Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:19

Отговори на тема  [ 18 мнения ] 
Локо София 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Локо София   |   25.08.2015 22:46

Стрейнджъре ти като единственият фен на Локото в тоя форум (може и да има друг ама аз само теб знам), кажи какво мислиш за ситуацията с Локото и #КОЙ доведе Локото до окръжните групи според мен? Аз си имам мнение, но ще го запазя за по-късен етап.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   25.08.2015 23:45

По интересното за мен е мнението на феновете за това, че всъщност Локото вече е ще е чисто нов клуб без успехите си де юре?

Привържениците на ЦСКА лятото се бяха разделили на две едните искаха нов клуб без дълговете но с графи 0 титли 0 купи, другите драпаха за юридическа приемственост и продължаване със старият клуб. Сега гледам се продължават с финансово обремененото дружество и пробват врътки да минат със оздравяване/синдици, както моите хора в Италия, като целта е да останат и да се платят 10-те милки към държавата/НАП а другите 20 милки към футболисти/мениджъри/агенти да бъдат стопени и хората да пият по една студена вода.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 08:54

Prototype_Iblis написа:
По интересното за мен е мнението на феновете за това, че всъщност Локото вече е ще е чисто нов клуб без успехите си де юре?

Няма страшно, ще си припознаят новия отбор като наследник на историята и успехите и всичко ще е точно :-D

п.п. Това, че нямало юридическа наследственост, е най-голямата смешка!!! Уродическа кво? :unsure:

Последна промяна Medved на 26.08.2015 08:55, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 09:38

Айде стига с това припознаване. Друго ми е питането. Защо Гигов затри този клуб умишлено? И какво трябва да направят феновете в такава ситуация - да пият една вода и да си ходят, кой от къде е?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 11:05

Исках отдавна да пиша, но има ли смисъл. Случващото се е долно и срамно, но такава е цялата ни действителност.
За тези, които не знаят, малко (само 85 години) история:

Локомотив София - на 4-о място във вечната ранглиста на "А" група по спечелени точки (много близко до Славия), на 5-о място по титли (от традиционните отбори - на 3-о след ЦСКА и Левски), на 4-о място по медали, един от само 9-те отбора с положителен баланс (част от тях вече не съществуват), на 4-о място по актив от евроучастия и т.н., и т.н.

Какво се случи - каквото се случва в цялата държава и във футбола - хубава работа, ама българска. Случва се това, което щеше да стане в ЦСКА ако зад тях не стоеше 1 млн. електорат, което щеше да стане в Левски по същите причини плюс намесата на Бостан. Не гледам само в чужди панички, отборът беше през целия преход играчка на един съмнителен бизнесмен, факт е, че това допринесе за много успехи (относителни, защото нямаше титла - само една купа - 4:2 срещу Ботев на "Васил Левски" - пазя си билета:))))
В интерес на истината, Гигов се задържа дълго, при положение че не му дадоха стадиона, пари в последните години не се изкарваха, феновете (за тях по-долу)от известно време сериозно го намразиха и го псуваха на всеки мач и т.н. Моята теория е, че Гигов се отказа поради процесите, които текат у нас от няколко години насам - консолидация на цялата политическа и икономическа власт в ръцете на двама души (единият си притежава половин България от има-няма 20 години, другият си взе другата половина само за 6 - първоначално искаше да вземе и частта на другия - накрая се разбраха). Такива като Гигов станаха излишни, между другото същото се опитаха да скроят и на Гришата, но той засега не се дава.

Феновете - това е основният проблем - че са малко, не са няколко стотици хиляди до милион електорат както са на двата софийски и донякъде на двата пловдивски отбора. Много са шумни, много са верни - гледах един мач срещу Литекс миналата година, дето ни биха лошо, 10-ина човека бяха пътували в 15 часа, делничен ден и се скъсаха да пеят 90+ минути. Правя им голямо евалла - който не е гледал, нека гледа

Истински мъже и на терена, и на трибуните.

Сега има възраждане на Локо в "А" окръжна - Иван Василев изглежда сериозен мъж, макар и от обкръжението на Гигов. Привлечени са Бойчо Величков, Тони Велков - легенди на клуба, говори се и за Румен Горанов, ще се набляга на школата.

Клоуните Касев и къв беше там другия изобщо ги прескачам - възможно е да са подставени лица на Гигов, за да не отнася той негативите от закриването на отбора, възможно е да са на Гришата, който гони някакви сложни три- и повече ъгълни схеми ЦСКА-Литекс-Локо, накратко, да го духат.

Аз не съм оптимист, че ще се върнем в "А" група, освен ако не се появи Чичко-паричко - моделът "Лудогорец" - щом става в Разград, защо да не стане в "Надежда"? Естествено, ще бъда раздвоен, защото ще се появят любители на кренвирши и глори-хънтъри, което никога не е било характерно за отбора, но ако алтернативата е аматьорски футбол до живот - не съм сигурен.

Лично за мен - може да тръгна отново по мачове на Локо за пръв път от може би 15 години - ей така, напук:) Пък и не съм гледал мач в селските групи, откакто бях на 8-9 годинки:)

Последна промяна MCStranger на 26.08.2015 11:10, променена общо 1 път

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 11:26

MCStranger написа:
.....процесите, които текат у нас от няколко години насам - консолидация на цялата политическа и икономическа власт в ръцете на двама души (единият си притежава половин България от има-няма 20 години, другият си взе другата половина само за 6 - първоначално искаше да вземе и частта на другия - накрая се разбраха). Такива като Гигов станаха излишни, между другото същото се опитаха да скроят и на Гришата, но той засега не се дава.

:moufan: :moufan:
Извън темата за Локо е обаче ей такива мнения и мисли трябва да се споделят и разпространяват, наистина масово хората трябва да се осъзнаят.
Тоя първия ми е трън в очите вече не помня от кога и като се появи и тоя втория боклук съвсем се еба майката на всичко.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 11:46

Medved написа:
Prototype_Iblis написа:

Няма страшно, ще си припознаят новия отбор като наследник на историята и успехите и всичко ще е точно :-D

п.п. Това, че нямало юридическа наследственост, е най-голямата смешка!!! Уродическа кво? :unsure:

Не е точно така, защото де що познавам чорбар извън "Г" не искаше клуб с нова регистрация и без дълговете. Иначе документална приемственост трябва и е наложително да има, защото в случай като на Локото няма конфликт едното изчезва другото се ражда. Обаче в случай когато първото продължава и се ражда второ щото някакъв процент от феновете искали друго какво правим? Кой е клубът? Вашият или нашият?

между другото не знам дали е ставало въпрос ама тоя Лудогорец не е оня Лудогорец от 1945, тия са създадени началото на века и предполагам само за по-голяма тежест са написали 1945 на седалките на държавната им трибуна.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 11:58

Не искам от горното да се разбира, че съм фен на която и да е (полу-) мутра или олигарх, но дори когато управлява мафията е добре да има конкуренция. В един идеален свят бих искал да има 0 престъпни босове на върха, в този, в който живеем, предпочитам 20 пред двама. И, изцяло в този ред на мисли - по-добре двама отколкото един, затова стискам палци нищо да не се случва на Доган скоро, щото иначе рекламното "лице" на Пикадили -

Изображение

- съвсем ще се самозабрави и тогава - жална ни майка.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 12:26

Prototype_Iblis написа:
Medved написа:
Prototype_Iblis написа:

Не е точно така, защото де що познавам чорбар извън "Г" не искаше клуб с нова регистрация и без дълговете. Иначе документална приемственост трябва и е наложително да има, защото в случай като на Локото няма конфликт едното изчезва другото се ражда. Обаче в случай когато първото продължава и се ражда второ щото някакъв процент от феновете искали друго какво правим? Кой е клубът? Вашият или нашият?

между другото не знам дали е ставало въпрос ама тоя Лудогорец не е оня Лудогорец от 1945, тия са създадени началото на века и предполагам само за по-голяма тежест са написали 1945 на седалките на държавната им трибуна.

И така е и не е така. Посочвам за пример историята с РБ Залцбург и ШФ Аустрия Залцбург. Документалната приемственост остана в редбулския урод, основната част от феновете и клубните традиции и цветове отидоха в новосформирания отбор (който започна от най-ниското и в момента е във втора лига). Кой е истинският? И в Румъния имаше няколко подобни случаи, в които деребеят си мести отбора в друг град с все документацията (примерно тоя Астра Гюргево всъщност е наследник на Астра Плоещ, преместен в Гюргево, като традиционният отбор на Гюргево - Дунаря, беше закрит и превърнат в дубъл на Астра). На подобни деребейщини трябва да има отговор!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 12:30

Евала, Стрейнджъре, за цялото горно мнение! :moufan:

Ще си правим среща по селските стадиони на четвърта дивизия май-май, макар че вас по-скоро да ви разпределят в северната подгрупа, докато ние ще сме в южната... Освен ако не измислят някаква реформа за обединение на двете групи, както си е най-справедливо.

Иначе и аз бях на този епичен финал за Купата - много готино им го навряхте на тогавашните брокери, които бяха най-мразеният отбор по онова време (нещо като сегашните амфетки, ама не чак толко)! :)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 13:30

Стрейнджъре, мен питането ми е друго. Добре Гигов е решил да се отказва - няма проблеми, но защо ви ЗАКРИВА! Защото за мен това си беше закриване и не мога да го нарека по-друг начин. Ако е верно, че дължи 1М към НАП - ми то смешно направо. Тия дългове може да ги обезпечи всякак, а и имаше приходи от ЕКТ - колко е минималното там 300К евро май. Казва отказвам се дарявам акциите на който иска да ги вземе. Отбор в А група с минимални дългове, софийски си е апетитна хапка - все щеше някой да ги вземе. А той не остана без лиценз - с минимални дългове, член на изпълкома с връзките дето има - айде бе!

Но да кажем подценил ситуацията както казва Грънчаров :laugh: - защо даде отбора на Касев. Ако наистина ги познава, както твърди? За мен това си беше умишлено закриване на отбора от страна на Гигов, като разбира се го направиха по класическата схема с бушоните.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 14:17

bai Momchil написа:
Но да кажем подценил ситуацията както казва Грънчаров :laugh: - защо даде отбора на Касев. Ако наистина ги познава, както твърди? За мен това си беше умишлено закриване на отбора от страна на Гигов, като разбира се го направиха по класическата схема с бушоните.

70-80% е точно това.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 14:19

Medved написа:

Абе не е точно така, айде за случая с Локо да кажем е различно, ама ако вземем за пример цска - последната им титла беше спечелена след като по думите на тогавашния им изпълнителен директор Гарибов решиха да не си плащат данъците, а да направят селекция. Та така, правят селекция, купуват Ней, Жоан Карлош (май така се казваше) и подобни, трупат дългове, след това поради тия дългове се разпадат, правят си нов отбор, обаче титлата си я броят. Извън темата за юридическото правоприемство мислиш ли че това е справедливо и поставя отборите при равни условия?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 14:21

Prototype_Iblis написа:
Не е точно така, защото де що познавам чорбар извън "Г" не искаше клуб с нова регистрация и без дълговете.

Е тези извън Г пък искаха преименуван Литекс, което беше още по-абсурдния вариант, така че и на тях никак не им пукаше за правоприемството. Нали затова измислиха абсурдния термин "припознаване".

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 14:32

spurs написа:
Medved написа:

Абе не е точно така, айде за случая с Локо да кажем е различно, ама ако вземем за пример цска - последната им титла беше спечелена след като по думите на тогавашния им изпълнителен директор Гарибов решиха да не си плащат данъците, а да направят селекция. Та така, правят селекция, купуват Ней, Жоан Карлош (май така се казваше) и подобни, трупат дългове, след това поради тия дългове се разпадат, правят си нов отбор, обаче титлата си я броят. Извън темата за юридическото правоприемство мислиш ли че това е справедливо и поставя отборите при равни условия?

Малко се отплесваме от темата, ама "уродическите приемствености" много лесно могат да се заменят като гарант на справедливостта:

Почва от последното ниво без право да прескача дивизии с каквито и да било врътки (спортна приемственост) и считаме, че сметката е платена. Няколко години неправомерен харчалък = няколко години митарства в долните групи - считам, че е справедливо!

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 14:40

Отново се отплесваме от темата, но като заговорихме за затриване на клуб, за мен клубовете нарочно се затриват с цел източване. Точиш и бегаш - какво ще се занимаваш с некакви обезпечения и оздравителни програми, а клуба кучета го яли (освен ако няма голяма фенска маса и/или бази...).
В тази връзка си мисля, че и Гела постепенно е тръгнал по този път и то напълно съзнателно и планувано. Лапникурец тая година ще обяви рекордна загуба, а догодина няма да може да плаща дълговете и ще го затрият...

Последна промяна Keanu на 26.08.2015 14:44, променена общо 3 пъти

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 15:14

Не мога да разбера поведението на Гигов, 10-15 или 20 години да управлява един клуб и така да го затрие, защото няма какво да се търси вината извън него. Касев какво да го коментираме, слушах го по Гонг преди няколко дни, еми пълен селяндур си, типичен образ на ловец, обичаш чашката, курвите и живота, който бързо пали, ако някой му каже нещо на въпреки.

Пожелавам на железните бригади да се върнат в елита!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Локо София   |   26.08.2015 16:38

Keanu написа:
Отново се отплесваме от темата, но като заговорихме за затриване на клуб, за мен клубовете нарочно се затриват с цел източване. Точиш и бегаш - какво ще се занимаваш с некакви обезпечения и оздравителни програми, а клуба кучета го яли (освен ако няма голяма фенска маса и/или бази...).
В тази връзка си мисля, че и Гела постепенно е тръгнал по този път и то напълно съзнателно и планувано. Лапникурец тая година ще обяви рекордна загуба, а догодина няма да може да плаща дълговете и ще го затрият...

Да, между другото, цитирам Бойчо Величков: "Активите [на дружеството Локо Сф] в интерес на истината са два телевизора и една пералня." Е как да не ти се прииска "going Michael-Douglas-Falling-Down-style on their asses" :devil:

Изображение
:moufan:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]