Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:33

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:01

bai Momchil написа:
Кайло Рен е ебаси и мухльото. Наистина е много далеч от Вейдър, ама негрото не го рани. Рани го Чубака и след това мацката му разказа играта. И за мен е чудно, че изведнъж така се осети да използва силата, срещу вече обученият Рен ама наистина изчакваме да видим обяснението - каква ще се окаже тя. На кой ще е дъщеря и други подобни.

Е не е така, Чубака го простреля, за това нямам претенции, ама после негъра също го резна веднъж с меча.

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:06

redo написа:
spurs написа:
За мацката предполагам тя си е обучавана за джедай и затова беше добра, едва ли е просто защото е добра с пръчката.

това с предполаганията сме го гледали в предни творби на дж. дж. абрамс, знаем как свърши и то при много по-малка фенска маса :)

Нямам идея за какво говориш, аз изобщо не съм почитател на жанра (освен на Войните, ама те са си магия извън жанровете :)) и не мисля че съм гледал друг филм на Дж.Дж. Така че си предполагам непредубедено :)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:17

Diavolo написа:
Крал Блуфен написа:
Като човек, който никога не е гледал и 1мин от междузвездни войни кажете от къде да почна да гледам да схвана нещата и да дам КОМПЕТЕНТНО мнение!!!

4
5
6
1
2
3
7

Каква е логиката?

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:32

Редо,
точно това му е хубавото на Кайло Рен, че не е някаква машина като Дарт Вейдър. В смисъл не е толкова силен и могъщ, има съмнения дълбоко в себе си, още се бори със себе си, не му е завършено обучението и т.н. Когато влезна в главата на Рей, тя не само го отби, но влезна в неговата и видя големия му страх, че не е толкова силен като Вейдър и че е изпълнен със съмнения.
Добре си изигра ролята Адам, особено момента с Хан Соло на мостчето.

Краля,
има няколко логики.
първата е, че това е самата хронология на издаване.
второта е, че в епизоди 1, 2, 3 се подразбират между редовете не малко неща случили се по-късно във времето (дефакто епизоди 4, 5, 6). Отделно в епизоди 1, 2, 3 основно се набляга на Анакин Скайуокър и сенатор Палпатин бъдещите Дарт Вейдър и Императора. Друго си е да ги видиш в оригиналния им блясък без да знаеш нищо преди това за тях. Някак си се губи част от магията...
Когато изгледаш старите серии ще ти е много по-интересно да видиш какъв е бил Бен Кеноби като млад, да научиш повече за великия мастер Йода, за Дарт Вейдър като малък и как и защо преминава към тъмната страна на силата.
Много е важно да ги гледаш на блу рей с хубав звук и картина (особено старите серии). Те бяха дигитално преработени и в тях има добавени сцени, които липсват в самите оригинали. А самите оригинали в първия им вид сега може да се намерят само на VHS носител (за съжаление).

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:47

Diavolo написа:
Значи аз днес го изгледах за 3 път. :-D
Първия път на среднощната премиера от 00:00 ч. в зала Лукс ; втория път в Аймакс залата в Младост и днес в премиум зала 1 в Делукса.
Купих си два чифта фенски три де очила - на Щурмоваците и на Кайло Рен, сдобих се с як светлинен меч и с всички играчки от филмовите менюта (Щурмовак ; Кайло Рен ; Рей ; Би Би Ейт) без Чубака.
Толкоз с моето отчитане като верен фен на най-великата сага в историята на киното. :devil:

Ами вече твърдо мога да кажа, че ми хареса и ме грабна по начин по който Епизоди 1/2/3 не успяха. Естествено не е от класата на старите епизоди, но то на пръстите на едната ръка са филмите, които могат да се сравняват с епизоди 4/5/6.

Хареса ми, че Ейбрамс е намалил до санитарния минимум дразнещите дигитални анимацийки и е върнал сцените с мащаб - едно към едно. Друг голям плюс е актьорската игра. И Дейзи (отличавам) и Джон и Адам са чудесен избор и дават всичко от себе си. Харисън Форд все още си го може. Като Индиана Джоунс стоеше нелепо (но то и самия филм бе пълна катастрофа), но като Хан Соло отново е в стихията си.
Много ефектен момент беше новата сила която ни показаха. Когато Кайло Рен спря светлинния заряд от бластера на капитан Поу. Как само плазмата застина във въздуха беше страховито. Само дето после трябваше да падне надолу, а не да продължи, защото така изглежда все едно Рен влияе върху времето в което не намирам много логика ама нейсе.
Чисто визуално филма стои чудесно и екипа се е справил с тежката задача.
Хареса ми топлината и чара който бликаше от екрана. Ефектите бяха все едно 30 години назад, но със съвременните технологии. Много малко самоцелна и дразнеща компютърна анимация, без сини екрани (заради които велик актьор като Лиам Нийсън изглеждаше като пълен аматьор и некадърник), без дразнещи типажи като Джар Джар Бингс (най-омразия герой в галактиката) и пр. и пр. Лукас простотии с които окепази великата си сага.
Усети се безнадеждността в някои моменти, имаше го пак онзи чар от едно време когато шепа герои са изправят сами срещу великата Империя и нейните щурмоваци (тук първия орден вместо империята).
Актьорите дават всичко от себе си, вживяват се напълно в ролите си и се получава много добре.
Би Би Ейт направи така, че да не се усети липсата на всеобщите любимци Р2Д2 и Си-Трипио.
Много яка визуална идея как Рей живееше в търбуха на една от смразяващите канонерки на империята. Хилядолетния сокол забит насред пустинята в Джаку като някаква стара бракма оставена на произвола на съдбата. И още и още намигавания.
И най-важното, мина теста на децата. Масово децата са в захлас и доволни, т.е. ние по-възрастните не може да имаме кой знае какви претенции при положение, че когато навремето ние бяхме деца бяхме като омагьосани. А сегашните деца са гледали какви ли не чудесии, т.е. много трудно може да ги излъжеш.
Отделно излезнаха Матрици, Властелини, Аватари, 21 век сме. Няма как STAR WARS изведнъж да покаже нещо невиждано и неправено в историята, така че аз изхождам и от тази гледна точка когато оценявам самия филм. Всяка легенда си тежи за времето. Така както никой не може да направи нов Кръстник, така и новия STAR WARS няма как да е по-добър от онези от 70 и 80 те години. Това е като с първата целувка. По-вълнуваща от нея няма, ако ще хиляди, милиони пъти след това да го правиш.

Това което не ми хареса.
Ще се повторя, играта или по-точно липсата на такава от страна на Кари Фишер (не знам дали е била на алкохол или дрога, но и имаше нещо...) и прекалено много преразказани елементи от Епизод 4. Сякаш четем един добре направен преразказ, а липсва оригиналната и самобитна идея.
Отделно имаше някои дупки, които спокойно можеше да бъдат отстранени, като:
Хилядолетния сокол веднага потегли все едно всеки ден го подкарват, а по думите на Рей, този кораб не е летял от години (дали 30 или по-малко никой не каза). Дори си правеше хиперскокове в пространството без никакви проблеми. Достоверно е Рей да има по-голяма сила отколкото Рен, дори да е по-силна от него, не е проблем това, че го победи в края (Кайло бе и ранен и разсеян и гневен, а и не е приключило обучението му), а че стоеше равностойно като фехтовка, като умения със самия меч. А истината е, че тя за първи път хваща светлинен меч, а срещу себе си има има майстор в това отношение. В реалния живот един такъв дуел би завършил със смъртта на начинаещия за 2/3 секунди макс. Да, тя се остави на силата да я води, но не силата ти дава конкретното умение. Казвам това, защото съм вземал малко уроци по фехтовка и знам какво е. За друго не се сещам. За всяко друго подобно нещо вече си имам логично обяснение след тези три гледания и за това и съм доволен, защото подобни Дисни похвати са много малко и сведени до минимум, но уви няма как да минем без тях. Все пак това е STAR WARS, а не Интерстелар или Матрицата (отделно че и там има клишета).

Въобще не виждам как може да се коментират каквито и да било сравнения с епизоди 1-3. Просто е - това си беше Междузвездни войни, докато ония не бяха.

За Кари Фишер по принцип си е така, ама въпреки това си беше хубаво че беше тук. Ще го видим и Марк Хамил, вероятно и неговото ниво ще е подобно :)

За другите неща не съм съгласен - за Сокола нали обясняваха какви тунинги са му правени, оня моргаджията му беше слагал газови уредби и подобни (образно казано:), така че предполагам все е припалвал. За Рей пък съм сигурен, че не хваща светлинен меч за първи път, сто процента е обучавана, просто не помни (всички казвате, че е дъщеря на Люк и по принцип по всичко изглежда да е така, но аз няма да се учудя да не е така, а да е била най-добрата му ученичка примерно). По-скоро това което казваш важи за дуела между Кайло и негъра - той вече със сигурност хваща светлинен меч за първи път, а не владее и силата, такъв дуел трябва да приключи за 2-3 удара, а не да се бият толкова време, че даже и негърът да го ранява.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 00:55

Ето едно обяснение за Рей и Силата (и не само):

Цитат:
Абсолютно не съм съгласен с критиките на някои рецензенти и зрители, че Рей „нереалистично бързо стана джедай“, защото в този епизод нито е станала джедай, нито това, което действително постига, е следствие само на нещата, които ѝ се случват във филма. Ще припомня два факта. Преди да попадне под опеката на джедаите, невръстният Анакин Скайуокър от Епизод I вече работи със Силата — сам прави летателни машини и има завидни умения в тяхното управление. Имаме прецедент, който е дори по-„нереалистичен“ от този с Рей. А нима Люк Скайуокър не „стана джедай“ след само една седмица тренировки с Йода в Епизод V?

Казано с други думи, самият труден живот на Рей е бил учителят ѝ за Силата. Разбира се, когато тя натупва мъжете, опитващи да откраднат новия ѝ дроид, тя използва Силата, без да го подозира и без да я нарича така. Това, което се случва във филма, е, че тя постепенно осъзнава следното — всичко, което знае и може, не е просто сбор от случайности и следствие от прищявка на съдбата, а лека-полека се намества в контекста на „митовете“, към които, забележете, тя отдавна е имала интерес и влечение…

Да се пробудиш не означава тепърва да се учиш, а означава да започнеш да намираш мястото на знанията си — да ги прилагаш. Нима на никого не се е случвало да има продължителни трудности и да мисли, че пропилява живота си, преди в един момент да осъзнае, че през последните десет или повече години несъзнателно се е подготвял за текущо събитие, което преобръща живота му и сякаш му отваря много врати? Само човек, който не е имал сходна опитност, може да оспорва реализма на главната героиня.

http://www.otizvora.com/2015/12/7385 (Окултен анализ на „Star Wars 7: Силата се пробужда“)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 02:37

spurs написа:
Diavolo написа:
За другите неща не съм съгласен - за Сокола нали обясняваха какви тунинги са му правени, оня моргаджията му беше слагал газови уредби и подобни (образно казано:), така че предполагам все е припалвал. За Рей пък съм сигурен, че не хваща светлинен меч за първи път, сто процента е обучавана, просто не помни (всички казвате, че е дъщеря на Люк и по принцип по всичко изглежда да е така, но аз няма да се учудя да не е така, а да е била най-добрата му ученичка примерно). По-скоро това което казваш важи за дуела между Кайло и негъра - той вече със сигурност хваща светлинен меч за първи път, а не владее и силата, такъв дуел трябва да приключи за 2-3 удара, а не да се бият толкова време, че даже и негърът да го ранява.

Всеки щурмовак има бойни умения и може да се бие. Сега нашия е хигиенист ( :-D ) и за това имаше два дуела, като загуби и двата. Ако се сещаш преди Рен да го рани тежко имаще сблъсък с един свой колега и пак бе победен. Рей няма как да е обучавана и изведнъж да е забравила всичко... Не ми се връзва някак си или просто не го виждам като вариант (не че е невъзможно, а и има логика). По-скоро усети силата, овладя я и я остави да я води, както я посъветва Йода, така де Маз Каната ( :-D ).
Силата не е нещо което избираш, тя самата те избира (мидохлорианите), дефакто силата минава през всичко живо съшество/твар в галактиката, но малцина са тези, които могат да я контролират. Сега според мен Рей е по-силна от Рен, отделно последния бе ранен, разгневен и шокиран от всичко случило се и това доста изравни силите. Ако си спомняш и на Джаку, Рей доста добре владееше тояжката с която наложи двамата крадци. Та не са някакви невъзможни измишльотини тип Дисни анимацийки. Да, така е с Фалкъна, имаше тунинги по него, за които се спомена, но аз си спомням отчетливо думите на Рей как кораба не е летял с години. Но хубаво де, не е болка за умиране. Това със звездата на смъртта беше малко изсмукано измежду пръстите, както вика и бай Момчи. Цялата планета оръжия, хех :о
Съгласен с факта, че това бе въвеждащ епизод за новата трилогия и се надявам в епизод 8 много от нещата да бъдат разгърнати и разказани, както и да се развият още повече образите на главните герои.
Защо Бен (явно кръстен на Бен/Оби Уан Кеноби) се е разбунтувал срещу Люк и как после е попаднал в лапите на Сноук приемайки името Кайло Рен (за което вина носи и самата Лея). Има ли други ученици и какво е станало с тях. Намерил ли е Люк първия джедайски храм, какво изобщо е правил Люк през тези години. Каква е предисторията на Фин, защо не се е поддал на 'промиването на мозъци' като останалите щурмоваци. Да ни дадат и от миналото на Рей, когато е била малка и когато са я откъснали от родителите и пр. и пр. :-)

Последна промяна Diavolo на 29.12.2015 02:41, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 12:27

spurs написа:
bai Momchil написа:
Кайло Рен е ебаси и мухльото. Наистина е много далеч от Вейдър, ама негрото не го рани. Рани го Чубака и след това мацката му разказа играта. И за мен е чудно, че изведнъж така се осети да използва силата, срещу вече обученият Рен ама наистина изчакваме да видим обяснението - каква ще се окаже тя. На кой ще е дъщеря и други подобни.

Е не е така, Чубака го простреля, за това нямам претенции, ама после негъра също го резна веднъж с меча.

Да сега изгледах пак битката - прави сте. Ами още един минус за филма, единственото обяснение е че Рен беше ранен от Чубака и това донякъде може да го оправдае, донякъде.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 12:28

Крал Блуфен написа:
Diavolo написа:
Крал Блуфен написа:
Като човек, който никога не е гледал и 1мин от междузвездни войни кажете от къде да почна да гледам да схвана нещата и да дам КОМПЕТЕНТНО мнение!!!

4
5
6
1
2
3
7

Каква е логиката?

Няма логика освен сантименталност. Гледай си ги от 1 натам. Ако почнеш от 4 пак казвам, рискуваш да не ги изгледаш, а си заслужават.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   29.12.2015 14:22

Снощи гледах Макбет. Чудесна екранизация на пиесата. Великолепни Фасбендър и Котияр.

Единствено ме разочарова, че началото с вещиците не беше същото както при Шекспир.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   30.12.2015 04:09

bai Momchil написа:
spurs написа:
bai Momchil написа:

Да сега изгледах пак битката - прави сте. Ами още един минус за филма, единственото обяснение е че Рен беше ранен от Чубака и това донякъде може да го оправдае, донякъде.

Цялата идея на Ейбрамс за Кайло Рен е само привидно да прилича на Вейдър. А всъщност е много по-обикновено и ранимно момче със своите страхове и съмнения. Може би не се е получило много добре като реализация на идеята, но това е водещата нишка тук. :-)

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.12.2015 03:20

bai Momchil написа:
Крал Блуфен написа:
Каква е логиката?

Няма логика освен сантименталност. Гледай си ги от 1 натам. Ако почнеш от 4 пак казвам, рискуваш да не ги изгледаш, а си заслужават.

Според мен пък е точно обратното, ако човек изгледа 1 и особено 2, не виждам причина изобщо да продължава и тогава рискува да не стигне до 4.

(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.12.2015 03:29

Diavolo написа:
Всеки щурмовак има бойни умения и може да се бие. Сега нашия е хигиенист ( :-D ) и за това имаше два дуела, като загуби и двата.

Да, всеки щурмовак има бойни умения, ама обикновено когато джедай се изправи срещу няколко щурмовака, въоръжени със стандартните си оръжия, с които са тренирали, ги убива с по един удар за секунди. Тук Рен се изправя в дуел един на един срещу щурмовак, въоръжен с оръжие, което хваща за пръв път - би трябвало изобщо да няма дуел, а директно да го убие. Освен ако не измислят някакво обяснение и на това, примерно негърът да е някакъв потомък на Самюъл Джексън, няма да се учудя сега като се замислям :)

Последна промяна spurs на 31.12.2015 03:30, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.12.2015 13:56

spurs написа:
redo написа:
spurs написа:
За мацката предполагам тя си е обучавана за джедай и затова беше добра, едва ли е просто защото е добра с пръчката.

това с предполаганията сме го гледали в предни творби на дж. дж. абрамс, знаем как свърши и то при много по-малка фенска маса :)

Нямам идея за какво говориш, аз изобщо не съм почитател на жанра (освен на Войните, ама те са си магия извън жанровете :)) и не мисля че съм гледал друг филм на Дж.Дж. Така че си предполагам непредубедено :)

абрамс нашумя с 'изгубени'. поради факта, че сериалът беше пълен с мистерии, хората почнаха да предполагат кое какво и защо, в следствие на което, за да не се окаже, че някой е разгадал, омазаха всичко. :)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.12.2015 13:58

Изображение

Някой позна ли се? :)))

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.12.2015 20:45

На мен Епизод 7 ми хареса, давам му оценка 7.5/10.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.01.2016 18:25

хаха, много яка снимка :cheers:

за много години и нека силата бъде с нас! :-)

Последна промяна Diavolo на 01.01.2016 18:25, променена общо 1 път

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.01.2016 22:56

28 дни по-късно(28 days later)(2002)
Ако харесвате филми за зомбита, този ще ви хареса. Отделно много рядко съм се разочаровала от британските продукции и тази не попада в тази графа. На моменти беше забавен филмът, имаше и моменти, в които репликата "леле мале" важеше в пълна сила. Харесах главният герой и леко "подскачах" в по-напрегнатите моменти.

Неуловим(Wanted)(2008)
Това си беше типичният стандартен екшън с много пуцане, динамично действие и нищо повече. Е, имаше няколко леко изненадващи моменти, но само това. Имаше си и забавни моменти, а и метаморфозата на Джеймс Макавой ми хареса.

Ловец на лисици(Foxcatcher)(2014)
Може би ще съм единствената тук, която не хареса грам филма. Много разтеглен, провлачен, досаден, муден и скучен ми беше. Историята също не ме трогна. Е, имаше няколко силни сцени, но те не бяха достатъчни, за да ми променят негативното впечатление от филма. За актьорската игра обаче не мога да си затворя очите. Беше на изключително високо ниво, не съм очаквала толкова силно и сериозно изпълнение от Стив Карел, който съм го запомнила от просташките му роли във Всемогъщият Брус и Офисът. За актьорските качества на Чанинг Тейтъм също съм чела доста негативни мнения, но ролята на борец му пасна като ръкавичка.

Зодиак(Zodiak)(2007)
Да си дойдем на думата. Ето това вече е филм, който много ми хареса. Изключително силен, напрегнат, интригуващ и много добре изпипан. Точно такива трилъри са по моя вкус. Актьорската игра също е на много високо ниво, имам леки забележки към грима на Джейк Джиленхол към края на филма, но това да е проблемът на филма :laugh: Това е от онези филми, които те карат да си размърдаш мозъка и да се опиташ да разплетеш загадката. Поне при мен така се получи.

Боен Кон(War Horse)(2011)
Изключително красив и трогателен филм. Човек трябва да се подготви психически за този филм, защото е изключително натоварващ и не се препоръчва за хора със слаби сърца. По принцип не приемам нещата от филмите навътре, но този успя да ме хване за гърлото. Не заради самата история, а защото военните филми ми действат сериозно на психиката и едвам ги издържам.

Уимбълдън(Wimbledon)(2004)
Съвсем спокойно мога да препоръчвам на феновете на тениса, които не са го гледали още, да го избягват. Знам, че се води романтична комедия, но това, което показаха във филма, изобщо не може да се нарече тенис, по-скоро пародия. Комични удари, нелепо придвижване по корта и още по-абсурдни контузии. Дори не са се постарали да се направят на умрели лисици, както го правят професионалните тенисисти :laugh: Самият филм, освен абсурден и пародиен, е и лигав и предвидим. Добре, че бяха семейството и спаринг-парньорът на главния герой да вкарат малко свежест в този кошмарен филм. Лично мнение, не се засягайте тези, които сте го гледали и харесали.

Отмъстителите(The Avengers)(2012)
Филмите по комикси не са моята страст, но този ме изненада приятно. Изключително щур, забавен и шантав се оказа. Изобщо истинско шоу. Как са ги събрали всички тези герои на едно място, не знам, но са страшна комбинация. Филмът изобилства от лафове и забавни реплики. За мен звездите в това шоу бяха Тони Старк и Локи. Нямам търпение за втората част.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.01.2016 13:31

В The Hatefull Eight Тарантино отново не изневери на себе си и ни предложи кървава баня.

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.01.2016 15:15

Лично аз не съм впечатлен от Star Wars. Може би вече съм станал прекалено циничен, но ми се набиха в главата всичките недостатъци, изброени и тук. И аз поне не разбрах - кой, по дяволите, е тоя Сноук, та е станал толкова влиятелен? Кайло Рен не ми харесва като злодей - не може хем да си необучен, хем да ти дават да командориш като Вейдър? И тая маска е мега смешна чисто визуално. Само Рей е свежо попадение, за мен Фин преиграваше доста често. Аналогията с Епизод 4 е твърде силна - може би за децата е ок, за мен обаче не е - преразказ с елементи на разсъждение. Маркетинговата машина обаче добре се завъртя, щото като гледам в тази тема се появиха много, които по принцип само четат :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Следваща