Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:04

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията) 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 11:50

Без да претендира за каквато и да е представителност, една извадка на дублиранията в изминалия кръг:

Общо дублирания: 38 (улучени: 4; в 4+ диапазона: 6)
Домакин: 14 (улучени: 1; в 4+ диапазона: 3)
Гост: 24 (улучени: 3; в 4+ диапазона: 3)

Улучени в 4+ дипазана (домакин): 0:1 [1:3] - 1:1 [4:0] - 1:1 [4:1]
Улучени в 4+ дипазана (гост): 1:1 [2:2] - 1:1 [3:1] - 1:1 [4:1]

Разпределение на дублиранията по резултати (домакин):

1:1 - 5
1:0 - 3
2:0 - 3
0:1 - 2
2:1 - 1

Разпределение на дублиранията по резултати (гост):

1:1 - 21
1:2 - 2

~ ~ ~

Статистика отпреди 2 седмици (Х кръг):

Общо дублирания: 19 (улучени: 5; в 4+ диапазона: 4)
Домакин: 8 (улучени: 1; в 4+ диапазона: 2)
Гост: 11 (улучени: 4; в 4+ диапазона: 2)

Улучени в 4+ дипазана (домакин): 1:1 [1:3] - 2:0 [3:1]
Улучени в 4+ дипазана (гост):1:1 [3:2] - 2:1 [3:2]

1:1 - 4
2:0 - 2
1:0 - 1

1:1 - 7
2:0 - 2
2:1 - 2

~ ~ ~

Статистика отпреди 3 седмици (IХ кръг):

Общо дублирания: 33 (улучени: 5; в 4+ диапазона: 7)
Домакин: 14 (улучени: 1; в 4+ диапазона: 3)
Гост: 19 (улучени: 4; в 4+ диапазона: 4)

Улучени в 4+ дипазана (домакин): 1:1 [2:3] - 1:0 [5:1] - 1:1 [4:0]
Улучени в 4+ дипазана (гост): 1:1 [3:2] - 1:1 [4:0] - 1:1 [4:0] - 1:1 [2:2]

2:0 - 5
1:0 - 4
1:1 - 3
0:1 - 1

1:1 - 17
1:0 - 1
2:0 - 1

~ ~ ~

(ще бъде допълвано)

Последна промяна PMLeague на 22.12.2015 12:13, променена общо 2 пъти

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 12:33

PMLeague написа:
Mandor написа:
За 4, елементарното измъкване е да се забрани дублирането след 11 ч. Вече има забрана за дублиране на мач след избивка на вратаря, лесно може да се разшири.

Нещо такова си мислех и аз (примерно дублиране в мекия срок = засада), даже частното правило, което е в момента, ще стане генерално, което принципно е добре.

Да, ама това противоречи на принципа, че играта не трябва да се усложнява за настоящите играчи.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 16:52

Според съюза на самозваните математици към ПМЛ шансът за гол от контраатака при така предложените правила се равнява на 3-4%, при това без да се се отчита факторът неизпълняемост... Казано грубо, отбор-бот, който редовно играе по 5-6 дубъла на мач, ще бъде наказван с гол от контраатака веднъж на 5 мача. В същото време осъщият отбор ще вкара между два и три допълнителни гола от дублиранията си на ботския резултат.

Някой, ако иска да оборва, че не съм се задълбочавал много-много в тези сухи цифри...

~ ~ ~

spurs написа:
PMLeague написа:
Mandor написа:
За 4, елементарното измъкване е да се забрани дублирането след 11 ч. Вече има забрана за дублиране на мач след избивка на вратаря, лесно може да се разшири.

Нещо такова си мислех и аз (примерно дублиране в мекия срок = засада), даже частното правило, което е в момента, ще стане генерално, което принципно е добре.

Да, ама това противоречи на принципа, че играта не трябва да се усложнява за настоящите играчи.

Принципно даже се опростява, защото се върви от частен (забрана, ако) към общ случай (забрана при всички положения). Ама реално ще се усложни, защото в момента частният случай се случва пренебрежимо рядко, за да е някакъв фактор, докато общият случай ще е на лице почти всеки кръг... Мдааам...

Последна промяна PMLeague на 22.12.2015 16:53, променена общо 1 път

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 17:34

последните три кръга явно са били много щедри за дублиращите отбори 1 от 6 дубъла излизат според тази извадка, но ако се направи по-глобално проучване ще видите че цифрите клонят към 1:9. 1:10 да не казвам 1:12 (няма да издавам цифрите за моят отбор). Но дори и при изнесените данни, не виждам защо дублираните отбори трябва да се наказват, като се дава допълнителна прогноза за противника. Очевадно дублирането не носи никакво предимство. Аналогията с "оголването" е меко казано доста нелеп, имайки предвид фактът, че съм се оголил не води автоматично за шанс за противника. Фактът че съм се лишил от прогнози за сметка на дублирането е дефакто оголването, за което споменавате - защото може да доведе до една голяма НУЛА (ЗЕРО, 0) - защо по дяволите трабва противника да има 2 проактивни действия срещу мен - хем избивки, хем допълнителна прогноза. Това е супер неревностойно за мен.

Да обобща - не ми харесва идеята да се създава служебно неравенство с броя на прогнозите или броят на мачовете и въвеждането на контра-атака, особено при дублиране е доста нечестно и дава предимство за недублиращия отбор.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 17:39

PMLeague написа:
Според съюза на самозваните математици към ПМЛ шансът за гол от контраатака при така предложените правила се равнява на 3-4%, при това без да се се отчита факторът неизпълняемост... Казано грубо, отбор-бот, който редовно играе по 5-6 дубъла на мач, ще бъде наказван с гол от контраатака веднъж на 5 мача. В същото време осъщият отбор ще вкара между два и три допълнителни гола от дублиранията си на ботския резултат.

аха и точно за това нищо няма да промени.
вкарай контрите и далечните удари като част от играта, а не като наказания срещу бот дубли
ако искаме наистина да се ограничат дублиранията, то те трябва да се наказват с дузпа или 2 преки свобни удара или с увеличаване на вратарските избивки за всеки дубъл след първия такъв. (1 дубъл - ок ; 2 дубъл: дузпа/две ПСУ-та или 6 вратарски избивки), за трети дубъл нарстват още повече и така.

Това е истината. Иначе само си чешаме езиците.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 17:43

EL Capitano написа:
последните три кръга явно са били много щедри за дублиращите отбори 1 от 6 дубъла излизат според тази извадка, но ако се направи по-глобално проучване ще видите че цифрите клонят към 1:9. 1:10 да не казвам 1:12 (няма да издавам цифрите за моят отбор). Но дори и при изнесените данни, не виждам защо дублираните отбори трябва да се наказват, като се дава допълнителна прогноза за противника. Очевадно дублирането не носи никакво предимство. Аналогията с "оголването" е меко казано доста нелеп, имайки предвид фактът, че съм се оголил не води автоматично за шанс за противника. Фактът че съм се лишил от прогнози за сметка на дублирането е дефакто оголването, за което споменавате - защото може да доведе до една голяма НУЛА (ЗЕРО, 0) - защо по дяволите трабва противника да има 2 проактивни действия срещу мен - хем избивки, хем допълнителна прогноза. Това е супер неревностойно за мен.

Да обобща - не ми харесва идеята да се създава служебно неравенство с броя на прогнозите или броят на мачовете и въвеждането на контра-атака, особено при дублиране е доста нечестно и дава предимство за недублиращия отбор.

:moufan:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 17:45

EL Capitano написа:

дублирането е знак на безпомощност
пускате масово защитни потоци и бичите 1-1 пък ако върже някъде. Ама после викате, като домамина ми дава такива мачове така ще играем. Ми то в тези потоци всичко може да стане 1-1, освен ако някой не ви даде Реал или ПСЖ ама това понякога е и риск и много отбори не желаят да рискуват. И аха дадат нещо друго, веднага 1-1/1-1. На тази концепция е базирана играта на повечето отбори в играта, включително и вашия. В миналото тези дубъли много ви помагаха, а още преди това помагаха на Валките. Вторите след въвеждането на вратарите са само сянка на миналото си величие, а вие в момент в който нямате този спортен шанс виждате съществената разлика.
Аз ако водих тази игра нямаше да има никакви дулирания за никой и бъдио сигурен, че историята в играта щеше да е много, много по-различна от тази която е в момента.
И няма никакво значение математиката тук след като има случаи в които изрядни тактически отбори попадат в зоната на здрача с кофтия кръг в кофтия момент и някой отбор-бот им бичи двойни голове и има взима мач в който е бил много по-слабия отбор на терена чисто игрово.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 18:17

Цитат:
дублирането е знак на безпомощност

Напротив! Дублирането е демонстрация на смелост, увереност и дълбоко познаване на конкретиката!

Безпомощност е 1:0, 2:0, 2:1 - пък все някое дано влезне. И като зашият още два гола и стане 4:1 след 85 минута, почва рев, че мача "ни избягал"...
Айде, моля ти се - ебаси двойния стандарт и демагогия!

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 18:46

EL Capitano написа:

Капитане, уж можеш да боравиш с цифрите и трябва да си наясно, че шансът за гол от дубъл е нещо от порядъка на 1/7 - 1/8 максимум. И тук не говорим за гол, ами за два гола. Тъй че твърденията как отбор се самонаказвал при дублиране ми се струват все по-несъстоятелни - за отделен отигран с дубъл троен мач си намаляваш шанса за гол с около 50%, ама за примерно за 20 отиграни с дубъл тройни мачове ще си увеличиш шанса за гол с 10-15%.

Обяснено с най-елементарния пример: в 1 от 4 дублирани мача ще ти избяга оголената прогноза на съседен резултат (това, което наричаш самоощетяване), но в същото време в 1 от 7 мача ще ти се налее дубъл (2 гола). т.е. в една извадка от 28 дублирани мача ще са ти избягали 7 гола от "самоощетяване", а в същото време ще са ти се налели 4*2 = 8 гола от дублиране. Коментар?

~

Иначе за мен най-важната очертала се тенденция от горната извадка е, че в гостуванията има около 50% повече дубли, отколкото в домакинствата. Това е просто нелепо!!! Ако за домакинствата, когато изборът е в твои ръце, е съвсем в реда на нещата да си избереш мач с що-годе изразена водеща прогноза и да го дублираш, то в гостуванията профилът на мачовете е такъв, че няма изразена прогноза, т.е. постановката се крепи изцяло върху това, че имаш някакви неясни мачове и дай сега като са неясни да се скрием масово зад бота, пък математиката ще ни покрие.

Другата интересна тенденция е, че в домакинствата има що-годе равномерно разпределение на дублите между 3-4 вероятни резултата, докато в гостуванията 95% от дублите са 1:1... Какво трябва да говори това - че 95% от домакинските капитани са мухи и дават само някакви мачове за 1:1, или въобще във футбола над 50% от мачовете завършват 1:1?!?? Или бичим 1:1, на общо основание и чакаме Фортуна все някъде да ни налее с голямата кофа?!?

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 18:53

PMLeague написа:

Това е спекулативно твърдение. Да вземем трите най-вероятни резултата за даден мач: 1:1 (коеф. 6,00), 1:0 (7,00), 2:1 (8,50). Ако ги изиграеш в диапазон 1:1/1:0/2:1, това прави среден коефициент 2,34. Ако ги изиграеш с дубъл на най-вероятния изход и покриваща прогноза на съседния - 1:1/1:1/1:0, това прави среден коефициент 2,10 (на ум ги смятам, може и да не съм докрай прецизен). Та кое точно намаля шанса чисто математически?!? Да, за отделен мач си намаляваш шанса да целнеш резултата с около 50%, но дългосрочно падналите двойни голове те компенсират и ти качват успеваемостта с едно 10-15% минимум.

Федерацията си позволява да спекулира използвайки цифри, които не са реални. Букмейкърските коефициенти въобще не са меродавни (разпределението от възможни резултати не са 8, а реално двойно по-голям, все пак това не е зарче където изходите са фиксирани на 6). Въпреки това нека да следваме логиката и дадените цифри за коефициентите 6, 7 и 8.5

Според цифрите 3-те резултата ми дават шанс от 42% да позная събитието
Дубъл 1:1 + 1 прогноза 1:0 ми дават 30% да позная изхода от мача

Тук не обсъждаме наградата при познато събитие, но може и да премерим съотношението риск/награда ако толкова ви се занимава. Но именно това е компонента, който отборите сами трябват да преценяват как да ползват (говоря за поет риск и награда). Факт е обаче че дублирането редуцира шанса осезаемо с близо 1/3. Когато добавите и наказание за дублаж, тогава увеличавате риска за дублиращия отбор още повече, и за това го намирам за изключително нечестно. Как да се изразя по-ясно.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 18:57

EL Capitano написа:
PMLeague написа:

Това е спекулативно твърдение. Да вземем трите най-вероятни резултата за даден мач: 1:1 (коеф. 6,00), 1:0 (7,00), 2:1 (8,50). Ако ги изиграеш в диапазон 1:1/1:0/2:1, това прави среден коефициент 2,34. Ако ги изиграеш с дубъл на най-вероятния изход и покриваща прогноза на съседния - 1:1/1:1/1:0, това прави среден коефициент 2,10 (на ум ги смятам, може и да не съм докрай прецизен). Та кое точно намаля шанса чисто математически?!? Да, за отделен мач си намаляваш шанса да целнеш резултата с около 50%, но дългосрочно падналите двойни голове те компенсират и ти качват успеваемостта с едно 10-15% минимум.

Федерацията си позволява да спекулира използвайки цифри, които не са реални. Букмейкърските коефициенти въобще не са меродавни (разпределението от възможни резултати не са 8, а реално двойно по-голям, все пак това не е зарче където изходите са фиксирани на 6). Въпреки това нека да следваме логиката и дадените цифри за коефициентите 6, 7 и 8.5

Според цифрите 3-те резултата ми дават шанс от 42% да позная събитието
Дубъл 1:1 + 1 прогноза 1:0 ми дават 30% да позная изхода от мача

Тук не обсъждаме наградата при познато събитие, но може и да премерим съотношението риск/награда ако толкова ви се занимава. Но именно това е компонента, който отборите сами трябват да преценяват как да ползват (говоря за поет риск и награда). Факт е обаче че дублирането редуцира шанса осезаемо с близо 1/3. Когато добавите и наказание за дублаж, тогава увеличавате риска за дублиращия отбор още повече, и за това го намирам за изключително нечестно. Как да се изразя по-ясно.

:moufan: :moufan: :moufan:

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 19:08

Че съотношението риск/награда е в основата на нещата бре! Естествено, че можещият и мислещият отбор може да си максимизира наградата с мисъл и анализ, в което няма нищо по-логично и нормално. Бедата е там, че и посредственият отбор преспокойно може да се скрие зад някаква математика (дисбаланс) и без особено мислене и можене да получи едно доста прилично съотношение риск/награда.

Последна промяна PMLeague на 22.12.2015 19:10, променена общо 4 пъти

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 19:42

PMLeague написа:
Капитане, уж можеш да боравиш с цифрите и трябва да си наясно, че шансът за гол от дубъл е нещо от порядъка на 1/7 - 1/8 максимум. И тук не говорим за гол, ами за два гола. Тъй че твърденията как отбор се самонаказвал при дублиране ми се струват все по-несъстоятелни - за отделен отигран с дубъл троен мач си намаляваш шанса за гол с около 50%, ама за примерно за 20 отиграни с дубъл тройни мачове ще си увеличиш шанса за гол с 10-15%.

Обяснено с най-елементарния пример: в 1 от 4 дублирани мача ще ти избяга оголената прогноза на съседен резултат (това, което наричаш самоощетяване), но в същото време в 1 от 7 мача ще ти се налее дубъл (2 гола). т.е. в една извадка от 28 дублирани мача ще са ти избягали 7 гола от "самоощетяване", а в същото време ще са ти се налели 4*2 = 8 гола от дублиране. Коментар?

~

Иначе за мен най-важната очертала се тенденция от горната извадка е, че в гостуванията има около 50% повече дубли, отколкото в домакинствата. Това е просто нелепо!!! Ако за домакинствата, когато изборът е в твои ръце, е съвсем в реда на нещата да си избереш мач с що-годе изразена водеща прогноза и да го дублираш, то в гостуванията профилът на мачовете е такъв, че няма изразена прогноза, т.е. постановката се крепи изцяло върху това, че имаш някакви неясни мачове и дай сега като са неясни да се скрием масово зад бота, пък математиката ще ни покрие.

Другата интересна тенденция е, че в домакинствата има що-годе равномерно разпределение на дублите между 3-4 вероятни резултата, докато в гостуванията 95% от дублите са 1:1... Какво трябва да говори това - че 95% от домакинските капитани са мухи и дават само някакви мачове за 1:1, или въобще във футбола над 50% от мачовете завършват 1:1?!?? Или бичим 1:1, на общо основание и чакаме Фортуна все някъде да ни налее с голямата кофа?!?

Аз познавам цифрите и за това ти казвам, че въобще не говорим за 1/7 шанс за гол. Лавината има около 30 дубъла този сезон и нямаме нито един гол - нещо не ме покрива математиката въобще.
Така че ти спекулираш с мнението че дубъл головете са толкова успешни имаш извадка от 3 кръга. Освен че отборите са станали по-смели, по-добре познават играта, какво да ти кажа. След време може и 50% да стигнат като успеваемост. Това че има тенденция да се играе с повече дубли - лошо ли е?

НЕЩО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ НЕ РАЗЛИЧАВАТЕ МЕЖДУ ШАНС И УСПЕВАЕМОСТ

Аз говоря, че си намалям математически шанса да позная дадена среща с 30 или 50 процента лишавайки се от прогноза се надявам да сте го разбрали защо. Това че съм успешен с дубли/без дубли ме прави добър играч. Дали това се дължи на шанс или познание, това не е от значение. Това че гостите играели поголовно дубли - ми да играят, и домакините да играят ... кой ги спира? Нещо ми се струва че повечето точки се печелят от домакините обаче, а не от гостите (говоря за А група). Б-групата не я следя. Така че не преиначавайте цифрите. Гостите може да си джиткат дубли, но печелят ли мачове? Продължавам да защитавам текущия геймплей, който силно защитава можещите капитани. Отборите разчитащи на шанс и математика няма да как да са успешни дългосрочно, ако са ... значи не е само математика. Не виждам защо да не разчитам на фортуна и на математиката. Каквото и да си говорим те са част от играта Явно искате да не зависим толкова от тях. МИ да сменим тотално играта играем 20 мача с по една прогноза ... и тогава само майсторлък.

Сега за какво спорим? За дубли, без дубли, за наказани дубли, за въвеждане на контри, за далечни удари...малко ми се губи темата. Уж бе да се въвеждат някакви нови елементи, а то някак си пак отива на скрит замисъл да "възпрем" дублирането, да не ме бият с 0:5 с три мача 1:1.

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 20:23

PMLeague написа:
Че съотношението риск/награда е в основата на нещата бре! Естествено, че можещият и мислещият отбор може да си максимизира наградата с мисъл и анализ, в което няма нищо по-логично и нормално. Бедата е там, че и посредственият отбор преспокойно може да се скрие зад някаква математика (дисбаланс) и без особено мислене и можене да получи едно доста прилично съотношение риск/награда.

Аз мисля, че неможещи отбори няма, за мен има само можещи капитани и играта зависи изцяло от тях. Който може си го може. Аз ги разбирам големите отбори, че се дразнят на "по-малките" когат се окопаят и им рушат играта, но това е тактиката на по-слабите (няма да се надиграваме сега с 8 мача от сини потоци). Големите са големи, защото са големи. Сега, да пипаме играта, за да не могат няколко отбора да играят с 16 1:1 ми се вижда излишно, и ще бъде нечестно ако така се измени баланса на играта наказвайки дублите. Смятам че всеки един можещ капитан може да се справи с тази "напаст" много успешно, а всеки един можещ играч знае кога да дублира. Играта на сляпо я върже я не...когато върже....ми боли малко, но пък не всеки ден е великден.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 21:15

Говориш все за този баланс. Кое ти дава увереността да смяташ, че в момента сме постигнали съвършения или поне близък до съвършения баланс?!? Ти твърдиш, че контраатаката ще наруши баланса. Аз пък казвам, че балансът е нарушен изначало и контраатаката е една съвсем незначителна мярка към уравновесяването му. Кой е правият? Дай да си говорим с конкретни цифри, че явно няма да се разберем с общите приказки. Ето, примерно, вземи последните 200 дублирания и да видим, аджеба, повече на плюс ли са или повече на минус са отборите от дублирания.

Между другото и срещу вратарите беше голям рев навремето от вашия отбор, в частност от тебе. Сега, от позицията на времето, как смяташ - наличието на вратари наруши или подобри баланса в играта? ;)

(Синята Лавина)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 22:20

PMLeague написа:
Говориш все за този баланс. Кое ти дава увереността да смяташ, че в момента сме постигнали съвършения или поне близък до съвършения баланс?!? Ти твърдиш, че контраатаката ще наруши баланса. Аз пък казвам, че балансът е нарушен изначало и контраатаката е една съвсем незначителна мярка към уравновесяването му. Кой е правият? Дай да си говорим с конкретни цифри, че явно няма да се разберем с общите приказки. Ето, примерно, вземи последните 200 дублирания и да видим, аджеба, повече на плюс ли са или повече на минус са отборите от дублирания.

Между другото и срещу вратарите беше голям рев навремето от вашия отбор, в частност от тебе. Сега, от позицията на времето, как смяташ - наличието на вратари наруши или подобри баланса в играта? ;)

Баланс за мен са 8 мача / 20 прогнози за всеки отбор; промените в играта не трябва да позволяват промени в броя на мачовете и прогнозите на отборите. нарушен баланс 8/20 vs 9/21 (ако накажем дублажа).

Вратарите и до ден днешен за мен са един неприятен елемент в играта. ТОва че имаме ТОП вратар е в наша полза и дължим много точки и титла на него - факт е, но това не прави този пост по-приятен за мен. Тази игра е надстрелвване и нападение, защитните елементи не ги поощрявам.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 22:36

Ето една извадка на прима виста. Взел съм само дублирания на 1:1 в гостуванията:

(Смятал съм ги на ум, може да има някои разминавия, но като цяло това е. Допускам, че съм направил някаква много глобална грешка при пресмятането, защото тази статистика е направо втрещяваща!!!!)

>>>

Университарио есен 2015 (без един мач, за който липсва обобщена статистика)

общо дубли 1:1 - 23
голове - 7х2= 14
изпуснати голове от диапазона заради дублинето - ~7

Университарио 2014-2015 (без 2-3 мача, за които липсваше обобщена статистика)

общо дубли 1:1 - 20
голове - 4х2 = 8
изпуснати голове от диапазона заради дублирането - ~6

Сепаратист есен 2015 (до един липсващ мач)

общо дубли 1:1 - 12
голове - 5х2 = 10
изпуснати голове от диапазона заради дублирането - ~1

Произволни други отбори есен 2015 (два липсващи кръга)

общо дубли 1:1 - 38
голове - 5х2 - 10
изпуснати голове заради дублирането - ~9

ОБЩО

Дублирания 1:1 - 93
Голове - 21х2 = 42
Изпуснати голове от диапазона - 23

~ ~ ~

Капитане? Самоощетяване? Баланс? Нещо?

Всяко пето дублиране 1:1 в гостуване е гол. Горе-долу при всяко пето дублиране се изпуска гол, защото се "рискува" с дубъл, вместо да се разгърне на съседен резултат от диапазона... За всеки един такъв жертван гол отборите бележат близо двойно повече голове от дубли... Един вид - крачка назад, две напред...

С просто око е видимо, че отборите са на доста явна далаверка от дублите. Единственият отбор, който е на минус, са тракийците, които имаха нещо от порядъка на 5-6 дубъла, от които 2-3 пропуснати резултата от диапазона, но там имаме доста малка извадка и дългосрочно най-вероятно ще си дръпнат от дубли. Окей, да приемем, че някои отбори са много добри, много ги мислят и анализират и знаят къде да натиснат на дубъл и затова имат огромно преимущество от дублиранията, ама всички ли са толкова добри, за да са на стабилен плюс?!?!?!? И само в гостуванията ли, където мачовете въобще не са под техен контрол?!?!?

~

Продължаваме с извадките:

Вариативност при гостувания в произволен кръг от полусезона (V кръг) - 11 мача

общо 88 прогнозирани мача от гостуващите отбори, от които :

- 1:1 присъства в 65 от тях (или почти 3/4)
- дубъл 1:1 присъства в 13
- завършили 1:1 са 20

Вариативност при гостувания в произволен кръг от полусезона (VI кръг) - 11 мача

общо 88 прогнозирани мача от гостуващите отбори, от които:

- 1:1 присъства в 65 от тях (или почти 3/4)
- дубъл 1:1 присъства в 12 (въпреки липсата на университарио и сепаратист!!!)
- завършили 1:1 са 6

Вариативност при гостувания в произволен кръг от полусезона (VIІІ кръг) - 11 мача

общо 88 прогнозирани мача от гостуващите отбори, от които:

- 1:1 присъства в 66 от тях (или почти 3/4)
- дубъл 1:1 присъства в 13 (въпреки липсата на университарио и сепаратист!!!)
- завършили 1:1 са 8

Извод: имаш-нямаш хубави мачове за 1:1, тази прогноза гони 75%. Вижда се как олеква дежурното оправдание на ботовете, видите ли, как да го играя, като ми дават мачове за 1:1... Ами ето, вижда се, че мачовете са доста далеч от 1:1 и пак поголовно се ботира. Какво се получава? Всеки се е скрил зад бота и чака точният резултат да го удари по главата, специално в гостуванията!!! Абсолютно прав беше Барс по-горе, че играта е станала еднообразна и монотонна.....

Последна промяна PMLeague на 22.12.2015 22:42, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 23:44

PMLeague написа:

Много точно казано.
Аз го казах отдавна това. Хората ги мързи да мислят.
Предпочитат да пускат Италия Б, Гърция, Франция и Англия 3 за да си бичат 1-1 на воля.
Това не е игра, нито надлъгване, а чиста проба ботщина.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   22.12.2015 23:48

Diavolo написа:
PMLeague написа:

аха и точно за това нищо няма да промени.
вкарай контрите и далечните удари като част от играта, а не като наказания срещу бот дубли
ако искаме наистина да се ограничат дублиранията, то те трябва да се наказват с дузпа или 2 преки свобни удара или с увеличаване на вратарските избивки за всеки дубъл след първия такъв. (1 дубъл - ок ; 2 дубъл: дузпа/две ПСУ-та или 6 вратарски избивки), за трети дубъл нарстват още повече и така.

Това е истината. Иначе само си чешаме езиците.

подкрепям Дяволо, в една друга тема го казах. ПСУ след второто дублиране.
Капитана може да говори научному, но тука има и психика - боцкаш 4-5 дубъла, вратаря отбие 1, макс 2 (повече не може), те не излезнат, но излезне 1-2 други и айде гони 4:0...
Дублирането си е и чисто тактически прийом, така че съм против махането напълно. Но в рамките на разумното, за да не се излезне от спортния момент. Да напомня защо бе махнато триплирането? Ако дублирането е смелост, то триплирането?
Нека се намали дублиране до 2.5 гола, над 2:1 нека няма ограничения. Понеже се писа за Реал, ако се даде, защо да не се играе 4:0/4:0/4:1 например?

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   23.12.2015 00:25

А какво ще кажете за идеята всеки от двата отбора да получава твърда бройка от 1-2 далечни удара (4+ гола) на мачове на съперника, без това да е обвързано с каквито и да било дублирания/ботирания на съперника? Така ще се запази равната бройка прогнози (22:22) и самите отбори ще са принудени по естествен начин да се отказват от някои хаотични дублирания/ботирания, за да покриват най-опасните си оувърски прогнози и да не ги коват с далечни удари.

Хубавото на тази идея е, че не третира само бот-дублите, ами въобще ботската (процентната) игра; т.е. отбор, който не покрива много вероятно 3:1, защото по-процентно му е да се скрие зад бот-диапазона 1:0/2:0/2:1, ще бъде също толкова изложен на опасността от далечен парцал, колкото и отбор, който не покрива 2:2, за да се скрие зад бот дубъла 1:1/1:1.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща