Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 01:21

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Размисли и страсти относно формата на първенството и не само... 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   15.03.2016 23:30

falkenbach написа:
Хубавото като откритие този сезон са междинките, което ни дава доста по-голямо спокойствие откъм седмици и дати.

За едни хубаво, за други - "изнасилване на играта"... :unsure:

Иначе качествени междинки (като последната, върху която се играха 1/4-финалите за Купата) има по 1-2 на сезон, и то през сезон (когато има голямо първенство на лято и бързат да си извъртят кръговете по-рано). Като цяло не може много-много да се разчита на междинки да освобождават дати за първенство.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 10:42

PMLeague написа:
falkenbach написа:
Хубавото като откритие този сезон са междинките, което ни дава доста по-голямо спокойствие откъм седмици и дати.

За едни хубаво, за други - "изнасилване на играта"... :unsure:

Иначе качествени междинки (като последната, върху която се играха 1/4-финалите за Купата) има по 1-2 на сезон, и то през сезон (когато има голямо първенство на лято и бързат да си извъртят кръговете по-рано). Като цяло не може много-много да се разчита на междинки да освобождават дати за първенство.

Идеята ми е, че могат да се съберат 26 кръга за шампионат при формат А група от 14 отбора.
В момента имаме 22 кръга за първенство, 4 седмици подготовка (1 от тях финал за супер-купата), 7 седмици за купата (1 от тях междинка), 2 за баражи, 1 резервна седмица. Всичко това прави - 36 седмици в които може да се играе ПМЛ.

Просто първенството или купата трябва да почне по-рано с 2 седмици. Намаляваме купата с 1 седмица. Правим баража в 1 мач на неутрален терен и сме готови.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 10:45

Най-нормалното нещо е да изгубиш интерес към нещо след 15 г. Един изгубва мотивация, след като е спечелил всичко, друг защото не може да спечели нищо, на трети му омръзва, четвърти иска нещо ново.
Не играта се изчерпва, а играчите... поради някоя от упоменатите причини или всяка друга, за която се сетите.
Със сигурност, болшинството хора продължават да играят, много повече, защото се чувстват част от ПМЛ обществото, отколкото заради самата игра.
В тази връзка, лично аз считам, че каквито и промени да бъдат въведени, биха "съживили" интереса изключително краткосрочно, че дори и конюктурно :rofl:. А и имайки предвид пословичните разногласия тук, аз лично не вярвам дори да се постигне консенсус по промените : )
Дори само по себе си "обсъждането на промените" вече е девалвирало до спецификата на форума.
Както е тръгнало, най-вероятно, следващата година ще стартира само една група, принудително, поради липса на отбори.
Иначе най-добре ми изглажда формат, при който по 2 отбора директно отпадат/промотират се и 2 отбора от група играят баражи за оставане/промоция - така както беше минали години. Това придава много повече динамика и драматизъм до последно. Не виждам, честно казано, връзка с броя на отборите в групите.

За мен развитието на нещата е в една единствена посока - да се привличат нови хора. Дори да има кусури, играта е гениална и много лесно пали хората. Доказателство: Единствената игра, която Петку е играл по-дълго от ПМЛ е Петку Лигата, която е доста по-елементарна, която я прави и доста по-гениална от ПМЛ!!!

На който му омръзне - спира да играе и толкова.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 11:10

Бате Петку написа:
Най-нормалното нещо е да изгубиш интерес към нещо след 15 г. Един изгубва мотивация, след като е спечелил всичко, друг защото не може да спечели нищо, на трети му омръзва, четвърти иска нещо ново.
Не играта се изчерпва, а играчите... поради някоя от упоменатите причини или всяка друга, за която се сетите.
Със сигурност, болшинството хора продължават да играят, много повече, защото се чувстват част от ПМЛ обществото, отколкото заради самата игра.
В тази връзка, лично аз считам, че каквито и промени да бъдат въведени, биха "съживили" интереса изключително краткосрочно, че дори и конюктурно :rofl:. А и имайки предвид пословичните разногласия тук, аз лично не вярвам дори да се постигне консенсус по промените : )
Дори само по себе си "обсъждането на промените" вече е девалвирало до спецификата на форума.
Както е тръгнало, най-вероятно, следващата година ще стартира само една група, принудително, поради липса на отбори.
Иначе най-добре ми изглажда формат, при който по 2 отбора директно отпадат/промотират се и 2 отбора от група играят баражи за оставане/промоция - така както беше минали години. Това придава много повече динамика и драматизъм до последно. Не виждам, честно казано, връзка с броя на отборите в групите.

За мен развитието на нещата е в една единствена посока - да се привличат нови хора. Дори да има кусури, играта е гениална и много лесно пали хората. Доказателство: Единствената игра, която Петку е играл по-дълго от ПМЛ е Петку Лигата, която е доста по-елементарна, която я прави и доста по-гениална от ПМЛ!!!

Присъединявам се към това мнение. И аз не виждам причини да се правят принципни промени в самата игра.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 12:31

falkenbach написа:

Идеята ми е, че могат да се съберат 26 кръга за шампионат при формат А група от 14 отбора.
В момента имаме 22 кръга за първенство, 4 седмици подготовка (1 от тях финал за супер-купата), 7 седмици за купата (1 от тях междинка), 2 за баражи, 1 резервна седмица. Всичко това прави - 36 седмици в които може да се играе ПМЛ.

Просто първенството или купата трябва да почне по-рано с 2 седмици. Намаляваме купата с 1 седмица. Правим баража в 1 мач на неутрален терен и сме готови.

Тази идея върви, ако имаш стабилна "Б" лига от поне 12-14 отбора. В противен случай убиваш ритуално "Б" лигата, както сам си отбелязал. Иначе, ако се напънем, може да ги осигурим тези 26 седмици за първенство - за сметка на по-ранен старт, за сметка на някоя и друга дата за Купата и най-вече за сметка на баражите. Обаче: по-дълга група без баражи = по-голяма златна среда = повече и по-рано отпаднали от всякаква борба отбори = по-посредствена лига като цяло и не на последно място - по-голям шанс за промъкване на съмнителни еднодневки в елита. И всичко това за сметка на редица жертви - осакатена "Б" лига, осакатени баражи, осакатена Купа, осакатена предсезонна. А и не съм сигурен доколко увеличеният брой мачове ще е положително нещо при това повсеместно отегчение, което цари в момента. Не мисля, че е много целесъобразно - специално на този етап.

Бате Петку написа:
В тази връзка, лично аз считам, че каквито и промени да бъдат въведени, биха "съживили" интереса изключително краткосрочно

Абсолютно вярно!

(Сепаратист)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 15:05

Аре и аз да се изокам като новобранец на два сезона:
Играта си е перфектна, не я разваляйте.
Петко е абсолютно прав като казва, че не играта се изчерпва, а участниците.
Давам и пример с една елементарна игра:
"Не се сърди човече" - всеки я е играл и обикновено омръзва сравнително бързо. Можеш да я преоткриеш ако започнеш да залагаш на нея. В случая не променяш правилата /какво им е/, а променяш стимула, емоцията и придаваш друга дълбочина.
Ако изгъзиш правилата /примерно решавате на всеки две поредни хвърлени единици със зарчето, противниците да отстраняват по свое осмотрение една от пионките на хвърлилия двете единици/ най-много да събудиш интерес за още две разцъквания и толкова.

Същото е с ПМЛ. Като ми писне - ще ми е писнала самата игра и със сегашните правила, и с нови. Така че, по моему, ако се търси промяна, то по-скоро трябва да се търси нещо в друга посока, а не в посока "правилата".

И да не забравя: КЗЛ!!!, въпреки всичко :rofl:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 19:30

Бате Петку написа:

И аз съм съгласен.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   16.03.2016 19:40

Добре де, това, което казва Петку си е факт, но едно рефрешване ще презарежда батериите. Да пробваме нов формат за Купата, просто проба, а не генереално да го променяме. Ако сме 20 отбора - 4 групи по 5 отбора, първите два продължават на четвъртфинал.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   17.03.2016 11:30

tonzos_justice написа:
Добре де, това, което казва Петку си е факт, но едно рефрешване ще презарежда батериите. Да пробваме нов формат за Купата, просто проба, а не генереално да го променяме. Ако сме 20 отбора - 4 групи по 5 отбора, първите два продължават на четвъртфинал.

Това го пробвахме още в дира към 2009-2010 някъде. Тогава първия кръг се игра в групи по 3 отбора и общото мнение е, че купата трябва да е на мачове на директна елиминация, а не да е още едно паралелно първенство. Не виждам особени индикации, че това мнение е променено или че хората искат да играят 2 паралелни първенства, едното от които завършва с няколко мача на директна елиминация.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Размисли и страсти относно формата на първенството и не само...   |   17.03.2016 14:30

Mandor написа:
tonzos_justice написа:

Това го пробвахме още в дира към 2009-2010 някъде. Тогава първия кръг се игра в групи по 3 отбора и общото мнение е, че купата трябва да е на мачове на директна елиминация, а не да е още едно паралелно първенство. Не виждам особени индикации, че това мнение е променено или че хората искат да играят 2 паралелни първенства, едното от които завършва с няколко мача на директна елиминация.

:thumbs:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2