Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 01:15

Отговори на тема  [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Шампионска Лига 2015/16 - Групи 
Автор Съобщение
(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 14:39

Така де, и аз това казвам.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 14:53

spurs написа:
Така де, и аз това казвам.

Е, подкрепям те де :)

:cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 14:54

За мен е интересна следната хипотетична ситуация:

1. Челси 4 т. 5-5
1. Порто 4 т. 5-5
3. Динамо 4 т. 3-5

Излиза, че след като ги сметнеш веднъж по критерия "директни двубои между замесените отбори с равни точки", ако все още има отбори с пълно равенство, завърташ вторично критерия "директни двубои", но вече само между отборите с пълно равенство. И вече имаме:

1. Порто 3 т. 3-2
2. Челси 3 т. 2-3

Да си призная, съвсем наскоро го научих това допълнение...

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 15:30

И все пак на български, като за мен, при ранество 1-1, кой измежду Челси и Порто ще се класира?

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 16:04

TheExorcist написа:
Diavolo написа:
Кр. Роналдо почупи куп рекорди, стана най-резултатния футболист в ШЛ/Групова фаза.
Реал пък изравни рекорд от 8-0 на Пуул. И пак с треньор Рафа Бенитес.
Съдбата/кармата е велико нещо... :-)

Роналдо дръпна почти неспасяемо на Меси като голмайстор в шампионската лига, не че няма стигане, но ще е много сложно за Лионел. Освен ако и той утре не се развихри. Ако Барса се натегнат и имат ден, Леверкузен като нищо ще се окажат брашнен чувал.

Голямата новина обаче е крушението на Манчестър Юнайтед, които отпаднаха в предварителната група. Ван Гаал може и да го изритат в най-скоро време. Много грозен футбол играят червените дяволи, като някакви роботи са на терена. Няма настроение, няма дух, няма футбол.
А Алваро Мората е уникално недоразумение, какви положения изпорти не е истина просто?! :helpless:

Кофти е тва, гаден мач, хем ни изравниха рекорда, хем тоя с тая 4-ка, дано тя не го направи фаворит за ballon както Бастен едно време с последния мач сложи 4 на Гьотеборг. Отделно нищо не спечели този сезон, нелепо ше е да му я дадат, трябва да е играч на Барса, а и тоя погром на Бернабеу ...

Абе баце, ти съвсем си се вманиачил с тоя Роналдо, много те човърка тоя, споко, няма златна топка тая година за него, все пак за вкарани голове без титла топка се дава само ако се казваш Месчо :rofl: :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 16:20

goro_levskara написа:
Един прост въпрос, на който аз не моа да намеря правилния отговор. При равенство 1-1 между Челси и Порто и победа на Динамо срещу Макаби кои отбори продължават напред?
По правилник на УЕФА се гледат мачовете между отборите с равен брой точки, ситуация, която ще се получи при ситуацията, която съм посочил. И трите отбора ще имат по 11 точки, но кой ще продължи напред. За мен има два варианта, но не знам кой от тях е правилен при определянето на отборите класирали се напред.
При първия се елиминира Макаби и се прави класиране между трите отбора Челси, Порто и Динамо, което би изглеждало така:
Динамо 4 мача, 1 победа, 2 равни, 1 загуба, голова 5-4, 5 точки
Челси 4 мача, 1 победа, 2 равни, 1 загуба, голова 4-4, 5 точки
Порто 4 мача, 1 победа, 2 равни, 1 загуба, голова 5-6, 5 точки

В случая Динамо и Челси се класират заради по-добра голова разлика, а отпада Порто.

При втория вариант, обаче ако се гледат мачовете само между Челси и Порто се получава, че Порто имат победа с 2-1 и равенство 1-1. В този случай би трябвало да се класира Порто, вместо Челси.

Та ако някой по-просветен знае отговора на този въпрос, нека ме светне.

Поздрави,
Жоро

Dynamo Kiev will qualify with victory over Maccabi Tel Aviv. If they fail to win, they finish third.
Chelsea will progress to the last-16 stage as group winners with victory over Porto.
If the game in London finishes a draw with Dynamo not winning, Porto top the group on their head-to-head record against Chelsea.
In the event of a Dynamo win and Chelsea-Porto draw, a mini-league will see the Ukrainians top and Chelsea second.

Или на прост български, на въпроса ти, продължават Динамо и Челси

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 16:20

goro_levskara написа:
И все пак на български, като за мен, при ранество 1-1, кой измежду Челси и Порто ще се класира?

Челси

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 16:38

От Блиц май са следели тази тема и са решили и те да помогнат : )))))

http://www.blitz.bg/sport/article/301004

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 17:53

Като се заговорихте за златната топка да си кажа и аз.
От изключителна важност е топката да бъде спечелена и то не само тази година, а и следващите от Меси или Роналдо, така по мое скромно мнение тая шибана награда ще се обезценява и все по малко хора ще се интересуват от нея. :laugh: :laugh:

ПС: Балета кефи на макс. В неговият отбор се подвизава същото лайно, ама той образно казано вика "лайно" само на конкуренцията. :rofl:

Последна промяна Prototype_Iblis на 09.12.2015 17:55, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   09.12.2015 18:20

Prototype_Iblis написа:
От изключителна важност е топката да бъде спечелена и то не само тази година, а и следващите от Меси или Роналдо, така по мое скромно мнение тая шибана награда ще се обезценява и все по малко хора ще се интересуват от нея. :laugh: :laugh:

ПС: Балета кефи на макс. В неговият отбор се подвизава същото лайно, ама той образно казано вика "лайно" само на конкуренцията. :rofl:

какъв ти е проблема на теб, че наградата отива у Месчо ли, ами този сезон я заслужава, за разлика от сезона, когато Испания взе Световното и после когато му я дадоха заради брой голове (последните яко безсмислени с по 3 дузпи на мач само за да бие рекорда, тогава трябваше да си е за Роналдо). На Роналдо така като се замисля всички са му реални. Естествено че този сезон не заслужава, въпреки головете които вкара няма титла, както казах за голове дават само на Месчо.

Я като си отворен ми кажи в кой сезон Роналдо не заслужаваше....

Последна промяна Balleta на 09.12.2015 18:32, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   10.12.2015 00:24

Как приятно вървят мачовете тази вечер:) Сега ако може Бате и/или Леверкузен да мушнат едно безответно голче и рахатът ще е пълен...

Edit: Няма пълно щастие:)

Последна промяна MCStranger на 10.12.2015 00:38, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   10.12.2015 02:42

12/16 съм аз

Прави впечатление, че за първи път мисля два руски отбора продължават напред. :-)
А също и Динамо Киев. Такова нашествие на отбори от бившия СССР не си спомням да е имало.
Спокойно можеше и Шахтьор да продължи ако беше в някоя друга група, но в конкуренцията на Реал и ПСЖ нямаше начин. А и Шахтьор бе доста обезкървен за този сезон.
Радвам се за успеха на отбора на Гент.

Жребия за 1/8 финалиte е в понедeлник от 13:00 ч.

Поставени/Гости в първите мачове
Реал Мадрид
Волфсбург
Атлетико Мадрид
Манчестър Сити
Барселона
Байерн Мюнхен
Челси
Зенит

Непоставени/Домакини в първите мачове
Пари Сен Жермен
ПСВ Айндховен
Бенфика
Ювентус
Рома
Арсенал
Динамо Киев
Гент

Не могат да се срещат отбори от една държава и отбори, които са били в една предварителна група.

Иска ми се ПСЖ и Арсенал да не вземат да изтеглят Барселона и Реал. Честно казано ми втръсна да гледам как парижани се мъчат срещу Барса или Реал. А те и Арсенал имат потенциал за нещо по-сериозно стига да минат 1/8 финалите. При артилеристите липсва цял състав от добри футболисти и титуляри и има какво да покажат.

Последна промяна Diavolo на 10.12.2015 02:47, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   10.12.2015 09:05

Дяволе, кой е вторият руски отбор?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   10.12.2015 16:23

bai Momchil написа:
Дяволе, кой е вторият руски отбор?

:laugh:

Девола, като пише през нощите така, става, отделно, че хем е написал, че ПСЖ и Реал няма как да се срещната защото излизат от една група, хем е написал, че не му се иска Реал да изтегли ПСЖ, че много се мъчели, споко поне с Реал няма как да се мъчат. :-D Но разбрахме какво иска да каже де .... :laugh:

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   12.12.2015 12:55

Balleta написа:
Prototype_Iblis написа:

какъв ти е проблема на теб, че наградата отива у Месчо ли, ами този сезон я заслужава, за разлика от сезона, когато Испания взе Световното и после когато му я дадоха заради брой голове (последните яко безсмислени с по 3 дузпи на мач само за да бие рекорда, тогава трябваше да си е за Роналдо). На Роналдо така като се замисля всички са му реални. Естествено че този сезон не заслужава, въпреки головете които вкара няма титла, както казах за голове дават само на Месчо.

Я като си отворен ми кажи в кой сезон Роналдо не заслужаваше....

Веднага ти давам отговор - 2013 г. тогава си беше изцяло за Рибери, което се и показа от гласовете на журналистите които бяха дали трофея на Рибери, но понеже гласуват и треньори и капитани я взе роналдо. В тази година Рибери спечели требъл и беше лидер на най-добрия отбор в света, а роналдо взе толкова трофеи колкото и аз същата година.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   12.12.2015 17:16

gamen4o написа:
Веднага ти давам отговор - 2013 г. тогава си беше изцяло за Рибери, което се и показа от гласовете на журналистите които бяха дали трофея на Рибери, но понеже гласуват и треньори и капитани я взе роналдо. В тази година Рибери спечели требъл и беше лидер на най-добрия отбор в света, а роналдо взе толкова трофеи колкото и аз същата година.

Е те капитаните и треньорите нищо не разбират от футбол, нали :laugh:

Сам си си отговорил на въпроса - Рибери не е МВП на Байерн, Байерн не е зависим от Рибери, там са повече от една фигурите от които зависи класата на отбора - Робен, Лам, Нойер, имаш съвкупност от няколко човека и Рибери не е Байерн, не изпъква толкова, не е типичния лидер, редува слаби и силни мачове, абе каква златна топка е Рибери :outofspace: Айде по сериозно.
Отделно наградата е индивидуална за КАЛЕНДАРНАТА година. Ако Рибери беше такъв изключителен фактор в Байрн бъди сигурен, че с тези титли щеше да я спечели, да, ама не е, а наградата не се дава за брой титли само защото си в отбора и айде да изберем един, ама кой да е - Рибери ли, Нойер ли, Робен ли, ха сега де.
Шави изпъкваше и я заслужаваше в една от годините на Меси, Рибери - не.
Роналдо в този сезон имаше 69 гола и сезона е част от сезона в който в последстиве Реал спечели купата и ШЛ. Роналдо бе изрод в ШЛ точно този сезон. Точно пък 2013 си спомням, че почти всички се съгласиха че Роналдо заслужава.
Единствено може да ме реплекираш, че не само на Меси, но и на Роналдо дават за голове, но има разлика, защото 2013 наистина беше уникална индивидуално за Роналдо, Меси вкара много измислени голове в края на сезона когато всички играеха за него и за рекорда пренебрегвайки дори отбора. Но пък и Снайдер, другия тогава който можеше да я вземе и той не бе категоричен въпреки Интер.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   12.12.2015 17:52

Значи за 2010 на меси е ясно че не се коментира, супер жалка златна топка, тогава или шави или иниеста или шнайдер, всяко друго решение щеше да е смешно, но стана. И да за мен капитани и треньори не могат да са ми критерии защото треньора на монголия и замбези си изпращат прогнозите с пощенски гълъби и е ясно, че в световен мащаб се знаят двама играчи - меси и роналдо. Докато те играят ще я взимат в зависимост кой е бил по добър. До 2010 винаги критерия е бил за добър играч с успехи, а не за най добрия играч по принцип в света и мога да дам достатъчно примери, след това вкараха треньори и играчи и тоя трофей изгуби стойност за мен и 2010 и 2013 година са доказателство за това.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска Лига 2015/16 - Групи   |   12.12.2015 18:13

gamen4o написа:
Значи за 2010 на меси е ясно че не се коментира, супер жалка златна топка, тогава или шави или иниеста или шнайдер, всяко друго решение щеше да е смешно, но стана. И да за мен капитани и треньори не могат да са ми критерии защото треньора на монголия и замбези си изпращат прогнозите с пощенски гълъби и е ясно, че в световен мащаб се знаят двама играчи - меси и роналдо. Докато те играят ще я взимат в зависимост кой е бил по добър. До 2010 винаги критерия е бил за добър играч с успехи, а не за най добрия играч по принцип в света и мога да дам достатъчно примери, след това вкараха треньори и играчи и тоя трофей изгуби стойност за мен и 2010 и 2013 година са доказателство за това.

значи аз малко съм си оплел поста, 2012 бе годината в която дадоха на Меси за рекорда от 86 вкарани гола, като точно нея година спокойно можеха да дадат и на Роналдо който бе спечелил много повече с Реал - победен гол за купата и гол на Кампа с който Реал станаха шампиони и голмайстор на Реал, втори голмайстор в Примера след Меси и бла, бла, бла. Да, ама я дадоха на Меси заради рекорда.
А 2010 пак беше спорна заради Шави и Снайдер, като последния не влезе и в тройката, а Шави тогава реално трябваше да я вземе заради Барса и заради Испания.

Ами реално трябва да е като в НБА - да има МВП, тоест играч който е изпъкнал през годината с изявите си и заради който един отбор е това, което е, а не да се търси играч от отбор с най-много титли, ама той дефакто да е един от многото - Рибери, само и само да не е Роналдо или Меси :laugh:

Инче комерса няма как да не е част от тази награда, в такъв свят живеем.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6