Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:48

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.10.2015 22:47

The Walk: Живот на ръба (The Walk)
http://www.imdb.com/title/tt3488710/?=ttfc_fc_tt
Гледах го днес на Аймакс. Такаа, пффф :blink:
Честно казано не знам как точно да подходя към творението на Земекис и от каква страна да разглеждам филма. Ако точно това са искали да направят и точно това им е била целта (нямам си на идея честно), то да кажем са се справили що годе добре.
Но за бога аз очаквах много по-сериозен филм. Ами съжалявам, но не може така?! Очаквано заглавие, толкова много шум и реклама, а накрая все едно гледам някаква лековата комедия, някаква приказка за деца и юноши. Да не говорим, че всичко беше ясно от началото до края без никакви изненади. Самата дългоочаквана разходка трая 15 минути и не знам някак си не усетих връзката, нямаше я магията. Къде бяха и тези иновативни фотореалистични техники и 3D IMAX вълшебства не знам, но бяха много, много малко. Хареса ми черно-бялото начало, хареса ми погледа от въжето между двете коли, мащаба, особено когато мъглата се появи в началото. Имаше само един момент в целия филм с истински 3D ефект, когато един прът или нещо подобно падна и все едно мина през главата ми та позалегнах малко. Но това не е проблем, проблем е цялата исмислена 3D технология, която съсипва почти всички филми. Жалко, че у нас нямаме избор и ни натрисат само три детата за да лапат повече пари Александра и Форум.
Актьорския състав, ами който и да бяха взели нямаше да сбъркат. Някакви бунтари и хипари без кой знае колко много реплики и емоции. Джоузеф не мога да го виня, той играе това което Земекис му е казал да играе и мисля, че се справя по-скоро добре. Но колко да е добре? Пак казвам не знам точно в какво са се целили, но можеше поне в някои моменти да позасилят драмата, да се усети някаква тръпка.. Мен лично Левит не можа да ме грабне, трогне и т.н. Не усетих обртаната връзка.
Като цяло аз лично съм разочарован, 13.50 лв. ей така си отидоха. Не мисля, че ще има номинации за оскар за този филм, но си оставям леко открехната вратичка за техническите категории + оператор (Дариуш Волски) макар че за мен лично този филм се оказа само една красива опаковка без вкус и съдържание отвътре.
-
6.5-7.0/10

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.10.2015 22:49

Venabili написа:
Защото се предполага, че зрителите могат да мислят? ;-)

Хъх? :helpless:
и точно това което е написал бай Момчи как точно обикновения зрител да се сети?
а репликата на Марк Уотни бе, че той бил виновен за взрива. В книгата споменава ли се подобно нещо, че от негово недоглеждане или нещо подобно се е стигнало до това.

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   11.10.2015 12:10

Vendome написа:
Diavolo написа:
Хитмен: Агент 47 (Hitman: Agent 47)
http://www.imdb.com/title/tt2679042/

Безумен филм. :blink: :stop: Не мога да проумея как може да се пръскат милиони за подобни долнопробни продукции. Абе навремето Тандем екшънчетата бяха по-читави.
И това нещо е видяло голям екран, че и не само това, но и общия му световен приход е на +35 млн?! :uuu:

Еверест (Everest)
http://www.imdb.com/title/tt2719848/?=fn_al_tt_1

Днес го гледах на Аймакс 3D и препоръчвам да се гледа (по възможност) на голем екран и още по-добре на Аймакс, защото самия филм е заснет с подобни камери и в такъв формат.
Значи визията, панорамата бяха размазващи, почувствах се част от експедицията. :yes:
Но до тук с технологичните отклонения. За самия филм. Очаквах го много, защото обичам много подобни приключенски епоси/драми по истински събития.

не четете ако не сте гледали:

Тежък филм, трудно ми понесе. А някак си гледам и с малко по-друго око на подобни истории, чисто професионално изкривяване...
Не бих го гледал втори път в никакъв случай, но не защото е слаб или не ми е харесал.
Напротив. Филмът е пипнат, постарали са се да вдъхнат суров реализъм и да намалят до минимум клишетата. Ами получило се е... И актьорите се стараят и играят добре, Джейсън и Джейк бяха страхотни.
Само от едно нещо някак си не можах да се отърся и това бе, че все едно гледах документален филм, а това като цяло не е добре... Но да оставим това. Не мога и не искам да критикувам подобен филм, не и след толкова вложен труд при тежки условия в една предполагам не особено приятна атмосфера с оглед истинските събития пресъздадени в продукцията.
Хареса ми и препоръчвам, но пак да се повторя по възможност на голям екран.
И мдам, един приятелски съвет, пригответе си носни кърпички... ;-)

Еверест ми хареса, реалистичен филм.

А на мен - не. Почти никаква актьорска игра нямаше.

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.10.2015 00:03

Diavolo написа:
а репликата на Марк Уотни бе, че той бил виновен за взрива. В книгата споменава ли се подобно нещо, че от негово недоглеждане или нещо подобно се е стигнало до това.

Защото тези шлюзове не се правят за толкова много работа - това си е стар проблем на НАСА - много от механизмите им няма да работят след като се използват няколко пъти. Те се правят за специфични неща и дълготрайно ползване рядко е част от задачата. Особено когато това ще изисква повече пари. Не помня дали се споменава в книгата честно казано. Та зрителят, който се интересува от пътуване в космоса, има как да се сети. :-)

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.10.2015 07:26

Venabili написа:
Diavolo написа:

Защото тези шлюзове не се правят за толкова много работа - това си е стар проблем на НАСА - много от механизмите им няма да работят след като се използват няколко пъти. Те се правят за специфични неща и дълготрайно ползване рядко е част от задачата. Особено когато това ще изисква повече пари. Не помня дали се споменава в книгата честно казано. Та зрителят, който се интересува от пътуване в космоса, има как да се сети. :-)

Споменава се в книгата, но редно беше да се спомене и във филма. Както и да е, за мен големият пропуск на филма беше пътуването до китайската ракета. Това си беше има няма 1/4 от книгата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   17.10.2015 19:33

Пурпурният връх (Crimson Peak)
http://www.imdb.com/title/tt2554274

на кино вчера.
Уфф, поредния дългоочаквам от мен филм и поредното разочарование. Какво и има на тази 2015 година. :helpless: :uuu:
Единствения момент заслужаващ вниманието си е самата къща, ето там пребогатото въбражение на Гилермо дел Торо се е развихрило в пълния си блясък. Всичко останало е толкова предвидимо и обикновено. Не това очаквах като знаех кой е сценарист и режисьор, но това получих. Декорите изумителни, но това е филм, а не куклено шоу. Призраците не можаха да ме стрестнат, а и твърде гротексни ми идваха. Колкото до актьорската игра, достатъчно добра, но недостатъно, за да вдигнат нивото на филма. Играят колкото да си вземат парите.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.11.2015 02:30

Марсианеца ми хареса... :thumbs:

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   14.11.2015 22:13

Сигурно съм пристрастен към най-любимия си актьор, но филмът оправда очакванията ми. Представи Марлон Брандо такъв, какъвто винаги съм си го представял. Истински човек, който не се вписва в определен стереотип.

https://www.youtube.com/watch?v=JgoFFzy0z8k

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.11.2015 20:36

Уф, а пък аз доста филми ми се насъбраха да гледам, поизостанах сериозно с графика, нетипично за мен ама какво да правиш. :?

Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2 (The Hunger Games: Mockingjay - Part ІІ)
http://www.imdb.com/title/tt1951266/

Фен съм на книгите и като такъв последния филм ми хареса и то сериозно, което не го очаквах ама съвсем не го очаквах. :) Тази финална част я нареждам веднага след първия филм и то с много малко. Джени бе невероятна, нямам думи просто. :love: Пийта, невероятен. Напрежението, драмата и съспенса, всичко бе изпипано. Препоръчвам. :bowuu:

Спектър (Spectre)
http://www.imdb.com/title/tt2379713/

Фен съм на Агент 007, имам всичките филми от поредицата. Според мен Даниел Крейг, както и екипът на филмите с него възродиха тази поредица и я направиха отново модерна и печеливша. За съжаление обаче този може би последен филм в който Крейг е Бонд ме разочарова. Определено очаквах повече и от всичките филми с него до този момент според мен този бе най-слабия, а ужким бе представен като развръзка, като един октопод, който с пипалата си беше хванал Бонд/Крейг и всичките му врагове до тук. Момичето на Бонд също не ми хареса нещо, да бяха давали 'баба' Моника вместо нея. Все пак е хубаво да се види на кино. Бонд е марка и като такава трявба да се уважава на голям екран.

