Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:38

Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща
Australian Open 2016 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   28.01.2016 16:16

MCStranger написа:
Naki написа:
Аууу, какъв си гаден! :rofl:

Ми какъв да съм - не може на всеки шлем да се повтаря едно и също - до мача помежду им Фед играе все по-добре и по-добре, прави GOAT мачове срещу нещастници като Гофен, Ноле изглежда, че се мъчи, едва не отпада от непритежаващия каквито и да е оръжия Симон - и накрая - смачкване.
Сериозно обмислям да не се интересувам от тенис известно време.

Явно не гледаш много женски тенис, там е абсолютно същото както си го описал :laugh: Серена :tomate: :tomate: :tomate:

Иначе не знам какво толкова се възмущавате, тоя резултат си беясен още преди турнира ...Джоко поведе в х2х и на Фед - 23-22.....

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   28.01.2016 18:51

Ясно е, че Джоката ще бие Фед!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   28.01.2016 21:35

Balleta написа:
Иначе не знам какво толкова се възмущавате

Никой друг освен мен не се възмущава - щото аз съм един прекалено зрял и спокоен човек по принцип, но като тенис фен съм с психиката на 13-годишен:)))))
Все пак гледам тенис от около 2-3 години, сериозно от 1-2, вие сте претръпнали - за мен е това, което е вечното дерби за някое начинаещо говедо/прасе:PPP

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   28.01.2016 23:05

MCStranger написа:
Balleta написа:

Никой друг освен мен не се възмущава - щото аз съм един прекалено зрял и спокоен човек по принцип, но като тенис фен съм с психиката на 13-годишен:)))))
Все пак гледам тенис от около 2-3 години, сериозно от 1-2, вие сте претръпнали - за мен е това, което е вечното дерби за някое начинаещо говедо/прасе:PPP

Е тогава ясно :) Няма как, Стрейнджъре, Фед колкото и опит да има, колкото и да променя нещата като тактика, като някои иновации, няма я вече тая бързина в краката, която още я има Джоката. Сърбинът определено прави доминация, каквато имаше Роджър от 2004 до 2008.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 03:12

alessandron написа:
MCStranger написа:
Balleta написа:

Е тогава ясно :) Няма как, Стрейнджъре, Фед колкото и опит да има, колкото и да променя нещата като тактика, като някои иновации, няма я вече тая бързина в краката, която още я има Джоката. Сърбинът определено прави доминация, каквато имаше Роджър от 2004 до 2008.

Според мен проблемът на Федерер не е толкова физическа кондиция или бързина - имаше точки, в които ясно се видя, че все още се движи много добре и е достатъчно гъвкав. По-скоро неприятностите срещу Джокович идват от това, че Ноле по някакъв начин е успял да се нагоди към началния му удар и не само връща първите му сервиси с огромно постоянство, но и често пъти го прави с агресивни ретури, които се забиват в краката на Роджър. Оттам започват разигравания, в които Джокович е стена, а Федерер е принуден да търси крайно рискови плоски удари и да атакува мрежата, а такава игра е трудно да се поддържа в 3 от 5 сета, без да дойдат повечко грешки. Просто никой никога не е връщал сервисите на Федерер по такъв начин, уникално наистина. :outofspace:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 09:04

Надал ги връщаше и то в най-силните години на Федерер.
В третия сет се видя, че фокусиран и имащ вдъхновението Федерер може да бие Джокович, но не и на тези години разбира се. Жалко, че пика на Ноле и Фед се размина, то и при Надал и Фед може да се говори за нещо такова, защото най-силния Федерер навремето не играеше срещу най-силния възможен Надал. При Рафа - Ноле същата работа. В най-силните години за Рафа, Ноле не беше този дзвер и обратното, в най-силните години на Ноле, Рафа е далеч от най-добрите си години.
:dunno:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 13:04

Много здрав мач играят Раонката и мърльо.
Първи сет за Раонката, като проби скотиша още в първия гейм и то на 0!!!
Сега във втория сет Анди притисна Милош в няколко подавания на канадеца и тъкмо си викам 'айде сега що чоукне', той намира начин да се измъкне!!! Браво на Раонката!
За сега 5:4 и да видим...
Ако спечели сета шотландеца, то всичко започва отначало с леко психическо предимство за него, но Милош запазва шансовете си.
Ако го вземе Раонич, то с 2:0 трудно мърльо ще обърне, но с Вавринка стана драмата. Тук също е възможна!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 13:18

Когато сервираше за да се стигне до тайбрек не успя Милош. Беше въпрос на време да го пробият.
Сет на сет...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 14:00

Тези двамата в момента се напъват за да определят кой пак ще пада с 0-3 или 1-3 от Джокович на финала :dunno:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 14:03

Christianssen написа:
Тези двамата в момента се напъват за да определят кой пак ще пада с 0-3 или 1-3 от Джокович на финала :dunno:

Абсолютно, само че за Милош ще е първи финал на шлем, което само по себе си е супер постижение, за Мъри ще е another day in the office - утешителна чиния след финал с Ноле:))))

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 14:09

Между другото, трети мач подред наблюдавам колко много Раонич е подобрил куцащите си преди елементи от играта - движение по корта, бекхенд (уинърът току-що по правата беше супер).

С този ръст е предразположен към контузии, иначе той е единственият, роден през 90-те (или дори можем да кажем роден след Джокович), който за момента вдъхва надежда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 14:16

Мъри, моля те вземи 4-ия сет:)))

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 14:49

Мъри пробива за 4-3. От друга страна, като се замисля, Анди в 5 сета е най-лошият възможен изход от този мач, защото ще гледаме Джокович срещу Мъри, който е играл 5 сета и е почивал ден по-малко.

Раонич взе MTO при 2-1, дано не е нещо сериозно, но като гледам как му спадна играта оттогава, особено на ретур, май по-скоро е.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 16:07

Раонич го предаде физиката накрая, но за първи път съм впечатлен от него, станал е много комплексен и е работил здраво през паузата, да продължава в същия дух и дай боже да няма контузии и Мъри и Джоко скоро ще му ядат попарата, май той ще е надеждата да ги спира, но страшен мач направиха, надминаха очакванията ми и добре че Милош отърва нулата накрая, че щях яко да пуцам Мърльо, който се класира за пети финал вече и ако падне от Джокович, което си е логично ще счупи рекорда по загубени финали май от един турнир, да правят каквото искат, все ми е тая, тоя път съм неутрален, иначе по принцип съм за Мъри, но малко ме е яд за Милото и затова няма пълната ми подкрепа за финала инатливия скотиш :yes:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 16:56

Diavolo написа:
В третия сет се видя, че фокусиран и имащ вдъхновението Федерер може да бие Джокович, но не и на тези години разбира се. Жалко, че пика на Ноле и Фед се размина, то и при Надал и Фед може да се говори за нещо такова, защото най-силния Федерер навремето не играеше срещу най-силния възможен Надал. При Рафа - Ноле същата работа. В най-силните години за Рафа, Ноле не беше този дзвер и обратното, в най-силните години на Ноле, Рафа е далеч от най-добрите си години.

Следващите такива трябва да ги родят в един и същ ден и един и същ час и тогава да видим ;-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 16:58

От всичките ми хайлашки прогнози на полуфиналите на тоя АО единствено вярвах истински, че може да стане 3:1 за Раонич - ех, как не върна пробива, Мърльо щеше да се насере.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 20:46

Не мога да разбера как е възможно Джокович, дядо Федерер и Мъри никога да нямат проблеми с контузии колкото и дълги мачове да са изиграли в 1 турнир, а тия всичките младоци и претенденти един 5-сетов мач да направят и вече е само въпрос на време да окапят и да почнат да ги бинтоват. :dunno: Различно ли тренират за физическа подготовка, по-добри специалисти ли ги възстановяват, просто не мога да разбера....

Иначе Милош показва завидно израстване в този турнир. Бекхендът и ретурите са подобрени, а тези разумни и същевременно чести излизания на мрежата са добър тактически ход от страна на Карлос Моя. Като добавим психиката му, отдадеността му към спорта и това уникално оръжие, което притежава - сервиса, се затвърждава старото ми убеждение, че е най-опасен от двете нови "млади" поколения. Дано няма повече сериозни проблеми с травми и да продължи така през целия сезон.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 20:47

Diavolo написа:

Връщаше ги, ама главно на клей, и то не толкова агресивно колкото Джоката.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 22:29

Не ме изненадва днешния мач. Гледах няколко мача на Раонич тази година, включително и финала с Фед. Макар, че Федерер определено имаше физически проблеми, Раонич ми направи много силно впечатление. Впрочем, Раонич показа много добро придвижване още миналата година на мача с Джокович на клей (ако не се лъжа беше в Рим), където му взе сет.
Проблемът му е, че стилът му на игра предразполага към много контузии.
Рано е да му предричаме бляскаво бъдеще, както си мислехме за Нишикори и Григор. Факт е, че Раонич има много солиден сервиз и това определено му е от голяма полза.
Що се отнася до ретурите на Рафа в най-силните години на Фед- изобщо не може да се сравняват. Те играеха почти на клей, единствено се срещаха на финалния мастърс, където Рафата вече беше свършил батериите.
Финалът в неделя е наистина непредсказуем - много се колебая дали Мъри ще спечели сет :-D или ще загуби на нула.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   29.01.2016 23:00

ИзображениеИзображение
......................
Изображение

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща