Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:38

Отговори на тема  [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Australian Open 2016 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 14:48

АО да се прекръсти на Ноле Оупън! Казах! :first: :first: :first:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 16:37

Мъри голем шебек :uuu:
Много грозен финал, тези двамата много рядко са правили качествени мачове.
АО 2012 и Шанхай' 2012 са им перлите в короната, всичко останало е пинг понг с много грешки като днес.
Очаквана и напълно заслужена победа за Джокович.
Сега пред Ноле стои историята. 2016 г. Ролан Гарос ще е сакрален. Защото този път тежестта няма да е само да завърши кариерния шлем, но пред него се открива възможност да атакува и Ноле шлем!! Досега Джокович никога не е имал реален шанс за такова постижение, докато Федерер и Надал са имали. От Лейвър насам нито един тенисист не е държал и четирите шлема в една година.
С оглед на мижавата да не кажа жалка конкуренция то това е последния шанс изобщо за близките 20 години, да видим дали нервите ще удържат...
Кой може да го спре? Надал, Мъри и Вавринка. Вавринка го изключвам, защото не виждам как ще направи втори пореден силен турнир в един и същи шлем. Мъри миналата година го вкара в 5 сета, но там психологическото бреме е огромно. Остава Надал, краля на клея. Ако това ранно отпадане от Вердаско е изключение и възходът от есента на 2015 г. продължи (ще си проличи идните турнири и най-вече клей сезона), то Рафа си остава най-голямата заплаха пред историята.
Аз продължавам да виждам десетата, така че да видим. Ще е крайно интересно. Жалко, че е толкова далеч Гароса. :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:02

А как се нарича голям шлем + олимпийска титла? :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:17

Златен Шлем по принцип. Като Щефи Граф 1988. Предполагам, че точно това има Дявола предвид с Ноле Шлем. Ама да ни светне де, в случай, че бъркам.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:18

хаха, златен шлем.
забрави за него.

Историята и математиката изглеждат непреодолими пред Джокович, така че явно пак ще бъде спрян в Париж, въпросът е от кого.
Надал, Мейджърчо? :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:19

SUBXERO написа:
Златен Шлем по принцип. Като Щефи Граф 1988. Предполагам, че точно това има Дявола предвид с Ноле Шлем. Ама да ни светне де, в случай, че бъркам.

Ноле шлем означава да спечели и четирите шлема последователно, но не задължително в една календарна година (което е голям шлем).

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:23

Prototype_Iblis написа:
Аз между другото отдавна щях да му го пиша това на Дяволето, че ме дразнеше с тия 2 свиня-шлема дето постоянно ги споменаваше, ама все нещо се отвличах.

Е що не си я пуснал тогава?
Бях подведен от един многоуважаван сайт, специално това не съм го проверявал, защото се доверих на хората, които са маниаци.
Няма значение, важното е Серина да спечели още две титли и всички замирате с всякакви претенции.
И без тях за мен Серина е много по-велика и важна за играта отколкото Щефи е била някога.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:24

Diavolo, по въпроса кой ще спре Джокович тази година, нека върна лентата назад с няколко години:
Имаме 2011 година. Първата доминация на Джокович в кариерата му. Следва 2012. Триумфира в Мелбърн, пък макар и петсетов спектакъл над Надал. Какво се случва по нататък? А, да. До края на годината не печели нито една титла от шлема, следват още две години с по една такава титла преди втората доминация през 2015. Сега отново имаме триумф в Мелбърн. Защо ми се струва, че сценарият се повтаря? Може да е просто съвпадение, но аз не мисля така.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:29

Така е, но 2012 и 2013 г. Надал и Федерер не бяха в това положение в което са в момента. А Мъри бе стария Мъри.
Това че един 35 г. старец е номер 2 в света (втори, трети все тая, като игра е пред Мъри) толкова дълго време е още един прът в колелото на тези, които твърдят, че в момента няма никаква конкуренция. То е видно. Младите изригват от време на време, но имат толкова много технически и физически проблеми, че е чак плашещо. Останалите винаги са били подгласници, а сега по-одъртели такива.
Единственото изключение е Вавринка. Той е най-хубавото нещо случило се в мъжкия тенис от 2013 г. насам. Още 2013 г. направи оня луд мач срещу Ноле май беше 3/4 кръг, загуби, но 2014 г. се реваншира и така тръгна и неговата легенда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:35

Никога не знаеш откъде може да изскочи заек.
Между другото, преди финала организаторите трябва да приготвят няколко стека носни кърпички. Род Лейвър Арена се превърна в арена на плача, да му се невиди :help:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 17:53

Diavolo написа:
Prototype_Iblis написа:
Аз между другото отдавна щях да му го пиша това на Дяволето, че ме дразнеше с тия 2 свиня-шлема дето постоянно ги споменаваше, ама все нещо се отвличах.

Бях подведен от един многоуважаван сайт, специално това не съм го проверявал, защото се доверих на хората, които са маниаци.
Няма значение, важното е Серина да спечели още две титли и всички замирате с всякакви претенции.
И без тях за мен Серина е много по-велика и важна за играта отколкото Щефи е била някога.

Именно - за теб, което не означава автоматично, че това е коректно, вярно и неоспоримо :laugh:

Проверявай си инфото, майни ги маниаците, в един друг случай пак те бяха подвели, забравих за какво ... :-)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 18:00

Diavolo написа:
SUBXERO написа:

Ноле шлем означава да спечели и четирите шлема последователно, но не задължително в една календарна година (което е голям шлем).

На това преди години в тенис-средите му викаха Малък Шлем. Не подозирах, че този термин е излязъл от употреба.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 18:05

Balleta написа:
Diavolo написа:
Prototype_Iblis написа:

Именно - за теб, което не означава автоматично, че това е коректно, вярно и неоспоримо :laugh:

Проверявай си инфото, майни ги маниаците, в един друг случай пак те бяха подвели, забравих за какво ... :-)

Статистически малко са хората по-добре подготвени от мен, просто в конкретния случай аз лично не съм правил такъв стат и си спомням нещо, което съм чел преди време и така съм си решил че е. Голяма работа като не е вярно, въпрос на проверка за няколко секунди, което не съм правил, защото никога не съм гледал аз лично това нещо сам за себе си. Всъщност никак не е малка работата де, защото излиза, че Щефи има сериозно предимство, а това нещо тушираше донякъде това и предимство... Като добавим и седмиците като номер 1 и общия брой титли, то Серина просто трябва да спечели още 2 титли и толкоз.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 18:24

Diavolo написа:
Мъри голем шебек :uuu:
Много грозен финал, тези двамата много рядко са правили качествени мачове.
АО 2012 и Шанхай' 2012 са им перлите в короната, всичко останало е пинг понг с много грешки като днес.
Очаквана и напълно заслужена победа за Джокович.
Сега пред Ноле стои историята. 2016 г. Ролан Гарос ще е сакрален. Защото този път тежестта няма да е само да завърши кариерния шлем, но пред него се открива възможност да атакува и Ноле шлем!! Досега Джокович никога не е имал реален шанс за такова постижение, докато Федерер и Надал са имали. От Лейвър насам нито един тенисист не е държал и четирите шлема в една година.
С оглед на мижавата да не кажа жалка конкуренция то това е последния шанс изобщо за близките 20 години, да видим дали нервите ще удържат...
Кой може да го спре? Надал, Мъри и Вавринка. Вавринка го изключвам, защото не виждам как ще направи втори пореден силен турнир в един и същи шлем. Мъри миналата година го вкара в 5 сета, но там психологическото бреме е огромно. Остава Надал, краля на клея. Ако това ранно отпадане от Вердаско е изключение и възходът от есента на 2015 г. продължи (ще си проличи идните турнири и най-вече клей сезона), то Рафа си остава най-голямата заплаха пред историята.
Аз продължавам да виждам десетата, така че да видим. Ще е крайно интересно. Жалко, че е толкова далеч Гароса. :-)

Надал няма да спре Джокович, даже като нищо Рафа ще падне и от някой друг на РГ. Свърши вече, да не говорим, че Джокович вече като го види само и го почва, психологическото бреме и там не е по-малко. Вава си прав, че едва ли ще направи втори такъв РГ, но все пак за мен шансът е по-голям, отколкото Надал да спечели. Мъри колкото му е голямо бремето, все пак чисто като форма е по-опасен от Надал.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 18:40

Абе има време, пак ще си говорим. При Надал проблемите не са психологически. 2011 г. като навърте седемте поредни загуби от Джокович защо не се срина психологически, а го победи след това на свой ред 6 или 7 пъти ако не се лъжа. Само че всичко хубаво за Надал приключи след Ролан Гарос' 2014 г.
При него е въпрос отново да почуства своята игра и своите удари на 100%
Вярвам, че ще вдигне десетата и за кога по-удобен момент освен сега, за да спре Джокович, както спря Федерер 2005/2006/2007 г. за неговия път към историята.

Последна промяна Diavolo на 31.01.2016 18:41, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 18:50

Diavolo написа:
Абе има време, пак ще си говорим. При Надал проблемите не са психологически. 2011 г. като навърте седемте поредни загуби от Джокович защо не се срина психологически, а го победи след това на свой ред 6 или 7 пъти ако не се лъжа. Само че всичко хубаво за Надал приключи след Ролан Гарос' 2014 г.
При него е въпрос отново да почуства своята игра и своите удари на 100%
Вярвам, че ще вдигне десетата и за кога по-удобен момент освен сега, за да спре Джокович, както спря Федерер 2005/2006/2007 г. за неговия път към историята.

Е, вярата умира последна. За мен Надал вече несравнимо след периода на 2011 година и има и психологически, а и игрови проблеми. Вече и хед-ту-хеда е обърнат, след като Ноле изоставаше кански и изглеждаше немислимо.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 19:01

Аз ще си позволя едно изказване, не за друго, ами понеже просто така ги виждам нещата, пък ако ще Дяволето да ме кълне. За мене Надал е свършил за големия тенис. Или той самият или спонсорите му не искат да го проумеят, но колкото по-скоро каже Адиос, толкова повече излагации по кортовете ще си спести. Голям, но до време, както всичко останало на този свят.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 19:42

Цитат:
Статистически малко са хората по-добре подготвени от мен, просто в конкретния случай аз лично не съм правил такъв стат и си спомням нещо, което съм чел преди време и така съм си решил че е. Голяма работа като не е вярно, въпрос на проверка за няколко секунди, което не съм правил, защото никога не съм гледал аз лично това нещо сам за себе си. Всъщност никак не е малка работата де, защото излиза, че Щефи има сериозно предимство, а това нещо тушираше донякъде това и предимство... Като добавим и седмиците като номер 1 и общия брой титли, то Серина просто трябва да спечели още 2 титли и толкоз.

Ами, не са точно 2 титли и толкоз точно щото Златния Шлем на Граф + повече седмици като номер 1 + 3 години повече завършени като номер 1 + много повече титли + сезон с 86 победи от 88 мача тежат доста в полза на германката. За конкуренцията до утре може да се спори дали масата съвременни еднотипни блъскачки с нещо превъзхождат Навратилова, Евърт, Селеш и т.н. А и нека да ги вземе тия 2 титли Горилямс и тогава да говорим - вече 2 пъти се проваля, а тая година ще навърши 35 г.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 19:47

Колкото до Джокович, според мен е напълно възможно да заплаши дори рекорда на Федерер от 17 титли. Мъри тотално няма идея какво да прави срещу него, пробва днес да играе с повечко плоски удари и да бъде по-агресивен, но когато играеш дефанзивно в 90 % от мачовете си, е трудно да превключиш просто така, без да направиш и доста грешки. Големите въпросителни този сезон ще са Вавринка и Раонич. Евентуално успешно завръщане на Дел Пони също може да усложни нещата за Ноле, но за момента изглежда доста съмнително.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2016   |   31.01.2016 20:18

Евентуално успешно завръщане на Дел Пони очаквай след най-малко две години.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 222 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща