Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април)
| Автор |
Съобщение |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 13.04.2016 23:57
Последно ще пиша, да не разводняваме темата - да спреш чист гол е топката да бъде избита от голлинията, всичко друго може да бъде пропуснато. В случая беше спряно подаване към футболист, който можеше да не си спре добре топката, можеше да стреля неточно и т.н. Нарушение и дузпа, толкова. А Редо няма да го коментирам, да се успокои малко и да махне белите очила 
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:02
нямаш и как да коментираш след като не си запознат с простички правила.
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:03
Напълно заслужен успех на Атлетико, пожелавам им най-накрая да вземат ШЛ!
Барса играха слабо този мач, но и Атлетико си изиграха достатъчно силно, за да ги затруднят на макс, но все пак това бе 10-20% от потенциала на Барса, огромният спад се забеляза по време на мача с фекал още, след мачовете на националните. Онази дузпа в края на мача можеше да направи мача по-интересен, но това, че не я свириха, е компенсация за неотсъдената дузпа първото полувреме за нарушението на шакиров, който пак провали мача с путьовщината си.
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:03
_________________ЛУДОГОРЕЦ ШАМПИОН!!! 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:10
Джокович и Барса в един ден...Не, не съм сигурен, че мога да понеса толкова щастие 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:27
Много резонна забележка! Иначе Атлетико играе особено неприятен дърварски футбол, но срещу подобни циркаджийски трупи като Уефалоната такъв стил има една такава особена красота и очарование :)
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 00:31
Интересен факт , всички отбори продължават с общи резултати 3:2 
 |
|
Hiksa
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 01:08
Факт е, че познах всички победители. Даже съдията не успя да помогне на Барса да се класират. Слушайте батко ви като дава прогнози. Чоло просто е черна котка за Барса в този турнир.
Иначе всичко зависи от жребия във петък. Ако Сити избегнат Байерн, имат доста добър шанс за финал и там може всичко да се случи. Иксам Атлетико-Сити и Байерн-Реал.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 01:16
Дяволо, казвам ти, че ПСЖ бяха може би най-слабият четвъртфиналист в тази фаза. Бяха надиграни от четвъртия в Англия и в двата мача и според мен даже се отърваха от загуба още в първия мач. Много хубав футбол играят, ама само срещу Рен, Лил и Троа. Извън Франция са леш, може би си се подлъгал от това, че отстраниха 10-тия в Англия.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 01:32
Последните 5 мача на Барса - 1-1-3
Ако продължават така може и титла да няма ...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:15
Всъщност един от най-силните и зрелищни нападатели за последните 10 г. Невероятен талант.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:37
Казах ви аз, че Чоло и Атлетико ще отстранят Барса. За втори път ги клатят в ШЛ, официално Симеоне е по-голям каталуноубиец и от Моуриньо. Дано да има шанса да вдигне трофея, защото това което постигна с отбора на Атлетико е меко казано феноменално. Атлетико напълно надиграха и тактически и технически отбора на Енрике и напълно заслужено продължават. Започнаха устремно, не успяха да вкарат бърз гол, после се дръпнаха съвсем леко, но пресираха Барса и чакаха шанса си. Явно бяха убедени, че рано или късно ще вкарат и така и стана. Второто полувреме отново започнаха по-добре и упражниха натиск, но отново не успяха да вкарат гол. Имаха и малшанс с ударената греда. Неминуемото след това се случи. Върнаха се в глуха защита, Барса се вдигнаха на щурм и хвърлиха всичко напред, а това винаги е страшно, но Атлетико някак си оцеля. Това бяха едни близо 20/25 мин. на непрестанен натиск, но се справиха. Барса имаха добри положения, но нито едно стопроцентвото от което да мирише на гол както се казва. След 80 мин. Атлетико пак вдигнаха оборотите и натиснаха поуморената Барса и се видя, че когато отбора на Енрике е притискан, то той се пропуква. Хубава контра на скорост се получи за втория гол и мача на практика свърши. Относно червения картон за Иниеста при фала. Много съдии за умишлена игра в наказателното поле вдигат червен картон. Ако Рицоли бе изгонил Иниеста малко хора щяха да го критикуват, но за мен това не е ЧК. Защото топката не е отправена по посока на вратата, а се подава и не се знае какво може да се случи там. Най-вероятно щеше да стане 2-0, защото Гризман е във феноменална форма, но това са само догадки. Така че по правилник и в духа на играта ЖК и дузпа! После имаше 100% дузпа за Барса, тук отбора на Енрике бе сериозно ощетен. Първото полувреме имаше спорна ситуация в наказателното на Атлетико, когато Пике лично за мен извърши нарушение с ръката си по топката и можеше да се даде дузпа за Атлетико. Но не беше ясна дузпа и съдията не искаше да се вкарва в подобен филм толкова рано и се застрахова. Не случайно и много дълго време не искаше да дава картони. Чак от средата на второто полувреме отпусна ръката и почна да показва повече картони. Имаше и една ситуация в която пак замесен беше Суарес. Удари мощен лакет на Гудин и му отвори аркада. Не може така да се атакува ве малоумник?! Това е уникално безмозъчно говедо, заклевам се!!! Невероятна игра във фаза защита и борба за всяка педя терен. Това е футбола, който уважавам страшно много. Защото когато нямаш Меси, Суарес, Иниеста, Неймар или Роналдо, Бензема и Бейл няма как да играеш по техния начин, но можеш да си също толкова добър и ефикасен когато се работи здраво и си изградил перфектния колектив. Браво, Симеоне твори история, а Атлетико е едно от най-хубавите неща случили се на европейския клубен футбол през последните години заедно с отбора на Борусия Дортмунд в Германия.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:43
Бенфика и Байерн направиха един от най-хубавите мачове този сезон в ШЛ. Изключително бързо темпо (особено второто полувреме), много отворен футбол и много положения и пред двете врати. Байерн игра с настроение и всъщност си е невероятно постижение за футболистите от Лисабон, че не загубиха и то с разлика. А не само това, но имаха шанс и за 3-2 и късна драма, но не успяха на свой ред. Страхотен мач, браво и на двата отбора.
Искам да отбележа и невероятната за пореден път публика на Атлетико Мадрид. Най-добрата в Испания и една от на-добрите в Европа. Все едно не си на Калдерон, а на Ла Бонбониера. Мощно пеене, абе страховити са просто. Наслада за ушите. В Лисабон също имаше страхотна публика. Обожавам такива моменти. Пълни трибуни ама и подкрепящи мощно през целия мач, а не като на театър както е на Кампа или Бернабеу.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:46
за ЧК ще лежи на тежестта на съдиите и най-вече на петия съдия дето само се подпира и гледа мача отблизо. Нищо не правят тези съдии, по-добре да ги разкарат и да не им плащат пари, които не заслужават ами да вкарат мощно видеоповторенията както е в хокея, тениса, волейбола, баскета и пр. Обаче Гудин искаше да изпроси ЧК на Суарес на реванша. На два пъти след фалове на Луис срещу него здраво преигра, явно и той е съжалявал за това което си писал.  В крайна сметка за благодарност получи една боксова аркада. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:49
Аз нямам някакви предпочитания за това кой с кого ще играе, но имам някакво предчувствие, че съдбата ще си направи поредната шега и ще срещне Гуардиола с бъдещия си отбор. Т.е. Байерн - Ман Сити, ще е адски любопитно какво ще се получи... И съответно Реал - Атлетико в убийствено дерби за Мадрид и Европа.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 02:58
Абе стига, как ще са били надиграни от Сити, моля ти се. В Париж спокойно можеха да водят с два гола в резултата през по-голямата част от двубоя. А и Сити си е отбор с много наляти пари и граден няколко години. Това че са четвърти в Англия не значи, че са слаби или за подценяване. Но ПСЖ е по-футболния и по-добрия отбор за мен. Блан е главния виновник. Проваля ги всяка година в ШЛ. Значи забележи, мачкат във Франция, подобряват рекорд след рекорд. 4 г. пълна доминация, но винаги като дойде месец Март губят въздух и нямаt тази свежест + резонните контузии и липси. Всяка година едно и също. Кой е виновника тук? Треньора разбира се. И не може да променяш тактиката на отбора за най-важния им мач. Веруюто на Блан е 4-3-3, това е същността на отбора, а той ми излиза с 3-5-2, което не беше и това, а некво 3-3-2-1, даже няма такава измислена схема все още. Аз гледах и не вярвах на очите си. А съм им гледал почти всички мачове тази година. Друго за което е виновен Блан е, че отдавна трябваше да разкара яловия Кавани, който чеп за зеле на става. Толкова пари се наляха, толкова много се очакваше от тях този сезон, а накрая останаха без титулярните си хлафове когато дойде мача на истината. Този филм, мосю Блан сме го гледали вече много пъти. ВЪН! Жалко за Златан само, така и няма да вдигне ШЛ, а такива нападатели като него, такива мъжкари и артисти не се раждат всеки ден. 
Последна промяна Diavolo на 14.04.2016 03:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 03:32
Аз искам със Сити. Байерн и Атлетико да се избиват взаимно, а и с английски отбори ни върви......
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 03:55
Дяволе, ПСЖ бяха по-добри единствено през второто полувреме на първият мач до изравнителния гол на Фернандиньо. Тогава имаха положение за 3-1. Всъщност, те въобще не трябваше да изравняват тогава, просто изравнителният гол на Ибра беше уникална грешка на Фернандо.... А ако първото полувреме беше завършило при 0-1 за Сити, ПСЖ губеха още тогава и на Етихад и двата отбора щяха да си цъкат за здраве. Стига си ги ми ги хвалил тия катарци, те мачкат само в едно много слабо първенство, където отбори като Лион се молят за победа в ШЛ. И да вметна, че слабото представяне на ПСЖ е функция от слабата конкуренция в Лига 1. Докато Сити ги тестват всяка седмица в Прем-а на макс. Подобен проблем имаше и с Байерн през миналите 2 сезона, но Бундеслигата вече си подобри нивото и баварците ще трябва да се понапънат малко до края, за да спечелят. Това може и да им помогне за полуфиналите. 
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 08:26
Абсолютно, Атлетико са същите какъвто беше Симеоне като футболист - нахален, провокативен, груб, дразнещ и вследствие на това доста полезен и ефективен :)
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Шампионска лига - 1/4 финали (05/06 - 12/13 април) | 14.04.2016 08:32
Абсолютно това е и моето мнение, но за съжаление към момента правилата казват обратното. Смисълът на червения картон е, че предотвратяваш чиста голова опасност и понеже отборът ти несправедливо не е получил гол трябва да бъде наказан да играе с човек по малко. Когато защитникът е направил дузпа, той не е предотвратил чисто голово положение, даже напротив - не знам какви са статистиките, ама ми се струва че дузпите се вкарват по-често отколкото положенията сам срещу вратаря. Така че и за мен при дузпа червен картон трябва да се дава само при избиване с ръка от голлинията или пък ако нападателят е минал и вратаря и е на празна врата. За да стане това обаче, трябва да се променят правилата. А ако говорим за конкретното положение с Иниеста, аз не съм сигурен как трябва да се тълкува, ама в студиото на БТВ след мача казаха, че са питали двамата си съдийски консултанти (не казаха кои са, предполагам единият е Орманджиев) и те са били категорични, че не трябва да е червен картон.
|
|   |
|
|