Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА
| Автор |
Съобщение |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 21:30
Хронология на нарушението:
-> Владето Фулъм (ARLITO) пуска редовен избор-мачове в 20:59. -> В 21:00 изборът е нанесен предварително в главната тема за мача. -> В 21:01 постингът с избора-мачове е редактиран от Владето Фулъм (без да има промяна).
Червеният картон за редактиране след крайния срок за пускане на прогнози уж не буди съмнение, но кратка справка в действащия ДК показва, че няма изрично записан текст, който да урежда подобно провинение. Макар че горното нарушение може да се схване като изтриване на постинг с избор/потоци след 15-минутния срок. Реално 15-минутният срок приключва след като излезе извън съответния срок за избор/прогнози.
По-важният въпрос е: Зачита ли се за редовен изборът мачове? В случая изборът си беше редовно пуснат в срок, но в 90% от случаите няма да има организатор, който да отчете редовността на пускането (а и насраният ни форум не препраща оригиналния постинг на мейл, така че да се отчете дали пускането е редовно в срок). Тоест в 90% от случаите подобно пускане с редактиране извън срока следва да се счита за нередовно, защото няма да има човек, който да установи дали има редовно пускане в рамките на срока и какво точно е то. А и реално пускането на избор/прогнози е логично да се счита с часа на последната редакция, иначе отиваме към опасно раздробяване на частни случаи...
И в крайна сметка при стриктно спазване на правилника пак опираме до онази ситуация с натрупването на сто наказания, в случая вече за едно напълно нелепо редактиране, направено от състезателска небрежност. Не е нормално това!
Чакам мнения по въпроса до изтичане на служебния срок (24:00).
п.п. Крайно време е да се потърси някакво техническо решение за препращане на мненията в абонираните теми на мейл. В момента уж опцията съществува, но реално на мейла се получават около 15-20% от всички съобщения, останалите нещо се губят по трасето по незнайни причини!!! Срамна работа е - дирчето имаше по-добре развита система за мейл известяване от нашия форум!
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 21:42
Аз лично съм против каквито и да било наказания в случая. Без много да се замислям, се сещам за 1-2 случая на пуснато ПСУ в срока и редактирано след него (примерно пуснато в събота 23:55 редактирано в неделя 00:05), след което редакциите са се признавали на 100%. Сам казваш, че в правилника и дума няма за подобно нещо, така че предлагам редакцията просто да не се брои и отсега нататък ясно да се каже, че за подобни хитрувания ще се получава ЧК и мачовете няма да се зачитат (т.е. ако си редактирал мнението в 21:01, мачовете ти горят, ако ще в 20:46 да си ги пуснал). Но да наказваме Арлито сега, при положение, че никъде не го пише като нарушение черно на бяло, а има случаи в тяхна подкрепа (вярно, само ПСУ, но все пак) - някакси не върви.
Последна промяна Shifter на 15.10.2015 21:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 22:16
А на мен ми се мотае в главата, че преди време имаше някаква точка, в която можеше да редактираш 15 минути след пускане, дори пускането да е по-малко от 15 минути преди крайния срок. Ако е така, то никакъв казус няма.
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 22:45
Визираните ПСУ-та са си абсолютно аналогичен случай. Това, че не са отбелязани като нарушения, си е от чисто организаторско недоглеждане.
Иначе специално тази частна ситуация не е изрично покрита от Дисциплинарния правилник, но реално си е равнозначна на изтриването на валиден постинг след разрешения срок за редакция, което си е ясно описано като нарушение за червен картон. При друг прочит на ситуацията пък може да се приеме, че пускането става в момента на последната редакция, т.е. пускане в 21:01. И в двата случая правилникът казва "червен картон", във втория казва и незачитане на избора/прогнозите. В духа на сега съществуващите правила в ДП за мене ситуацията си е кристален червен картон.
Тъй че моето мнение е ЧК + зачитане на избора/прогнозите. За вбъдеще остава следното правило: ЖК за редактиране след мекия срок; ЧК за редактиране след крайния срока и оригиналния избор/прогнози преди редакцията се зачитат ако има доказателство (организаторът ги е нанесъл в главната тема преди редакцията или копие от оригиналния избор/прогнози е получено на служебния мейл). В останалите случаи, в които няма доказателство, изборът/прогнозите не се зачитат. Ама да си кажа, нещо не ми харесва подобно отваряне на частни случаи за една и съща ситуация. От друга страна пък ми се вижда прекалееееено да се режат глави до кръста за обикновена небрежност като горната (дето си има редовни мачове в срока, дори не се променят мачове, ами сигурно се оправя някоя запетая).
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 23:08
На всички ни е ясно, че Мейджъра ще направи каквото си иска и даже се чудя защо си правя труда да давам мнение, но хайде от мен да мине. Арлито могат да бъдат наказани само ако има предишни случаи, в които за редакция в рамките на 15те допустими минути, но извън твърдия срок (за каквото и да било) съответните играчи са били санкционирани; иначе (и с пълно право) Владето може да твърди, че не е имал откъде да знае, че извършва нарушение, твърдения тип "кристално ясно е" са смехотворни - както вече казах, аз се сещам само за случаи, в които редакциите извън срока се приемат без никакви забележки, откъде ще е ясно? За бъдещи нарушения също казах - без излишни усложнения, редакциите извън твърдия срок водят до непризнаване на мачовете и наказание като за пускане извън срока.
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 23:15
Имаше следната точка: Ако си в 30-/15-минутния срок за редакция, но прекрачваш в мекия срок, то си получаваш жълтия картон за пускане в мекия срок. Тоест, ако пуснеш в 10:47 и редактираш в 11:01, то си получаваш жълтия картон за пускане в мекия срок. За избор-потоци/мачове май не е уточнявано изрично, но ти си е аналогично. Срам не срам, ще пусна линк към "онова място": http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=prognozifutbol&Number=1951278203&page=19&view=expanded&sb=5&part=10&vc=1 
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 23:33
Аз по принцип мисля, че редакция след срока и добавяне/промяна на мачове тогава трябва да е равнозначна на пускане след срока. Иначе нищо не ти пречи да пуснеш празно мнение в 20:59 и след това да имаш 15 минути да мислиш мачове.
В случая обаче доколкото разбирам мачовете са си пуснати и след срока не е правено никакво добавяне/промяна. Да, не е добре да се правят частни случаи, но в случая е имало официално лице, което е видяло пуснатите мачове, че даже и ги е добавило в главната тема за мача - т.е. има доказателство, че наистина точно същите мачове са били пуснати в срок. С други думи в случая няма нарушение, защото изборът е направен в срок и не е променян след това.
Владето за пръв път пуска мачове (и каквото и да е различно от прогнози всъщност) и досега нямаше абсолютно никаква представа как се прави това. Така се случи, че тези, които го правим обикновено, не успяхме да се организираме и аз се обадих на Владето в девет без десет, като за десет минути трябваше да му обясня какво трябва да направи и той да го направи. Честно казано не очаквах, че ще успее да направи всичко това в срока, обаче той е успял. Предполагам след това без да иска е цъкнал на редакция просто, съмнявам се да е променял запетаи или нещо такова. Така че доколкото няма нарушение, а и доколкото му е за пръв път, което според мен предполага да не го наказваме строго без реално да има причина за това, смятам, че имаме основания да искаме всичко да се признае и да няма последствия.
Последна промяна spurs на 15.10.2015 23:34, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 15.10.2015 23:45
Айде без да правим прецеденти , че после казус след казус . Редактирал е след срока - ЧК и Дузпа . Достатъчно компетентни хора има в Арлито (без Гамена) , за да го научат на правилно пускане и срокове . пп Гамена и Ради да не пускат селфита през 5 мин , а да поемат малко от отговорностите и да облекчат работата на Спърса 
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 00:27
Да де, ама той доказано не е редактирал. Да наказваме някой защото е цъкнал бутона редакция ли?
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 00:43
Абе щом избяга от Дир-а за да играе в посредствено отборче , значи заслужава наказание 
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 09:02
Щом има изписано редакция след срока - ЧК и ДУЗПА. Айде да уважаваме правилата и играта. Значи аз мога да пускам още вторник или сряда, а друг ще се мотае в последните секунди в четвъртък по никое време и няма да има наказание. Това да му е за урок!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 10:04
Казвайте какво правим, за да знам какъв състав да пускам. Пак да повторя, че аз така и не виждам при доказано нередактиране каква би била причината за евентуално наказание - нито има последици, нито някой се е объркал, нито нищо. Ще бъде крайно формализиране едно евентуално наказание, ама ако ще го налагайте, давайте по-бързо.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 13:35
Най-строги санкции и изваждане от групата!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 14:02
С оглед на липсата на ясно правило, което да урежда еднозначно ситуацията, и поради смекчаващите вината обстоятелства (наличие на служебно лице, което да установи, че е имао редовно пускане в срок и не е правена реална редакция на избраните мачове, а само техническа такава), нарушението се оставя без последствия.
От следващия кръг ще има добре развито правило, което да урежда по-ясно въпросите с редактирането и допълването на прогнози.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 14:08
Просто намали срока за пускане 21:00, защото е изнервящо да чакаш някой да се натутка. Говоря по принцип. Поне при мен е имало купища случаи хората ми да пренареждат своите ангажименти, поради пътувания, командировки и т.н., когато капитана на противника реши да се прави на интересен и пуска мачовете в 20:57 в четвъртък.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 21:52
Против намаляване на срока, след като с толкова зор преди години убедихме Мейджа да не е 15:00 в четвъртък. Повечето хора са на работа през деня и реално само вечер имат време да пускат мачове и потоци.
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 16.10.2015 23:19
Хахахахахха , никой и не е очаквал , че някой някога ще накаже Арлито  Ама така е като има да се връщат много версии 
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 17.10.2015 00:00
Някой преди време беше споменал за случая "Арлито", сега и ти споменаваш нещо, за какво става въпрос, че по то време не съм знаел за пмл?
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 17.10.2015 00:29
Е как не си разбрал за скандала на века в ПМЛ???
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
|

Re: Казус ARLITO - СИНЯТА ЛАВИНА | 17.10.2015 00:33
След като 21:00 е КРАЕН срок за избор на мачове това означава,че след 21:00 и 1 секунда всякакви редакции, корекции, промени,непромени и така нататък се считат за невалидни. Това не трябва да значи задължително,че мачовете требва да се сменят със служебни, а че валидните мачове са тия, които са пуснати ПРЕДИ 21:00. В случая като са същите нема проблем, но наказанието за играча е логично да е такова като за човек пуснал мачове в 21:15 или в 22:45. Всичко останало са малоумщини и пореден реверанс към пошлата сбирщина Карлито! Пореден случай Карлито. 
|
|   |
|
|