| Автор |
Съобщение |
|
MCStranger
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 07:42
Не съм очаквал повече от Григор. Какво да кажем за Гофен обаче, който след загуба на първия сет срещу Ноле 4:6, взе втория 6:2 (първа такава голяма загуба насет за Джоко през 2015) и поведе в третия 3:0 с двоен пробив. Само за да загуби с 3:6 от най-слабия Ноле-2015. Стан игра супер вчера срещу много силен Карлович, дано задържи нивото и срещу Джокович. Рафа пада, Фед с две франзели срещу Андерсън, Бердих с геврек и франзела срещу Боредо. Гаске бие Чилич, Долго-Янович.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 12:06
Дори беше 5-2 в третия след обрат от 0-2... Това му е най-балъшката загуба изобщо в кариерата според мен и вероятно ще го срине още повече. А можеше нещата да тръгнат нагоре с една победа над Мъри.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 14:45
вчера докато гледах мача в бета и нашия съсипваше мъри до сет и 4:1, как не се сетих да сложа няколко левета за мъри на обрат при 13 коеф. не ми е ясно, златен шанс изпуснах да им разгоня фамилията, но бях задремал и се улисах от играта на Гришо и забравих че Мъри си го обръща почти винаги, а вчера ми се видя уморен, но включи турбо защитата изведнъж, нашия му направи подаръците и си стана обрата, малоумна работа 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 17:09
Писах от телефона сутринта, което винаги го мразя, защото ми е трудно писането, правя грешки и гледам да съм лаконичен:) От мачовете снощи гледах Стан-Карлович и последните два сета на Ноле-Гофен.
За Григор какво да кажа - мисля, че писах вчера-оня ден, че според мен на АО срещу Мъри сам се би, снощи, както чета е било още по-драматично. Все пак представянето му е крачка нагоре спрямо Монреал и цялостното му представяне от Мадрид насам (пък и в Мадрид падна много по-лесно от Рафа отколкото снощи от Мъри - т.е. може би пък това да му е най-добрият мач за 2015, въпреки загубата?)
Мисля, че вече можем да се опитаме с първите прогнози за USO - аз казвам следното (подредил съм ги по важност):
1. Ноле няма да спечели (няма да играе и финал); 2. Мъри няма да спечели (но му давам 50% шанс за финал); 3. Рафа няма да спечели, няма да стигне и полуфинал (това е що-годе лесно:)))
Логичният въпрос е - а кой, д'еба, ще спечели тогава?
4. 50% Фед; 5. 40% някой, който ще спечели шлем за пръв път; - от тях - 50% са за Нишикори, ако е здрав и не срещне Мъри преди финала; 6. 10% - ГОАТвринка - ако играе всеки мач от трети кръг нататък, както игра срещу Мъри 2013, което е малко в сферата на фантастиката.
Още:
7. Фед ще бие Чилич в два сета, ако се срещнат пак, както миналата година; 8. Григор ще отиде толкова напред, колкото отговаря на сийдинга му (R16), a с добър жребий - четвъртфинал; 9. Ще има сървбот на полуфинал (това е малко смело, ама така виждам нещата - и не, нямам предвид Фед:))))
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 17:12
Уникален чоукър е Гришката, ще надмине Гаскето със сигурност. бейби Гаске 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 21:07
Естер се разстрои, кандидати да я утешат 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 22:20
Бердих отново гризна дръвчето. Явно и бракът не помага.
 |
|
MCStranger
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 22:26
Може би му писна да отпада на полуфинали:)
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Синсинати - Дискусия | 21.08.2015 23:54
1вата мекица за кучето - Терминатор is up and wins! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 12:02
Гледам тук освен Стрейнджъра върви песимизъм, аз пък ще кажа, че Григор може да извлече само позитиви от тоя мач. Първо - показа, че физически и технически може - остава единствено напасването в главата. И като знаем всички например колко време му трябваше на Вава да се понапасне за два Шлема, не е чудно толкова, че Григор още не успява. С мача в Синси обаче показа и че поне малко повече стабилност проявява на бекхенд и можем да очакваме едно прилично представяне на У СО. А е крайно време веднъж да има късмет с жребия.
п.п. С нетърпение чакам мача на Мърльо с Фед - дали ще има повторение на Уимби, как мислите?
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 14:14
Фед ще разбие Мъри в два бързи сета, а може и Мъри да не се яви на корта. :)
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 14:56
Аз пък, за разлика от другите, мисля, че това е най-силния мач на Гришата за годината, относно играта. Не става въпрос за психиката, това е отделна тема. Бекхенда беше на ниво в по-голямата част от мача. Вкарал е доста лифт и подсигурява, което е много добра идея. И преди го пробваше това, но бързо му минаваше мерака. Дано сега го запази защото така му върви много повече играта, ако ще да е и само за връщане и изчакване за удобен момент в който да атакува. И един силно лифтиран бекхенд по диагонала става много мазен за противника ако е по късия диагонал. Така че от мен  за това решение. Дразни ме пък и безотговорния засилен форхенд 2 метра в аут, който обича да прави в удобни ситуации за него (като например при мачпойнта на втори сервис на Мъри  - ужас!) Но от друга страна лифтирания форхенд по диагонала (дълбок) не е истина как му връзва и съперниците едвам намират начин да връщат. След като тупне, топката се засилва още повече, горе-долу като при Рафата  Та този удар го има отдавна, но по-често използва форхенд по обратния диагонал, който му носи доста точки, но пък и доста аутове с по 2м и повече. Според мен тази загуба само му помага. Не виждам нищо отрицателно. Само ще се надъха. Защо пък да се срива? На добър път е Гришко. Пожелавам му хубав жребийй на US Open и дано ни радва с хубава и нахъсана игра. Дано стигне до втората седмица 
Последна промяна Нема Значка на 22.08.2015 14:57, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 15:34
Аз пък изобщо не съм убеден, че са толкова напаснати нещата и само малко му трябвало. Григор и в Австралия игра много силно срещу Мъри, а после видяхме какво стана в следващите турнири. Просто стилът на Анди ми се струва сравнително удобен за нашия, а и Димитров обича да да излиза на централните кортове срещу фаворитите. Това не значи, че ако му се падне някой като Сок или Мюлер на ЮС-а, няма да има сериозни проблеми. И тоя проблем със затварянето на сетове и мачове сякаш става все по-сериозен. Вава как се справи - взе си Норман за треньор. Време е и Григор да направи нещо в тази посока.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 16:42
Къде видя "малко"? Психиката не е малко - но напасването е индивидуално и няма рецепта за време. Да, треньор му трябва, но и това не е концерт пожелание - трябва да е точният за него. Никой не е казал, че няма да има проблеми с този или онзи, в крайна сметка всеки в топ 100 може да създаде на всеки проблеми в определен момент. Но е факт, че това му беше най-силният мач за годината, макар да го загуби. И ако извлече позитивите, занапред може да гради и да се изкачва пак нагоре.
|
|   |
|
 |
|
jjf
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 19:33
Рядко пиша в този форум (а и по принцип в други форуми), но за съжаление се затвърждава тезата ми, че проблемите на Григор в момента са основно на психическа основа. Преди няколко месеца някой във форума спореше с мен, че проблемите му били в слабия в сравнение с миналата година форхенд (и бекхенд), но сега се видя, че ударите са ок. Това, че играе почти цял сет добре и изведнъж подарява гейм на съперника с непредизвикани грешки не е проблем с ударите му, не и за неговата класа. И да не се заблуждаваме от този мач, че нещата са наред. Традиционно срещу топ играчите всички играят на максимум. Много по-показателно ще е ако започне да побеждава играчите под него, както правят най-големите. Докато губи от Сок, Карлович и къмпани не смятам, че нещата изглеждат позитивни. Интересно ще е довечера. Фед нямаше трудни мачове и изглежда фреш, но липсата на сериозни досега опоненти може да му изиграе лоша шега. Мърльото определено е в добра форма като цяло, но пък си личи, че батериите не са напълно заредени след последния мастърс. п.с. На мен ли така ми се струва или Роджър снощи беше с набола брада, все едно се опитва да си пусне катинарче ? Аз лично за пръв път го виждам да не е гладко обръснат. Да не е прекратил договора с Жилет 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 20:59
 |  |  |  | jjf написа: Рядко пиша в този форум (а и по принцип в други форуми), но за съжаление се затвърждава тезата ми, че проблемите на Григор в момента са основно на психическа основа. Преди няколко месеца някой във форума спореше с мен, че проблемите му били в слабия в сравнение с миналата година форхенд (и бекхенд), но сега се видя, че ударите са ок. Това, че играе почти цял сет добре и изведнъж подарява гейм на съперника с непредизвикани грешки не е проблем с ударите му, не и за неговата класа. И да не се заблуждаваме от този мач, че нещата са наред. Традиционно срещу топ играчите всички играят на максимум. Много по-показателно ще е ако започне да побеждава играчите под него, както правят най-големите. Докато губи от Сок, Карлович и къмпани не смятам, че нещата изглеждат позитивни. Интересно ще е довечера. Фед нямаше трудни мачове и изглежда фреш, но липсата на сериозни досега опоненти може да му изиграе лоша шега. Мърльото определено е в добра форма като цяло, но пък си личи, че батериите не са напълно заредени след последния мастърс. п.с. На мен ли така ми се струва или Роджър снощи беше с набола брада, все едно се опитва да си пусне катинарче ? Аз лично за пръв път го виждам да не е гладко обръснат. Да не е прекратил договора с Жилет  |  |  |  |  |
Ударите му бяха ок срещу един уморен Мъри, който сет и половина му пускаше плиткажи и го захранваше с грешки. Аз никога не съм твърдял, че Григор има желязна психика и много пъти сме коментирали как трудно затваря сетове и мачове обаче как да се очаква друто при положение, че толкова рядко достига дори полуфинали по Мастърсите и трупа загуби от играчи като Сок, Карлович и Мюлер. Липсата на достатъчно победи води до липса на увереност, а причините за това са главно технически. Не може като ти позацикли малко сервисът да почваш да биеш първия като втори, да се мъчиш толкова с ретура дори на клей, редовно да се дърпаш на метри зад основната линия в мачове с много по-слаби противници и т.н.
 |
|
Balleta
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 22:08
Долго, Долго, 3:0 поведе в тайбрека, после 5:4 и пак си го загуби, тъкмо викам Джоко пак улетя  И в третия Джокича вече си води с пробивче, а Долго се контузи 
|
|   |
|
 |
|
Orel62
|

Re: Синсинати - Дискусия | 22.08.2015 22:51
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 23.08.2015 00:36
Джоко си обърна за пореден път загубен мач, а Фед с перфектен разход на усилия си излъга за пореден път Мъри, който последните две точки не разбра какво се случва, класата си е класа, и тези двамата я показаха за пореден път, останалите без Мъри са много далеч от тях в момента. Утре Федерер е лек фаворит, защото е печелил турнира много пъти и е бил Джоко на финал тук два пъти, но да видим сърбина ще преследва до дупка и тоя Мастърс, ще е интересно 
Последна промяна juve на 23.08.2015 00:37, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Синсинати - Дискусия | 23.08.2015 00:40
Фед до тук не е бил пробиван нито веднъж?! :о
Мъри много се изразходва в Монреал и тук и все пак бе що годе равностоен, което ме учуди и е много добър сигнал за УСО, където ще е много сериозен фаворит.
Фед се подигра с него в тайбрека с точката с която направи решителния минипробив. Къса от ретур (тук малко случайно като че ли стана), после лоб и деми-воле. шах и мат :о
За пореден път финал между Ноле и Фед, много много неприятно :( Мисля, че Федерер ще измъкне титлата, защото настилката му пасва идеално и е по-свеж в момента, но очаквам да има 3 сета битка и разбира се да си загуби подаването.
|
|   |
|
|