Viva Sweden - жребий за световното в Русия
| Автор |
Съобщение |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Viva Sweden - жребий за световното в Русия | 26.07.2015 16:04
 |  |  |  | Medved написа:  |  |  |  | spurs написа: Ами не е препоръчително, но за съжаление е неизбежно - независимо дали става дума за националния или за клубен отбор, когато отборът е слаб и безличен, масово на хората, които уж се водят фенове, им става безразличен. Моята представа за фенството е по-различна - веднага мога да дам пример с мен и Гамена, не сме някакви ултраси хулигани да ходим на мачове заради хореографии, факли и бомби, ходим си заради футбола, но колкото и да са слаби чорбата, той винаги е на Армията, колкото и да сме слаби ние, аз винаги съм на Герена, и колкото и да е слаб националния и независимо с кой съперник играе, двамата винаги сме на Васил Левски.
И само за пояснение (не е насочено към теб разбира се), да ти е безразличен отборът е едно, да се радваш, че ще пада защото се е паднал в трудна група е съвсем друго. |  |  |  |  |
Нещо си в тотална грешка, че на хората им е безразличен т.нар. национален отбор, защото бил слаб и безличен (макар да е вярно, че ако е силен и личен, за мнозина вече няма да е толкова безразличен - било то заради агресивния медиен брейнуош или заради неосъзнато глорихънтърство). Безразличен им е, защото не го припознават като свой и защото няма нищо общо със същността си (има само на книга). Очевидно голата патриотарщина и криворазбраното фенство не винаги стигат, за да припознаеш ПФК "Гелосана перука" за националния отбор на страната си. п.п. Ботевистите искаха любимият им отбор да пада в "А" група по време на христоловото иго, после в трета дивизия ходеха по 10 000 на мач на "свободен Ботев". На тях да им почетеш малко морал на тема "фенска вярност"? :| |  |  |  |  |
Да, не го припознават като свой защото е слаб и безличен, това е единствената причина. Тия твои имагинерни и празни от съдържание приказки за същността, каквото и да значат на практика, няма да имат никакво значение ако изведнъж отборът заиграе добре, бием в следващите мачове Хърватска и Италия, и се окаже, че играем примерно решително домакинство с Норвегия за класиране. Тогава изведнъж хората ще забравят за същността и масово ще припознаят отбора (мислех, че само чорбарите припознават, ама явно се е превърнало в национална мода). Христоловото иго беше иго, защото Ботев беше слаб и безличен и вървеше само надолу. Блуфена хубаво ти е дал примера с Цецо Василев - или може би същността на Ботев е да е отбор на топ олигарх и да е пълен с чужденци и говеда, та затова ботевистите рязко го припознаха и започнаха да правят десанти по магистрала Тракия към Бургас? И за да не скочат сега Бай Момчил и компания, това далеч не е характерно само за Ботев, при всички отбори е така. И при нас по време на приказката нямаше проблеми с Батков, това си беше нашият Левски и пълнехме стадионите, ама след това като се заредиха грешките и провалите, изведнъж се оказа, че с тоя агент на ДС Батков няма как да има Левски, загубил е същността си и т.н. и ходехме по 1000 човека на мач.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Viva Sweden - жребий за световното в Русия | 26.07.2015 16:08
 |  |  |  | Vendome написа:  |  |  |  | spurs написа: Ами не е препоръчително, но за съжаление е неизбежно - независимо дали става дума за националния или за клубен отбор, когато отборът е слаб и безличен, масово на хората, които уж се водят фенове, им става безразличен. Моята представа за фенството е по-различна - веднага мога да дам пример с мен и Гамена, не сме някакви ултраси хулигани да ходим на мачове заради хореографии, факли и бомби, ходим си заради футбола, но колкото и да са слаби чорбата, той винаги е на Армията, колкото и да сме слаби ние, аз винаги съм на Герена, и колкото и да е слаб националния и независимо с кой съперник играе, двамата винаги сме на Васил Левски. И само за пояснение (не е насочено към теб разбира се), да ти е безразличен отборът е едно, да се радваш, че ще пада защото се е паднал в трудна група е съвсем друго. |  |  |  |  |
Според мен погрешно сравняваш клубното фенство с подкрепата за националния отбор, която произлиза от националната принадлежност. |  |  |  |  |
Ами за мен няма голяма разлика. Както съм фен на Левски, така съм фен и на националния отбор.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Viva Sweden - жребий за световното в Русия | 26.07.2015 16:29
Еми значи имаме различни виждания :) Без Левски не мога, без националния да :)
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Viva Sweden - жребий за световното в Русия | 27.07.2015 10:38
Абе ше си намерят основание да останат точно щото е тежка групата. Иначе ако фанат да направят некой двуцифрен резултат, може да си помечтаем.
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: Viva Sweden - жребий за световното в Русия | 28.07.2015 18:32
Ясно, че клубния отбор е преди националния (поне при мен е така), но това не значи че не трябва да си подкрепяш националния отбор без значение от формата. Жоро е прав, защото ако случайно се класираме на бараж, което си е постижимо с оглед факта че да бием норвегия вкъщи няма да е сензация и се паднем с Холандия например на бараж на Васил Левски изведнъж ще отидат 40000 без напрежение. Това за перуката е просто за намиране на приказка, друг е въпроса че тази мърша трябва да се разкара от БФС, ама няма как да стане според мен в близко бъдеще.
|
|   |
|
|