=================

и няколко изпуснати филмчета от миналата година.

Комарджията (The Gambler)
http://www.imdb.com/title/tt2039393/

Нищо особено, да не казвам, че бе досаден и леко безсмислен.

Чистката: Анархия (The Purge: Anarchy)
http://www.imdb.com/title/tt2975578/?ref_=nv_sr_1

Хареса ми, но определено първия филм бе по-добър. Все пак препоръчвам на феновете на жанра.

На един черпак разстояние (The Hundred-Foot Journey)
http://www.imdb.com/title/tt2980648/?ref_=nv_sr_1

Ммм, очарователен филм, как така съм го пропуснал миналата година идея си нямам. J Прекрасна историйка, чудна игра и много ама много вкусни манджи.

Убийствено интервю (The Interview)
http://www.imdb.com/title/tt2788710/?ref_=nv_sr_2
Хареса ми и препоръчвам. Едновременно дебелашки, но и пиперлив хумор, типичен за Сет Роугън, имаше някои много яки моменти. Разбирам защо миналата година се вдигна толкова много шум и филмът бе забранен масово, а излъчването му силно редуцирано...

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.11.2015 18:08

Анабел (Annabelle)
http://www.imdb.com/title/tt3322940/

Хорър. Началото на историята за прословутата кукла убиец.
Пръчка голяма, не препоръчвам дори и на феновете на жанра.

Тъмен кон (The Dark Horse)
http://www.imdb.com/title/tt2192016/?ref_=fn_al_tt_6

Новозеландска драма по действителна история. В главната роля е Клиф Къртис.
Става въпрос за гениален шахматист бивш републиканския шампион страдащ от биполярно разстройство и отказал се заради заболяването. Години по-късно след като излиза от клиника е поканен да помага на деца от местния шахматен клуб. Всички деца са от коренните жители на страната - маорите. Филмът хвърля светлина върху тежкия им живот и изборът между членство в местната банда или бягство от реалността посредством шахматните фигури и странния им учител...
Много приятен филм, страхотен Къртис. Препоръчвам на всички.

Мостът на шпионите (Bridge Of Spies)
http://www.imdb.com/title/tt3682448/?ref_=fn_al_tt_1

Вчера на кино. Комбинацията от Стивън Спилбърн и Том Ханкс е задължителна за всеки един кинофен. Отидох с големи очаквания и може би заради това останах леко разочарован. Добър филм, не липсва нищо, но сякаш остава една празнота. Може би заради факта, че филма е биографичен и Спилбърг донякъде е ограничен и не може да отпусне въображението си. А и самата история също не дава много простор за такова развихряне. Том Ханкс както винаги открояващ се и силен, но пак нищо специално. Втори път не бих го гледал и въпреки, че му давам сравнително висока оценка (7.5) има голяма опаност след време да си спомням само финала...
Все пак е добре да се види на голям екран, а и нищо чудно този филм да попадне в полезрението на оскарите догодина.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.11.2015 22:28

Привлече ми вниманието за новозеландския филм.

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.12.2015 00:17

Преди известно време изгледах няколко филма, ще дам скромното си мнение:

Стюарт: Живот на обратно(Stuart: A Life Backwards)(2007)
Много добър филм, извънземна игра на Том Харди и страхотна такава на Бенедикт Къмбарбач. Харди успя да влезе в ролята на бездомник, наркоман, алкохолик, насилник и успя да ми стане симпатичен. На моменти се смях, но в по-голямата си част филмът е драма. Финалната сцена е покъртителна. Препоръчвам на тези, които не са го гледали още.
Дон Джон(Don Jon)(2013)
Изобщо не ми хареса. Даже се зачудих как Джоузеф Гордън-Левит е режисирал това чудо. Всички герои с две изключения ме дразнеха, включително и самият Джон. На 20-тата минута заспах и едва на сутринта успях да го догледах. Със сигурност няма да си го причиня отново.
Глад(Hunger)(2008)
Дойде ми една идея по-слаб от Срам и 12 години в робство. Липсваше ми онази дълбочина, която присъстваше в онези два филма и ме задържа на екрана. На мнение съм, че този е най-тежкият за гледане от трите. Насилието ми дойде прекалено, а тялото на Фасбендър бе на път да ме довърши. Не бих го гледала отново само заради "ужасите" в него, но филмът е силен определено. Не се препоръча за хора със слаби сърца.
Пропукване(Fracture)(2007)
Много добър трилър, страхотни Антъни Хопкинс и Раян Гослинг. Изпълнен е с напрежение, държи интереса и има чудесен финал.
Милк(Milk)(2008)
Като цяло филмът е много силен, но самата тема ми е изключително противна. Играта на Шон Пен е извънземна и засенчва всички актьори. Не знам защо, но като гледах митингите по улиците на Сан Франциско, се сещах за нашите от началото на 2013 година.

Приготвила съм си още филми за гледане, така че ще има нови ревюта от моя страна. Лаишки, разбира се :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.12.2015 02:42

Милк а.к.а. Шон Пен е велик :-)

От останалите всичките ми харесаха, но съм ги позабравил леко. Не съм гледал Stuart: A Life Backwards.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   16.12.2015 20:24

Футбол и философия (Shooting for Socrates)
http://www.imdb.com/title/tt3223394/?ref_=ttco_co_tt

Британска спортна драма по действителни събития за култовия национален отбор на Северна Ирландия в периода 1982-1986 г. Акцентитира се върху участието на отбора на световното първенство в Мексико' 1986 г. и сблъсъка с фамозните бразилци на Сантана и д-р Сократес. От там и препратки към древногръцката философия (Сократес) и пр.
Едновременно с радостите които носи националния отбор на изстрадалия народ, филма хвърля поглед и върху кървавите размирици от онзи период между протестанти и католици, противници и подръжници на асимилирането на Северна Ирландия под шапката на Обединеното кралство. Или както попита едно малко момченце баща си, ''Тате, защо националния ни химн е същия като този на Англия'' - когато дават решаващата квалификация на Уембли след която северноирландците се класират за Мексико.
Не е нещо кой знае какво, но на мен ми беше забавно и любопитно. Сигурен съм, че именно спортните фенове тук биха го оценили. За едно гледане се ядва.

Последна промяна Diavolo на 16.12.2015 20:26, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.12.2015 05:55

Междузвездни войни: Силата се пробужда (Star Wars: The Force Awakens)
http://www.imdb.com/title/tt2488496/?ref_=sr_4

Преди малко се върнах от среднощната премиера в зала Лукс в Арена Запад и бързам да споделя, че Джей Джей Ейбрамс се е справил!!! Има я отново магията, чара. Полъха от старите серии.
Дейзи Ридли в прекрасна. :love: От трейлърите мислех, че слабата брънка ще е Джон Бойега, но момчето ме изненада много приятно. Адам Драйвър, хмм за него съм леко разколебан, без маската е някак си един хлапак, не може да вдъхне респект по никакъв начин, но пък най-силната сцена във филма я изигра перфектно. Имаме си нова звезда и нов всеобщ любимец, ББ8 8-) :cheers:
Култово, култово. Спуках да се хиля, имаше невероятни моменти между него и Фин. :-D
Няма ги дразнещите и преливащи на талази компютърни ефекти от Епизоди 1, 2, 3, абе все едно си се върнал 38 г. назад във времето.

да не се чете в никакъв случай от хора, които не са гледали серията

ох, Хан Соло :-(Един от най, най-любимите ми герои за всички времена. Ами честно казано го предусещах, знаех си че ще стане така и по дяволите точно така и стана. Охх, много силен момент. Само не знам какво да си мисля дали е хубаво или лошо, че толкова много си прилича с Епизод 4: Нова надежда. Тогава Дарт Вейдър уби учителя си, а тук син уби баща си?! уф. А пък се оказа и че Кайло Рен е кръстен на Бен Кеноби. Хех, толкова много препратки, не знам дали беше необходимо, но пък беше силно. В този момент в залата имаше раздвижване и коментари, определено шок момента във филма.
И сега какво Рей и Рен ще са първи братовчеди. :-D
Остава и сагата да завърши по начина по който завърши Епизод 6 и всичко ще се нареди, хаха. Кайло Рен в съдбовния момент прегръща светлата страна на силата и се обръща срещу Сноук спасявайки или Рей или майка си, по-скоро братчедка си и убива върховния лидер на Първия ред. ;)[/spoiler]

Последна промяна Diavolo на 18.12.2015 05:56, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.12.2015 09:48

Diavolo написа:
Междузвездни войни: Силата се пробужда (Star Wars: The Force Awakens)
http://www.imdb.com/title/tt2488496/?ref_=sr_4

Преди малко се върнах от среднощната премиера в зала Лукс в Арена Запад и бързам да споделя, че Джей Джей Ейбрамс се е справил!!! Има я отново магията, чара. Полъха от старите серии.
Дейзи Ридли в прекрасна. :love: От трейлърите мислех, че слабата брънка ще е Джон Бойега, но момчето ме изненада много приятно. Адам Драйвър, хмм за него съм леко разколебан, без маската е някак си един хлапак, не може да вдъхне респект по никакъв начин, но пък най-силната сцена във филма я изигра перфектно. Имаме си нова звезда и нов всеобщ любимец, ББ8 8-) :cheers:
Култово, култово. Спуках да се хиля, имаше невероятни моменти между него и Фин. :-D
Няма ги дразнещите и преливащи на талази компютърни ефекти от Епизоди 1, 2, 3, абе все едно си се върнал 38 г. назад във времето.

да не се чете в никакъв случай от хора, които не са гледали серията

ох, Хан Соло :-(Един от най, най-любимите ми герои за всички времена. Ами честно казано го предусещах, знаех си че ще стане така и по дяволите точно така и стана. Охх, много силен момент. Само не знам какво да си мисля дали е хубаво или лошо, че толкова много си прилича с Епизод 4: Нова надежда. Тогава Дарт Вейдър уби учителя си, а тук син уби баща си?! уф. А пък се оказа и че Кайло Рен е кръстен на Бен Кеноби. Хех, толкова много препратки, не знам дали беше необходимо, но пък беше силно. В този момент в залата имаше раздвижване и коментари, определено шок момента във филма.
И сега какво Рей и Рен ще са първи братовчеди. :-D
Остава и сагата да завърши по начина по който завърши Епизод 6 и всичко ще се нареди, хаха. Кайло Рен в съдбовния момент прегръща светлата страна на силата и се обръща срещу Сноук спасявайки или Рей или майка си, по-скоро братчедка си и убива върховния лидер на Първия ред. ;)[/spoiler]

Хахах така наречената от бедните словом "Спойлер Алерт" :laugh:

Много ми смешен този термин, а много млади и уж хентилигентни хора го ползват. Радвам се че даваш такива отзиви за филма, сега остава да си намеря билет и да водя домочадието другата седмица. Ако пък няма, че чух подобни слухове, когато има.

бтв. едно питане - има ли го филма на 2д или пак трябва да ставаме като Закс?

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.12.2015 03:02

Няма го на две де никъде :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.12.2015 03:03

апропо хубаво е и тук в този форум да сложите едно тагче спойлер :)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.12.2015 13:49

Diavolo написа:

спойлер   >>>>
Има си отдавна ;)

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.12.2015 19:46

Medved написа:
Diavolo написа:

спойлер   >>>>
Има си отдавна ;)

Супер, сега ако може да се сложи и едно бутонче когато пишеш мнение както "Quote" :yes:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Следваща