:06

ОК, ама не вкарва на 1/8 финалите, не вкарва и на финала.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:45

Vendome написа:

Марадона не вкара и на България, а и на Южна Корея ... общо взето се е представил посредствено.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:48

Спърсче, не видях НИКОЙ гледал и двамата да каже, че Меси е по велик - НИКОЙ :whistle: Хората ти казаха, че не са му фенове но го предпочитат пред дребния. Говорим за Марадона, който ако има харизмата на Кийн и Газа, че и в пъти повече от тях има и ФУТБОЛНИТЕ качества в пъти повече от тях, не говорим САМО за харизма. Тоест 1+1 е повече от 1 ...харизма + супер техника е повече от супер техника :safin:

Стенли спори само щото става дума за марадона, той дори и не си дава зор да го сравнява с Меси, той просто си плюе по дифоулд Марадона :laugh: Тоест оставаш само ти и двамата неориентирани хлапака :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 01:50

Forest_fan написа:
Vendome написа:

Марадона не вкара и на България, а и на Южна Корея ... общо взето се е представил посредствено.

:laugh: нещо такова се получава, абе изобщо къв е тоя Марадона, нали си няма 4-и топки и няколко дузини върнати от срам награди :rofl:

Ако има спортисти преобърнали представите за някой спорт извън рамките на този спорт това са Ем Джей, Мохамед Али и Марадона :yes:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 04:37

Vendome написа:

на финала цяла Германия го пази ама успява да даде два голови паса :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 10:41

Forest_fan написа:
Vendome написа:

Общо взето, не е спечелил сам титлата.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 10:45

Diavolo написа:
Vendome написа:

Не беше ли един? А и пасовете без гол нямат стойност.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 10:49

Спърсчето между другото е много е прав. Нашата база за сравнения за футболистите играли преди 90-та са само и единствено Световните и Европейски Първенства. И някой и друг финал от ЕКТ. Ако случайно сме имали късмет отбора да е играл с БГ отбор в ЕКТ също. Т.е. на Марадона сме гледали точно по 6 мача на всеки 4 години и евентуално някой репортаж в ЕКТ. Понеже бяхме жадни за футбол тия световни първенства се чакаха с нетърпения и логично това коеот виждахме там да се коментира с години. Там играчите играеха на макс и то не за пари, а точно за тая слава. Мачовете се коментираха с години, пишеха се книги и както каза Спърса раждаха се легенди.

Затова е коректно да се сравнява Кифтето и Джуджаря само в националният отбор, където Кифтето е на светлинни години. Като Харизма и Лидер спор няма. Като техника и пасове за мен отново е по-напред, защото наистина си правеше каквото си иска със защитата на другите отбори. Сега да съм напълно честен трябва да отбележа, че футбола от онова време е коренно различен от футбола сега и може би сега никой няма да остави Марадона да си разиграва коня. Може би. Все пак гледайте мачовете от 86-та и ще видите, че и срещу Марадона не се церемониха много и влизаха зверски. При това такива влизания, които тогава отнасяха най-много ЖК, сега се наказват с директен ЧК. Така че пак не е ясно.

На ниво клубен футбол Наполи не е спечелил КЕШ. Прегледах сега сезоните и през първият в който са участвали се срещат още в първият кръг с Реал М, а вторият сезон отпадат във вторият кръг от Спартка М след дузпи и 2 нулеви равенства, но това е било през 90/91 т.е. след световното, когато Марадона вече не е в апогея си. Все пак погледнете сезон 88/89 на УЕФА и вижте Наполи какъв сезон прави в турнир, който смея да твърдя е доста по-силен от КЕШ по онова време. Отстранени са полседователно ПАОК, Локомотив Лайпциг, Бордо, Ювентус, Байерн М и Щутгарт на финала. Също така сме длъжни да споменем, че Наполи, който до тогава няма нищо спечелено в Италия, освен 2 купи се намесва в борбата за титлата и в 4 последователни сезона е 2 пъти шампион и 2 вицешампион, като добавя и 1 купа и един загубен финал за купата на Италия. И това всичкото се случва точно във времената когата Англия е прецакана и залязла и всички силни играчи отиват в Италия и самата Италия е на върха на Европа като клубен футбол. Излишно е да напомням, че това е периода на Милан с Бастен, Гулит, Рийкард, Донадони, Анчелоти и Малдини, но също така имаме и Интер с Бреме, Матеус и Клинсман, Ювентус доколкото си спомням бяха с Яж ми куро Платини, Роси, Тардели, като добавим и останалта конкуренция излиза, че Марадона е постигнал доста с Наполи.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 11:42

Forest_fan написа:

Всъщност Марадона беше голмайстор на Аржентина на това световно - 5 гола.

Подробности някакви, Форесте, ти пък. Ако не били Буручага и Валдано, дето Марадона (опс) ги извежда с ебати пасовете, нищо нямало да стане. Между другото - аз не твърдя, че Марадана е по-добър от Меси, защото е лидер. Казвам, че е И заради това. Марадона обаче Е по-техничен от Меси и съм абсолютно убеден в това. В пика си той нямаше спирка срещу ебати бруталните италиански защити, дето Меси не е и сънувал, като ги минаваше "на една носна кърпичка разстояние". Меси е най-силен като е набрал скорост. За мен като технически дадености Меси въобще не е някакъв извънземен пример - Роналдиньо беше по-добър чисто технически.

Последна промяна alessandron на 12.07.2015 11:44, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 11:43

Vendome написа:
Forest_fan написа:
Vendome написа:

Общо взето, не е спечелил сам титлата.

К*Р за Англия?! :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 12:12

Vendome написа:
Diavolo написа:
Vendome написа:

Не беше ли един? А и пасовете без гол нямат стойност.

два.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 12:18

Или говорим на различни езици или вие се правите на неразбрали. Никой не отрича или омаловажава приноса на кюфтето за титлата им, просто не е истина, че е спечелил сам титлата.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 13:59

bai Momchil написа:
Спърсчето между другото е много е прав. Нашата база за сравнения за футболистите играли преди 90-та са само и единствено Световните и Европейски Първенства. И някой и друг финал от ЕКТ. Ако случайно сме имали късмет отбора да е играл с БГ отбор в ЕКТ също. Т.е. на Марадона сме гледали точно по 6 мача на всеки 4 години и евентуално някой репортаж в ЕКТ. Понеже бяхме жадни за футбол тия световни първенства се чакаха с нетърпения и логично това коеот виждахме там да се коментира с години. Там играчите играеха на макс и то не за пари, а точно за тая слава. Мачовете се коментираха с години, пишеха се книги и както каза Спърса раждаха се легенди.

Ето това е най-точното мнение по темата. Според мен това + възрастта, на която сте/сме били по времето на Марадона + романтичните времена за футбола като цяло по онова време, карат хората да гледат по коренно различен начин на Марадона и на Меси. Нещата са малко като във вица "Еех, едно време какви педераси имаше" :)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 15:56

Vendome написа:
Или говорим на различни езици или вие се правите на неразбрали. Никой не отрича или омаловажава приноса на кюфтето за титлата им, просто не е истина, че е спечелил сам титлата.

Спечели я сам повече, отколкото всеки друг е правил. Естествено, че не е играл сам на 11 всеки мач, ако си се хванал за буквата.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 17:18

alessandron написа:
Марадона обаче Е по-техничен от Меси и съм абсолютно убеден в това. В пика си той нямаше спирка срещу ебати бруталните италиански защити, дето Меси не е и сънувал, като ги минаваше "на една носна кърпичка разстояние". Меси е най-силен като е набрал скорост. За мен като технически дадености Меси въобще не е някакъв извънземен пример - Роналдиньо беше по-добър чисто технически.

Ами зависи, ако говориш за техника в "циркаджийския" смисъл (не го казвам с лошо, ами просто като определение на финтове, прескачания, еластики и т.н.), Роналдиньо това го можеше повече и от Марадона, или поне повече го използваше в мачове де. Марадона (както и Меси между другото) елиминираше защитниците повече с невероятна координация и рязка смяна на посоката, като ниския център на тежеста много му помагаше за това.

Иначе аз и конкретно за техника никъде не съм говорил. В някоя друга тема си бях казал мнението защо за мен Меси е най-добрият - най-важното нещо във футбола са головете, а аз никога не съм виждал някой с такава лекота да си изработва сам и да вкарва голове. Те и рекордите му, дето уж са само цифрички, са в резултат точно на това де.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 17:27

alessandron написа:
Vendome написа:

Спечели я сам повече, отколкото всеки друг е правил. Естествено, че не е играл сам на 11 всеки мач, ако си се хванал за буквата.

Не съм се хванал за буквата. Решил е с голове 2 от 7 мача, твоето твърдение омаловажава, даже отрича приноса на другите играчи. И не виждам с какво повече е допринесъл от един Роси за Италия през 1982г.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 18:46

spurs написа:
[...]В някоя друга тема си бях казал мнението защо за мен Меси е най-добрият - най-важното нещо във футбола са головете, а аз никога не съм виждал някой с такава лекота да си изработва сам и да вкарва голове. Те и рекордите му, дето уж са само цифрички, са в резултат точно на това де.

Според мен рекордите му на клубно ниво до голяма степен се дължат и на това, че съотборниците му в Барса са ядрото на невероятния испански отбор, който спечели 3 поредни големи футболни форума. Именно затова на национално ниво не се представя толкова впечатляващо и съотношението му голове на мач е доброто (но в никакъв случай не и феноменално) 0.45 (сравнено с 1+ за Барса). Като казваш рекорди - мисля, че единственият, който държи за момента на национално ниво, е най-много отбелязани голове в приятелски мачове :-P Е, със сигурност по някое време ще измести и Батистута от 1то място по общо отбелязани голове, но това ще е заради многото изиграни мачове и не мисля, че ще подобри някой друг рекорд.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 20:43

spurs написа:
Иначе аз и конкретно за техника никъде не съм говорил. В някоя друга тема си бях казал мнението защо за мен Меси е най-добрият - най-важното нещо във футбола са головете, а аз никога не съм виждал някой с такава лекота да си изработва сам и да вкарва голове. Те и рекордите му, дето уж са само цифрички, са в резултат точно на това де.

Марадона никога не е бил чак такъв консуматор като Меси. А и Меси без Шави и Иниеста нямаше да има тези голове. То се вижда в националния отбор на Аржентина колко е безпомощен като ги няма останалите от Барса.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Копа Америка   |   12.07.2015 21:01

Diavolo написа:
spurs написа:

Марадона никога не е бил чак такъв консуматор като Меси. А и Меси без Шави и Иниеста нямаше да има тези голове. То се вижда в националния отбор на Аржентина колко е безпомощен като ги няма останалите от Барса.

Меси прави маса асистенции всеки сезон.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 264 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща