| Автор |
Съобщение |
|
Гоа
(Dune Warriors)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 05.09.2012 09:17
Рафа беше голям бе! Резил, резил!
|
|   |
|
 |
|
Canary
Регистриран на: 05.09.2012 10:43 Мнения: 328 Местоположение: Norwich, UK
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 05.09.2012 11:05
Според мен, очаква ви доста труден сезон. Селекцията е крап, футболистите, които бяха останали от миналия сезон, също не са на ниво да се атакува топ 4. По-слаб мач на Пуул не бях гледал скоро. Арсенал дойде на Анфилд и спечели на ходом. Таквоа чудо скоро не се е случвало. Очаквам Роджърс да бъде уволнен до Коледа. Както написах в дира, има много хляб в него, но твърде рано скочи в дълбокото, а Пулл се оказва голяма лъжица за него. Подкрепям Сандро, че този сезон ще бъде по-лош и от миналия! Не виждам с тези играчи, как може да се постигнат успехи.... Поздрави!
_________________ Football is my religion - CARROW ROAD is my church !
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 06.09.2012 04:02
Хубаво, мача беше слаб. Отбора има дупки за запушване, обаче пак не виждам причина да се раздухва толкова много. Подкрепяйте се със Сандро - евала :) Обаче какво те наведе на мисълта, че Роджърс са тръгнали да го уволняват, че и до Коледа на всичкото отгоре :))) От 2005 насам всеки сезон селекцията ни е все по-крап и по-крап. Сега дойдоха добри играчи, вярно не достатъчно, но все пак подобрение спрямо настоящите и напуснаха отбор дърводелци. Това не беше лоша селекция. Верно мудна беше, но това, което виждам до момента от собствениците ме навежда на мисълта, че надали ще повторят тази грешка. А това отворено писмо от Хенри донякъде измива ръцете на Роджърс за цял сезон напред според мен. С тези играчи ТОЗИ сезон надали ще постигнат някакви успехи, но много от тях са около крепката възраст от 20 години и който "оцелее" така да се каже този сезон ще получи шанса да започне нова династия в Ливърпул. Ако пък се окаже, че никой не става поне пътя за развитие в близките няколко години ще се е избистрил и една толкова наболяла тема като шансовете за изява на момчетата от Академията ще е отметната за момента. Още като поеха клуба ФСГ споделиха какви са им намеренията за развитие и еваларка, че ги следват, колкото и да е непопулярна мярката, която трябва да предприемат за това. Туй то.
|
|   |
|
 |
|
Canary
Регистриран на: 05.09.2012 10:43 Мнения: 328 Местоположение: Norwich, UK
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 08.09.2012 11:05
 |  |  |  | AnfieldIron написа: Хубаво, мача беше слаб. Отбора има дупки за запушване, обаче пак не виждам причина да се раздухва толкова много. Подкрепяйте се със Сандро - евала :) Обаче какво те наведе на мисълта, че Роджърс са тръгнали да го уволняват, че и до Коледа на всичкото отгоре :))) От 2005 насам всеки сезон селекцията ни е все по-крап и по-крап. Сега дойдоха добри играчи, вярно не достатъчно, но все пак подобрение спрямо настоящите и напуснаха отбор дърводелци. Това не беше лоша селекция. Верно мудна беше, но това, което виждам до момента от собствениците ме навежда на мисълта, че надали ще повторят тази грешка. А това отворено писмо от Хенри донякъде измива ръцете на Роджърс за цял сезон напред според мен. С тези играчи ТОЗИ сезон надали ще постигнат някакви успехи, но много от тях са около крепката възраст от 20 години и който "оцелее" така да се каже този сезон ще получи шанса да започне нова династия в Ливърпул. Ако пък се окаже, че никой не става поне пътя за развитие в близките няколко години ще се е избистрил и една толкова наболяла тема като шансовете за изява на момчетата от Академията ще е отметната за момента. Още като поеха клуба ФСГ споделиха какви са им намеренията за развитие и еваларка, че ги следват, колкото и да е непопулярна мярката, която трябва да предприемат за това. Туй то. |  |  |  |  |
БАце, всеки си има мнение и аз си казвам моето. Аз добри играчи в Пуул, които да имат качества за топ4, не виждам. Новите е много рано да бъдат оценявани, че даже да ги определяш като добри. Шахин не е играл една година, отделно ще трябва да свиква с ПШ, което ще отнеме време. Джерард вече навлиза във форма, но една контузия и после пак ще го чакате една година да заиграе на ниво. Сураес вкара само един гол, а изпусна десет... За да остане Роджърс на поста, трябва да почнете да печелите. Вие сте Ливърпул, а не Суонзи... Никой няма да го чака. При вас се искат победи, а те липсват. Вярно, че два мача бяха с отбори от топ4, но срещу УБА??? Отделно, ако чакаш успехи с момчета от академията......
_________________ Football is my religion - CARROW ROAD is my church !
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 09.09.2012 00:40
Не вярвам да започнат да купуват звезди на килограм като Челси или Ман Сити, а поне до зимата няма на кой друг да разчитат, особено при контузия освен на лапета от академията. Суарез за централен нападател не става, Шахин не се знае ще се адаптира ли въобще в обозримото бъдеще, а ако случайно и Джерард се контузи, то пак опираме до млади и неопитни играчи. А точно защото сме Ливърпул и сме на това дередже се надявам да не го уволнят Роджърс. Точно защото т.нар. топ мениджъри от континента веднага ше се размрънкат за някакви огромни бюджети за трансфери, за да подсилят отбора според своите виждания. Още им държи влага на ФСГ явно от харчлъка на Кени, а и надали в момента сме особено атрактивна дестинация за топ мениджърите. Абе който и да дойде ще излезе доста по-скъп от Роджърс, а и по-бърз резултат не вярвам да даде, така че не вярвам да го уволнят скоро време. А и той дава индикации, че ще пробва младите пушки, най-малкото от немай къде ще трябва да им даде шанс. А съвсем между другото да си фен на Ливърпул от 20 години означава да се научиш да извличаш позитивното от мноого надълбоко :)) Така, че хапвай пуканки и гледай сеир - поне не е еднообразно при нас:))
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 19.01.2013 19:01
Изрових Ливърпул темичката за сезона :)
Набързо да нахвърлям малко впечатление от първото полувреме на мача с Норич.
Първо - Норич играха доста слабо полувреме. Чак накрая се опитаха да натиснат, но нещо не им се получава. Дано се стегнат за другите мачове, със Суонзи са ми много симпатични от миналия сезон още.
Като цяло и ние не играем особено добре. Джонсън отново не е на ниво, но и този път остава в сянката на Уиздъм, който просто не знае какво прави на терена. Момчето здраво се е схванало и ако не преодолее този спек второто полувреме или най-късно следващия мач, при здрави Енрике и Кели няма да помирише повече игрово време през сезона.
Атаките ни по левия фланг са доста импотентни. Просто в един момент (най-често) Джонсън (или Суарез или Хендерсън понякога) се оказва с топката почти на тъча и най-близкия съотборник, с който евентуално да комбинира и да изнесат топката по земя в наказателното поле, за да се получи що годе смислена атака е някъде около дузпата. Което неминуемо води до центриране и пропиляна атака.
По десния фланг, въпреки Уиздъм и Даунинг винаги се намира открит съоборник, който да се стреми да получи топката, както и през центра. Само от ляво се изпокриват всички..
На Суарез си му личи, че не е свикнал да не е в центъра на атаката, но пък от друга страна поне на мен ми се струва, че доста се радва на отиграванията със Стъридж.
Засега толкова.
След мача повече.
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 19.01.2013 20:16
На умряло куче... Страхотен гол на Стиви, поредно слабо включване на Борини.
Направи ми впечатление статистиката след мача - Суарез за цял мач има едва 3 удара - и трите точни, единия е гол. Стъридж има 4, пак всичките точни. Явно вече се поизмества полюса на атаката и цялата тежест не лежи на плещите на уругваеца. Все пак ми се иска малко по-сериозна подкрепа в креативен план напред.
Лучко беше малко по-добре от мача с Юнайтед, но това го отдавам по-скоро на слабия съперник.
Въобще струва ми се, че в мачове, в които Ливърпул е подложен на сериозна преса по целия терен просто не могат да се съвземат за доста големи периоди от мача. Ако обаче противника ги остави малко по-спокойно да си разиграват и ето го резултата. Ще ми се "едно" Диаме на мястото на Лукас. Или стария Лукас, отпреди контузиите.
YNWA
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 20:02
Абе тоя Агер хич го няма когато трябва да пази някой при крос на противника. Досега всички голове след крос стават през него.
Стъридж се контузи и куцукаше на път за съблекалните.
Роджърс да смени Даунинг и Хендо и току виж станала работа. Или най-малко Даунинг.
Гола за нас дойде от нищото, евала на Стъридж. Изглежда момчето умее да поема отговорност. В Челски гледаха на него като на аутсайдер и нещата не се получиха. В Болтън го приеха като спасител и той оправда очакванията. При нас очакванията към него са високи и той се справя отлично. Най-сетне някой, който да смъкне товара от Суарез.
Успях да стигна до мача в 22-та минута и от тогава до почивката не съм особено впечатлен. Слаба игра в атака, показателно е, че централния ни нападател вместо да получава топката играе най-много с нея. Дано второто полувреме се подобрят нещата. Даунинг пълна дупка.
Сити без Туре и Компани изглеждат пробити отвсякъде. Нито защитата я бива, нито правят нещо в атака. В края на полувремето не можеха да пипнат топката. Което не значи, че Ливърпул пък направиха нещо смислено с нея. Моля се новото момче - Кутиньо да е успешен и техничен. Имаме нужда от халф, който да може да мине противников играч и да измисли нещо нестандартно в атака.
Срещу по-сработен отбор Сити можеше и да губят в резултата.
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 21:03
Не искам да съм на мястото на Роджърс сега.... да се чудиш аджеба измежду кой от двамата клоуни да сложиш на вратата... единия хваща топката, все едно лови таралежи, а испанския комик ....за него май всичко е казано вече Тъпото е,че отпред се стараят , прават каквото могат момчетата...два на франсенал, два на сити като гост....обаче отзад все се намира кой да осере пейзажа.... Но това на Рейна днес ....нямам думи необяснимото е как след неизброимите му люхове, всяка кампания губим по една кошница точки, а този паляк неизменно след сезон след сезон си седи в клуба....със статут на незаменим... Какво е ттова търпение , аз нямам идея ...... няма как да правиш голям отбор без добър вратар, основно правило във футбола, мамка му Бенитез го няма отдавна, но налседството му още ни тежи 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
Последна промяна ReZo на 03.02.2013 21:04, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 21:10
 |  |  |  | ReZo написа: Не искам да съм на мястото на Роджърс сега.... да се чудиш аджеба измежду кой от двамата клоуни да сложиш на вратата... единия хваща топката, все едно лови таралежи, а испанския комик ....за него май всичко е казано вече Тъпото е,че отпред се стараят , прават каквото могат момчетата...два на франсенал, два на сити като гост....обаче отзад все се намира кой да осере пейзажа.... Но това на Рейна днес ....нямам думи необяснимото е как след неизброимите му люхове, всяка кампания губим по една кошница точки, а този паляк неизменно след сезон след сезон си седи в клуба....със статут на незаменим... Какво е ттова търпение , аз нямам идея ...... няма как да правиш голям отбор без добър вратар, основно правило във футбола, мамка му Бенитез го няма отдавна, но налседството му още ни тежи  |  |  |  |  |
ТОЯ ЛАЙНАР РЕЙНА ПРЕЕБА НАРИСУВАНАТА ДВОЙКА, която бях дал и в Бийстито, а и на друго място. Не мога да повярвам как прецака един мач, който нямаше как да загубите и не загубихте, но трябваше да спечелите. Иначе Ливърпул за пореден път много ми харесват как успяват да изнасят играта със зверска преса в половината на противника и не дават на противника да си вземе дъх. Евала на Роджърс и само успехи ви пожелавам, дано си намерите и вратар, а не тоя ТЪП КЛОУН 
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 21:31
е, двойка твърдо да се играе тоя мач си е бая риск.. аз не бих..но го хванах на гол/гол в бет365 , както и дортмунд и андерлехт... и съм доволен... поне от залагане съм на положителни емоции този уикенд, за разлика от емоциите след мача и тъпотиите в ПМЛ 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 21:32
Еми, батка, Сити без двамата Туре, без Компани, вие без победа над топ 6 до тоя момент - ква по-удобна ситуация. И реално си биехте, ако не беше тоя плешив калъф.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 03.02.2013 21:37
Добрата новина: Свърши серията от 3 тежки гостувания в Манчестър и Лондон. Минимална загуба и 2 ремита по принцип не е резултат за срамуване. Лошата новина: И срещу Арсе и срещу Ман Сити водехме и в резултата и в играта, но сами подарихме точката на съперниците.
Много добър мач днес срещу шампиона. Много добра игра в офанзивен план, Стъридж се включи перфектно в тима, заформиха добър тандем със Суарес, който пък има по-голяма свобода и т.н. Отзад обаче сме гола вода.. Днес първо Агер изтърва Дзеко, а после Рейна направи клоунада както той си може. Както прави някои страхотни спасявания, така е способен да радва и феновете на другите отбори. Осма негова грешка през сезона, след която се стига до гол и повече точки за съперника. И аз бих се чудел на кой вратар да заложа. Имаше разни индикации че търсим вратар през зимната пауза. Ясно е че такъв не се взе, но дано поне има нещо вярно в тези слухове и да се работи по този въпрос и да имаме летен трансфер на вратар. Същото трябва да важи и за поне един централен защитник.
Все пак от днешния мач като цяло съм доволен. Така ми се иска да виждам отбора си!
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 04.02.2013 00:38
За Рейна без коментар - добрата новина е, че ще си ходи през лятото. Даунинг също надявам се. Този кръг Челси загубиха, а като ги гледам и си мисля, че може и да не завършат в топ 4 и този сезон. Там в момента са в свободно падане и нещата от мач на мач все по-зле стават. Евертън изпуснаха 2 точки също, а с този къс състав дори и без контузии трудно ще удържат фронта до края на сезона. При Арсенал е я камилата, я камиларя. Един - два мача все ще им се наложи да пускат Андре Сантос в игра и ще изпуснат точки:) Тотнъм измъкнаха победа, но единственият им нападател се контузи. Не ми се вярва да устискат 4-то място до края. Освен това с изключение на Челси, никой от тези отбори не успя да се подсили през зимата. Дори Кутиньо да не покаже кой знае какво, Стъридж направи огромна разлика (не ми се мисли какво щеше да е положението ако в момента можехме да разчитаме единствено на Борини освен Суарез). И нашия състав е къс, НО до края на сезона ни остават точно три мача срещу тимове, които са над нас в класирането - и трите са домакинства срещу Евертън, Челси и Тотнъм. И трите мача са "six pointers". От това, което виждам след идването на Стъридж ми се струва, че имаме не лош шанс за победа и в трите мача (да са живи и здрави всички само). Освен тези три мача до края на сезона остават още 10 кръга. Всичките са срещу тимове под нас в класирането. А този сезон покрай градежа на нов състав започнахме да си вземаме мачовете срещу по-слаби отбори и формата на отбора върви стабилно нагоре. Сега за трансферите - Роджърс спомена, че ще се пазарува сериозно през лятото. Сега се закърпваше положението. Една тенденция от лято 2010, която продължи и през лято 2011 до сега ме обнадеждава много. ФСГ може и да не разбират много от футбол, но определено са си направили добре сметката. Така - през лятото на 2010 бяха продадени и дадени под наем общо 19 играча, което освободи 30 милиона паунда от заплати (може да проверите ето тук http://www.thisisanfield.com/2011/09/reds-reduce-wage-bill-by-30m/ ). През 2011 също бяха продадени/дадени под наем играчи, от които се освободиха още 32 милиона паунда на година от заплати. Парите освободени от заплати и приходите от трансферите през 2011 бяха използвани за купуването на настоящите ни "звезди", като общия баланс е 1 милион в плюс (може да се провери тук http://www.theanfieldwrap.com/2011/08/the-great-net-spend-rope-trick-and-more-moneyballs/ ). Това, че повечето от новите ни попълнения се оказаха дърводелци и костваха поста на Кени е отделен въпрос. Важното в случая е, че клуба се освободи от всичките си "fringe players" за тези 2 години. Благодарение на това хлапетата получиха шанс. Няма гаранция, че няма да има още проби и грешки при трансферите, но това по-малко ме притеснява с Роджърс начело. Той поне не се свени да закотвя и собствените си протежета ако не са във форма. Заформи се един moneyball :)) Работата на Роджърс няма да съдя преди края на сезона. За момента издава правилните звуци в правилните моменти по посока на Фенуей. Когато дойде беше пионка на собствениците с потенциал. Сега вече се усеща, че е стъпил на земята по-стабилно, нещата се развиват добре за него. Основната му задача беше да развия младите играчи, да продължи с чистката на високоплатените издънки на Далглиш по възможно най-безболезнения начин и да придвижи отбора максимално напред. По точка едно постига добри резултати, точка две върви добре, като през лятото се очаква Даунинг, Рейна и Шкъртел евентуално да последват Дони и Джо Коул, а имайки в предвид програмата ни до края на сезона изненадващо можем да се окажем в удобна позиция за 4-тото място при малко повече постоянство. Междувременно от него се очакваше да е работлив, да не мрънка по адрес на властта и да е удобен буфер пред феновете ако нещата не потръгнат. Е, след фиаското през летния трансферен прозорец (благодарение на некомпетентния Йън Еъри, струва ми се), БР се обясни в любов на собствениците нееднократно и показа, че си знае урока. Като стана дума за Еъри само да вметна нещо, което ми се струва важно за работата на Роджърс. Напрежението в работата му сигурно е огромно и затова един компетентен футболен директор, който да постави ребром след всеки мач правилните въпроси относно стратегия, тактика и състав би му бил много по-полезен от Йън Еъри, който очевидно си няма хабер то това. Може би подчертана слабост, която състава имаше в мачове срещу по-директни, наблягащи на физическия аспект от играта тимове като Стоук, Астън Вила, дори Олдъм щеше да бъде отстранена още след първата издънка, а не да се повтаря отново и отново. Същото важи и за недотам добрия избор на стартов състав в някои срещи. Нещо, което той коригира в последствие в хода на срещата, но след пропиляно цяло полувреме примерно. С две думи има нужда от някой, който да го предизвиква така, както той прави с играчите си. Въздългичко стана, спирам дотук:)) YNWA 
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 04.02.2013 01:09
ееее, тамън стана интересно и ти спря като ти дойде музата, пиши...ти пишеш увлекателно и се чете на един дъх ама в началото как ги погреба всичкиии колкото и лека програма да имаме докрая, обеците от миналото си ги носим на ушите ...целите сме в пиърсинги мен ако питаш, че и тоя сезон не пропуснахме да добавим това 1:3 от Вила удома, за което принзавам си, все още ме е много яд ! повече отколкото 2:2 с Франсенал и Сити днес... реално според мен ще сме 5-ти този сезон пък ако докопаме четвъртото...ще гледаме жребий в ШЛ с повишен интерес отново 
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 05.02.2013 03:24
Този сезон никой не очаква да завършим четвърти, дори и аз:) Което не значи, че няма да се случи Отборите пред нас лека полека започват да зациклят и си мисля, че успеем ли да си вземем мачовете с отбори по-назад в класирането от нас ще завършим сезона много добре:) Следващите ни 3 мача са с УБА и Суонзи на Анфийлд и гостуване на Уигън. В същото време Евертън гостува на Ман Юнайтед, Тотнъм имат дербита с Уест Хем и Арсенал, както и не лек мач с Нюкасъл, Челси имат гостуване на Ман Сити, а Евертън гостува на Юнайтед. За Арсенал нямам какво да кажа - те обикновено бият някой силен отбор с 3-4:0 и после ги издървари я Норич, я Суонзи, така че ми е трудно да подбера по-трудните им мачове:) Вземем ли си трите мача, ще сме скъсили дистанцията до 4-то място поне с 3 точки. Това значи 6 точки за 10 кръга с директен сблъсък на Анфийлд. Сега остава само футболистите ни да се погрижат тази кръчмарска сметка да е актуална след 1 месец (когато ще са се изиграли въпросните 3 кръга:)) Малко за Роджърс - струва ми се, че ще остане за доста време в Ливърпул. Не, че е постигнал нещо с отбора за момента или резултатите досега са нещо феноменално (примерно :)), но от Улие насам на мениджърите, които са идвали с цялостен план за развитие на клуба и са успявали да постигнат що годе бърз резултат по програмите си (т.е. видим резултат от сезон 1) и да покажат някакво развитие, им е било гарантирано, че ще получат шанс да изкарат проекта си до край, евентуално успешен (но уви, не точно) за поне 3-4 години. Улие наследи един плачевен Евънс и успя почти веднага да наложи 3-ма супер играчи от академията - лайтмотива му беше, че ще се работи здраво с школата и младите играчи и получи своя шанс. Неговото напускане съвпадна с излизането на фамилия Муурс от клуба, който притежаваха дълги години, но не управляваха особено успешно и в момента, в който успехите на терена спряха се видя колко назад сме в маркетинга и планирането на средносрочното бъдеще на клуба. Инерцията понякога е по-зле и от мечешка услуга. Бенитез дойде в отбор пълен с талант (както и френски дупки и Игор Бишчан, разбира се:)), който всеки сезон се представяше под нивото си вместо да се бори за титлата и в първия си сезон спечели Шампионската Лига по ЕПИЧЕН начин. След един не по-малко як и спечелен от нас финал за ФА къп срещу Уест Хям следващия сезон Ливърпул изглежда се движеше в правилната посока. Човека не си остави нулев сезон за преход след Улие, (с много късмет) просто всеки сезон се печелеше сериозно отличие и тима бележеше прогрес на терена. За жалост с Рафа дойдоха и американците и според мен най-вече те опорочиха престоя му в отбора (както и решението му да отчужди и продаде Алонсо). Звезди на световния (не особено зрелищен) футбол дойдоха в отбора, начело с несравнимия Марк Гонзалез, разбира се. Постепенно в стремежа си да се докаже ВЪПРЕКИ Джилет и Хикс, Рафа съвсем отеба школата и този път отбора се разводни със знайни и незнайни испански/холандски и какви ли не още чепове, които освен да го дървят друго не правеха в отбора. В един момент ситуацията заприлича на тази в ивицата Газа - вече не знаеше, кой е прав и кой е крив. И собствениците, и мениджъра се бяха изявили в доста лоша светлина, отбора стана поле за изясняване на лични отношения и дрязги. Клуба за малко да изпадне в администрация и логично се раздели с всички виновници, включително с недоразумението наречено дедо Рой. Нови собственици, наскоро усвоили хватката Moneyball в глупавия си, комерсиален американски спорт с пижами и един легендарен мениджър, който за половин сезон успя от неочакван кандидат за изпадане да ни превърне в неочакван кандидат за ШЛ. Сто милиона паунда и трийсет греди по-късно след като лееко се преекспонира качеството на британската школа и господата от Фенуей се убедиха, че крал Кени е адски точен тип, но не умее нито да мотивира особено наемниците си, нито да раздава правосъдие с твърда ръка, когато се отнася до собствените си издънки. Трябва им човек с План решиха те. Като добри бизнесмени, които много не вдяват от футбол веднага съобразиха, че най-добрия начин да може клуба да се самоиздържа и дори да е на печалба е да го преструктурират изцяло и да завъртят нещата около пренебрегваната ни, но богата на талант и много продуктивна Академия. Евала за което от мен. И прецениха, че за целта им трябва някой, който тепърва ще се стреми да се докаже, вместо вече утвърден мениджър с голямо име, претенции и от който ще им е адски трудно да се отърват ако се наложи, без да обърнат феновете срещу себе си. Някой, който да е наясно, че ще трябва да пресее безнадеждните дупки от немотивираните дупки, да работи с вторите и да е ОК с това, че за да има пари за трансфери ще трябва да се отърве от първите. С тези 180 страници презентация (сигурно е имало много таблици и диаграми, иначе не ми е ясно как е запълнил толкова обем :)) Брендън Роджърс толкова ги впечатлил, че ФСГ са се отказали от първоначалната си идея да имат футболен директор, при който мениджъра да е на отчет, и който да определя трансферите. Поемат огромен риск с него като му дават пълната власт в клуба (макар, че за мен е спорно дали той има последната дума по всички приходящи трансфери и най-вече дали при една оферта от 40+ милиона за Суарез, примерно, няма да го продадат през мениджъра ако не това, то другото лято ако нещата временно зациклят да речем), а след летния трансферен прозорец го оставят с една шепа играчи, половината от които са хлапета, а другата половина издънки от Далглиш. Освен това клуба вече е приел нова политика по отношение на новите попълнение - предлагат се доста по-ниски заплати в сравнение с водещите отбори, като разликата може да се навакса от клаузи в договорите, които обвързват голяма част от парите, които играча би могъл да получи с представянето му. Една анти Аквамен/Джо Коул/ Йованович и безброй още дърводелци политика. Може би заради това договарянето на личните условия с Кутиньо се проточиха толкова дълго след като трансферната сума беше уредена. В съчетание с крайно неуспешните ни последни сезони и слабите изгледи за ШЛ скоро време правят привличането на утвърдени звезди като, да речем, Снайдер, невъзможно. Което пък от една страна е много удобно за собствениците (предвид заплатата на Снайдер) и адски стимулиращо за младите таланти в състава/ школата. Колко ли му е терсене на Том Инс сега за тази клауза позволяваща на Блекпул едностранно да удължат договора му за още една година това лято. Да не се беше правил на интересен по-рано, келеменцето. Сигурно Стърлинг му праща смс-и да го дразни през малките междучасия. Но, challenge accepted и Роджърс явно е решил да остави отпечатък на всяко ниво в клуба, за да наложи стила си. Лошо няма. Примерно дърводелците останали от Далглиш. Като видя, че няма накъде и ще трябва да опре до някои от тях човека се обърна към психолога д-р Стив Питърс. Това се случи през втората половина на ноември. Доктора идва веднъж седмично и разговаря с играчите и членовете на екипа (само тези, които изявят желание). Няма и две седмици по-късно започва възхода в играта на Енрике, Хендерсън и о, чудо - Даунинг. Постепенно целия тим си стъпва на краката и започва да показва проблясъци на класа през декември, за да се стигне до последните доста впечатляващи представяния на отбора, както и на гореспоменатото трио през последните седмици. Роджърс си знае най-добре дали не е попрекалил малко спрямо Керъл, щом дори Даунинг започна да играе що годе добре напоследък. От друга страна евентуална продажба на Керъл ще гарантира не малко пари през лятото, а и Майкъл Нгоо, който му е като черен брат-близнак вкара 2 гола за 3 мача, откакто премина под наем в Хартс през януари. Само, че е по-млад, няма да ни струва нищо и заплатата му е 4 пъти по-ниска. Суарез също доста се подобри този сезон, въпреки, че цялата тежест отбора да вкара и въобще да направи нещо смислено в атака падаше върху него. Играта доста му е подобри, да не споменавам колко по-ефективен е сега. Освен това и простотиите като, че ли намаляха. Младите надежди вече не са само надежди и се включват все по-добре. Стигам и до следващата важна част от работата на Роджърс (по-скоро екипът му) в Ливърпул - контузиите. Пу-пу, този сезон почти няма контузии. Обичайните ни заподозрени са в небивала форма. Агер мисля, че натрупа рекорден брой последователни срещи без контузия от години насам, а и Джонсън също се задържа задълго в състава (или поне без дежурната сериозна контузия). Джерард, другият ни редовно контузващ се, е на 33 и не е пропуснал мач, като с напредване на сезона изглежда все по-свеж. Карагър изнесе много добри мачове от Норич насам (когато отново започна да играе). Роджърс е довел Глен Дрискол, шеф на медицинския екип в клуба, и физиотерапевта си от Суонзи (Крис Морган), които са намалили натоварването за определени играчи и сега всеки в състава тренира по индивидуален план. Баси, толкова е просто, защо никой преди това не се е сетил.. Между другото защитата ни с Карагър изглежда много добре в момента, макар че заради него се измества десетина метра назад към наказателното поле. Срещу Норич и Сити това определено сработи добре (засадата за гола на Джеко я покри Агер, а не Джейми), но срещу Арсенал и Уолкът не беше много добра идея. Струва ми се, че БР поставя основите на нещо много хубаво в Ливърпул, очевидно израства с отбора си и отделя доста внимание на детайлите, което за мен е доста окуражаващо. Затова не вярвам Фенуей да тръгнат да го шкартират в скоро време. Напомня леко на един ранен Рафа Бенитез (ха!  ), но надграждащ над правилната основа и надявам се с добра подкрепа отгоре. Ако през лятото продаде Керъл, Даунинг и да речем Коатес (или Штъркел) сигурно ще получи повече от достатъчно средства, за да добави необходимата класа в отбора (особено в защита и според представянето на Кутиньо и в креативен план). Надявам се нещата да не се изчерпат само с попълнения ала Том Инс или пък с бивши играчи като Ашли Уилямс, за който упорито се спекулира напоследък. Ще се радвам и на някой свободен трансфер ала Диаките от Лацио, но очаквам и сериозна класа и опит. Особено ако се доближим до ШЛ (кхъм-кхъм) този сезон. Интересно след 1-2 години, когато Шелви съвсем изкласи в първия тим дали ще е модел за подражание:) Не им е лесно на малките скаусърчета Малко се поулях пак, но и без друго само аз си пиша в тази тема:))) YNWA
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 05.02.2013 13:56
Пиши ти, пиши! Лошо няма. Щом и врагът те чете редовно, значи добре пишеш. Майтапа настрана, доста детайлно пресъздаваш обстановката на Анфийлд и това поне на мене адски ми харесва и го намирам много увлекателно, понеже така или иначе нямам доста време за футбол напоследък, за други отбори освен моя така или иначе. Мое лично мнение е, че едно четвърто място за вас би било по-скоро резултат на щастливо стечение на обстоятелствата (умишлено не искам да употребявам думата късмет), отколкото на някаква константна силна игра. Не мисля и, че ако това вземе, че стане (в което, така като те чета, ти вътрешно си твърдо убеден, колкото и да го отричаш  ), ще е от особена полза за отбора и най-най-вече за плана на Роджърс. Не говоря за плановете на ФСГ, а на БР. Щото за всеки, който разбира от тази игра и е следил що-годе Ливърпул от август насам, трябва да е ясно, че това е човек с доста подробен и абсолютно конкретен план. Поне аз така ги виждам нещата де, но си мисля, че (образно казано) първите крачки на една добра засилка трябва да са малки. Едно участие в ШЛ, което откровено би било голяма изненада за всички, според мен ще е прекалено голяма крачка за ЛФЦ в моментното му състояние (бързам да уточня преди да бъда разкъсан) и рискът от "загуба на равновесие" би бил сериозен и не би трябвало да бъде подценяван. Сега ще ми кажеш, че и Кени миналата година е виждал нещата така и почти умишлено е оставил отбора извън зоната на ЕКТ. Тук обаче ще си поволя да не се съглася с това, колкото и да не ти харесва, когато някой говори срещу вашия "крал". Твърдо съм на мнение, че Кени и да искаше, нямаше да постигне необходимото класиране. Според мен това, което постигна 2012 беше максимума. С неговите мениджърски качества + 15-годишната му абстиненция от попрището и наличния мат'рял толкова. И понеже стана въпрос за Кени, е редно да ти кажа и на теб какво ми е мнението за него, след като вече определено си почувствал верните нотки в написаното от мене. Знам колко го обичате всички Ливърпулци, и не искам да му оспорвам нито качествата нито заслугите като играч, но като мениджър, за мен той си остана недоказан, той е този, който пропиля невероятното наследство на легендарния буут-руум и във втория момент, в който стана напечено (първият беше Арсенал 1989) си подви опашката и се изнесе. Ако не ме лъже паметта, това стана след една домакинска загуба - 1-3 от КПР, която даде огромна глътка въздух на Арсенал в преследването на титлата 1991. Това за мене е мижитурка от класа. Оттам нататък всичко беше безвъзвратно загубено и Сунес не беше в състояние (всъщност никой на този свят не беше) да върне магията обратно. Та да се върнем на основната тема все пак. Аз ако бях Ливърпулец, щях да храня безрезервно доверие към БР. Не от онова доверие към Рафа последната година от царуването му де, ако се сещаш какво имам предвид. Просто няма как човек да не види качеството на работата му. И тук не говоря за качество под формата на резултати до момента във вид на точки и позиция в таблицата. Става въпрос най-вече за поглед в дълбочина, за безбройните малки промени, които най-вече хора като тебе долавят. Хора, които стават и лягат с мисълта за любимия отбор. Като фен на Юнайтед съм доста по-обезпокоен от това, което става при вас тази година, отколкото миналата. Тогава си беше егати смехорията това назначаване на Кени. Ама хайде стига толкова за него, че ще си навлека масово гнева на целокупната ливърпулска диаспора тук.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 06.02.2013 00:16
Благодаря за милите думи първо (и на Резо също благодаря:)) За по-голямата част от останалото, което си написал обаче сме на различно мнение :)) За едно нещо съм твъдо съгласен с теб - ако успеем да влезем в четворката ще е абсолютно в резултат на щастливо стечение на обстоятелствата (харесва ми този израз:). Верно, състава в момента е доста къс, а който дойде през лятото и за една съвсем хипотетична кампания в ШЛ надали ще е със светкавична адаптация в отбора. Обаче това ще е едно страхотно нещо не само заради парите и за recognition-a на клуба и евентуалното по-лесно привличане на качествени нови попълнения, ами ще е страхотен допинг за всички в отбора, не само младите ни играчи. Би било чудесно ако питаш мен. Едно класиране в четворката този сезон обаче, освен много малко вероятно, е и нещо, което не зависи само от представянето на нашия отбор, така че наистина не съм толкова убеден, че може да се случи, колкото ти си мислиш:) Едно евентуално класиране в ШЛ би било и доста по изискващо към състава от мачовете с резервите и младежите в ЛЕ, така че и да не се класираме този сезон няма лошо :) Колкото до БР, той явно има план, но по-обнадеждаващо за мен е, че е склонен да се променя. В началото на сезона Роджърс обесняваше, че на Ливърпул ще му трябват няколко сезона, за да заиграе като Суонзи, което в съчетание с хилядите безцелни пасове в началото беше доста стряскащо за мен. Сега вече нещата еволюираха и стила, който отбора показва последните мачове е страхотен, нищо общо с това, което гледахме в началото. Може би си забелязал, но Кени е истински отдаден на каузата "Хилсбро" и очевидно самата трагедия го е афектирала доста. По онова време той напусна с този предтекст и не мисля, че някой може да го вини по този въпрос. Напускането му сега беше "подпомогнато" от доста голяма доза малшанс, като например скандала Суарез-Евра и безбройните греди и неумението на играчите му да се адаптират бързо. Все пак той купи почти цял нов отбор, а всичките му нови попълнения изглеждаха доста добре допреди да дойдат при нас. Дори Даунинг беше играч на сезона. Според мен пътя към успеха не е само един, а още миналия сезон отборът на Далглиш правеше страхотни мачове, само че с греди вместо с голове. Съотвенто резултатите в първенството не дойдоха и морала на отбора доста падна. Това, което ти казваш за него как му била изпята песента още преди 20 години и т.н. според мен съвсем не е така. По-скоро той не е отчел факта как се е променило отношението на футболистите към играта и парата през този период. По онова време да купиш топ играчи за тогавашния еквивалент на тези суми означаваше, че получаваш тотално отдадени на тима професионалисти със здрава психика, които ще си счупят краката на терена ако трябва, но ще направят всичко, за да оправдаят гласуваното доверие и въпросните суми. А сега получаваш лабилни пикльовци, които ще се размрънкат след 3 месеца малшанс и несполуки. Разликата е огромна. Брендън Роджърс разполага със същото ядро от футболисти, но като постави нещата ребром и с малко по-индивидуален подход те вече изглеждат по съвсем различен начин. Евентуално и на краля щеше да му писне и да стигне до този момент, но явно очакванията му като отношение и професионализъм от страна на играчите, с които работи са доста аутдейтнати. Всъщност истинските професионалисти (тези, които не мрънкат и дори да не играят редовно когато ги пуснеш излизат и си свършват работата без излишно разтакаване и обяснения) напуснаха след първия половин сезон под ръководството на Далглиш. Говоря за Каут, Макси и Белъми. Каквото било - било. Няма смисъл да спорим какво е щяло да бъде ако еди какво си. Важното е, че Роджърс се справя добре и след три мача отбора може да е в позиция да поднесе някоя и друга изненада. YNWA
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 07.02.2013 17:10
 LIVERPOOL FC legend Jamie Carragher will retire from football at the end of the season after 16 years of successful service with the Reds. After joining LFC as a youngster, Carragher made his debut in January 1997 and has since played more than 700 senior games for the club. He is second only to Ian Callaghan in LFC's all time appearances record. 
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Pool Mania 2012/2013 | 07.02.2013 17:14
Хах, тъкмо мислех да го постна това:) Джейми е легенда (още от двата автогола срещу Ман Юнайтед, но след Истанбул вече и наша :)). Дали ще остане и след това на някакъв пост в клуба. Със сигурност няма да го видим като журналист, тъй като само в Мърсисайд биха го разбирали :) Велик 
|
|   |
|
|