| Автор |
Съобщение |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 13:11
Ще трябва и аз да ги изгледам по ред на номерата, тъй като всичко съм забравил, но дали по реда на номерата е най-добре да се гледат, че те ги караха първо наобратно после продължиха и аз вче не знам кой епизод кога е пускан и се обърках с последователността на гледане... Другия вариант е да ги гледам по година на излизане без значение от последователността на епизодите.
Последна промяна Keanu на 28.12.2015 13:12, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 13:57
Не съм съгласен, почни си от 4, 5 и 6, както са си излизали. 1, 2 и 3 не са много за гледане, ама пък се разбира историята там, така че трябва и те да се изгледат. Аз препоръчвам както е казал Киану, по година на излизане да си се гледат.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 14:35
Като на човек, който е ходил с такова удоволствие на училище бих ти отговорил ето така: 4, 5 и 6 са ХРИСТОМАТИЯ! Всичко останало е СИП. 
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 14:37
Идея си нямам какво ми говориш. Ти имаш ли представа аз с какви хора общувам и каква е ценностната ми система изобщо?
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 14:46
Едва ли има някой наоколо, който да не е запознат с тези неща. 
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 15:05
ок, следният пример: хан соло им се представя, те са го чували - легендарния контрабандист/не-помня-фин-как-реагира, същевременно не знаят НИЩО за другите събития от преди 30 години, все едно соло соло е изнесъл цялата патаклама на гърба си, а в следващия момент са експерти на тема сила, люк скайуокър и прочие. wtf?! негрото е обучаван за щурмовак, има известна логика да може да върти меча. мацката я видяхме с пръчката в началото, явно не е труден прехода към друго оръжие, но не съм специалист в бойните изкуства и ще оставя някой такъв да каже как е. :) като казах щурмовак се сетих и друго - от пеленаче подготвян за това, промиване на мозъка, 'препрограмиране' и изведнъж 'ми аз съм добър човек и това не е за мен'. wtf?! на места се получи, не отричам, но в повечето случаи беше напълно излишен, да направят комедия на тема стар уорс, там може и да пасне. например първата хумореска беше потресаваща - появява се някакъв пич с маска, който ти спира изстрела с вдигане на ръка, парализира те, и вместо да се насереш от страх когато тръгва да те разпитва, ти му изстрелваш 'и кой сега ще започне, ти или аз?' или 'от маската нищо не ти разбирам'. wtf?! да не говорим пък точно петлето пилот колко тъпо беше вкаран във филма, само с цел да избягат в началото, заеби.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 16:43
Реално това са истинските Междузвездни войни, останалото е като да се кефиш на който и да е Терминатор след като си изгледал абсолютно недостижимия Терминатор 2. Лошата новина за Блуфи е, че 4, 5 и 6 на Междузвездните сега ако се гледат ефекта ще е нулев, те са си за тяхното време.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 16:50
Ако е така значи не струват нищо. Скарфейс когато и да го гледаш е Скарфейс нали?
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 17:17
 |  |  |  | redo написа: ок, следният пример: хан соло им се представя, те са го чували - легендарния контрабандист/не-помня-фин-как-реагира, същевременно не знаят НИЩО за другите събития от преди 30 години, все едно соло соло е изнесъл цялата патаклама на гърба си, а в следващия момент са експерти на тема сила, люк скайуокър и прочие. wtf?! негрото е обучаван за щурмовак, има известна логика да може да върти меча. мацката я видяхме с пръчката в началото, явно не е труден прехода към друго оръжие, но не съм специалист в бойните изкуства и ще оставя някой такъв да каже как е. :) като казах щурмовак се сетих и друго - от пеленаче подготвян за това, промиване на мозъка, 'препрограмиране' и изведнъж 'ми аз съм добър човек и това не е за мен'. wtf?! |  |  |  |  |
Е за Хан Соло конкретно Фин каза легендарния пилот от войната срещу Империята (или нещо подобно), а Рей каза легендарния контрабандист. И после даже обясняваха там за колко време минал еди кое си разстояние, т.е. не е да не знаят нищо. За Люк също бяха чували, само не бяха сигурни дали е реален или е легенда. Негрото може и да може да върти меч, ама светлинния меч е друго нещо, а най-големия абсурд беше, че успя да рани Кайло Рен, който е обучаван в силата. За мацката предполагам тя си е обучавана за джедай и затова беше добра, едва ли е просто защото е добра с пръчката. За "просветлението" му съм съгласен, че изглежда безумно, предполагам ще има обяснение на това в следващите епизоди и ще се окаже, че има нещо специално при него. Иначе ако просто се е случило ще си е гаф, няма спор.  |  |  |  | redo написа: на места се получи, не отричам, но в повечето случаи беше напълно излишен, да направят комедия на тема стар уорс, там може и да пасне. например първата хумореска беше потресаваща - появява се някакъв пич с маска, който ти спира изстрела с вдигане на ръка, парализира те, и вместо да се насереш от страх когато тръгва да те разпитва, ти му изстрелваш 'и кой сега ще започне, ти или аз?' или 'от маската нищо не ти разбирам'. wtf?! да не говорим пък точно петлето пилот колко тъпо беше вкаран във филма, само с цел да избягат в началото, заеби. |  |  |  |  |
Тука съм напълно съгласен, това го забравих при предното си мнение. Тоя пилота е супер дразнещ образ и изобщо не е на мястото си. Лошото е, че явно идеята е това да е новия Хан Соло и ще има доста централна роля. Само дето той е толкова далеч от Хан Соло, колкото Кайло Рен е от Вейдър...
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 17:37
Не ги слушай. Почни от епизод 1. Те се уповават на разни сантименти и спомени, които ти нямаш. Ако почнеш от епизод 4, рискуваш и да не продължиш нататък.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 17:44
Ехеее, вие ебаси и спойлеризацията направихте Кайло Рен е ебаси и мухльото. Наистина е много далеч от Вейдър, ама негрото не го рани. Рани го Чубака и след това мацката му разказа играта. И за мен е чудно, че изведнъж така се осети да използва силата, срещу вече обученият Рен ама наистина изчакваме да видим обяснението - каква ще се окаже тя. На кой ще е дъщеря и други подобни. Пилотчето верно е слаб образ, засега. Надали той ще е новият Хан Соло, съмнявам се.
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 17:45
е ок, може и така да е, но като цяло ми е слаба тая линия. :) това с предполаганията сме го гледали в предни творби на дж. дж. абрамс, знаем как свърши и то при много по-малка фенска маса :) е как, най-добрият пилот на съпротивата :) иначе кайло рен беше най-доброто нещо във филма, до момента, в който си свали маската. адам драйвър е много кофти избор за злодей, ако не е в комедия с бен стилър примерно. изобщо 'лошите' са силно неубедителни. генералът (домнал глийсън също е слаб избор с тая мила физиономия на зубър), който освен речта в стил хитлер, беше доста невзрачен и освен да топи рен по някакви свои неясни причини (поредната препратка към е4, а именно моф таркин, който не вярваше в силата и я наричаше религия), се мотаеше, шефката на щурмоваците, чиято единствена мисия беше да я хванат, за да махне щитовете, и огромната холограма на ам-гъл, заеби :)
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 18:28
Това, че епизод 4 е кръстен епизод 1, не го прави епизод 1, остава си номер 4 ....що трябва да ги обръща, така както са излезли по години така трябва да си е ....все едно X-Mаn да почне от 3-а, 4-а серия, щото там ги дават като млади и в по ранно време 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 19:10
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 22:50
Абсолютно малоумие. В Арената го имаше на ИМАКС, Реал 3Д, Кура ми Янко, дори и дублиран, но не и на нормален екран. Даеба и педерастията, даеба. А Дейзито е не само страхотна, ами изигра ролята много добре. Евала за избора и, страхотно попадение. btw. Филма го има в Замундата. Не знам какво качество е.
Последна промяна bai Momchil на 28.12.2015 22:53, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 23:19
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 23:23
аве мацката е щерка на Люк, слушайте дяволето. наистина е страхотна, невероятно излъчване има момичето. Голям успех е че са заложили на млади и непознати британски актьори. Айде Адам не е толкова непознат, но за широката публика си е такъв. не ми харесаха само Кари Фишер (тя си е слаба актриса принципно), която бе на алкохол, дрога или и от двете по-много, както и Оскар Айзък, не ми стоеше някак си на място. Домнал Глийсън също не е добър избор. Тази жената, капитан Фазма е Гуендолин Кристи от Игра на тронове ама така не и дадоха физиономията. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 23:32
Значи аз днес го изгледах за 3 път. Първия път на среднощната премиера от 00:00 ч. в зала Лукс ; втория път в Аймакс залата в Младост и днес в премиум зала 1 в Делукса. Купих си два чифта фенски три де очила - на Щурмоваците и на Кайло Рен, сдобих се с як светлинен меч и с всички играчки от филмовите менюта (Щурмовак ; Кайло Рен ; Рей ; Би Би Ейт) без Чубака. Толкоз с моето отчитане като верен фен на най-великата сага в историята на киното. Ами вече твърдо мога да кажа, че ми хареса и ме грабна по начин по който Епизоди 1/2/3 не успяха. Естествено не е от класата на старите епизоди, но то на пръстите на едната ръка са филмите, които могат да се сравняват с епизоди 4/5/6. Хареса ми, че Ейбрамс е намалил до санитарния минимум дразнещите дигитални анимацийки и е върнал сцените с мащаб - едно към едно. Друг голям плюс е актьорската игра. И Дейзи (отличавам) и Джон и Адам са чудесен избор и дават всичко от себе си. Харисън Форд все още си го може. Като Индиана Джоунс стоеше нелепо (но то и самия филм бе пълна катастрофа), но като Хан Соло отново е в стихията си. Много ефектен момент беше новата сила която ни показаха. Когато Кайло Рен спря светлинния заряд от бластера на капитан Поу. Как само плазмата застина във въздуха беше страховито. Само дето после трябваше да падне надолу, а не да продължи, защото така изглежда все едно Рен влияе върху времето в което не намирам много логика ама нейсе. Чисто визуално филма стои чудесно и екипа се е справил с тежката задача. Хареса ми топлината и чара който бликаше от екрана. Ефектите бяха все едно 30 години назад, но със съвременните технологии. Много малко самоцелна и дразнеща компютърна анимация, без сини екрани (заради които велик актьор като Лиам Нийсън изглеждаше като пълен аматьор и некадърник), без дразнещи типажи като Джар Джар Бингс (най-омразия герой в галактиката) и пр. и пр. Лукас простотии с които окепази великата си сага. Усети се безнадеждността в някои моменти, имаше го пак онзи чар от едно време когато шепа герои са изправят сами срещу великата Империя и нейните щурмоваци (тук първия орден вместо империята). Актьорите дават всичко от себе си, вживяват се напълно в ролите си и се получава много добре. Би Би Ейт направи така, че да не се усети липсата на всеобщите любимци Р2Д2 и Си-Трипио. Много яка визуална идея как Рей живееше в търбуха на една от смразяващите канонерки на империята. Хилядолетния сокол забит насред пустинята в Джаку като някаква стара бракма оставена на произвола на съдбата. И още и още намигавания. И най-важното, мина теста на децата. Масово децата са в захлас и доволни, т.е. ние по-възрастните не може да имаме кой знае какви претенции при положение, че когато навремето ние бяхме деца бяхме като омагьосани. А сегашните деца са гледали какви ли не чудесии, т.е. много трудно може да ги излъжеш. Отделно излезнаха Матрици, Властелини, Аватари, 21 век сме. Няма как STAR WARS изведнъж да покаже нещо невиждано и неправено в историята, така че аз изхождам и от тази гледна точка когато оценявам самия филм. Всяка легенда си тежи за времето. Така както никой не може да направи нов Кръстник, така и новия STAR WARS няма как да е по-добър от онези от 70 и 80 те години. Това е като с първата целувка. По-вълнуваща от нея няма, ако ще хиляди, милиони пъти след това да го правиш. Това което не ми хареса. Ще се повторя, играта или по-точно липсата на такава от страна на Кари Фишер (не знам дали е била на алкохол или дрога, но и имаше нещо...) и прекалено много преразказани елементи от Епизод 4. Сякаш четем един добре направен преразказ, а липсва оригиналната и самобитна идея. Отделно имаше някои дупки, които спокойно можеше да бъдат отстранени, като: Хилядолетния сокол веднага потегли все едно всеки ден го подкарват, а по думите на Рей, този кораб не е летял от години (дали 30 или по-малко никой не каза). Дори си правеше хиперскокове в пространството без никакви проблеми. Достоверно е Рей да има по-голяма сила отколкото Рен, дори да е по-силна от него, не е проблем това, че го победи в края (Кайло бе и ранен и разсеян и гневен, а и не е приключило обучението му), а че стоеше равностойно като фехтовка, като умения със самия меч. А истината е, че тя за първи път хваща светлинен меч, а срещу себе си има има майстор в това отношение. В реалния живот един такъв дуел би завършил със смъртта на начинаещия за 2/3 секунди макс. Да, тя се остави на силата да я води, но не силата ти дава конкретното умение. Казвам това, защото съм вземал малко уроци по фехтовка и знам какво е. За друго не се сещам. За всяко друго подобно нещо вече си имам логично обяснение след тези три гледания и за това и съм доволен, защото подобни Дисни похвати са много малко и сведени до минимум, но уви няма как да минем без тях. Все пак това е STAR WARS, а не Интерстелар или Матрицата (отделно че и там има клишета).
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 23:45
И аз на това залагам 
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми - 2 тема | 28.12.2015 23:52
Ако говорим за неща които нямат логика, зареждането на оръжието поглъщайки цяла една звезда също няма логика. Донякъде би имала, ако оръжието беше нещо като Звездата на Смъртта, намираща се в Космоса, но тя беше на планета. Сега представи си какво би се случило със Земята от гравитационна гледна точка ако Слънцето изчезне...
|