Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:30

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
[ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 12:19

Shifter написа:
alessandron написа:
Тъй като същото се е случило и на нашия мач, само че са го направили играчите на Курск, сигурен ли си, че прогнозите на дублиралия поста не се зачитат? Нали преди се пренасяха мачовете на свободния пост от дублирания, ако друг в отбора не пусне на свободния пост - май сега трябва да е пак така? Щото подозирам, че от Курск няма да пуснат пети полеви играч ...

- В случаите на дублиране на пост. В общия случай прогнозите на дублиралия състезател се считат за невалидни срещу жълт картон. В случай че след изтичане на твърдия срок за пускане на прогнози съответният отбор остане с един или два непуснати поста, то съвпадащите прогнози на дублиралия състезател придобиват валидност и се разпределят на поста с най-голямо съвпадение (при равно съвпадение - поста с по-малък номер).

Мда, значи правилно си знам, ако Курск не направят нещо още 42 минути, ще трябва да гледам кои мачове от поста на Миланело се прехвърлят.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 14:40

Продължава да стои важният въпрос: състезателят с изцяло отпадналите прогнози може ли да пусне вратарски избивки? Моля някой компетентен да отговори преди началото на мачовете!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 15:19

Гоа написа:
Продължава да стои важният въпрос: състезателят с изцяло отпадналите прогнози може ли да пусне вратарски избивки? Моля някой компетентен да отговори преди началото на мачовете!

Аз лично не знам някъде да е написано черно на бяло, но ако нямате друга опция, нека да пусне вратарски - в крайна сметка има право да пусне нападателни на друг пост (в рамките на срока за това естествено), така че би трябвало да може и вратарски.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 15:59

ОК, благодаря!

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 20:54

Сега ще видя какво сте сътворили!

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  <>   |   17.10.2015 21:54

Алекс (THE THRACIAN ORPHICS) получава жълт картон по преценка на съдията за нарушаване на феърплея в това мнение:

http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?p=129519#p129519

Състезателят може да обжалва в съответния срок (вторник, 12:00) и по съответния начин (словесни диарии и други нервашки мнения, нарушаващи добрия тон, няма да бъдат разглеждани и ще бъдат почиствани своеовременно).

Последна промяна PMLeague на 17.10.2015 21:56, променена общо 3 пъти

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: <>   |   17.10.2015 22:05

PMLeague написа:
Алекс (THE THRACIAN ORPHICS) получава жълт картон по преценка на съдията за нарушаване на феърплея в това мнение:

Състезателят може да обжалва в съответния срок (вторник, 12:00) и по съответния начин (словесни диарии и други нервашки мнения, нарушаващи добрия тон, няма да бъдат разглеждани и ще бъдат почиствани своеовременно).

А ПСУ ше има ли? :laugh:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   17.10.2015 22:10

Отлично сте се ориентирали, момчета. Всичко е изрядно пуснато в проблемните мачове!

За останалите неща не мрънкайте, ами, както е модерно да се казва, стягайте коланите, защото излитаме!

~

Към Блуфена: за нарушения, касаещи феърплея, фаулове не се отсъждат.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: <>   |   18.10.2015 12:02

PMLeague написа:

Буахахахахаха - :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan:
Уникат, Мейджо У-НИ-КАТ!!!
Ще бъда благодарен, гусин Мейджър Медведев, ако кажете в какво се изразява "нарушаването на феърплея". И предварително се извинявам, ако съм създал някакво неудобство и дискомфорт у вашата светла личност...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: <>   |   19.10.2015 00:55

alexbg написа:
PMLeague написа:

Буахахахахаха - :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan: :moufan:
Уникат, Мейджо У-НИ-КАТ!!!
Ще бъда благодарен, гусин Мейджър Медведев, ако кажете в какво се изразява "нарушаването на феърплея". И предварително се извинявам, ако съм създал някакво неудобство и дискомфорт у вашата светла личност...

П.С. Моля по-горе зададения въпрос да се счита за официална жалба. (Не знам как да я подам към ДК като такава мисля, че няма реално действаща. Но пък не мисля, че съдията ще има проблеми да сформира една тричленка в съответния срок.)
Мотиви за жалбата ми - пак ще повторя: не виждам с какво точно съм "нарушил феърплея". Написаното от мен може ли да се квалифицира като: бурно несъгласие със съдийски решения, обиждане на съперници и организатори, лошо отношение към останалите участници в мача (състезатели и организатори)? Не, разбира се. Но дори хипотетично (повтарям хипотетично) да приемем моето изказване за "лошо отношение" (интересно как точно може да бъде определено дали и доколко едно отношение е лошо) - то беше и все още е насочено към лице, различно от участници в мача. Защото, гусин Мейджър Медведев, вие по съвпадение сте и съдия на мача (спокойно можеше да е Мандора), но аз се обърнах към вас (при това индиректно) в качеството ви на... ами не знам какъв: собственик, владелец, правоимащ, ба-ли-га-какво на ПМЛ. А не като съдия и конкретен участник в мача.
Да добавя и още един аргумент, може би? Предположението ми е, че наказанието се основава на Дисциплинарния правилник, глава 5: Наказания на състезатели, точка 2 Жълт картон, буква л Неспортменско поведение. Аз обаче не видях никъде в наказанието ми да е описано по такъв начин. Понятие "феърплей" и респективно неговото нарушаване не съществува във въпросния правилник. Това считам за грешно формулирана причина за наказание, което само по себе си е достатъчно основание за снемането на това (жълто) петно от името ми на дългогодишен и предан играч и деятел на ПМЛ.
Считам изложените мотиви и аргументи за предостатъчни и очаквам в скоро време да се коригирате.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: <>   |   19.10.2015 23:48

alexbg написа:
Ще бъда благодарен, ако кажете в какво се изразява "нарушаването на феърплея".

Изразява се в демонстративно нарушаване на правилата = неспортсменско поведение = нарушаване на феърплея. Тези буквалистики по-горе си ги пускам между ушите. Основателна причина за обжалване би било нещо, което извинява постъпката. Например: "Тъй като пуснатият състав по постове не беше нанесен от дежурния съдия в главното мнение на мача, което затрудни гладкото пускане на прогнозите ми в момент на форсмажорни обстоятелства, се афектирах и си изпуснах нервите с една постъпка, която не ми отива на положението като ветеран и бивш организатор".

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: <>   |   20.10.2015 00:09

PMLeague написа:
alexbg написа:
Ще бъда благодарен, ако кажете в какво се изразява "нарушаването на феърплея".

Изразява се в демонстративно нарушаване на правилата = неспортсменско поведение = нарушаване на феърплея. Тези буквалистики по-горе си ги пускам между ушите. Основателна причина за обжалване би било нещо, което извинява постъпката. Например: "Тъй като пуснатият състав по постове не беше нанесен от дежурния съдия в главното мнение на мача, което затрудни гладкото пускане на прогнозите ми в момент на форсмажорни обстоятелства, се афектирах и си изпуснах нервите с една постъпка, която не ми отива на положението като ветеран и бивш организатор".

Ко? НЕ... Тоест: Нье...
Много добре знаеш, че постъпката ми е израз на недоволство от това, че отново започна да правиш каквото и както си решиш... В случая и конкретно бе породено от "информативния характер" на състава по постове. (То, докато беше задължителен, не се попълваше в темата, та какво остава сега.) И това еднолично решение го взимаш след като е започнал сезона. Няма значение, че изглежда много неглиже и козметична промяна - принципа е важен в случая и тенденцията. Както, едва днес откривам, че вече си направил и следващата крачка: решил си да промениш сроковете за избор-потоци и избор-мачове. Просто нямам думи............................
П.С. Ако искаш да напусна клуба и да няма Тракийски Орфици - има много лесен начин. Направи по същия начин и промени в Купата.

Това е наистина последния ми спор с теб... Ако можеш, направи си сам изводите (след като сам преброиш колко преди мен са се обръщали по същия начин)...

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   20.10.2015 10:03

Нанасянето на състава по постове ще стане задължително, когато и коректното му пускане стане задължително.

Ето няколко прости правила за коректно пускане на стартов състав:

1) Стартовият състав се пуска в списък едно под друго - със съответния номер пост отпред, заграден в квадратни скобки и точното състезателно име по картотека след него.
2) Стартовият състав се пуска непосредствено след списъка с избор-мачове, а не под разпределението или в друго мнение (когато обстоятелствата не го изискват).
3) Стартовият състав се пуска преди първия пуснал прогнози състезател от съответния отбор и не по-късно от служебния срок за избор-мачове (четвъртък, 23:00).

Тези елементарни изисквания ако се спазват, ще има нанесени стартови състави всеки път, дори същите да са с незадължителен характер.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   20.10.2015 21:30

Предполагам това важи само за тези които играят със стартови състави, защото аз никога не съм го правил.
Моите хора сами си определят на кой пост да са в петък/събота.
Никога не съм пускал състав по постове и не възнамерявам да го правя тепърва.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   21.10.2015 00:11

Горното важи за всички, които искат пуснатите от тях състави по постове да се нанасят в главното мнение за съответния мач преди започването на прогнозите.

Пускане на състав (но не по постове), което практикувате "зомбитата" и още няколко отбора, е излишно да се прави, но ако сте си свикнали и това улеснява по някакъв начин собствените ви състезатели, засега не пречи да го правите.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   21.10.2015 09:40

PMLeague написа:
Нанасянето на състава по постове ще стане задължително, когато и коректното му пускане стане задължително.

Ето няколко прости правила за коректно пускане на стартов състав:

1) Стартовият състав се пуска в списък едно под друго - със съответния номер пост отпред, заграден в квадратни скобки и точното състезателно име по картотека след него.
2) Стартовият състав се пуска непосредствено след списъка с избор-мачове, а не под разпределението или в друго мнение (когато обстоятелствата не го изискват).
3) Стартовият състав се пуска преди първия пуснал прогнози състезател от съответния отбор и не по-късно от служебния срок за избор-мачове (четвъртък, 23:00).

Тези елементарни изисквания ако се спазват, ще има нанесени стартови състави всеки път, дори същите да са с незадължителен характер.

И каква е разликата дали състава е пуснат преди разпределението или след него ?
Сега ако си търсиш оправдание си го кажи направо , не ни разтягай три дни локуми .

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   24.10.2015 16:37

Имам питане относно мача на Университарио и Бандата и избивките на Виери. Ясно е,че са пуснати на един ред и не както трябва, но при положение,че ги е пуснал с номер на мача един след друг ше се зачитат ли?

Виждам,че Мандора е нанесъл 3те, а 4тата я е оставил обаче имам спомен,че прогноза/избивка се зачиташе за валидна, когато има номер на мача от рода на: 21704 | 1:1

В случая е ясно защо така е пуснал - писал е,че няма читава кирилица на телефона и не може да изпише отбори с Ч и Ш, в случая номера на мача с Чиапас е такъв.

Така,че според мене и 4тата забивка трябва да се зачита.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   24.10.2015 16:50

Не, обратното е. Името на поток/мач е основата, а номерата са само за по-лесна ориентация и обработка. Няма как да зачета валидна избивка без да е изписан целия мач.

Нали си представяш кръг, в който имаме нападателен пост:

10505 | 1:0
10505 | 2:1
10401 | 1:0
10407 | 0:1
10501 | 3:1

След подобен прецедент това трябва да бъде признато за валидно, съответно обработено от нас. Няма как да стане.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   24.10.2015 23:07

Mandor написа:
Не, обратното е. Името на поток/мач е основата, а номерата са само за по-лесна ориентация и обработка. Няма как да зачета валидна избивка без да е изписан целия мач.

Нали си представяш кръг, в който имаме нападателен пост:

10505 | 1:0
10505 | 2:1
10401 | 1:0
10407 | 0:1
10501 | 3:1

След подобен прецедент това трябва да бъде признато за валидно, съответно обработено от нас. Няма как да стане.

Ето за тия глупости писах и в темата за сбърканите потоци на Зепера. В един случай не гледаме сляпо правилника и видиш ли сме много гъвкави в името на играта ама в друг обясняваме как е невъзможно и почваме да цитираме за хипотетични ситуации, които никога не са се случвали и няма да се случат. В единия случайзачитаме 2 червени потока и мача си тече, в другия не зачитаме редовна прогноза.

Човека си написал,че не може да изпише мача защото е на телефон с неква калпава кирилица ама го режеме и не му зачитаме прогнозата въпреки,че ясно и точно е показал за кой мач иде реч.

Страшна простотия и безпринципност е настанала в тая игра и всеки си прави квото си иска. :tomate:

Последна промяна Крал Блуфен на 24.10.2015 23:09, променена общо 1 път

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [ПМЛ Сезон ХV - 2015/2016] Организационни   |   25.10.2015 16:01

Въпрос: имаме ли право да бием втория ПСУ, за получения днес жълт картон?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 135 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща