Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:04

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Вратарски срокове за избивки 
Автор Съобщение
(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Вратарски срокове за избивки   |   30.11.2015 19:05

Този уикенд ми се завъртя един въпрос из главата относно вратарските срокове за избивки, но се страхувам да го поставя за обсъждане, защото най-вероятно вече е бил обсъждан от "играчите" и рискувам да си навлека снизходителната им погнуса.
Моля ви, в случай, че сте дискутирали тази тема, дайте линк/ове/, за да прочета какво сте си говорили, защото в противен случай, ще трябва да прекарам остатъка от живота си в търсене и терзания!

Благодаря предварително.

КЗЛ!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   30.11.2015 19:07

Е сега ако кажеш и какъв точно ти е въпросът, ще ти отговорим дискутиран ли е бил... ;-)

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 08:49

Shifter написа:
Е сега ако кажеш и какъв точно ти е въпросът, ще ти отговорим дискутиран ли е бил... ;-)

А сори, верно не съм го задал.

Въпросът е: Не мислите ли, че не е редно да се позволяват изобщо вратарски избивки след началото на срещата?
Един конкретен казус от миналата седмица в нашия мач ме провокира да се замисля.

КЗЛ!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 09:45

Не помня да са обсъждани скоро, отдавна са си така правилата и според мен в това отношение (с редуциране на избивки в зависимост от броя оставащи валидни прогнози) са добри. Твърд срок (след който не може да се пускат избивки) има и той е до 21:00 в събота, да се премести до началото на мача ще е излишна строгост.

Последна промяна Shifter на 01.12.2015 09:45, променена общо 1 път

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 11:37

Примерът е следния:

Начало на мача 16:00
Един от мачовете на отбор А започва в този час, а прогнозата е дублирана. Хипотетично тази прогноза може да донесе два гола, както и хипотетично може да предизвика двойна избивка.
Отбор Б, вижда развитието на мача, който излиза от рамките на прогнозата и пуска избивки, като естествено не избива въпросния мач.
По този начин той губи правото на 4 избивки, но на практика печели предимство с една избивка.
А ако хипотетично си представим, че мачовете са 2 с по 2 прогнози, започващи в същия час, то тогава, предимството е още по-голямо.
Надявам се да е станала ясна идеята ми.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 11:53

Вратарят няма право да избива вече започнал мач, така че ситуацията, която описваш е невъзможна.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 11:55

The Shade написа:
Примерът е следния:

Един от мачовете на отбор А започва в този час, а прогнозата е дублирана. Хипотетично тази прогноза може да донесе два гола, както и хипотетично може да предизвика двойна избивка.
Отбор Б, вижда развитието на мача, който излиза от рамките на прогнозата и пуска избивки, като естествено не избива въпросния мач.
По този начин той губи правото на 4 избивки, но на практика печели предимство с една избивка.
А ако хипотетично си представим, че мачовете са 2 с по 2 прогнози, започващи в същия час, то тогава, предимството е още по-голямо.

Нещо много си се активизирал - спира ти се Белугата до второ нареждане! :ireful:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 12:07

The Shade написа:
Примерът е следния:

Аз не виждам какво предимство може да спечели, защото:

1. Губиш 1 избивка или повече зависи колко мача са почнали.
2. Получаваш ЖК и ПСУ - поренциален гол.
3. Риска който поемаш си е голям, защото мача може да се развие по благоприятен начин, но може и да се развие по неблагоприятен и резултата, който си мислил да избиеш излезе.

Аз лично виждам повече негативи и не бих чакал.

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 12:39

Mandor написа:
Вратарят няма право да избива вече започнал мач, така че ситуацията, която описваш е невъзможна.

Да, това ми убягна в разсъжденията и променя нещата наистина.
Съгласих се.

КЗЛ!

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 12:41

Бате Петку написа:
The Shade написа:
Примерът е следния:

Нещо много си се активизирал - спира ти се Белугата до второ нареждане! :ireful:

:dunno: Добре де, просто се замислих върху нещо, оказа се, че съм недоразбрал, какво толкова?

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 12:44

bai Momchil написа:
The Shade написа:
Примерът е следния:

Аз не виждам какво предимство може да спечели, защото:

1. Губиш 1 избивка или повече зависи колко мача са почнали.
2. Получаваш ЖК и ПСУ - поренциален гол.
3. Риска който поемаш си е голям, защото мача може да се развие по благоприятен начин, но може и да се развие по неблагоприятен и резултата, който си мислил да избиеш излезе.

Аз лично виждам повече негативи и не бих чакал.

Така е, но при условие, че нямаш право, както вече ми стана ясно, да избиваш вече започнал мач, иначе отново се връщам към първоначалното си възмущение :-)

КЗЛ!

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   01.12.2015 13:26

The Shade написа:
Бате Петку написа:
The Shade написа:
Примерът е следния:

:dunno: Добре де, просто се замислих върху нещо, оказа се, че съм недоразбрал, какво толкова?

Три непоряда по служба и три седмици без ГСП!!! :bluefan:

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   05.12.2015 17:14

Аз пък предлагам да се установи единен вратарски срок за пускане на прогнози - събота, 16:00 ч.

Първо, еднакво справедливо за всички отбори. Сега някои отбори са в привилигировано положение само защото мачовете им започват по-късно. Макар и рядко, два до четири часа повече за мислене на вратарски дава редица предимства, като например време да се изчака дали някой мач ще бъде отложен, време да се видят резултатите на конкуретни отбори и т.н. Който иска, пак да си чака, но срещу резонния ЖК и ПСУ за съперника.

Второ, улеснява се организацията - да се качат прогнозите наведнъж и да се пусне лайвскора навреме, а не да се събират вратарски избивки на час по лъжичка. Ето сега чакам един да си пусне вратарските прогнози в последния момент. После ще го чакам още 15 минути по протокол да не би да му скимне да си ги редактира...

Трето, по-опростено е и се избягват някои казусни ситуации с разместване на начални часове на мачовете.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   05.12.2015 17:18

PMLeague написа:
Аз пък предлагам да се установи единен вратарски срок за пускане на прогнози - събота, 16:00 ч.

Първо, еднакво справедливо за всички отбори. Сега някои отбори са в привилигировано положение само защото мачовете им започват по-късно. Макар и рядко, два до четири часа повече за мислене на вратарски дава редица предимства, като например време да се изчака дали някой мач ще бъде отложен, време да се видят резултатите на конкуретни отбори и т.н. Който иска, пак да си чака, но срещу резонния ЖК и ПСУ за съперника.

Второ, улеснява се организацията - да се качат прогнозите наведнъж и да се пусне лайвскора навреме, а не да се събират вратарски избивки на час по лъжичка. Ето сега чакам един да си пусне вратарските прогнози в последния момент. После ще го чакам още 15 минути по протокол да не би да му скимне да си ги редактира...

Трето, по-опростено е и се избягват някои казусни ситуации с разместване на начални часове на мачовете.

:rofl: :rofl: :rofl: Тогава да се установи единен срок за нападатели 11:00 и без картони, освен ако някой не се направи на тарикат и пусне след срока. Ама като го предлагах това няколко години поред, ти какво казваше? Като предлагах и да няма възможности за редакция, какво казваше? И сега ако низвергнеш и поста, който е най-труден и най-ощетен откъм време за сметка на нападателите и щото днес ти е крив фън шуя, верно ще плюя на тая игра, ще ида да я патентовам е така, напук, а след това ще те съдя, че я провеждаш без мое разрешение. :-)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   05.12.2015 17:29

alessandron написа:
PMLeague написа:

:rofl: :rofl: :rofl: Тогава да се установи единен срок за нападатели 11:00 и без картони, освен ако някой не се направи на тарикат и пусне след срока. Ама като го предлагах това няколко години поред, ти какво казваше? Като предлагах и да няма възможности за редакция, какво казваше? И сега ако низвергнеш и поста, който е най-труден и най-ощетен откъм време за сметка на нападателите и щото днес ти е крив фън шуя, верно ще плюя на тая игра, ще ида да я патентовам е така, напук, а след това ще те съдя, че я провеждаш без мое разрешение. :-)

Според мен тук не го разбра, той няма предвид да не може да се пуска след 16:00, а независимо в колко започва първият мач от съответния двубой, крайният срок в който вратарят да може да пуска без картон и ПСУ да е 16:00.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   05.12.2015 17:38

spurs написа:
Според мен тук не го разбра, той няма предвид да не може да се пуска след 16:00, а независимо в колко започва първият мач от съответния двубой, крайният срок в който вратарят да може да пуска без картон и ПСУ да е 16:00.

Точно така!

До 16:00 (вместо до началния час на съответната ПМЛ среща, който може да е 16:30, 17:00, 19:00 и т.н.) - без картон и ПСУ.
От 16:01 до 21:00 - срещу ЖК и ПСУ.
От 21:01 нататък - срещу ЧК и ПСУ и избивките не се зачитат.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   05.12.2015 18:37

Направо си е тъпо предложението . Имаме приблизително 30 часа да пуснем елементарни 8 потока (повечето които са ясни преди даже да си ги дал) , около 40 часа за мачове , още толкова за нападателни прогнози (повечето от които ботове) , но само 5 часа за най трудното действие в един мач а именно избивките . Насочи енергията в друга насока , не преебавай всичко .

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   06.12.2015 04:22

То Италия-Б е един от най-играните потоци, тъй че и сега всеки втори ПМЛ-мач си започва в 16:00 - не съм забелязал да има епидемия от нашарени с картони вратари. Ето, таман 7 от 11 мача за този кръг са започнали в 16:00, ако е на въпрос. Ако направим малко по-голяма извадка примерно за последните 5 кръга: 26/55 са започнали в 16:00, 19/55 - в 16:30, 9/55 - в 17:00 и 1/55 - в 18:00. Иначе казано - близо 50% от мачовете и сега си започват в 16:00, а над 80% започват до 16:30. Което искам да кажа, е, че при общ вратарски срок в 16:00 вратарите ще са ощетени средно с по 21-22 минути на мач по-малко време за мислене/пускане на избивки

Моите наблюдения са, че тези, които пускат вратарски след 16:00, го правят по-скоро "щото има време", а не толкова, че се премислили за избивки и не им достига времето. И ако има проблеми с ограничения срок за пускане на вратарските, той е по-скоро откъм другия му край - някой да бърза да си пусне вратарските още от сутринта и да отпрашва нанякъде.

Очаквам и други мнения, най-вече на вратари.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   06.12.2015 13:26

PMLeague написа:
То Италия-Б е един от най-играните потоци, тъй че и сега всеки втори ПМЛ-мач си започва в 16:00 - не съм забелязал да има епидемия от нашарени с картони вратари. Ето, таман 7 от 11 мача за този кръг са започнали в 16:00, ако е на въпрос. Ако направим малко по-голяма извадка примерно за последните 5 кръга: 26/55 са започнали в 16:00, 19/55 - в 16:30, 9/55 - в 17:00 и 1/55 - в 18:00. Иначе казано - близо 50% от мачовете и сега си започват в 16:00, а над 80% започват до 16:30. Което искам да кажа, е, че при общ вратарски срок в 16:00 вратарите ще са ощетени средно с по 21-22 минути на мач по-малко време за мислене/пускане на избивки

Моите наблюдения са, че тези, които пускат вратарски след 16:00, го правят по-скоро "щото има време", а не толкова, че се премислили за избивки и не им достига времето. И ако има проблеми с ограничения срок за пускане на вратарските, той е по-скоро откъм другия му край - някой да бърза да си пусне вратарските още от сутринта и да отпрашва нанякъде.

Очаквам и други мнения, най-вече на вратари.

Aми аз ти го казвам точно от позицията на вратар (и то бил с най много избивки в един сезон) . Можеш да си боравиш с разни цифрички , но те нямат нищо общо с реалността . Имаме Англия , Германия и Италия Б (дори вече и Испания заради арабските пари) , което си е сериозен процент от потоци и мачове .
Да си вратар не е просто да избиеш 4 пъти 1:1 (като Ицо) . Тук трябва да се взимат предвид няколко фактора , като много важен е фактора време . Доста от мачовете се отлагат час (по скоро минути) преди започването и е тъпо да имаш празни избивки .

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Вратарски срокове за избивки   |   06.12.2015 14:49

Добре де, и аз имам опит като вратар и единствения повод за притеснение/ощетяване, който аз виждам е вратар да избие мач, който после ще бъде отложен. Това може да стане и в неделя, така че реално срока за вратарски избивки няма такава тежест.

За да се избегне ощетяването, не може ли да се въведат резервни избивки? Примерно вратаря (ако желае) избива и 8те мача, зачитат се първите 4 избивки, а ако избит мач бъде отложен, то избивката се заменя със следващата в списъка. Наистина, малко повече организаторска работа, но се облекчава един от основните проблеми на вратарския пост без реално да се променя сегашната организация на мачовете.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща